Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock

Daca nu ar conta salariul, ce mes...

Racordare la apa termosemineu
 Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...

Cautarea pe google android nu merge

Caut serviciu serios de captura v...
 Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...

podea ciment denivelata

Îndepartare bule folie reflectoriz...
 Revista imobiliara cu poze... cir...

Recomandare soundbar pentru laptop

Veți renunța in 2025 la...

Coaxial pentru cablare casa
 

HELP am lovit cu mașina o polițistă

- - - - -
  • Please log in to reply
101 replies to this topic

#73
dsdev

dsdev

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 954
  • Înscris: 28.10.2005

 bogdan2007, on Oct 31 2007, 23:54, said:

Daca lovesti un politist in interesul "fonctiunii" ma indoiesc teribil ca a-i da bani ptr. a renunta la toata afacerea este intelegere amiabila.In astfel de cazuri, actiunea penala se initiaza fara plangerea prealabila a partii vatamate.OLE
Ai dreptate, dar vrei sa spui ca daca te intelegi cu "victima", procesul nu poate lua o directie favorabila? Daca e motivata, poate sa isi schimbe pozitia. Sau avocatul acuzarii nu se prezinta la termene... se pot face multe, vointa sa fie. Ca e spaga, ca e intelegere amiabila... situatia e aceeasi: rezultatul procesului depinde de pozitia partii "vatamate", iar el ca "inculpat" ar trebui sa faca totul sa indulceasca acea pozitie. Ca nu e moral, nu e drept... putin conteaza, avand in vedere ca se crede nevinovat, nu o sa aiba cosmaruri ca a dat bani la politista.

Cum e vorba aia? "Un avocat bun e cel care iti evita procesul, nu cel care il castiga"...

#74
kozsuzsit

kozsuzsit

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 19.06.2006
Doamnelor și Domnilor!!! Țin să vă dau un anunț important.
Am fost la un avocat pe care l-am rugat să mă reprezinte și la împăcare și la o eventuală proces. S-a ocupat foarte repede cu cazul. Să nu credeți că pe ochi frumoși, nu mi-a promis nimic. Dar a vorbit cu avocata polițistei și ce credeți cât îmi cere??? 200.000.000.lei Ce credeți pe ce planetă stă tipa. Eu cred că e ceva foarte exagerat.
Nu-mi dau seama cât m-ar costa procesul, expertizele și taxele. Cred că situația se complică foarte tare. Unii care au scris la topic văd că se miră că în 2 luni nu mi-am  luat un avocat . Domnilor să nu credeți că dacă ajungi într-o astfel de situație este ușor să iei decizii. Să nu credeți că am stat cu mâinile în buzunar. M-am consumat foarte mult și cu sănătatea și financiar deja m-a costat deja mult. Am crezut că se va rezolva. Cu foarte mulți oameni am vorbit, nu cu oameni oarecare ci din funcții. Juriști, experți. Fiecare credeți-mă alte sfaturi îmi dă. Ba să depun plângere împotriva ei pentru abuz de serviciu contra intereselor persoanelor, ba să mă duc la Procuror( acesta nici nu m-a primit în audiență) ba să fac diferite reclamații la diferite organe. Unul m-a trimis la OJCP cu motivul că și Poliția servește populația. Foarte mulți au citit topicul dar încă nimeni nu a pomenit de ADAS. doar sunt asigurat. Am fost și acolo, în cazul unui proces o parte din cheltuieli suportă ei. Ce poate și polițista să justifice cu chitanțe. S-ar putea că în cazul unui proces să mă reprezinte  EI. dar încă nu este sigur. Credeți-mă nu-este ușor să mergi pe mâna oricăreia care m-a ascultat și mi-a dat un sfat. Și încă o treabă : totul costă. Avocatul mi-a cerut 1000 de euro onorariu plătit înainte de proces, și 500 de euro pentru împăcare. Ce ziceți DOMNILOR?????

#75
kozsuzsit

kozsuzsit

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 19.06.2006
Și să nu credeți că avocații fug după cazuri din acestea. Când aud că este implicată poliția se dau înapoi.

#76
andreiandrei

andreiandrei

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,421
  • Înscris: 13.08.2007
Si chiar vrei sa-i dai 200 milioane la politista?

#77
nu_sunt_ozzy

nu_sunt_ozzy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 15.02.2007
Nu avocat, nu bani politistei, nu spaga, nu nimic. Stai chill ca nu o tine sa se judece cu tine.. Sa stea 55 de zile la spital si apoi sa aiba tupeul sa se judece cu tine :)

#78
dsdev

dsdev

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 954
  • Înscris: 28.10.2005
Cam mult 6000 euro... mai ales ca ziceai ca celuilalt ii ceruse 3000. Sau poate 6000 a cerut avocatul politistei, nu politista... trebuie sa ii iasa si lui ceva, nu? Eu in locul tau as incerca o intalnire in ea (de fata cu ambii avocati sau nu)... e ca la piata aici, mai lasa si ea, mai lasi si tu... poate a cerut 200 de mil ca sa aiba de unde sa scada...

Ce ma mira nu e neaparat ca nu ti-ai luat avocat in 2 luni, ci ca nu ai reusit sa te vezi face-to-face cu politista, sa discuti tu cu ea, nu prin intermediari.

#79
lucicop

lucicop

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 18.07.2006
Voi astia de-l sfatuiti sa se inteleaga amiabil, va dati seama ca-l sfatuiti sa dea spaga pentru a-si scapa pielea ? Si uite asa sistemul ticalosit este perpetuat de fiecare dintre noi pe rand, la un moment dat, pentru ca ne-am pierdut insasi speranta ca intr-o zi va putea fi mai bine. Trist... :(

#80
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
problema e ca nu ai ce sa faci...
nu sunt pesimist, dar daca nu ai martori, totul sta in declaratia politistei.
care poate declara si ca nu ai oprit la semnalul ei (si isi poate gasi si martor, alt coleg care era cu ea in intersectie si tu chipurile nu l-ai vazut)

pe langa asta, crede-ma, 55 de zile pe medico-legal atarna FOARTE greu !

Quote

Art. 184. - Vatamarea corporala din culpa

Fapta prevazuta la art. 180 alin. 2 si 21, care a pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum si cea prevazuta la art. 181, savârsite din culpa, se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.

Daca fapta a avut vreuna din urmarile prevazute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Când savârsirea faptei prevazute în alin. 1 este urmarea nerespectarii dispozitiilor legale sau a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii, ori pentru îndeplinirea unei anume activitati, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

ideea e urmatoarea !
suma ceruta e imensa. daca mergi la proces, ai mai multe sanse ca instanta sa fie sanatoasa la cap si sa-ti dea o amenda penala (de inchisoare nu cred ca se pune problema, nici cu nici fara suspendare) si daca respectiva cere daune, in niciun caz nu se va aproba o suma de pana la 6000 de euro...

e greu, e naspa...dar sumele sunt imense

#81
valeriu.b

valeriu.b

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,160
  • Înscris: 17.09.2007
Acuma depinde si de ce scrie medicul pe foaia de recomandari.
Daca femeia nu va mai fi declarata apta pentru exercitarea profesiei, suma e chiar mica.

#82
bogdan2007

bogdan2007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 685
  • Înscris: 11.01.2007
Mai oameni buni, cunosc cazuri cand au ost omorati pietoni pe trecerea de pietoni si soferul a scapatsau conducere beat, fara permis si ghici ce? A scapat cu amenda administrativa.Daca se dovedeste ca omul a depus toate diligentele ptr. evitarea faptei bla, bla bla, ( nu-i mai zic ca are avocat :P ) instanta va fi mai mult decat receptiva si va da sentinta ca atare.Adica usoara.Haideti , domne' ca nu e dracu' chiar asa de negru- bate in gri deja  ;)

PS in legatura cu intelegerea cu politista.6000 de euro mi se pare aberant, pentru ca nici nu cred ca poate dovedi ca aceasta suma ii este necesara, sau i-a fost, ca este reala si indestulatoare.

Repet : daca se ajunge la proces, cere cheltuieli de judecata si repunerea in situatia anterioara.Astfel iti vei plati si avocatul, sau iti vei recupera banii.Plus, cere cauza civila sa se judece separat si nu la un loc cu ce penala.

Edited by bogdan2007, 01 November 2007 - 15:18.


#83
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
TOTUSI :

Quote

Circulând cu o viteză foarte redusă (fiind după semafor)– din partea stângă, respectiv prin banda a doua a apărut brusc o polițistă în mișcare cu spatele în fața mașinii mele, atât de neașteptat, încât nu am avut posibilitatea și timpul nici să opresc nici să o ocolesc, am frânat, dar totuși am accidentat-o din spate. Asta s-a întâmplat pe o șosea cu 4 benzi pe două sensuri, într-un trafic intens.Ulterior am aflat că polițista de fapt a traversat celelalte 2 benzi in sens opus, scoarul și banda a doua de lângă mine și s-a deplasat oblic spre trotuar.

ne mai explici si noua o data cum a aparut totusi politista asta ca un fel de Arhanghel Mihail in mijlocul drumului ?

adica ma gandesc ca dintr-o parte tot trebuie sa fi venit/fugit/alergat/cazut, etc...

oare nu te uitai in alta parta ? nu fumai si scrumai ? nu schimbai cd-ul ? nu te-ai intors sa-l injuri pe cel din spate ? oare nu e vina ta ?!

eu sincer nu inteleg de nicio culoare din paragraful ala cum s-a intamplat de-a aparut politista, de unde spre unde si pe unde mergeai

no offence...

#84
nu_sunt_ozzy

nu_sunt_ozzy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,368
  • Înscris: 15.02.2007
o picat din cer, stricata naibii :P

#85
bogdan2007

bogdan2007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 685
  • Înscris: 11.01.2007
Inca una si gata: vezi ca in zilele de azi, se pune un foarte mare accent pe PROCEDURILE STANDARDIZATE de LUCRU in Ministerul Adm si Ref ADMinistrative.Veti rade nu veti rade, va spun ca ele exista, ca descriu anumite situatii de lucru si modurile lor de rezolvare.Daca omul lor nu respecta procedura, inseamna ca si-a indeplinit defectuos sarcinile de serviciu bla bla bla

Cat despre zilele de ingrijiri medicale sau spitalizare ( n-am fost atent) .Am avut un prieten , care dupa ce a prins-o pe nevasta-sa cu unu in casa l-a batut pe ala de l-a zvantat si pe nevasta-sa numai in masina de spalat mergand n-a tarat-o, cu atentie, fara urme( desi aia tot au avut ceva vanatai) dupa care a pus repede mana pe telefon si a chemat trei prieteni buni, plus un vecin bun  ca martori.Bineinteles ca in procesul de divort ce a urmat , a intervenit si clauza penala, ptr ca aia au facut plangere, dupa ce la medicina legala primisera  80 de zile FIECARE de ingrijiri medicale.Au venit martorii omului, care au spus ca el nu o batuse, nici macar nu o daduse afara din casa, doar pe magadau il rugase frumos sa plece din casa lui si ca ea a plecat singura a doua zi, total nesifonata.Cum sistemul nostru este de cacao, tinzandu0se sa se dea dreptate doamnelor, omul s-a ales totusi cu o amenda administrativa ptr. ca le-a adresat cuvinte injurioase si nedemne celor doi amorezi.ATAT
Scuze de of-topic.

Edited by bogdan2007, 01 November 2007 - 15:30.


#86
dsdev

dsdev

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 954
  • Înscris: 28.10.2005

 lucicop, on Nov 1 2007, 15:41, said:

Voi astia de-l sfatuiti sa se inteleaga amiabil, va dati seama ca-l sfatuiti sa dea spaga pentru a-si scapa pielea ? Si uite asa sistemul ticalosit este perpetuat de fiecare dintre noi pe rand, la un moment dat, pentru ca ne-am pierdut insasi speranta ca intr-o zi va putea fi mai bine. Trist... :(
Daca citesti tot ce a scris omul, iti dai seama ca nu are absolut nimic in favoarea lui... asta ca sa nu mai zicem ca pot aparea martori/dovezi de te miri unde, impotriva lui. Daca s-ar fi trezit cu proces pe cap si el nici macar nu trecuse in ziua aia prin acea intersectie, era altceva. Dar omul e clar vinovat, chit ca vatamarile sunt exagerate si chit ca el nu a vazut-o pe politista.

@bogdan2007: asa e, sunt destui care au scapat foarte usor. Dar sunt si altii care au primit mai mult decat meritau... E un risc pe care si-l asuma, poate s-a certat judecatorul cu nevasta de dimineata si taie si spanzura in ziua respectiva, se intampla si din astea. Toata discutia se reduce la: risc + mult timp pierdut + stres VS bani la politista. In plus, la el nu se pune problema de a "castiga" procesul, e clar ca nu are cum, ci doar de a scapa cat mai ieftin din tziganeala asta.

#87
C.F.S.

C.F.S.

    Jos comunismul!

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,214
  • Înscris: 04.10.2007

 kozsuzsit, on Nov 1 2007, 11:54, said:

[...] Ce ziceți DOMNILOR?????

Stiu ca nu e greu, dar incearca sa obtii documentul care ii stabileste atributiile pentru ziua respectiva. Apoi incearca sa obtii declaratia ei initiala. Noi pe aici nu suntem juristi (cam 99,5% dintre noi) asa ca parerile sunt mai mult sau mai putin fundamentate. A postat ieri un tip care are legatura cu domeniul, poti sa il contactezi si sa discuti cu el mai multe, ca posturi de genul @nu_sunt_ozzy "o picat din cer, stricata naibii" poate adauga oricine si te ajuta foarte putin, sau deloc.

#88
bogdan2007

bogdan2007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 685
  • Înscris: 11.01.2007
Nu este foarte important cat de multumit de viata este judecatorul in dimineata aia.Oricum sunt mai multe termene.Si de obicei, chestiile astea se judeca in complet.Adica 3 insi .Plus ca, daca omul nostru vrea, poate sa ceara stramutarea cauzei intr-o alta localitate( daca crede ca OMERTA zonala poate afecta desfasurarea in conditii de totala impartialitate a procesului).
    Am spus ca forta probanta a martorilor, coroborata cu documentatia de rigoare, pot duce la daramarea totala a cazului.V-am spus, a scapat omul ala beat si fara permis( daduse examen , trecuse, dar permisul ii venea abia dupa 3 saptamani) spunand ca lui ii condusese cineva masina pana acolo si ca ala lasandu-l in drum, el a vrut sa mute masina din loc vreo 20-30 de metrii, pentru a nu incurca traficul pe strada si astfel, a accidentat o alta masina( din cauza asta l-au prins) Dar a scapat.

#89
Hawkie

Hawkie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,281
  • Înscris: 28.11.2001
Ce s-a mai întâmplat ?

#90
badegheo

badegheo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,234
  • Înscris: 21.10.2007
Multa bafta mane si sper sa castigi.Parerea mea e ca si in misiune fiind tre sa se asigure.
Nu le da spaga si lupta pana la capat.

Politia Romana = 0 RUSINE

Edited by badegheo, 10 November 2007 - 23:03.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate