Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...

podea ciment denivelata

Îndepartare bule folie reflectoriz...
 Revista imobiliara cu poze... cir...

Recomandare soundbar pentru laptop

Veți renunța in 2025 la...

Coaxial pentru cablare casa
 "Gipane" cu girofar care ...

Mai e cineva pe forum, in afara d...

COSAFA CUP 2024

Cartela internet cu roaming - com...
 Service Liebherr

Modificare lucrare cimentata

Refinanțare credit ipotecar ...

site CNAIR, sectiunea vignettes -...
 

Nikon D90

- - - - -
  • Please log in to reply
783 replies to this topic

#1
aspixel

aspixel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 18.07.2008
In sfarsit un DSLR de clasa medie cu functie de film

Amsterdam, Olanda, 27 August 2008 ? Nikon Europa a anuntat astazi un nou pas inainte in ceea ce priveste gama sa DSLR de clasa medie in format DX: D90. Fiind primul aparat foto DSLR de clasa medie cu functie de film care ofera rezultate cu adevarat extraordinare, o calitate uluitoare a imaginii si specificatii inovative de inalta performanta preluate de la varful de gama in format DX al Nikon, D300, D90 deschide noi posibilitati pentru fotografii entuziasti de toate nivelurile. Senzorul de imagine CMOS de 12,3 Mp nou proiectat, alaturi de conceptul EXPEED de procesare a imaginii, propriu Nikon, D90 ofera garantia calitatii. Specificatii avansate precum Live View, Scene Recognition, Active D-Lighting, Picture Control si o sensibilitate ISO intre 200 si 3200 (echivalent ISO 6400 pentru Hi1 si ISO 100 pentru Lo1), permit fotografii creative in aproape orice mediu. Pentru a garanta ca toate aceste specificatii sunt usor de folosit, ele se regasesc intr-un corp ergonomic care permite o utilizare intuitiva.

Jordi Brinkman, Product Manager in cadrul Nikon Europe B.V: ?Imbinarea in cadrul lui D90 a tehnologiei optice preluate in mod direct de la D300 si a specificatiilor inovative precum Live View, D-Movie, Scene Recognition si Picture Control confirma inca o data pozitia de lider a Nikon in industria foto. Datorita specificatiilor performante si inovative precum senzorul de imagine CMOS si sensibilitatea ISO foarte larga, suntem convinsi ca aceast nou aparat foto va atrage toti fotografii pasionati care cauta urmatorul pas in domeniul fotografiei.?

Calitate uimitoare a imaginii
D90 ofera imagini cu detalii extraordinare si capacitate sporita de marire a fotografiei multumita senzorului CMOS imbunatatit in format DX si celor 12,3 megapixeli. Sensibilitatea ISO este cuprinsa intre 200 si 3200 (echivalent ISO 6400 pentru Hi 1 si ISO 100 pentru Lo1) oferind imagini fara zgomot care au detalii bogate si ofera o gradatie de tonuri dincolo de orice asteptare. Tehnologia EXPEED a lui D90 a fost optimizata pentru a realiza o procesare de imagine de inalta calitate si o viteza pentru care gama DSLR Nikon este deja foarte cunoscuta. Ea mareste, de asemenea, performanta altor specificatii importante percum Live View si noul sistem de detectare a chipului. Pentru a adresa problema pierderii de detaliu in situatii de contrast luminos foarte mare, Active D-Lighting ajusteaza contrastul intre partile luminoase si intunecate ale fotografiei localizand controlul de ton in timp ce imaginea este capturata. Si pentru mai multa creativitate, Picture Control permite personalizarea aspectului imaginilor prin alegerea dintre sase setari, inclusiv noile moduri Portrait si Landscape.

O mana de ajutor
Introduse in prima faza doar la varfurile de gama D3 si D300, sistemul de recunoastere a scenei (Scene Recognition System) a lui D90 foloseste un senzor RGB de 420 de pixeli pentru a analiza scena si informatia privind culorile subiectului de fotografiat. Bazat pe aceste informatii, aparatul foto optimizeaza focalizarea, expunerea si balansul de alb chiar inainte de declansarea obturatorului. D90 recunoaste, de asemenea, chipurile umane pentru a reda pana la cinci chipuri intr-un mod foarte clar si precis, pastrand in fotografie tonurile naturale ale pielii. In modul AutoFocus in 11 puncte, aparatul foto foloseste informatia despre culoarea subiectului pentru a metine o focalizare sigura in timp ce subiectul se afla in miscare.

Dupa ce fotografia este realizata, D90 incorporeaza functii de editare ale imaginii care permit utilizatorilor sa modifice fotografia direct din aparatul foto. Exista mai multe optiuni de retusare: controlul distorsiunii (Distortion Control) ajusteaza aberatiile optice, functia de indreptare (Straighten) corecteaza inclinarea imaginii, in timp ce Fisheye produce efecte optice similare celor ale obiectivelor fisheye. Exista, de asemenea, optiuni ample pentru a vedea si selecta cea mai buna captura, incluzand posibilitatea de a vedea pe ecranul LCD pana la 72 de fotografii simultan, in functie de calendar sau de a observa histograma pentru o portiune a imaginii.

In direct si in actiune
D90 este primul aparat DSLR de clasa medie care ofera functie de film, permitand capturarea unor clipuri creative in format Motion-JPEG la un nivel calitativ superb. In comparatie cu o camera video obisnuita, senzorul mult mai mare al lui D90 ofera o calitate mai buna a imaginii, un camp de profunzime ingust si o performanta ISO exceptionala in timpul inregistrarii in conditii de iluminare scazuta. Gama larga de obiective NIKKOR ofera o varietate foarte mare, de la obiectivele fisheye la cele cu unghi larg si la teleobiective, adaugand mai multe posibilitati creative si de impact emotional filmelor. Filmele pot fi redate chiar si pe aparatul foto cu sunet multumita sistemului puternic casca/microfon.

D90 a fost dotat cu un vizor care ofera o acoperire de aproximativ 96%. Totusi, cand privitul prin vizor nu este practic, se poate apasa butonul Live View si ecranul LCD de 3 inchi, cu un unghi de vizibilitate de 170 de grade si o rezolutie de aproximativ 920 de mii de pixeli va reda fotografierea in mod Live View impreuna cu trei moduri autofocus de detectare a contrastului: prioritate pe fata (Face Priority), zona larga (Wide Area) si zona normala (Normal Area). Iar atunci cand nu esti sigur care setare a aparatului foto este cea mai potrivita, poti incerca modurile scena avansate precum Active D-Lighting si Picture Control pentru a obtine imagini frumoase si clare de fiecare data.

Captureaza toate imaginile
Sunt putine lucruri mai enervante decat un acumulator epuizat chiar atunci cand esti pe cale sa capturezi o fotografie exceptionala. Tocmai de aceea Nikon a conceput D90 sa fie foarte eficient, permitandu-ti sa capturezi aproximativ 850 de fotografii cu o singura incarcare a bateriei. Expunerile corecte se bazeaza pe declansatoare precise, iar mecanismul de declansare temporizat electronic al lui D90 a fost proiectat in mod special pentru un serviciu indelungat si precis, fiind testat in cicluri de 100.000 de declansari. Pentru fotografiere mereu la timp, impresionantul timp de pornire de doar 0,15 secunde, timpul de declansare de doar 65 de milisecunde si capturare continua de 4,5 fps inseamna ca nu vei mai pierde acea fotografie cruciala. Iar cu posibilitatea de afisare pe LCD a pana la 72 de fotografii simultan, mod diapozitiv Pictmotion cu sunet, optiunea de insemnare geotag a fotografiilor prin intermediului GPS-ului (optional), upload online rapid si compatibilitate HDMI, transmiterea si organizarea imaginilor nu a fost niciodata mai usoara.

Nikon D90 va fi disponibil in Romania la finalul lunii septembrie.

sursa: Nikon.ro http://www.nikon.ro/...o...2&universe=

mai multe informatii: http://www.nikon.com...0827_d90_01.htm

Attached Files

  • Attached File  d90.jpg   42.8K   205 downloads

Edited by aspixel, 27 August 2008 - 10:44.


#2
LtRaven

LtRaven

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 15.03.2007
http://strobist.blog...m-you-know.html
Chase Jarvis D90

:D

#3
mrbmusic

mrbmusic

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 11.04.2008
Poftiti:

http://www.sinpro.ro...ail.php?id=2376     D90 body
http://www.sinpro.ro...ail.php?id=2377     D90 Kit (18-105mm VR)
http://www.sinpro.ro...ail.php?id=2378     18-105mm VR


Incepand de 15 Septembrie disponibil si la noi!!!

#4
aspixel

aspixel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 18.07.2008
is curios, cam cat va costa in romania...

#5
Loox

Loox

    obraz fin. șmirgheluit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,290
  • Înscris: 20.01.2008
In jur de 4000 ron cu 18-105, si cam 3200 ron body. That`s crap, cu banii aia imi iau D200.

#6
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,566
  • Înscris: 26.06.2003
s-a intamplat si asta  - dslr care sa filmeze.
In curand o sa stie sa o faca si FullHD.
Si nu sunt Die Hard Fan al DSLR-urilor, dar se ajunge exact ca pe piata telefoanelor mobile. Device-uri cu jdemii de functii, dar nici una facuta 100% bine.

#7
devlin2427

devlin2427

    zerofuxgiven

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,292
  • Înscris: 22.05.2008
daca are senzorul de pe d300 si aceleasi performante la iso mare merita vreo 4000 ron kitul la inceput. oricum va scadea pe la 3500 in citeva luni. anul asta piata a fost mult prea dinamica si concurenta e foatre acerba.

#8
montecarlo

montecarlo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,705
  • Înscris: 01.11.2006
http://www.kenrockwe...m/nikon/d90.htm Da, ~3200 lei body . Poate pe Craciun ajunge pe la ~3500 lei kit-ul .

Pacat ca au bagat filmarea in loc sa fie "weather-sealed" sau macar sa permita functionarea exponometrului si cu obiective manuale pe montura Nikon F cum e la D200/300/700/3 . Ar fi mai de folos unui fotograf.

#9
Loox

Loox

    obraz fin. șmirgheluit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,290
  • Înscris: 20.01.2008

View Postmontecarlo, on Aug 27 2008, 15:24, said:

Pacat ca au bagat filmarea in loc sa fie "weather-sealed" sau macar sa permita functionarea exponometrului si cu obiective manuale pe montura Nikon F cum e la D200/300/700/3 . Ar fi mai de folos unui fotograf.
Pana acum era o piedica in calea celor care vroiau zum, video si de toate si alegeau cel mult un bridge... Acum toti isi vor lua dslr, nu mai exista nici un impediment, are LV, video, stie de toate. Peste cativa ani dslr-urile vor fi doar bridge-uri cu senzor mai mare.

#10
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,719
  • Înscris: 29.03.2006
Salvarea pe SD il limiteaza mult.
Daca SATA SD si SATA CF nu sunt inca disponibile, trebuia sa foloseasca CF - viteza maxima este dubla.

#11
devlin2427

devlin2427

    zerofuxgiven

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,292
  • Înscris: 22.05.2008
la un buffer de 6 raw e suficient un SD rapid.

#12
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,719
  • Înscris: 29.03.2006
Ma refeream la rezolutia si compresia video  ;)

#13
Sinisther

Sinisther

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 941
  • Înscris: 19.06.2008
WOW .... video la DSLR .... what will they think of next .... aparate de ras cu 5 lame :dribbledrool: .... asta chiar ca e progres .... o alta strategie de marketing ca sa atragi consumatori dispusi sa arunce banii pe cel mai mic gadget inutil. Incep sa ma dezamageasca producatori de DSLR-uri.... aproape toate modelele incep sa devina niste bloarware-uri .....in loc sa is faca treaba la capitolele care e nevoie si nu sa puna "clopotei" pe aparate si sa creasca pretul pt ele.

Aceeasi strategie s-a adoptat si la Live View...Ati vazut cumva cum arata un "fotograf" cu un obiectiv de 70-300m sa zicem .... facand o poza tinand camera la nivelul ochiului si uitandu-se la LCD de la distanta.... credeti-ma ...e unul din cele mai penibile imagini pe care le poti vedea

In final...Nu cred ca va exista vreo camera foto care sa poate filma la calitatea unei camere video .... sau invers. Oricum...astept un review inainte sa zic ca D90 isi merita banii(dar presimt ca NU)

#14
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,719
  • Înscris: 29.03.2006
Gillette Fusion si Fusion Power cu 5 lame, a aparut de anul trecut....:)

#15
Sinisther

Sinisther

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 941
  • Înscris: 19.06.2008

View Postloock, on Aug 27 2008, 16:35, said:

Gillette Fusion si Fusion Power cu 5 lame, a aparut de anul trecut....:)


True progress ... Hallelujah :worthy:

Edited by Sinisther, 27 August 2008 - 16:04.


#16
aspixel

aspixel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 18.07.2008
un pic au cam exagerat in ultimul timp si cu dslrurile... dar asta e... ce sa facem... peste un an doua, n-o sa avem nevoie nici de ipod/mp3 player pt ca o sa fie incorporat in aparatul foto... :)

#17
Cayn

Cayn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 378
  • Înscris: 12.02.2007
Si de ce ar fi un lucru rau partea cu video? Cine are nevoie foloseste, cine nu nu. Si gata. Doar tehnologia evolueaza... nu bate pasul pe loc. Din partea mea, la D100 sa-i puna si gps si mp3  :lol:

#18
aspixel

aspixel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 18.07.2008

View PostCayn, on Aug 27 2008, 18:12, said:

Din partea mea, la D100 sa-i puna si gps si mp3  :lol:
probabil ca iti vor indeplini dorinta  :naughty: :D

Edited by aspixel, 27 August 2008 - 17:40.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate