Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Taxarea vacilor in Danemarca si..

Oamenii fara Whatsapp

Pompe apa fotovoltaice.

Valori ok fibra?
 recomandare smartwatch copil

Viata traita asa cum vrei tu vs v...

Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock
 Daca nu ar conta salariul, ce mes...

Racordare la apa termosemineu

Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...
 Cautarea pe google android nu merge

Caut serviciu serios de captura v...

Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...
 

PROBLEME CU DINTII?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
5212 replies to this topic

#3025
deluka

deluka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 18.03.2008

 Ana_Karr, on Mar 18 2008, 20:40, said:

Nu te astepta la minuni daca-ti faci "aditie de os" . Adica daca-ti toarna o pulbere amestecata cu sangele tau, care cica se transforma in os. Aditia de os, adevarata, se face cu os recoltat de la tine (si nu orice fel de os - exista o "stiinta" si la capitolul asta).
Poti incerca la Catedra de Implantologie (este in Facultatea de Stoma, la etajul II) . Daca ei nu gasesc solutii pt situatia ta, inseamna ca te poti resemna. Exista implanturi tip "lama" . Cei de la Implanto sunt  destul de buni ca sa gaseasca o rezolvare si pt tine.
Multumesc mult pentru raspuns. Daca tot ati fost atat de amabila, v-as mai ruga sa-mi mai dati cateva detalii. Eu mai am si alte probleme in gura pe care voiam sa le rezolv toate odata la un singur medic/cabinet.
1. Pot merge eu, "Badea Gheorghe de pe strada" la facultatea de stoma sa zic "Buna ziua, sunt Badea Gheorghe si am urmatoarea problema! ......" ???
2. Cum se face plata acolo?
3. Pot avea parte de servicii complete acolo -infrastructura ( implanturi ) si suprastructura ( coroane portelan etc ) ?
Am citit si eu pe net despre implanturile de tip "lama" si ma intrebam daca ar putesa sustine/fixa o proteza, insa proteza mi se pare cumva "castranta". De punte nu cred ca se poate pune problema sa fie sustinuta de "3 * lama".
In legatura cu resemnatul: Nu se poate. Trebuie sa gasesc o solutie ACUM(34 ani), altfel voi privi cum se duce totul de rapa, iar gandul protezelor ma inspaimanta. Mai ales ca si ele au problemele lor: greu de tolerat, fixat etc....
Multumesc inca o data!!!!

#3026
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005
Atata timp cat esti dispus sa platesti, vei fi trat cap-coada :) .
La Implanto se dau consultatii tuturor, din cate stiu. Au si preturi mai mici decat in oras. Ti se vor prezenta optiunile (eu cred ca exista, ca nu degeaba e Catedra de Implanto), si daca-ti pun implanturile, protetica e partea cea mai usoara. Medicul care-ti pune implanturile se va ocupa si de protetica. Ori face el si protetica, ori iti recomanda pe cineva cu care colaboreaza el.

#3027
AndyM

AndyM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,996
  • Înscris: 01.08.2005
Este vreun medic dentist pe aici?
Daca da, il rog sa imi trimita si mie prin PM ID-ul de Yahoo! Messenger deoarece vreau sa il/o intreb ceva in legatura cu asta....

#3028
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
Dar de ce nu poți întreba aici?

#3029
AndyM

AndyM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,996
  • Înscris: 01.08.2005
mai bine vorbesc "intre 4 ochi"

#3030
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,524
  • Înscris: 05.06.2002

 deluka, on Mar 18 2008, 13:21, said:

Am si eu o problema .
In partea dreapta jos(mandibula) , dupa canin am o singura masea( mai degraba maseluta). Ma gandeam sa echilibrez muscatura si sa apelez la implanturi. Problema e ca osul e subtire ( aproximativ 2mm ) si e evident ca nu poate sustine un implant de tip radacina. Am facut radiografii complete si tomografie.
Ma intereseaza clinici , doctori reputati unde se fac aditii de os (in Bucuresti ) si, evident, implanturi. Sunt putin disperat. Intotdeauna am considerat implantul o solutie pt problema mea si acum mi-a fugit preshul de sub picioare.
Nu ma intereseaza raspunsuri de genul " Cauta pe net !! ". Sunt o gramada care au asta pe lista de preturi, dar nu prea stiu cum sa aleg intre ei. E foarte usor sa iei plasa si sa dai si o gramada de bani. Si-a mai facut cineva aditie de os si ulterior implant?? Unde!!?? Ce fel de aditie???
Multumesc anticipat pt orice informatie.
exista multe tipuri de implanturi, nu numai cele care se infileteaza in os. astea cu infiletatul sun mai noi si la moda, dar pt tine cred ca se preteaza un implant tip sea, numai sa gasesti pe cineva sa-l execute.

#3031
duduletz

duduletz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 24.03.2007

 Ana_Karr, on Mar 15 2008, 09:11, said:

Pulpita acuta seroasa totala
Durerea
- are caracter de spontaneitate
- crizele dureroase au un caracter lancinant dar si pulsatil sau neprecizat; sunt dureri de intensitate din ce in ce mai mare
- la inceput pot fi prezente perioade de remisiune, instalate initial brusc; uneori remisiunea poate sa apara partial prin actiunea medicatiei antialgice administrate pe cale generala
- perioadele de remisiune devin din ce in ce mai scurte si durerea capata un caracter continuu
- intensitatea durerii pentru fiecare pacient in parte este foarte mare – o durere sfasietoare (“turbarea dintilor” – in literatura franceza)
- datorita intensitatii depolarizarii membranelor nervoase si interferarii SNV pulpar mai apar uneori fenomene colaterale de excitatie a simpaticului cervical de partea respectiva; durerea poate fi insotita de o usoare congestie a hemifetei insotita de hipersudoratie, hiperlacrimare
- datorita anumitor conexiuni cu alte plexuri nervoase uneori pot aparea iradieri ale durerii si de-a lungul bratului stang simuland o criza de angor pectoral (situatie mai rara)
- in cazul existentei durerii iradiate – daca exista sensibilitate la percutia in ax se poate identifica usor dintele in cauza.
- iradierile pot fi: dento-dentare, dento-cutanate si dento-mucoase.
- in functiie de conexiunile nervoase pe care le au filetele nervoase ale dintilor respectivi cu inervatia pulpara a celorlalti dinti pot apare diferite iradieri ale durerii.
- in general dureriile aceste iradiate apar in aceiasi hemiarcada sau in hemiarcada opusa;
- nu trebuie obligatoriu sa cautam la dintele antagonist sau omolog.
- iradieriile dureroase pot fi si de-a lungul oaselor maxilare, mucoase bucale sau cutanat – aceste pot depasi teritoriul fetei -> pot cuprinde zona auriculara, cubitala


Caracteristici generale ale Pulpitei Acute Purulente Totale
- caracterul pulsatil caracteristic
- in PAPT doare la cald dar durerea se calmeaza la rece
- Poate exista o stare clinica atipica – exp. -> pacient cu durere lancinanta care se calmeaza la rece -> denota leziuni tisulare mai avansate ( ! se calmeaza la rece)
- In cazul PAPT percutia in ax este identica, iradierile sunt mai intense dar nu caracteristice
- Patognomonic -> este situatia cand prin exereza dentinei ramolite se deschide camera accidental pulpara si rezulta aspectul de picatura extravazata
- Intr-o PAPT -> durerea permite indepartarea in totalitate a dentinei alterate fara prea mare sensibilitate. Durerea mare apare cand se deschide camera pulpara datorita decompresiei bruste a cemerei pulpare -> rezulta un exudat alb galbui urmat de sangerare. Dupa 15 – 20 de minute durerea incepe incet incet sa se calmeze si ajunge la un nivel sub cea dinaintea deschiderii camerei pulpare.
- Testele de vitalitatea intr-o PAPT -> datorita avansarii mecanismelor de necroza a fibrelor nervoase se ajunge ca dintele sa-si reduca foarte mult excitabilitatea, pragul de excitabilitate creste foarte mult, cand procesul distructiv al fibrelor nervoase se apropie de apex acest raspuns poate fi abolit.
Seamana foarte mult cu simptomele avute de mine in urma cu 2 saptamani, simptome care le-am prezentat la 2 medici stomatologi in situatie de disperare.Recomandarea lor a fost sa iau antibiotice, respectiv augumentin pt. 5 zile crezand ca am puroi, desi le-am prezentat filmul.Deja ma programase la operatie la dintele care credeam ca ma doare.Tot asa ma lua durerea seara timp de o ora, dupa care reuseam sa adorm.Timp de 6 zile m-am dozat cu ketonal pana a inceput sa ma doar stomacul. Am apelat la un alt medic pentru o alta opinie, ca sa constate ca de fapt ma doare maseaua de dupa, care avea pulpita.A fost tratata, si din acea zi nu am mai avut durerea respectiva. Ceea ce vreau sa evidentiez e stilul unor medici de a lua deciziile in garaba, fara a studia in detaliu problema pacientilor.Eu chiar sunt patita, din pacate  :mellow:

#3032
nile

nile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 999
  • Înscris: 03.10.2006
E normal la 2 saptamani dupa extractie de molar de minte sa raman cu o gaura in gingie? Bunu' meu simt spune ca nu, dar poate se inseala.
Dupa ce medicul mi-a scos firele,  acasa, m-am uitat si e .. un "crater"  :huh:

#3033
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005

 AndyM, on Mar 18 2008, 23:52, said:

mai bine vorbesc "intre 4 ochi"
Crezi ca avem timp  sa dam consultatii pe Messenger ?
Aici raspundem in timpul liber.

 nile, on Mar 19 2008, 15:13, said:

E normal la 2 saptamani dupa extractie de molar de minte sa raman cu o gaura in gingie? Bunu' meu simt spune ca nu, dar poate se inseala.
Dupa ce medicul mi-a scos firele,  acasa, m-am uitat si e .. un "crater"  :huh:
Se vede si osul ?
Am auzit niste colegi ieri, discutand, ca cineva s-a prezentat cu o dehiscenta urata dupa 2 saptamani de la interventie.
Cred ca iti dai seama ca nimeni nu iti poate spune ca esti OK sau nu, fara sa te vada.

#3034
nile

nile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 999
  • Înscris: 03.10.2006

 Ana_Karr, on Mar 19 2008, 20:54, said:

Se vede si osul ?
Am auzit niste colegi ieri, discutand, ca cineva s-a prezentat cu o dehiscenta urata dupa 2 saptamani de la interventie.
Cred ca iti dai seama ca nimeni nu iti poate spune ca esti OK sau nu, fara sa te vada.
Osul nu se vede (cred ca e de bine :D ), dar nu se vede nici fundul gaurii;  insa ma intreb, fiind o .. gaura, nu intra acolo diverse chestii care sa favorizeze vreo infectie ?
Medicul mi - a scos ieri firele, si nu parea uimit de ce vede. Eu am observat gaura abia cand am ajuns acasa.

Edited by nile, 19 March 2008 - 20:35.


#3035
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005

 nile, on Mar 19 2008, 20:32, said:

Osul nu se vede (cred ca e de bine :D ), dar nu se vede nici fundul gaurii;  insa ma intreb, fiind o .. gaura, nu intra acolo diverse chestii care sa favorizeze vreo infectie ?
Medicul mi - a scos ieri firele, si nu parea uimit de ce vede. Eu am observat gaura abia cand am ajuns acasa.
E OK .

#3036
sebbzsebbz

sebbzsebbz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 18.03.2008
Salut.Am o problema cu caninul.Am neglijat putin spalatul pe dinti (adica ma spalam doar odata pe zi si in unele zile si imi era lene ) si mi-a aparut o "chestie" alba pe dinti,langa gingie.Astazi am observat ca am o carie la canin ,exact in locul unde a fost "chestia" aia alba.Acum,stiu ca prostia se plateste,dar as vrea sa stiu ce ar trebui sa platesc de data asta.I'm so "excited" sa merg la dentist si vreau sa stiu ce ma asteapta.Mersi

#3037
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,524
  • Înscris: 05.06.2002
probabil e o carie mica si scapi cu o plombita. oricum, dute repede ca spre bine nu merge, iar caninul are o valoare protetica mare, ar fi pacat sa-l pierzi din neglijenta.

#3038
sebbzsebbz

sebbzsebbz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 18.03.2008
OK,mersi.Am sa merg la dentist repede,dar nu inteleg un lucru.Parca caria asta s-a facut peste noapte (acum 2 zile nu aveam,iar ieri seara am vazut-o :| )

#3039
T-MoBiLeR

T-MoBiLeR

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 776
  • Înscris: 20.12.2005

 Ana_Karr, on Mar 18 2008, 20:40, said:

- Mi se pare un pret astronomic, pt tampenia pe care vrei s-o faci.
- Ai toate sansele sa apara sensibilitate.
- Ce conteaza cat dureaza ? Conteaza ce efecte adverse au "albirile" .
- Cine a zis ca o sa-i ai albi ? Sa zicem ca ti-i deschid un pic. Atunci, in cazul in care renunti la cafea, bauturi colorate, tigari ... maxim 4-6 luni . Dupa care apelezi la o noua "albire" . Dupa vreo 2-3 albiri, treci la punte totala, cu devitalizarea tuturor dintilor. Faci punte din portelan, culoarea A1, si atunci o sa ai dinti perfecti, albi, ca in reclame. Tu de  fapt, asta vrei, dar pana sa ajungi acolo, te antrenezi un pic (financiar).

Iti multumesc pentru raspuns. Din limbajul folosit, presupun ca esti medic stomatolog.
Totusi, tin sa te contrazic, albirea cu accelerator DA rezultate vizibile. Mi-am facut pana la urma ieri si sunt efectiv IMPRESIONAT! Nu ma pricep la codul culorilor din stomatologie :) dar de la galbuiul pe care il aveam la aproape ALB cum am acum...pe bune, vreo 15 min am delirat de incantare cand mi i-am vazut! Si nicio sensibilitate, nicio durere, NIMIC NIMIC NIMIC, 25 de minute de stat in scaun si uitat la TV :coolspeak: ! Ca sa fie tacamul complet, am primit si o pasta de dinti pt intretinerea albirii si o ata dentara (nu o sa o folosesc dar oricum, gestul!).
Mentionez ca mi-au facut un detartraj inainte - deci per total ~1100 RON. DAR MERITA FIECARE LEU! :thumbup:

#3040
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002

 Fane, on Mar 20 2008, 06:17, said:

probabil e o carie mica si scapi cu o plombita. oricum, dute repede ca spre bine nu merge, iar caninul are o valoare protetica mare, ar fi pacat sa-l pierzi din neglijenta.

Da la o simplă pată albă cretoasă... până la valoarea protetică a caninului și a-l pierde e drum lung!  :lol: Fiecare cu pâinea sa! :D

#3041
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,524
  • Înscris: 05.06.2002
pai l-am trimis sa-l trateze din stadiu incipient, sa nu ajunga sa-mi dea mie o paine de mancat. :P

#3042
creatzaa

creatzaa

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 28.02.2008
daca rezectia apicala nu reuseste si apare dupa o perioada o alta infectie in cazl aceluiasi dinte ce se va face? o noua rezectie sau nu se mai poate face nimic pt dintele respectiv si se va recurge la extractie?moral mai scazut ca acum nu am avut in viata mea: cum sa mai reziste dintii daca sunt obturati, vor fi rezecati si au plombe???mi-a zis ca la unul dintre dinti ar trebui dupa rezectie sa-mi fac si o coronita? este adevarat ca o coronita facuta la un dinte frontal are efecte negative si asupra dintilor vecini? am auzit ca respectiva coronita este daunatoare pt dintii alaturati...sunt  asa de deprimata incat am de cateva zile o ameteala destul de urata! off...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate