Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Marantz MM7025 vs Rotel RB1552 mkii

Recomandare bicicleta electrica

Venom - The Last Dance

Demolarea blocurilor prea vechi s...
 Alimentare motor stea-triunghi

Contact pornire aproape blocat de...

Nonce cu Javascript si Nginx pt I...

Sigma 28-45mm F/1.8
 BT extragere parere va rog

Legate boxe la 2 surse

Cand ajung banii de la banca dupa...

Beneficii angajare somer
 Divani&Sofa

Caut software antic Kasperski Ant...

Intrebare despre ppc (fostul enel)

Radiator spart? Pierdere freon - ...
 

Daca nu ma duc la reexaminare?

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
30 răspunsuri în acest subiect

#19
enoxcj

enoxcj

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.348
  • Înscris: 06.02.2006

View Posttchoara, on Sep 22 2007, 18:02, said:

edmund la ora actuala asa este - daca stai 60 de zile si nu te duci la examinare, mai stai inca 30 iar apoi il primesti FARA examen. Normal mie mi s-ar parea ca, dupa expirarea perioadei de pedeapsa din PV (in cazul ei 60 de zile) sa dai examen din 30 in 30 de zile pana-l iei. Nu te-ai prezentat la examinare - stai +30 de zile fara permis. In ultimele 5 zile din astea, mai dai inca o data examinarea, daca pici sau nu te prezinti, mai bagi iar 30 de zile. Daca pe parcursul unui an de la data suspendarii permisului nu reusesti sa-l redobandesti, ti se anuleaza permisul si trebuie sa faci scoala de soferi din nou. Sa vezi atunci ce se apuca lumea de invatat. Mai bagai si o taxa de organizare a examenului de vreo 50 RON si toti ar fi mancat Codul Rutier pe paine, numai sa ia examenul din prima sa scape. Desigur, vor veni acum unii care vor spune "dom'le eu mi-am obtinut dreptul de a conduce cand am dat de permis, de ce sa mai dau examen ulterior", iar raspunsul este "pentru ca, evident, intre timp ati uitat regulile de circulatie (sau nu le-ati stiut niciodata) si pentru prelungirea dreptului de conducere este necesar sa sustineti examinarea. Mie mi se prelungeste dreptul de a conduce din oficiu, fiindca n-am avut incidente soldate cu supendarea lui". Simplu si la obiect. Cine respecta legea sta cu permis in brate, cine nu - trebuie sa demonstreze ca nu-l avea degeaba. Doresc sa le raspund in avans celor care imi vor reprosa "hai ma tataie, ne lasi, n-ai luat o amenda toata viata, n-ai avut un accident, normal ca esti asa pacifist". Mentionez ca pentru moment permisul meu este suspendat, fiind in proces cu Brigada de Politie Rutiera, deci usa de biserica nu sunt, dar cele de mai sus mi se par normale pentru a aduce comportamentul rutier la un grad civilizat.


Eu te cred ca asa este, doar mi-am exprimat nemultumirea fata de metoda de redobandire...si mie mi se pare mai corecta varianta pe care ai spus-o si tu!

#20
Genesis

Genesis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.045
  • Înscris: 02.07.2007

View PostAgnees, on Sep 21 2007, 13:52, said:

sa stii ca nu din frica nu ma duc la examen ,pur si simplu nu vreau!!!!
de aia v-am intrebat ca este necesar sau nu!Da sunt fata si ce ai cu tema asta?Da am avut un accident!!!Se intampla!Asta e!Nu sunt mandra de cea ce am facut dar nu sunt singurul care face greseli!!!Tu precis nu ai facut niciodata nici una h?????
Eu am intrebat ceva si cine vrea sa raspunde e ok cine nu ,nu!Asta e!Dar nu sunt curios la parerea ta !!!!
Stie el pentru cine am scris asta!!!!!!

Da cum sa nu:) Atunci de ce nu vrei sa te duci? Ti se pare ca ai fost nedreptatita si ti s-a luat carnetul degeaba? Nu stii regulile, sau le-ai ignorat si din cauza asta a avut loc un accident. Cand ti s-a luat carnetul, s-a considerat ca esti un pericol pt sosele. Nu suntem in benzi desenate unde te busesti cu altul si nu ai nimic. Aceasta ignorare/greseala se poate intampla din nou, si chiar mai rau, se poate solda cu decese sau raniri grave. Dupa parerea mea cei care trebuie reevaluati, ar trebui sa primeasca permisul iar doar daca iau acel examen...si examenul ar trebui sa fie mult mai dur decat la cei care dau de carnet prima data. Daca ai incredere in tine, daca stii ca ai vreo treaba cu condusul, atunci te duci sa demonstrezi ca a fost doar o greseala prima data si nu se va mai repeta. Dar ma rog, in ultimul timp se dau carnete pe degeaba...varu-meu nici nu a dat examen de sofer: s-a urcat in masina, si s-a dat jos, nu a mers nici macar un metru. Asta dovedeste ce face banul in tara asta. Si apoi se mira lumea cand inconstientii astia te lovesc pe strada..ori ca nu stiu regulile, ori ca asa au vazut ei ca se face in Fast and Furios sau in NFS.

Editat de Genesis, 22 septembrie 2007 - 17:26.


#21
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.747
  • Înscris: 24.03.2006
pot sa dau un exemplu concret, pe fratele meu :P
Are permisul de aproape 10 ani si cand am dat eu de permis l-am pus sa faca niste chestionare (se tot batea cu pumnii in piept ca el stie tot  :lol: ).
Rezultatul: 10 puncte la un chestionar si 12 la celalalt, pe al 3-lea nu a mai avut curajul sa-l faca  :roflmao:
(la aceleasi chestionare eu faceam intre 24 si 26).
Raspunsul lui sec a fost: "Le-am stiut cand a trebuit, acum pentru ce sa mai stiu toate rahaturile?".

#22
NightShift

NightShift

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.320
  • Înscris: 11.11.2006
Mai baieti, momentan in Romania permisul se suspenda pentru doua motive. Unul intemeiat (zic eu), celalalt nu.

Primul motiv (cel exagerat - dupa parerea mea), este suspendarea pentru accidente minore. Un stop spart nu ar trebui sanctionat cu suspendarea permisului pe 60 de zile. O manevra gresita in parcare si niste cioburi pe jos nu inseamna nici indisciplina, nici pericol public ... ce naiba!!! ... ba bine ca nu intra imediat la capitolul infractiuni.

Al doilea motiv (cel intemeiat) este indisciplina in trafic. Dar nici asta nu are legatura directa cu cunoasterea sau necunoasterea regulilor.
Si eu ca si tchoara, momentan sunt cu permisul suspendat, dar sa nu cumva sa va imaginati ca nu stiu ce semnificatie are linia continua.
Nu mai are rost sa expun (din nou) circumstantele depasirii pentru care mi s-a suspendat permisul, dar sunt absolut convins ca uneori se exagereaza
cu trasarea marcajelor continue, iar politistii lipsiti de imaginatie stau cu zecile de ore la panda in zonele "fierbinti".

Iar daca admitem ca - una este INDISCIPLINA, si alta este NECUNOASTEREA codului rutier, consider ca reexaminarea uneori e frectie. ;)

Editat de NightShift, 22 septembrie 2007 - 19:29.


#23
jimmy_1

jimmy_1

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 8
  • Înscris: 27.06.2005
eu nu m-am prezentat la reexaminare si mi-a spus militianul de la biroul respectiv sa ma prezint cu dovada dupa 30 de zile sa imi ridic permisul.    Acum astept.... mai am 17 :((

#24
NightShift

NightShift

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.320
  • Înscris: 11.11.2006
La tine care a fost motivul suspendarii?

#25
bebelino

bebelino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 180
  • Înscris: 10.04.2007

View PostAgnees, on Sep 21 2007, 13:52, said:

sa stii ca nu din frica nu ma duc la examen ,pur si simplu nu vreau!!!!
de aia v-am intrebat ca este necesar sau nu!Da sunt fata si ce ai cu tema asta?Da am avut un accident!!!Se intampla!Asta e!Nu sunt mandra de cea ce am facut dar nu sunt singurul care face greseli!!!Tu precis nu ai facut niciodata nici una h?????
Eu am intrebat ceva si cine vrea sa raspunde e ok cine nu ,nu!Asta e!Dar nu sunt curios la parerea ta !!!!
Stie el pentru cine am scris asta!!!!!!

Dar la a cui parere esti curios??? Sau curioasa daca e sa ne luam dupa nick? Si, sincer, de ce nu vrei sa te duci la examen? Ca mie asta chiar mi-e neclar.

Daca nu ti-e frica, du-te! Daca ti-e frica, de ce?

Mie mi se pare o maaaaaaare tampenie sa-ti dea carnetul dupa inca alte 30 de zile de suspendare... inseamna ca oricine are carnetul suspendat pt. o greseala mai mare sau mai mica poate sa stea linistit, ca oricum isi ia carnetul inapoi dupa 90 de zile.

In acelasi timp sunt de acord cu faptul ca in unele cazuri permisul e suspendat pt. greseli "inerente" in trafic. La cum se circula in Bucuresti, e destul de greu sa tragi o linie clara intre "indisciplina in trafic" si "mersul la mica intelegere" cu ceilalti participanti la trafic.

#26
dsorinn

dsorinn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.286
  • Înscris: 14.11.2012
Doamne cata prostie e in tara asta !

Si eu am avut carnetu suspendat pe o perioada de 30 de zile (din mai pana in iunie parca) pentru depasire pe linie continua (cica). Politistul care mi-a facut procesul m-a asigurat ca nu trebuie sa dau examen...la politia rutiera arad..iar la fel, mi-au spus ca nu trebuie sa-l dau.buun! Ma duc linistit dupa 30 de zile sa mi-l ridic..si aflu ca nu mi-l da pentru ca eu nu am promovat examenul :| In fine..l-am dat..l-am luat...acuma e ok :) Dar au reusit sa-mi demonstreze politistii cat de bine cunosc ei legislatia mai ales ca eu aveam ceva puncte (4 parca) inainte sa mi se suspende..si apoi cand mi l-am luat un "destept" mi-a zis ca nu..ca nu se anuleaza doar daca strangi 15 puncte. Noroc ca era unu mai dezghetat acolo si mi-o dat dreptate :) Deci nu mai am nici un punct.

In legatura cu examinarea..mi se pare o mare porcarie sa-ti dea carnetul dupa 90 de zile fara sa dai examen (asta in cazul in care ti-a fost suspendat pentru accident). Cel mai bine ar fi fost..sa poti da examenul in timpul de 30-60-90 zile..si in caz ca nu-l iei..perioada de suspendare sa se prelungeasca pana in momentul cand il iei. Nu sunt de acord sa se prelungeasca cu exact 30 de zile, sau sa-l dai din 30 in 30 de zile pentru ca nu toata lumea are timp sa mearga exact intr-o zi la examen..sau intr-o anumita saptamana. Cand am dat eu "reexaminarea", se dadea de 2 ori pe saptamana si suspendarea se prelungea pana in momentul promovarii examenului. Si daca il dadeai de mai mult de 2 ori..se percepea o taxa. (nu stiu cat era pentru ca nu am avut nevoie :P)

Agnees..du-te la examen !

Editat de sor|nn, 28 septembrie 2007 - 09:14.


#27
zerookool

zerookool

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 620
  • Înscris: 26.02.2006

View Postbebelino, on Sep 27 2007, 23:39, said:

Mie mi se pare o maaaaaaare tampenie sa-ti dea carnetul dupa inca alte 30 de zile de suspendare... inseamna ca oricine are carnetul suspendat pt. o greseala mai mare sau mai mica poate sa stea linistit, ca oricum isi ia carnetul inapoi dupa 90 de zile.
Daca il ai suspendat pe 90 de zile si nu mergi la examen sau nu il promovezi il primesti inapoi dupa 90+30 de zile.

Quote

Agnees..du-te la examen !

Permisul ei a fost suspendat pe 26 iunie pe 60 de zile .... prin urmare 60+30 e deja septembrie, nu mai are rost sa mearga la examen, cred ca l-a primit inapoi deja :)

Editat de zerookool, 28 septembrie 2007 - 10:13.


#28
bebelino

bebelino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 180
  • Înscris: 10.04.2007

View Postzerookool, on Sep 28 2007, 11:12, said:

Daca il ai suspendat pe 90 de zile si nu mergi la examen sau nu il promovezi il primesti inapoi dupa 90+30 de zile.

Whatever... ma refeream ca il iei oricum inapoi dupa 30 de zile peste suspendarea initiala :)

#29
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.111
  • Înscris: 20.06.2005
Doua intrebari pentru cei patiti (la examenul de 15 intrebari):
1)De cate ori pot da examenul asta intr-o luna?
2)La ce intervale ? Adica cate zile tre sa treca intre examene?

#30
mottolini

mottolini

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 10
  • Înscris: 07.05.2007
offf...am si eu aceeasi problema.
Neacordare prioritate dreapta cu accident minor, in coltul blocului, aveam vedera obturata de un jeepan parcat aiurea, suspendare 60 de zile.
Politistul mi-a zis ca il iau dupa 60 de zile inapoi sau dau examenul si se reduce la 30.
Nu am dat examenul pentru ca nu am fost in tara 2 saptamani si akum aflu ca trebuie sa il dau chiar daca astept toate cele 60 de zile?!?1...pfff.
Partea prosta e ca plec luni iar cam 10 zile din tara, o sa se faca in jur de 25 octombrie cand revin..iar la inceputul lunii noiembrie expira suspendarea, mai imi ramane o saptamana sa dau examenul.
Sunteti absolut siguri ca trebuie sa il dau, ca sa nu se extinda perioada de suspendare la 90 de zile?
Daca da, l-a dat cineva?- unde tre sa ma duc? platesc vreo taxa?

#31
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.111
  • Înscris: 20.06.2005
Da ... daca nu-l dai (nu te prezinti)/ sau nu il iei se mai adauga inca 30 zile. Daca intre timp il iei (in alea extra 30 zile) ti se inapoiaza carnetul.
Nu se plateste nimic. Si-l poi da de cate ori vrei fara sa platesti nuimic. In GL se dadea de 2 ori pe saptamana.

Editat de wolfydRg, 15 octombrie 2007 - 16:12.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate