Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pareri Kadjar sau alternative

Slovacia / Kosice

Spatiu stocare aproape plin

Recomandare aer conditionat 9000 ...
 Cum v-ati apucat de editare foto?

Problema unezeala grinda de lemn ...

Intrebare hdmi laptop lenovo

Fezabilitate - Adaugare microinve...
 Hard disk extern SSD, A92

Parere cartier Uverturii/Virtutii...

inmatriculare autoturism reprezen...

2 aere conditionate pe un singur ...
 Intarzietor de priza zahar

Oprire update Asus ZenFone 10

Concediu Canada - Gestiunea banil...

Folii faruri - plastic sau sticla...
 

Masuratori reale sau viciate?!? Vodafone si Orange

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#37
mandylion

mandylion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.07.2005

View Postmateiu, on Apr 10 2007, 22:14, said:

Efectele termice sunt neglijabile.
Cert e că și eu am găsit la Orange semnal la -30 dbi, ceea ce e mult.

Semnalul (nivelul semnalului) n-are de-a face cu i-ul acela de la dBi ... deci probabil ca ai vrut sa zici -30dBm .  :notangel:
Cu prima afirmatie sunt de acord .

#38
Consumatorul Informat

Consumatorul Informat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.04.2007
Ce alte efecte daunatoare au undele electromagnetice?
Un studiu american mentioneaza urmatoarele efecte: tulburari de comportament, afectarea nervilor si a fatului, cataracta, modificari ale chimiei sangelui si scaderea imunitatii.
Sursa : Revista  C O N N E C T  nr. 3 / 2 0 0 2

#39
Consumatorul Informat

Consumatorul Informat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.04.2007
Transparență în instalarea antenelor. Unul din drepturile fundamentale ale consumatorilor în cadrul Uniunii Europene este cel la un mediu de viață sănătos. De asemenea, atât în legislația europeană, cât și în cea românească este prevăzut dreptul consumatorilor la informare. Considerăm că informarea celor direct afectați – în speță, locatarii blocurilor de locuințe pe terasele cărora se intenționează instalarea antenelor și în special, persoanele care locuiesc la ultimele etaje sau persoanele care locuiesc în vecinătatea acestor construcții – asupra caracteristicilor tehnice exacte ale aparaturii care se va instala, asupra modului de funcționare ale acestora, asupra incidenței câmpurilor electromagnetice generate, precum și indicarea modului în care antenele respectă parametrii specificați în legislația românească și cea europeană, constituie elemente necesare și obligatorii care trebuie furnizate anterior oricărei construcții/instalări a acestor antene.

#40
Consumatorul Informat

Consumatorul Informat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.04.2007
Responsabilitate socială. Conform site-ului companiei Vodafone: “Vodafone Group și-a propus să devină leader în domeniul responsabilității corporatiste. Pentru Vodafone Group a fi o companie responsabilă este una dintre cele cinci priorități de afaceri, stabilită pentru următorii trei ani.” Solicităm, în spiritul acestei declarații respectarea legislației românești și europene privind instalarea antenelor de telefonie mobilă, precum și neinstalarea acestora la distanțe mai mici de 500 de metri față de unitățile de învățământ și unitățile spitalicești. Această din urmă solicitare are în vedere protecția specială a persoanelor care se află în unitățile menționate – copii și bolnavi.

#41
AndreiXDA

AndreiXDA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 28.12.2006

View PostConsumatorul Informat, on Apr 20 2007, 23:03, said:

Ce alte efecte daunatoare au undele electromagnetice?
Un studiu american mentioneaza urmatoarele efecte: tulburari de comportament, afectarea nervilor si a fatului, cataracta, modificari ale chimiei sangelui si scaderea imunitatii.
Sursa : Revista  C O N N E C T  nr. 3 / 2 0 0 2
revista in cauza trata subiectul referindu-se la telefonul mobil din sistemul NMT care emite el cativa wati in mod continuu,sistem pe care americanii '' l-au preferat''
pana de curand pentru ca o convorbire era usor de interceptat.
vino si tu cu ceva mai noi , mai clar , ca de dureri de cap suferim cu totii , telefonia genereaza si ea dureri de cap , dar cand te suna sefii si te numeri prin buzunare dupa bani

#42
ecotech

ecotech

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,248
  • Înscris: 05.03.2006
Incet dar sigur se transforma thread-ul intr-un razboi sfant pe tema antenelor. Ca de obicei, adevarul e undeva pe la mijloc.

Am avut ocazia sa vad cum se instaleaza mai multe antene de genul, doar cu o granita mai la vest. Si acolo, se puneau in mediu urban, insemnand blocuri de locuinte, spitale, etc etc. Unul dintre tehnicieni, ca raspuns la intrebarea mea "sunt nocive ?"...a raspuns simplu: DACA sunt instalate corect si se realizeaza un ecranaj corespunzator, nu e cu nimic mai nociv decat televizorul cu tub catodic din dormitor :) A, si sa nu incurcam borcanele... antenele ce le vedeti voi nu sunt egale cu tunurile de microunde (care chiar te frig :D )

Ceea ce nu realizeaza multi de aici, e ca e practic imposibil sa asiguri semnal de calitate, fara sa ai multe puncte de distributie, dispersate pentru a asigura o acoperire optima. Daca ai avea doar cateva antene, de putere mare, in afara orasului, inchipuiti-va ce putere de emisie are nevoie telefonul pentru a bate pana la antena. Na, aia deja ar fi prajirea creierului :) Practic era mult mai periculos sa povestesti la telefon in anii de glorie '98-99 decat azi.

Pozitia ONG vs Industrie: hai sa fim seriosi. Amandoi isi apara punctul de vedere. Normal. Pana si radiatiile non-ionizante prezinta o forma de poluare, iar expunerea permanenta are efectele ei. Diferitele studii spun ca e nociv intr-un anume grad, iar industria de profil se bate cu caramida'n piept ca studiile respective nu au baza stiintifica (va atrag atentia asupra istoriei ong vs industria alimentara in State, ong vs industria de tigari, unde pana la urma sau gasit si bazele stiitifice!)

Masuratori: Rezultatul clar depinde de cine le face si cu ce echipament si cum ALEGE sa interpreteze rezultatele. Personal am discutat cu membrii echipei tehnice ale unui furnizor de GSM din RO, cu un sfert de gura au recunoscut ca pana la urma masuratorile sunt interpretabile, iar ei nu au de ce sa le interpreteze altfel decat are nevoie compania.

Experienta personala: in locatiile unde exista antene GSM la mai putin de 50 de metrii, rata de defectiune la calculatoare e approx 30% mai mare decat in cladirile de birouri fara antene pe ele. Asta raportat pentru perioada 2005-2006.

Bottom line: cei care spera ca vor dispare antenele....dream on :naughty:

#43
mateiu'

mateiu'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 07.04.2007

View Postmandylion, on Apr 19 2007, 17:10, said:

Semnalul (nivelul semnalului) n-are de-a face cu i-ul acela de la dBi ... deci probabil ca ai vrut sa zici -30dBm .  :notangel:
Cu prima afirmatie sunt de acord .
Da, mea culpa, scuze de neglijență. :blush: Apropos, pe Cosmote am găsit semnal și la -23dBm

#44
rosior

rosior

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 22.01.2007

View PostConsumatorul Informat, on Apr 10 2007, 12:27, said:

Se nasc urmatoarele intrebari:
1.Rezultatele au  fost viciate?
2.Cat  de mare este eroarea de masurare? Care sunt factorii care influenteaza rezultatele unor astfel de masuratori?La aparatele folosite pt masuratori se poate umbla?
3. Cele doua relee se afla  la aprox. 50 de metri unul de altul, iar la circa 800m exista si un releu COSMOTE. Acesta poate influenta rezultatul masuratorilor? Cat de mult? Influentele fiecarui releu in parte se pot cuantifica ?
4.Parametrul directivitate are legatura cu modul de transmitere a undei?
5.Parametrul putere de emisie: ce rol are? Pot micsora puterea de emisie in timpul masuratorilor pt a influenta rezultatele? Antenele amplasate pe un releu pot functiona simultan?
6.Langa aceste relee exista case, la circa 20 m, 50 m. Pot avea probleme de sanatate cei care locuiesc in aceste case? Cat de grave pot fi acestea?
7.Ce stiti despre efectele non-termice? Dar despre efectele termice ale acestor unde? In ce conditii se manifesta astfel de efecte?
8.Ar trebui respectate anumite distante fata de locuinte, atunci cand se amplaseaza astfel de relee ?
Sugestiile si comentariile dvs. sunt binevenite la urmatoarea adresa de e-mail : [email protected]
Attachment ORANGE1.jpgAttachment VodafSiOrange.jpg

1. Nu cred ca rezultatele masuratorilor sunt viciate. In primul rand calculele teoretice ale densitatii spectrale de putere sunt gresite. Daca ar fi atat de simplu de determinat aceasta, nu am mai avea nevoie de aparate de masura foarte scumpe, nu?  

In primul rand este vorba de antene pentru legatura punct la punct (radioreleu), care are o caracteristica de directivitate extrem de ingusta. Se poate spune ca este ca un fir intins intre doua antene pereche aflate la o anumita distanta. In 2000, NRPB (National Radiation Protection Board din Marea Britanie) a realziat o campanie de masuratori sintetizata prin raportul NRPB-R321: S. M. Mann, T. G. Cooper, S. G. Allen, R. P. Blackwell and A. J. Lowe, Exposure to Radio Waves near Mobile Phone Base Stations pe care il puteti citi aici: www.hpa.org.uk/radiation/publications/archive/reports/2000/nrpb_r321.pdf
In paragraful 2.4 sunt tratate si aceste relee (microwave links), concluzia fiind ca expunerea datorata lor este neglijabila.
In plus, raportul contine niste concluzii interesante legate de valorile obisnuite ale densitatii spectrale/intensitatii campului electric creat de retelele de telefonie mobila, pe care il situeaza intr0un interval de 0,02% si 2% din limita maxima din UK (care este mai permisiva de cat ICNIRP - limita valabila in Romania).

2. Nu se poate "umbla" la aparatele de masura. Din ce vad, aparatul folosit de IGCTI este un EMR-300. Asta e o chestie mica cu un ecran pe care apare o valoare. Cum sa "umbli" la ea? Aparatul respectiv poate fi setat sa masoare fie prin mediere (recomandarea de masura este de mediere timp de 6 minute), fie sa retina maximul sau sa faca o mediere a maximelor.

3. Nu se pot diferentia releele, deoarece nu exista in momentul de fata aparate de masura care sa permita analiza spectrala la peste 3 GHz. Ce se poate diferentia este contributia statiilor de baza GSM a mai multor operatori este cazul, pentru ca doar Vodafone avea o statie de baza GSM, din cate am retinut, dar nu cu aparatul de masura folosit de IGCTI in cazul de fata.

4. Parametrul directivitate este esential in transmiterea undelor. Practic el da caracteristica de directivitate a antenei la 3dB. Multa lume considera gresit ca antenele emit omnidirectional (in toate directiile), ca un bec, cand de fapt ele ar mai asemanatoare unui far.

5. De ce ar "umbla" cineva la putere? Ce interes ar avea? Cititi rapoartele camapaniilor de masuratori din Franta sau Marea Britanie si nu veti constata depasiri ale limitei maxime nicaieri.

6. Oricine poate avea probleme de sanatate. Daca intrebarea era referitoare la vreun efect nociv al acestor "antene", raspunsul v-il da Organziatia Mondiala a Sanatatii: http://www.who.int/m...4/en/index.html

Acest "fact sheet" publicat acum un an concluzioneaza clar: Considering the very low exposure levels and research results collected to date, there is no convincing scientific evidence that the weak RF signals from base stations and wireless networks cause adverse health effects.

7. Vezi Fact sheet-ul OMS mentionat mai sus

8. Buletinele de masura publicate in primul post arata nivele mici ale campului, mult sub limita maxima.

Edited by rosior, 17 May 2007 - 15:17.


#45
mandylion

mandylion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.07.2005
Scurt si la obiect . Sunt afectati de aceste radiatii electromagnetice cei ce :

- Locuiesc la ultimele etaje din blocurile de langa siteul cu antenele in cauza (nu in acel bloc)
- Folosesc telefoane mobile .

Pentru primul caz , e valabila inf. daca exista antene (de distributie, nu link) catre directia cu pricina - si de obicei exista  :P - , iar pentru al doilea caz, depinde foarte mult de doua lucruri : Timp de folosire a mobilului/zi (comvorbire)   si Puterea la emisie (mobil) ce poate fi spre maxim pentru semnale slabe la RX...

Fara a face reclama , am ales sa nu folosesc GSM , in favoarea altui sistem de telefonie ... unde puterile vehiculate la mobil sunt cu mult mai mici , implicit radiatia fiind neglijabila  B)

#46
bulangiul

bulangiul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 24.10.2006

View Postmandylion, on May 20 2007, 12:29, said:

Fara a face reclama , am ales sa nu folosesc GSM , in favoarea altui sistem de telefonie ... unde puterile vehiculate la mobil sunt cu mult mai mici , implicit radiatia fiind neglijabila  B)


....si semnalul vine si dispare cand vrea el.....

#47
mandylion

mandylion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.07.2005

View Postbulangiul, on May 20 2007, 14:23, said:

....si semnalul vine si dispare cand vrea el.....
La mine vine tot timpul si e chiar constant ... probabil ca ii place de mine  :P

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate