Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vecinii din curte au pus monopol ...

La multi ani @MariusEXxTREME!

Temperatura AC

Sunt sigure bolurle de plastic (B...
 Dimensionare putere centrala / ca...

Impamantare suplimentara

Scartiei frana fata bicicleta noua

Instalare aer conditionat in apar...
 Telefoane prietenoase cu vederea?

Alegere teava pentru incalzire pr...

Opinia publica despre medici/ asi...

Senzor Temp PMOD-TMP3 cu TCN75A
 Amazing Race

Recomandare fosa ecologica

La multi ani @LouisCyphre!

Vinieta Bulgaria Online
 

Am un dslr sony alfa, vreau sa schimb sistemul!

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#19
ralcr

ralcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,337
  • Înscris: 03.07.2007

 mariusgh, on Apr 29 2008, 23:18, said:

Eu folosesc ca allaround tamron 28-75 F2.8 si sunt de-a dreptul incantat.
Aveam pe vremuri un 18-200 pe care l-am dat. (nu te sfatuiesc pentru genul asta de focale).
Am stat intr-o buna zi si am luat vreo 2000 cadre facute prin vacante cu obiectivul ala si am vazut ca peste 90% din cadre erau facute intre 24 si 100 mm.
Tamronul asta e cea mai buna varianta care am gasit-o in plaja asta focala. Evident am cautat ceva la o suma rezonabila si de max. 500-600 grame. (parca nu-ti vine in vacanta sa vari obiectivul de 2 kile dupa tine).
La 75mm F2.8 scoate niste portrete excelente si are un bokeh (sau cum draci se numeste zona aia out-of-focus) foarte frumos.
Oricum, faptul ca este SP (super-performance - seria de sus de la tamron) si ca are F2.8 constant il fac un obiectiv excelent.

Eu asta ti-as recomanda la all-round.
cam asa e, asta se numeste all-round. citeam despre un fotograf comercial care 60% din poze le facea cu un singur obiectiv, 35-70 2.8 de la nikon.
dar cred ca omu nu vrea calitate prea mare si se opreste in intrebari de genul asta, iar dupa un timp o sa aibe capu mai mare si n-o sa stie ce vrea mai mult decat acum. un 50 prime eu cred ca o sa fie destul de frustrant, si ca sa-l folosesti ocazional nici ca se poate investitie mai proasta.

#20
Kunzite

Kunzite

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,215
  • Înscris: 12.06.2004

 adipelcz, on Apr 29 2008, 23:16, said:

Wildlife = viteza la AF, multe cadre pe secunda, obiective TELE.

Nu stiu cum sta Pentax la capitolele astea, poate Kunzite sa dea mai multe detalii. De Nikon D80 iar nu stiu cum sta cu AF-ul, fps, etc.

Atat K10D cat si D80 pot "doar" 3fps-uri. AF-ul K10D-ului e OK in lumina (relativ) buna, un aspect mai putin placut il reprezinta microcorectiile pe care le face in conditii nu tocmai ideale (am observat asta in special la distante mici, cand chiar trebuie sa ajusteze focalizarea). Conteaza enorm si obiectivul, caci nu se compara un kit zoom cu un tele IF de calitate; iar SDM-urile de-abia au inceput sa apara (avem 4, inca unul "pe vine" - 17-70-ul - si vor urma si altele).
Wildlife adevarat, mai greu cu Pentax (deocamdata). Sigur, pasionatii pot pune mana pe obiective corespunzatoare, inclusiv de 600mm-uri daca te chinui destul :) - pe partea de tele, lipseste insa un zoom de calitate in genul 100-300(400)mm. Avem 300mm, vom avea un 60-250 f/4, un (?) TC cu suport pentru SDM e planificat pentru o data neanuntata; si mai exista si Sigma, cu destule obiective interesante. Insa... cat este dispus initiatorul acestui thread sa cheltuie? Va da el 1400$ pe un singur obiectiv?
Asa, pentru un buget mic, s-ar putea sa-i convina daca poate gasi tele-uri "stabilizate" (SR) la un pret foarte bun. Insa recomand sa testeze aparatul, sa vada daca in special AF-ul e convenabil de rapid - in situatiile in care-l va folosi.

#21
Alexandru AST

Alexandru AST

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 28.10.2005
M-am hotarat!
Nu voi schimba nimic, si nici nu voi mai investi in obiective. Am observat din intamplare aseara, nu aveam ce face si trageam niste cadre aiurea prin casa, ca un wb incorect combinat cu o expunere incorecta scad drastic rezolutia si creste noise-ul (nu ca nu stiam, dar nu credeam ca este atat de... vizibil). Am reusit, ce-i drept dupa multe incercari, sa scot o fotografie foarte sharp si cu culori vii chiar si cu obiectivul chior 70-300 de la tamron. Am observat ca acest aparat nu face bine wb-ul pe auto (de fapt mi-a spus cineva ca nu sunt ok culorile, ca eu nu prea vedeam diferenta, sunt dicromat pe rosu (anumite nuante de rosu le vad maro sau negru), si imi este foarte greu sa identific culorile din acel spectru, nu prea dau importanta cromaticii din cauza acestui handicap. Am pus wb-ul pe manual, iso 800, am supraexpus cu 1/3 si au iesit niste macro-uri reusite la 200 mm trase din mana la lumina becului chior. Voi incerca sa ma perfectionez si sa scot tot ce se poate mai bun din acest sistem, apoi dupa aceea voi trece la canon, si anume 40d. Pana atunci cu siguranta se va mai ieftini. Mi-am dat seama ca nu sistemul ma limiteaza, ci eu sunt cel care nu il exploateaza la maxim. Va multumesc pentru ajutor!

PS: Nu imi vine sa cred cum cu wb pe auto la lumina de bec si iso 100 am noise mai mare ca la wb tungsten si iso 800. Si cum eu am facut majoritatea pozelor pe wb auto...

Edited by Alexandru AST, 30 April 2008 - 08:43.


#22
ralcr

ralcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,337
  • Înscris: 03.07.2007
pune 2 poze sa vedem si noi.

#23
Alexandru AST

Alexandru AST

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 28.10.2005

 ralcr, on Apr 30 2008, 10:33, said:

pune 2 poze sa vedem si noi.

O sa repet testul deseara si o sa pun niste samples, acum sunt la serviciu. In principiu nu tin fotografii pe care nu le folosesc. Daca vreti sa fac si alte teste, va stau la dispozitie cu sugestii si voi posta deseara sau maine dimineatza.

#24
Eblis

Eblis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 19.06.2007

 Alexandru AST, on Apr 29 2008, 13:57, said:

Daca nu am ochiu lipit de viewfinder si intra lumina pe acolo, expunerea are de suferit. De exemplu daca fotografiez cu soarele din spate si nu acopar viewfinderul, fotografia iese mult subexpusa.
Asta nu tine de aparatul tau doar ... se intampla la toate.

#25
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
@Kunzite, e diferenta mare intre 3 fps si 5fps (din experienta). Eu personal nu prea folosesc rafala, dar pentru animale, pasari si altele, e bine sa ai FPS-uri mai multe daca vrei sa prinzi de ex. o "decolare" de pasare, sau chestii d-astea. Ca altfel, faci 5 cadre si vezi ca in niciunul nu stau aripile cum trebuie, etc. Cu 5-6 fps ai mai multe sanse sa prinzi "momentul decisiv". Deci nu inteleg de ce pui "doar" in ghilimele, pentru ca 3 fps in zilele noastre e cam minimul.

Legat de AF, pentru wildlife e bine sa ai un body care sa poata face un tracking decent. Cat de bine tine in focus continuu un K10D cu un obiectiv d-ala de care zici tu? Eu zic ca un 30D + 70-200 f/4L tine bine in focus subiectii in miscare daca e lumina ok (si presupun poze la animale se fac ziua, afara, deci nu ar fi o problema).

D80 nu stiu ce AF are, daca e peste 30D sau nu...

#26
Kunzite

Kunzite

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,215
  • Înscris: 12.06.2004
Adipelcz, n-am zis ca n-ar fi diferenta :) Doar am insiruit faptele, asa cum le vad eu.
Da, rafala la 3fps-uri n-are rost. Daca poti insa anticipa, sa declansezi o singura data si 3 fps-uri ajung, desi un aparat de 5fps-uri+ raspunde mai bine, se simte altfel chiar si-n acest caz. Sau - cazul meu - poti sa ai 100 de fps-uri si tot degeaba :D Ghilimelele sunt pentru ca IMO burst-ul nu-i ceva absolut, iar aparatele respective sunt cat se poate de capabile chiar daca cele din clasa superioara sunt mai performante.
N-am obiectiv d-ala asa ca nu ma pot pronunta; d-aia si recomand sa se testeze inainte de achizitionare. In fine, asta-i valabil pentru orice sistem.

#27
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
Kunzite, de acord cu tine, dar treaba cu anticipatul si cu o singura declansare pur si simplu nu functioneaza in toate situatiile. Tocmai de asta exista aparate cu multe FPS-uri...

Eu recomandam un kit care STIU ca merge pentru ca am folosit asa ceva (30D + 70-200 f/4) si care ambele intra in 4000 ron daca sunt luate SH. Se poate gasi un 30D in conditie f. buna. De ex. eu am vrut sa-l vand pe al meu cu 2000 ron (desi are maxim 10.000 de declansari, acum in mai face 1 an, arata impecabil, functioneaza la fel). Nu l-am mai dat pt. ca trec la lucrul cu prime-uri si am nevoie de 3 body-uri (2 pt mine, 1 pt celalalt shooter), motiv pt care l-am pastrat.

Cu aprox 1700 ron se poate cumpara un 70-200 f/4 L.

Acum ca in aceiasi bani poti lua un K10D si un obiectiv bun de la Pentax, sunt de acord, dar nu stiu in ce masura sunt la fel de performante ca viteza.


Nu vreau sa pornim aici un razboi Canon vs. Pentax, insa cred ca la capitolul wildlife, sport, etc, Canon e superior. La alte capitole, poate e mai bun sau mai avantajos Pentax. Weather sealing-ul nu il vad ca pe ceva de o importanta capitala, cata vreme obiectivul nu e weather sealed. Oricum, un 30D nu va crapa la primii stropi de ploaie. Si pentru ploi serioase, cred ca totusi e mai bine sa se cumpere o husa de ploaie care nu costa o avere...

#28
Kunzite

Kunzite

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,215
  • Înscris: 12.06.2004

 Kunzite, on Apr 29 2008, 21:52, said:

[...] Si poate si canonistii vor sari la-naintare cu vreun 30D, ceva.

 Kunzite, on Apr 30 2008, 09:07, said:

[...]Wildlife adevarat, mai greu cu Pentax (deocamdata). [...]

Eu zic ca de fapt noi nu ne "certam", nici vorba de razboi :)
Cat timp n-am tras efectiv wildlife (nu, ce curci bete-oi fi pozat nu se iau in calcul - wildlife e wildlife, simulacre faci cu orice) n-am ce sa zic, ca merge ori ca nu. Totusi, weather sealing-ul mi se pare important in special in asemenea domenii si da, daca ar fi sa "compun" un kit special pentru asa ceva cat mai performant, bugetul fiind acoperitor, m-as gandi la ceva in genul 1D+100-400L. Pentru sufletelul meu m-as uita insa dupa obiective pe baioneta K, si nu cred c-as duce prea tare lipsa unui 30D :)
Totusi, am (pentru a cata oara?) impresia ca noi discutam la un nivel la care initiatorul topicului nu-i dispus sa ajunga (cheltuie). Deocamdata, caci pare convins sa treaca (pe viitor) la 40D :)

#29
ralcr

ralcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,337
  • Înscris: 03.07.2007
o sa faca o alegere mai buna cu 40D unde are 6.5fps

#30
Kunzite

Kunzite

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,215
  • Înscris: 12.06.2004
Daca-l cumpara si cand ii mai scade pretul, eventual sa apara inlocuitorul sau...

#31
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
De fapt initiatorul topicului s-a razgandit...

Ca initial a zis ca vrea ceva care sa se incadreze in 4000 ron. Fiecare a dat cate o solutie, si la final el a zis ca de fapt mai asteapta...

#32
netra

netra

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 580
  • Înscris: 31.10.2004
Troll  :argue:

#33
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
Ce troll, unde, cine ????

#34
netra

netra

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 580
  • Înscris: 31.10.2004
Initiatorul topicului e un mic troll, din cele citite pana acum da dovada de asa ceva, parerea mea.
Poate nu asta i-a fost intentia dar rezultatul asta e.

Edited by netra, 30 April 2008 - 17:10.


#35
ledongreen

ledongreen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,048
  • Înscris: 24.07.2007
Troll sau nu, treaba lui... -_-


  Se facu vorbire de rapiditate si de utilitatea fepeseurilor.

  Uite, cateva zile, pauza de forum si "masuratori" in direct, mers prin Grecia si pozat la greu. Concluzie:

   -Am un aparat super.  Pe perioada sejurului, folosit in majoritate zoom-ul wide (parca un capat mai "tele", ar fi fost mai bine).

     Pentru wildlife, :rolleyes: si am mai multe, dar sunt doar pentru mine... ;) , un exemplu, facut in "hula" vasului, pe mare, pus la ochi, si "click" pe pescarusul in zbor razant. Pentru cine stie, directia de zbor, e foarte aleatoare... :)

Attached Files


Edited by ledongreen, 30 April 2008 - 18:10.


#36
netra

netra

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 580
  • Înscris: 31.10.2004
Super aparat sau super fotograf, asta-i intrebarea?
Raspuns: Amandoua.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate