Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum va arata viitorul?

Saptamana de lucru de sase zile i...

Pareri Kadjar sau alternative

Slovacia / Kosice
 Spatiu stocare aproape plin

Recomandare aer conditionat 9000 ...

Cum v-ati apucat de editare foto?

Problema unezeala grinda de lemn ...
 Intrebare hdmi laptop lenovo

Fezabilitate - Adaugare microinve...

Hard disk extern SSD, A92

Parere cartier Uverturii/Virtutii...
 inmatriculare autoturism reprezen...

2 aere conditionate pe un singur ...

Intarzietor de priza zahar

Oprire update Asus ZenFone 10
 

Masuratori reale sau viciate?!? Vodafone si Orange

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#19
bulangiul

bulangiul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 24.10.2006
ce sa mai zic ca nu stiu ce firma a scos ceva repartitoare de caldura cu antena gsm si exista posibilitatea citirii acelor "contoare" sau repartitoare de la distanta......alea nu erau un pericol pentru om.....mai ales ca din cate stiu emiteau tot timpul.....sa vedeti acolo radiatii.... :o :o :o

#20
bogdanan

bogdanan

    devoted SoftNews member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,269
  • Înscris: 02.04.2004
cred ca discutiile se aprind tocmai din neintelegerea termenilor directional vs omnidirectional...

#21
mateiu'

mateiu'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 07.04.2007
use_your_mind, înțeleg că ție nu-ți place să vezi peste cerul albastru antene GSM/CDMA. De aceea în alte țări operatorii le maschează. Cosco are ceva poze :)
Este adevărat, ele reprezintă o problemă psihologică, gândul la ele te face bolnav.

Edited by mateiu', 16 April 2007 - 17:11.


#22
Consumatorul Informat

Consumatorul Informat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.04.2007
Dacă privim înapoi, în ultimele decenii, în spatele celor mai multe bătălii pe tema unor probleme majore pentru sănătatea publicului - azbestul, pesticidele, ierbicidele, dioxina, PCB, țigările și poluarea generală a mediului înconjurător - problemele se rezolvă întotdeauna până la nivelul unuia din activiștii pentru sănătate publică care insistă pentru reglementări guvernamentale cu o "abordare precaută" în timp ce industriile implicate fac loby pentru aplicarea riguroasă a "dovezilor științifice" înainte de impunerea măsurilor restrictive.
Corporațiile știu că "dovada științifică" este practic imposibilă până cînd răul nu s-a produs, iar efectele negative acumulându-se de-a lungul vieții, va mai dura încă o generație. Ele știu de asemenea că "aplicarea riguroasă a științei" le va elibera de orice obligație pentru câțiva ani.
Având în vedere că globalizarea tinde din ce în ce mai mult să ne unească într-o piață internațională unică, fără un sistem corespunzător de reglementări globale pentru activitățile corporațiilor și fără finanțarea independentă a principalelor cercetări asupra sănătății comunității, astfel de măsuri de precauție devin chiar mai importante atât la nivel național cât și la nivel personal.
În opoziție cu această abordare precaută este puterea sporită a corporațiilor asupra politicienilor și abilitățile dezvoltate de membri influenți ai corporațiilor, instituții de sondare a opiniei publice și consultanți în relații publice pentru manipularea opiniei publice. Aceste grupuri sunt ajutate și instigate acum de oameni de știință care uneori sunt ușor de corupt, dar mai probabil de a fi corupți chiar de sistemul de finanțare și control al cercetării.
Joseph Hotchkiss de la Universitatea Cornell:
"Există o mulțime de tehnici pentru manipularea protocoaleler de cercetare, pentru a produce studii ale căror concluzii să se potrivească cu interesele predeterminate ale sponsorului. Aceste tehnici includ stabilirea duratei unui studiu (astfel încât efectele toxice nu au timp să se manifeste), manipularea subiecților sau grupurilor de control sau a nivelurilor de dozare și interpretarea subiectivă a datelor complexe. Deseori, astfel de metode se opresc puțin înainte de fraudă, dar conduc la rezultate previzibile. De obicei asociațiile care sponsorizează cercetarea au o idee destul de corectă asupra rezultatelor ce se vor obține, altminteri nu ar finanța-o".
O definiție britanică a principiului precauției ar fi: "Trebuie să acționăm conform datelor folosind informații științifice. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să așteptăm până avem 100% dovezi despre tot. Atunci când este în joc sănătatea publicului, riscurile pot să fie așa de mari și costurile unei acțiuni corective ulterioare așa de ridicate încât a preveni este mai indicat decât a vindeca. Acolo unde există riscuri semnificative sau pericole pentru sănătate ar trebui să fim pregătiți să acționăm pentru a diminua aceste riscuri, chiar atunci când cunoștiințele științifice nu sunt concludente, atunci când echilibrul dintre costuri și beneficii o justifică".

#23
mateiu'

mateiu'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 07.04.2007
Îmi place că justifici rațional poziția ta. Însă e bine ca toți cei care o susșin să vină cu argumente solide, să cunoască modul de funcționare a rețelelor wireless și să știe cum funcționează o antenă. De fiecare dată însă apar pe internet răspândaci care se fac de râs, discreditând aceste idei, neavând cunoștințe în domeniul tehnic.

#24
Consumatorul Informat

Consumatorul Informat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.04.2007
Totusi, exista in Romania si institutii preocupate de sanatatea anumitor categorii de consumatori, drept dovada hotararea de mai jos:

ROMANIA
JUDETUL ALBA
MUNICIPIUL AIUD
CONSILIUL LOCAL
HOTARAREA NR. 227 din data: 28.09.2006
privind  reglementarea  amplasarii de antene de telefonie mobila si ale altor tipuri de antene de emisie-receptie pe teritoriul administrativ al municipiului Aiud

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI AIUD,  
Avand in vedere:
-  Raportul de specialitate  nr. int. 1122/20.09.2006,  intocmit de Arhitectul-Sef;
- Rapoartele de avizare ale Comisiilor de specialitate nr. I - Administratie publica locala, juridica, buget finante, nr. II - Organizare si dezvoltare urbanistica, realizarea lucrarilor publice, ecologice, protectia mediului, conservarea monumentelor istorice si de arhitectura, nr. V - Sanatate, familie, protectie sociala si protectia copilului ale Consiliului Local al municipiului Aiud,
In conformitate cu prevederile O.G. nr. 21 /2002 privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale, Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 536/23 iunie 1997, pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei, O.U.G. nr. 195/22 decembrie 2005 privind protectia mediului, Legea nr. 50/1991, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii,
In temeiul art. 46 alin. (2)  lit. e) din Legea nr. 215 / 2001, privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare,

                                             HOTARASTE:

Art. unic. Se aproba regulamentul privind  modul de amplasare a antenelor de telefonie mobila si ale altor tipuri de antene de emisie-receptie pe teritoriul administrativ al municipiului Aiud.  Regulamentul prezentat in anexa, care face parte integranta din prezenta hotarare va sta la baza stabilirii conditiilor din certificatul de urbanism pentru obtinerea autorizatiei de construire.
Cu ducerea la indeplinire a prezentei hotarari se incredinteaza Arhitectul-Sef.
Prezenta hotarare se comunica :
- Institutiei Prefectului - Judetul Alba;
- Primarului municipiului  Aiud;
- Serviciului Tehnic;
- Compartimentului  Urbanism  Mediu;
- Compartimentului  Disciplina  in Constructii;
- Serviciului Economic;
- Biroului  Politia  Comunitara Aiud;
- Serviciului  Administratie  Publica Locala, Juridic.                                                      Se afiseaza la sediul Primariei.


Presedinte de sedinta,   Contrasemneaza,
Consilier IRIMIE EUGEN     Secretar
ECATERINA  BIRLOGEANU


                                                    Anexa la HCL nr.227/28.09.2006
          


                                          R E G U L A M E N T
pentru  amplasarea de antene de telefonie mobila si ale altor tipuri de antene de emisie-receptie  pe teritoriul administrativ al municipiului Aiud


Dispozitii generale:
  Prezentul regulament  stabileste modul de amplasare a antenelor de telefonie mobila si ale altor tipuri de antene de emisie-receptie pe teritoriul administrativ al municipiului Aiud si va sta la baza conditiilor din certificatul de urbanism pentru obtinerea autorizatiei de construire.

Art.1. Amplasarea de antene si echipamente pentru telefonie mobila sau alte antene de emisie –receptie este permisa in conditiile autorizarii conform legislatiei in vigoare si obtinerii avizului centrului regional de medicina preventiva.
Art.2. Daca amplasamentul nu este situat in zona pentru cai de comunicatie si constructii aferente, prin certificatul de urbanism necesar pentru autorizarea constructiei se va solicita elaborarea unui plan urbanistic de detaliu ce se va prezenta spre aprobare Consiliului Local.
Art.3. Amplasarea antenelor  este interzisa in zonele centrale, cu densitate mare de constructii (P.O.T. peste 80%) si in apropierea de scoli, gradinite, spitale.
Art.4. Anterior solicitarii certificatului de urbanism, investitorul va obtine acordul tuturor locatarilor inclusiv al proprietarilor de teren din zonele limitrofe.
Art.5. Documentatiile topografice care vor fi intocmite vor cuprinde obiectivele inconjuratoare amplasamentului pe o raza de cel putin 100 ml de la limita amplasamentului si vor mentiona proprietarii de teren din zona.
  Art.6. Prezentul regulament poate fi modificat si completat in functie de cerinte.

Presedinte de sedinta,                                    Contrasemneaza,
Consilier Irimie Eugen                                   SECRETAR
                           Ecatrina Birlogeanu

#25
mihai20005

mihai20005

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,492
  • Înscris: 18.12.2005

 mateiu, on Apr 10 2007, 23:14, said:

Efectele termice sunt neglijabile.
Cert e că și eu am găsit la Orange semnal la -30 dbi, ceea ce e mult.

Ti se pare mult -30 db ?
Eu in metroul bucurestean, am prins o antena eram langa ea, si pe telefonul aveam -19-20 db  :lol: . Sunt intreg, nu am patit nimic, nici dureri de cap, nici dureri de unghii, nici dureri de nas, nimic, si vorba aia, am stat acolo cam 30-60 minute (am asteptat pe cineva care tot pierdea metroul, nici in ziua de azi nu stiu cum a reusit performanta sa piarda cateva garnituri de metrou !).

#26
Consumatorul Informat

Consumatorul Informat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.04.2007
In perioada 20.11-19.12 2006, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor a solicitat Oficiilor Judetene pentru Protectia Consumatorilor, Agentiilor Judetene pentru Protectia Mediului, Autoritatilor Judetene de Sanatate Publica, Comisariatelor Judetene de Mediu, precum si celor 4 Institute de Sanatate Publica (Iasi, Bucuresti, Cluj, Timisoara) sa i se comunice numarul de sesizari pe care institutiile respective le-a primit in perioada 2004-2006 in legatura cu nocivitatea antenelor GSM si a releelor GSM.

Situatia se prezinta astfel:
- din cele 42 de Autoritati Judetene de Sanatate Publica au raspuns 21 (cele mai multe sesizari inregistrandu-se in Prahova – 17 ), rata de raspuns fiind de 50%, iar numarul total de sesizari primite a fost de 81.
- din cele 42 de Oficii Judetene pentru Protectia Consumatorilor au raspuns 23 (cele mai multe sesizari inregistrandu-se in Bucuresti –10), rata de raspuns fiind 55%, iar numarul total de sesizari primite a fost de 28.
- din cele 42 de Agentii Judetene de Mediu au raspuns 34 (cele mai multe sesizari inregistrandu-se in Bucuresti – 10 si Timis – 10), rata de raspuns fiind de 81%, iar numarul total de sesizari a fost de 59.
- din cele 42 de Comisariate Judetene au raspuns 9 (cele mai multe sesizari inregistrandu-se in Bucuresti – 40), rata de raspuns fiind 21%, iar numarul total de sesizari a fost de 58.
- din cele 4 Institute de Sanatate Publica au raspuns numai 2 (cele mai multe sesizari inregistrandu-se in Bucuresti – 14, iar in Iasi – 3), rata de raspuns fiind de 50%, iar numarul total de sesizari fiind de 17.

Din totalul de 172 de institutii la care am apelat pentru a ne comunica numarul de sesizari pe care acestea le-au primit in perioada 2004-2006, cu privire la nocivitatea antenelor si a releelor GSM, am primit raspuns de la 89 dintre acestea, adica intr-un procent de 49%.

De asemenea, din informatiile pe care le avem de la aceste institutii reiese ca au fost facute 243 de sesizari de catre consumatori in perioada mai sus amintita. Asociatia pentru Protectia Consumatorilor, reprezentata prin Presedintele acesteia, Costel Stanciu, considera insa ca numarul de sesizari este de fapt mult mai mare. Din declaratiile incerte ale unora dintre reprezentatii institutiilor vizate, deducem ca nu s-a acordat atentia cuvenita contorizarii numarului de sesizari, intrucat nu au putut reda cu exactitate cate reclamatii au primit din partea consumatorilor cu privire la antenele de telefonie mobila.

Astfel:
- Agentia pentru Protectia Mediului Caras Severin mentioneaza in raspunsul cu Nr. 6450/103/20.12.2006 ca „....in acest interval au fost numeroase apeluri telefonice din partea cetatenilor care au vizat ingrijorarea acestora in special asupra potentialelor efecte negative asupra sanatatii umane”.
- Comisariatul de Mediu al Municipiului Bucuresti declara in raspunsul cu Nr. 11/CB/05.01.2007: „...in perioada 2004-2006 au fost inregistrate aproximativ 40 de sesizari referitoare la radiatiile emise de antenele GSM...”
- Autoritatea de Sanatate Publica a Judetului Arad, in raspunsul cu numarul 093/30.11.2006, afirma: „...va putem semnala existenta la nivelul opiniei publice aradene doar a circulatiei unor zvonuri asupra nocivitatii campurilor electromagnetice emanate atat de antenele GSM cat si de telefoanele mobile”.

APC-Romania a solicitat institutiilor publice aceste date despre sesizarile facute de consumatori cu privire la antenele de tefonie mobila in contextul campaniei lansata pe 29 mai 2006, cu ocazia intrunirii Consiliului National al Asociatiilor de Consumatori din Romania. Campania vizeaza constientizarea pericolului reprezentat de radiatiile emise de antenele GSM si gasirea unor modalitati pentru interzicerea amplasarii acestora pe imobile cu destinatie de locuinta, in apropierea scolilor si a spitalelor.

#27
lucianf

lucianf

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 03.10.2004

 Consumatorul Informat, on Apr 10 2007, 13:27, said:

Rezultatele obtinute prin aplicarea formulei de calcul pt. determinarea densitatii de putere   ( S=PAR/4πd2 ) nu ar trebui sa difere prea mult de rezultatele obtinute prin determinarea acestui parametru folosind aparatele mentionate mai jos :

Vodafone-aplicarea formulei de mai sus:
Antena  1 cu directivitate 1.7 grade si PAR 7.9 kW
Nr PAR (W) 4pi d (m) d2 S (W/mp)
1 7900 12.566 36 1296 0.485093
2 7900 12.566 74 5476 0.1148065
3 7900 12.566 224 50176 0.0125295
4 7900 12.566 500 250000 0.0025147
D-le Consumator Informat...PAR de ordinul kilowatilor la antene GSM ? Cam DEZINFORMATI lumea!!! Oare cu ce scop ? V-as sugera sa lasati campania asta de dezinformare balta.

#28
newlover05

newlover05

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 04.08.2005

 use_your_mind, on Apr 16 2007, 14:56, said:

Se stie de catre toata lumea ca puterea cimpului electromagnetic scade cu patratul distantei,se mai stie ca releele SNR Radiocom se afle la distante mari de localitati poate deduci singur de ce nu se ingrijoreaza oamenii releele Radiocom.
ONG inseamna Organizatie NONGuvernamentala deci nu are nici o treaba cu banii de la stat,banii vin de la UE pentru armonizarea IQ comunitar

Doar atit...nimic mai mult.
Fiecare poate citi si trage concluziile....banii de la bugetul romaniei se duc la contributia UE, si apoi se intorc la ANPC, de unde se finanteaza ONG-ul, corect la prima vedere cu banii UE, dar sa ne mai gindim, si pe banii mei...si dezinformat parca este prea mult

Cit despte Releele SNR, nu stiu cite cunosti ca si locatie, dar daca nu stii unde sunt, cere-mi pe PM, si am sa te informez, pe ce dealuri si distanta fata de localitati sunt, ele de fapt fiind si vizibile din orice pozitie doresti a localitatii respective, SUNT si releele noi amplasate in orase, pe blocuri, si ma refer inca o data la SNR si KW putere, nu la W, doresc doar echidistanta in abordare.De emis emit TOTI, deci sa nu fim partizani, numai fata de GSM...pentru ca au bani, si pot plati, sa  se  mute si ceilalti ce emit din zona oraselor/din orase antenele, si atunci este OK demersul APC,pina atunci insa------sa privim cu atentie cum punem problema si in interesul cui??!!!
:naughty:Attached File  Sprijin_Financiar_ONG_de_la_ANPC.jpg   88K   29 downloads

Attached Files


Edited by newlover05, 17 April 2007 - 22:11.


#29
Consumatorul Informat

Consumatorul Informat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.04.2007
Stiati ca, a aparut : SR EN 62209-1:2007 Expunerea corpului uman la campurile de radiofrecventa produse de dispozitivele de comunicatii fara fir, tinute in mana sau purtate pe langa corpul uman.Part 1: Procedura pentru determinarea ratei de absorbtie specifica(SAR) pentru dispozitive tinute in mana si folosite in apropierea urechii(in domeniul de frecventa de la 300 MHz la 3 GHz);Pret total fara TVA :173 RON. Numar pagini-228

#30
use_your_mind

use_your_mind

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 12.04.2007

 mihai20005, on Apr 17 2007, 19:15, said:

Atunci cine lucreaza cu asemenea antenute, ce ar fii trebuit sa se intample cu el, deja firmele respective, ar fii trebuit sa schimbe 2-3 generatii de muncitori, nu ?
Eu am curaj sa bag mana in foc, ca aceste antene, oricat ar fii ele de mari, nu au niciun efect asupra corpului uman.
In Targoviste, exista un bloc care e plin de antene, blocul vis-a-vis de Serviciul Pasapoarte !  :P
Mihai,este periculoasa expunerea cvasiPERMANENTA asa cum se intimpla cu cei care locuiesc linga aceste antene.Cei care intervin la antene o fac dupa ce le decupleaza pentru un timp determinat.Ei nu sint in pericol.Si nici tu nu ai fost in pericol in metrou chiar daca ai fost expus 40min.Nu te intrebi de ce primesc spor de periculozitate cei care intervin la antene si zile de concediu de odihna in plus,etc?Pentru ca nu este nici un pericol? Asta asa pe intelesul tau.Nu este nevoie sa bagi mina in foc poti sa o bagi intr-un cuptor cu microunde (care lucreaza pe 2,4Ghz) efectul este acelasi.
Si mai tine minte un lucru : mai periculos este sa fi radiat cvasiPERMANENT cu radiatie de putere mica decit accidental cu radiatie de putere mai mare (bine, nu chiar ca la cuptorul cu microunde).

#31
Consumatorul Informat

Consumatorul Informat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.04.2007
6.1.1.- Las instalaciones de telefonía móvil deberán ubicarse
en el municipio de Castro Urdiales respetando unas
distancias de al menos 250 metros de una vivienda y 500
metros de un centro educativo, sanitario, geriátrico o análogo,
aunque esta distancia podrá ser revisada- aumentada
o disminuida según sea el tipo de tecnología empleada
(potencia, frecuencia, etc.). En cualquier caso el límite
de densidad de potencia permitida será de 0.1 μ w/cm_.
Límite que podrá ser revisable según avance la investigación
y se establezcan riesgos en valores menores según
criterio del Ayuntamiento y las entidades y personas colaboradoras.
En otro caso pueden aumentar la potencia en
un futuro . Estas instalaciones no podrán instalarse en
Suelo no Urbanizable de Especial Protección Ecológica
así calificado por PGOU del excelentísimo Ayuntamiento
de Castro Urdiales, ya que este Plan de Ordenación
Urbana no permite la edificación e instalación vinculada al
mantenimiento de las infraestructuras en este tipo de
suelo en el que sólo son compatibles los usos ligados al
mantenimiento y conservación del Medio Natural.
6.1.2.- Si una vez entrada en funcionamiento la instalación
según exigencia del apartado 6.1.1. se demostrara la
existencia de una zona de sombras en las cuales no se dé
un servicio, se podrán instalar antenas en suelo urbanizable
según se regula posteriormente.
6.1.3.- Las instalaciones de telefonía móvil deberán utilizar
la tecnología disponible en el mercado que comporte
el menor impacto ambiental y visual.
6.1.4.- No se autorizaran las instalaciones de telefonía
móvil que no resulten compatibles con el entorno por provocar
impacto visual o medioambiental no admisible,
según criterio técnico del Ayuntamiento. Sin embargo se
podrán establecer las acciones de mimetización y armonización
con el entorno que sean necesarias.
6.2.- Procedimiento para obtener las autorizaciones de
instalación y mantenimiento.
6.2.1.- Para obtener las autorizaciones de instalación y
funcionamiento , las empresas deberán presentar primero
ante el Excmo. Ayuntamiento , un plan Técnico de cobertura
actualizada, que se denominará PROGRAMA DE DESARROLLO,
y una vez aprobado éste por el Ayuntamiento ,
deberán presentar los correspondientes proyectos para
Licencia de actividad y de obra , necesarios para el desarrollo
de ese programa.

#32
Consumatorul Informat

Consumatorul Informat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.04.2007
Minuta ședinței Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației din data 31.07.2006
Csiki Irma Eva- Secretar Stiințific, Institutul de Sănătate Publică București
Locul întâlnirii: Sediul Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației –București
Tema întâlnirii: Efectul antenelor GSM  asupra cetățenilor

Extras:
•Doamna Csiki a prezentat faptul că Institutul de Sănătate Publică nu efectuează măsurători de câmpuri electro-magnetice, deoarece nu există un laborator dotat cu aparatura specifică. Cu 3 luni în urmă, la institut, s-a facut o bază de date cu toate plângerile primite  și cu măsurătorile operatorilor. Institutul este interesat de expunerea omului la radiațiile electro-magnetice.
•Doamna Csiki a prezentat rezultatele unui studiu efectuat în 10 orașe din România, un studiu făcut cu toți operatorii. În București s-a constatat un nivel uniform, cel mai ridicat din țară. De asemenea, radiațiile electro-magnetice nu reprezintă unica problemă în acest domeniu, organismul uman fiind expus și la  zgomotul produs de aceste antene. O rezolvare a acestei probleme  ar fi o izolare fonică a blocurilor.
•Doamna Csiki a recunoscut faptul că oamenii sunt îndreptățiți să ceară măsurători de densitate și de putere de câmp electro-magnetic. IGCTI are competența  să facă aceste măsuratori și Institutul de Sănătate Publică să le interpreteze. Din cauza faptului că nu există fonduri pentru măsurători, cetățenii interesați vor fi nevoiți să plătească aceste măsurători.

#33
mateiu'

mateiu'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 07.04.2007
Data viitoare să citești regulamentul, iată și o traducere aprox:
6.1.1. - The facilities of movable telephony will have to be located in the municipality of I castrate Urdiales respecting distances of at least 250 meters of a house and 500 meters of educative, sanitary, geriatrical or analogous a center, although this distance could be reviewed increased or diminished according to it is the type of used technology (power, frequency, etc.). In any case the limit of allowed power density will be of 0.1? w/cm _. Limit that could be reviewable according to advance the investigation and settles down risks in smaller values according to criterion of the City council and the organizations and collaborating people. In another case they can increase the power in a future. These facilities will not be able to settle in Ground Urbanizeable de Especial Ecological Protection thus described by PGOU of the most excellent City council as I do not castrate Urdiales, since this Plan of Urban Arrangement does not allow to the construction and tie installation to the maintenance of infrastructures in this type of ground in which the uses bound to the maintenance and conservation of Natural Means are only compatible. 6.1.2. - If once entered operation the installation according to exigency of section 6.1.1. the existence of a zone of shades was demonstrated in which a service does not occur, urbanizeable ground antennas will be able to be installed according to is regulated later. 6.1.3. - The facilities of movable telephony will have to use the technology available in the market that tolerates the smaller environmental and visual impact. 6.1.4. - The facilities of movable telephony were not authorized that do not turn out compatible with the surroundings to cause nonpermissible visual or environmental impact, according to technical criterion of the City council. Nevertheless the actions of camouflage and harmonization with the surroundings will be able to be established that are necessary. 6.2. - Procedure to obtain the authorizations of installation and maintenance. 6.2.1. - In order to obtain the authorizations of installation and operation, the companies will have to present/display first before the Excmo. City council, a Technical plan of updated cover, that will denominate DEVELOPMENT PROGRAM, and once approved this one by the City council, will have to present/display the corresponding projects for License of activity and work, necessary for the development of that program.

#34
consumator_informat

consumator_informat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 18.04.2007
Dragi forumisti,
Am citit cu interes ce s-a discutat in acest topic. As avea si eu cateva intrebari, dupa ce va uitati la imaginile pe care le-am atasat aici...

Cum se explica, in cazul buletinului Orange, preluarea rezultatelor din Fisa cu datele memorate de aparatul Narda in tabelul Rezultatele masurarilor?
De ce nu respecta, in ambele situatii, procedura de prelucrare a datelor, Laboratorul de incercari al U.M. 02512G ?
De ce in cazul Orange, in tabelul cu rezultatele masurarilor, nu apare si valoarea maxima a parametrului densitate de putere?
De ce valorile parametrului densitate de putere, exprimate in  W/m2 din Fisa cu datele memorate de aparatul Narda in cazul Cosmote, au fos transformate in mW/m2  n tabelul cu rezultatele masurarilor ?

Attached Files



#35
lucianf

lucianf

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 03.10.2004

 consumator_informat, on Apr 18 2007, 22:12, said:

Dragi forumisti,
Am citit cu interes ce s-a discutat in acest topic. As avea si eu cateva intrebari, dupa ce va uitati la imaginile pe care le-am atasat aici...

Cum se explica, in cazul buletinului Orange, preluarea rezultatelor din Fisa cu datele memorate de aparatul Narda in tabelul Rezultatele masurarilor?
De ce nu respecta, in ambele situatii, procedura de prelucrare a datelor, Laboratorul de incercari al U.M. 02512G ?
De ce in cazul Orange, in tabelul cu rezultatele masurarilor, nu apare si valoarea maxima a parametrului densitate de putere?
De ce valorile parametrului densitate de putere, exprimate in  W/m2 din Fisa cu datele memorate de aparatul Narda in cazul Cosmote, au fos transformate in mW/m2  n tabelul cu rezultatele masurarilor ?
D-le consumator DEZinformat...oare ai participat la o masuratoare de gen ? sau ti-au picat in mana niste foi despre care habar nu ai ce sunt/ ce reprezinta si acum te apuci si faci valva ? Se vede clar ca nu ai minime cunostinte despre telefonie mobila celulara, despre propagare radio, s.a., precum nu au multi dintre cei ce se abereaza pe acest forum/topic.
Ai inceput o campanie de dezinformare, pornind de la valorile din asa-zisele buletine de masuratori postate aici. Te-am mai intrebat intr-un post, dar fara raspuns (deh...marmota invelea ciocolata): PAR de ordinul kilowatilor la antenele GSM ?? Poate daca vrei sa ai mobilul pe Luna si sa ai semnal de pe Pamant. In alta ordine de idei, la antenele GSM unghiuri de directivitate la antene de ordinul 1....2 grade ?? Asemenea aberatie e de domeniul SF. Ia mai viziteaza un site al unui producator de antene (de ex, fara a fi considerata reclama mascata, Kathrein) si vezi cam ce valori se perinda pe-acolo ?
Aceasta isterie in masa, provocata si intretinuta dupa parerea mea de catre operatorii de telefonie fixa (ex: romtelecom, upc, rds, s.a.) nu isi are sensul. Cineva spunea (din nou fara temei) cum ca in tarile vestice, in medii urbane nu sunt antene. Sunt domnilor...insa sunt mascate si facute sa se incadreze cu "cladirea" de iti trebuie ochi de vultur sa le depistezi. Vedeti ca exista un topic pe aici cu imagini cu site-uri de telefonie. Sa vezi acolo poze.
Revenind la teoria telefoniei mobile...ai habar de faptul ca mai multe antene GSM inseamna obligatoriu pt. ele puteri de emisie mai mici ? (reducerea interferentei co-canal).
As mai putea continua, insa sper ca prostia asta sa se termine o data si-o data.

#36
consumator_informat

consumator_informat

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 18.04.2007

 lucianf, on Apr 19 2007, 05:41, said:

PAR de ordinul kilowatilor la antenele GSM ?? Poate daca vrei sa ai mobilul pe Luna si sa ai semnal de pe Pamant. In alta ordine de idei, la antenele GSM unghiuri de directivitate la antene de ordinul 1....2 grade ?? Asemenea aberatie e de domeniul SF. Ia mai viziteaza un site al unui producator de antene (de ex, fara a fi considerata reclama mascata, Kathrein) si vezi cam ce valori se perinda pe-acolo ?
Aceasta isterie in masa, provocata si intretinuta dupa parerea mea de catre operatorii de telefonie fixa (ex: romtelecom, upc, rds, s.a.) nu isi are sensul. Cineva spunea (din nou fara temei) cum ca in tarile vestice, in medii urbane nu sunt antene. Sunt domnilor...insa sunt mascate si facute sa se incadreze cu "cladirea" de iti trebuie ochi de vultur sa le depistezi. Vedeti ca exista un topic pe aici cu imagini cu site-uri de telefonie. Sa vezi acolo poze.
Revenind la teoria telefoniei mobile...ai habar de faptul ca mai multe antene GSM inseamna obligatoriu pt. ele puteri de emisie mai mici ? (reducerea interferentei co-canal).

aceste informatii sunt prezente in buletinele pe care le-am atasat in postul anterior, cineva si-a dat cu subsemnatul si poate fi tras la raspundere pentru astfel de declaratii.
nu oi fi eu un as intr-ale fizicii, eu ma ghidez doar dupa ce spun cifrele...
in alta ordine de idei, ti se pare normal ca aceste antene sa fie mascate? oare nu ne pacalim tot pe noi insine cu un astfel de comportament?
revenind la teoria telefoanelor mobile... mai multe antene inseamna intr-adevar, puteri de emisie mai mici, teoretic, dar se pare ca acest lucru nu se justifica in realitate, ci doar cu creionul si hartia in fata.

ps: nu e nicio campanie realizata de romtelecom, rcs& rds and co... e doar o campanie de informare, dragilor!

numai bine!

Edited by consumator_informat, 19 April 2007 - 11:23.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate