Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: May 31 2024 16:59, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
58
#13015
Posted 19 May 2024 - 23:45
audiofidell, on 19 mai 2024 - 13:45, said:
Eu pun o lingura sau doua de iaurt/sana/kefir la orice paine. Particularitatea adaosului de otet intelesesem ca e legata doar de painea de secara. Deci pui echivalentul intregii cantitati de apa? Interesant si asta, nu stiam. M-am grăbit când am scris că eram cu nepoții. Pun jumate iaurt și jumate apă. |
#13016
Posted 20 May 2024 - 08:27
audiofidell, on 19 mai 2024 - 11:04, said:
Nu cred ca e in cuptor, crisstone are excelenta masina de la Lidl care face paine mare de un kil jumate. Dupa culoarea de pe laterale m as mira sa nu fie la masina. Colegul MirceaDWC ne a oferit un secret pentru paine de secara, anume o lingura de otet in compozitie si sa se taie dupa mai mult de 12 ore timp in care painea mai lucreaza. Sper ca nu fac confuzie si de secara este vorba caz in care e bine sa reamintim recomandarea. audiofidell, on 19 mai 2024 - 13:45, said:
Eu pun o lingura sau doua de iaurt/sana/kefir la orice paine. Particularitatea adaosului de otet intelesesem ca e legata doar de painea de secara. Deci pui echivalentul intregii cantitati de apa? Interesant si asta, nu stiam. In cazul otetului pui 2-3 linguri la un kg de faina de secara. Iaurt/Sana/Chefir poti sa pui mai mult, are aciditatea mult mai mica. Doar ca lactatele mai aduc in compozitie si niste bacterii lactice, automat schimba gustul painii de secara, pe cand otetul nu o face. Iar otetul mai are si rol de conservant. |
#13017
Posted 20 May 2024 - 13:39
Multumim pentru precizarile utile dar mai am o nelamurire. In cazul painii intermediara de secara, 50-50 sau 60-40 sau care e proportia cea mai corecta, mai pun un pic de otet sau nu? Doua, trei linguri de otet doar la suta la suta secara, asta am inteles.
Si ultima intrebare, cam cata drojdie la 700g faina de secara, paine integrala? Edited by audiofidell, 20 May 2024 - 13:42. |
#13018
Posted 20 May 2024 - 14:05
M-a atenționat de curând cumnatul meu, care este brutar, că avem pâine CU secară și pâine DE secară. La cea DE secară nu se folosesc alte făinuri și iese ca un pietroi. La cea CU secară se pun făină albă, integrală sau neagră și secară.
|
#13019
Posted 20 May 2024 - 14:35
audiofidell, on 20 mai 2024 - 13:39, said:
Multumim pentru precizarile utile dar mai am o nelamurire. In cazul painii intermediara de secara, 50-50 sau 60-40 sau care e proportia cea mai corecta, mai pun un pic de otet sau nu? Doua, trei linguri de otet doar la suta la suta secara, asta am inteles. Si ultima intrebare, cam cata drojdie la 700g faina de secara, paine integrala? Daca vrei o paine dospita lent, 10 g de drojdie proaspata, eventual activata inainte (drojdia frecata cu 2-3 linguri de faina si 100 ml de apa calduta si apoi lasata 30-40 minute pana incepe sa bolboroseasca si apoi framantat) |
#13020
Posted 20 May 2024 - 17:33
Buuuun, m am lamurit acum. Multumesc din nou pentru precizari.
Ca tot intrebam de paine cu maia, am descoperit alt topic de paine unde posteaza si colegul MirceaDWC si intentionez sa trag cu ochiul pe acolo, poate reusesc si eu sa ma apuc odata de painea cu maia. |
#13021
Posted 20 May 2024 - 20:27
Am făcut cu nepotul de 6 ani chifle.
330ml apă călduță, 20ml ulei, 5gr sare, 10gr zahăr, 600gr făină (550-500gr și 480-100gr) amestecată, pentru că cea de 550 se terminase, 5gr drojdie italmil (în sfârșit, m-am gândit să-i mai dau o șansă). Cuptorul preîncălzit la 200gr, program cu abur 15 min. Nu disperați, nu am cântar de bijutier, dar am lucat prin diferențe. Cântarul meu la cantități mici îmi dă cu virgulă, așa că eu pun cuva pe cântar, adaug apa, sarea, uleiul, zahărul și apoi fac tara și adaug făina. După făină pun drojdia prin diferență. Așa îmi iese cât de cât. Mâine o să fac o poză și „în spărtură proaspătă” cum spun geologii când studiază rocile pe teren. Uitam să vă spun că tăieturile alea le-am făcut cu o formă luată de pe Temul cu 2 lei. Attached FilesEdited by iogamac, 20 May 2024 - 20:29. |
#13022
Posted 20 May 2024 - 22:10
#13023
Posted 21 May 2024 - 08:02
Eu folosesc cantarul de bijuterii pentru ca, nefacand painea in cuptor, risc sa se lipeasca coca crescuta de capacul masinii. Mai ales la o faina cum e 7Spice, daca pun 3g drojdie la painea cu 700g faina, sigur o iau de pe capac. Pe cand cu 1,5-2g, este numai buna dar nu as putea estima fara riscuri. De fapt, la 7Spice si painea intermediara creste la fel de mult. Cantarul de bijuterii e util si pentru cafea, ma rog, cine cumpara cafea boabe mai calitativa si prepara la espresso sau brew.
|
#13024
Posted 21 May 2024 - 20:45
N-am apucat să fac poze cu chiflele tăiate. Astă seară au vrut coșulețe din chifle. Le tai în 2, scot miezul și îl amestec cu cubulețe de bacon (afumat la afumătoarea din curte) și brânză rasă (parmezan și ementaler), cubulețe de ardei și le bag 5 min la airfryer. Mâine vreau să pun brânsă și deasupra un ou să fac cu ou ochi.
|
|
#13026
Posted 24 May 2024 - 18:46
Hai că am reușit. Poza cu chifla albă, este de la 2 zile după ce le-am făcut. Poza cu ardeiul este cu chifla cu făină integrală marca Kaufland (am remercat că este foarte bună) și este făcută aseară.
Ardeiul este preparat acasă, nu e de la Kaufland, unde sunt destul de scumpi. Mie îmi plac foarte mult și am făcut un calcul că prețul este pe jumătate dacă-i fac eu acasă. Ce-i drept că iau brânză telemea de la „rebuturi” dintr-un magazin de fermă. Adică sunt firmituri de brânză care au rămas în saramură. Le strecoară și le vând cu 15-18lei/kg. Mai iau și puțină brânză de vaci sau urdă, le amestec și pun jumătate de linguriță de sirop din cel gros de la dulceață. Acum am pus de cireșe și au ieșit fantastici. Ardeii îi dau în clocot cu apă cu oțet în care pun și ceva rozmarin și piper. Smântâna foarte cremoasă, puțin mai moale ca untul, tot de la fermieri. Ardeii i-am ales pe cei mai mici din grămadă de la Kaufland, pentru că cei pitici de la Lidl sunt destul de scumpi. Attached Files |
#13027
Posted 24 May 2024 - 19:18
Masina de paine Heinner PastryChef 550 HBM-915WH, 550W, capacitate 700-900g , sunt care au asa ceva ?
|
#13029
Posted 25 May 2024 - 23:01
Inca o sesiune (989) - Coapte-n tăvi de cozonac.
Am constatat ca si cu faina ieftina se poate face treaba buna daca te adaptezi cu reteta la ce permite faina. In ultimele postari, in care am pus (ca de obicei) retetele in amanunt, se poate vedea ca am urcat cu hidratarea aproape de 70%, asta fara sa adaug apa fractionat pe durata framantarii (cum am aflat de pe acest forum ca se face - multzam baieti!), ci cu apa pusa de la inceput toata cantitatea. Sunt multumit de rezultate, au iesit pite bine aerate si gustoase. Concret, am folosit in total 17kg de faina din acelasi lot, marca se vede in pozele cu retete din postarile de care zic. Ultima punga de 1kg am impartit-o in doua, mai exact 494+493grame cat avea practic faina. Cu primele 494g am proiectat franzelutele din postarea precedenta, pe care le-am zbarcit putin, pentru ca am uitat sa crestez aluatul inainte sa bag tavile in cuptor, asa ca au crapat haotic pe unde au vrut ele, nu pe unde am vrut io. Cu ultimele 493g am avut iar putin ghinion, caci imediat ce am scos aluatul din masina a trebuit sa plec, asa ca nu am avut ce face decat sa mut aluatul in frigider, sa dospeasca mai lent pana la reluarea lucrarii. Asa ca am pus aluatul in 2 tavi de cozonac, l-am inchis bine in punga si l-am pus in frigider. A stat la rece 2 ore si jumatate, timp in care a crescut ceva, cand l-am scos temperatura masurata la suprafata aluatului era cca 9 grade celsius. L-am lasat sa se aclimatizeze sa atinga temperatura ambianta, urmarind cat mai creste, in ideea sa atinga dublul volumului initial cum stiu ca se obisnuieste la brutari. Au durat inca 2 ore si jumatate ca sa atinga volumul dorit, temperatura la suprafata aluatului atingand peste 19C, moment in care l-am bagat in cuptorul preincalzit. N-a iesit rau, am lucrat cu hidratare aproape 70%, sunt multumit de rezultat, dar daca urmam cursul firesc, cu dospire normala, probabil era si mai bine. Atasez poza cu detaliile tehnice, in ideea sa fie util pt incepatorii care se mai confrunta cu o problema similara. 989a.jpg 446.94K 7 downloads |
|
#13030
Posted 27 May 2024 - 14:23
mihaiC1, pe 24 mai 2024 - 19:18, a scris:
Masina de paine Heinner PastryChef 550 HBM-915WH, 550W, capacitate 700-900g , sunt care au asa ceva ? Numai că, eu îți recomand o mașină cu 2 amestecătoare, ce firmă vrei tu. Silvercrest este absolut ok, poate o prinzi la ofertă, dacă urmărești constant. Sau asta din poză. Attached Files |
#13031
Posted 27 May 2024 - 15:06
Măăi, astăzi am făcut-o lată . Am un cântar de lidl și un Tefal (curând face 25 de ani). Am pus să cântăresc pentru pâine pe cântarul de la lidl, care este mai mic și mai ușor de manevrat. Cred că are bateria pe sfârșite și tot îmi făcea figuri. Cântărisem apa, și am făcut tara, am schimbat cântarul, am făcut tara și am pus încă o dată apă, fără să o vărs pe cea care era în cuvă. Dau drumul la mașină, când se face ora surprizăăă! Era un maclavais în cuvă. Adaug făină până am obținut un aluat cât de cât, am scos aluatul din cuvă, l-am frământat și l-am pus la crescut în castronul meu Tupperware. La final, aveam cocă să dau la tot cartierul. Dacă tot aveam „material”, m-am pucat și am făcut și turte în tigaie. Aluatul era cu făină albă și integrală. Țin să vă spun că le-au luat pe toate copii. Au ieșit demențiale. Voi mai face.
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users