Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Transferurile de active intre bro...

Solutie amenajare interior apartm...

UST.FR vs NQSE.DE (ETF pe Nasdaq)

Autoturismele BMW nu semnalizeaza...
 Reparatie VFD

ETF termen lung VWCE vs VUAA.

Doua cabluri, o priza

Cele mai verzi zone din Capitala ...
 Igienizare instalatie climatizare

Topologie retea si alegere echipa...

UI aer conditionat porneste si se...

Vodafone Tv+
 Variante incalzire pentru un apar...

Bataie ritmica la viteza resimtit...

Poza necunoscuta.

panou de sigurante la casa
 

Sa construim o casa 2007 - Preturi

- - - - -
  • Please log in to reply
3564 replies to this topic

#919
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
Brutus: eu zic ca ti-ai facut destula reclama nesanctionata. A afirma ca ai o firma si a mai pune si preturile practicate de tine mi se pare o incalcare a regulamentului si nu stiu de ce nu se iau masuri. Oricum, ti-ai exprimat punctul de vedere, ai lansat oferta, lasa oamenii sa ceara singuri, nu te mai baga pe gatul lor prin tot felul de explicatii suplimentare si scuze sau justificari.

#920
a citi rac

a citi rac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 23.01.2007
Nu ca as fi avut vreo temere asupra adaosului unor firme, insa reactia, si mai ales tendinta de aparare a unora confirma adaosurile de peste 1000% peste pretul de cost la manopera, si am mai auzit ca unii mai pun adaos chiar si la materiale. Asa ca fiti atenti ce acceptati. Din moment ce am achipa care munceste, chiar nu ar trebui sa ma intereseze preturile unora, sau politica altora, nici chiar minciunile, dar incerc sa ajut pe cei ce cauta informatii pe acest forum.  In Romania este criza de forta de munca in acest domeniu, dar sunt patroni care prefara sa plateasca in plus 400E afara, pe cap de muncitor, in loc sa dea doar 1250 in tara. Orice asemanare cu cazuri si discutii pe acest forum este pura intamplare.

Realitatea : adaos de minim 1164% dovedit

Daca doriti si alte preturi, reale si verificate, chiar si comparatii, si pot sa vi le ofer va stau la dispozitie.

Edited by a citi rac, 02 November 2007 - 13:35.


#921
a citi rac

a citi rac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 23.01.2007

 MirelaLucia, on Nov 2 2007, 14:19, said:

Brutus: eu zic ca ti-ai facut destula reclama nesanctionata. A afirma ca ai o firma si a mai pune si preturile practicate de tine mi se pare o incalcare a regulamentului si nu stiu de ce nu se iau masuri. Oricum, ti-ai exprimat punctul de vedere, ai lansat oferta, lasa oamenii sa ceara singuri, nu te mai baga pe gatul lor prin tot felul de explicatii suplimentare si scuze sau justificari.

Acum si tu, chiar crezi ca e reclama? E o cotatie de pret pe diverse lucrari care poate ajuta pe cineva. Oricum omul nu intentioneaza sa ia lucrari prin aceasta metoda, oricum el lucrand in Spania si avand foarte multe lucrari atat in tara cat si strainatate crezi ca lucreaza el cu cei ce '' nu au bani sa-si indeplineasca visurile'', adica cu noi care ne facem case, si daca noi nu am investii, el al culege capsuni in Spania, sau ar vinde rosii la obor. Dar cu ce adaos ar vinde rosiile, daca la o casa la rosu merge peste mie.

Tu cum mai stai cu santierul? Pe ce mai cheltui banii? Si cat?

Edited by a citi rac, 02 November 2007 - 13:48.


#922
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,579
  • Înscris: 10.05.2007
wow, wow, wow
take it easy guys!
Ho ca nu suntem la piata sa ne certam pe gogosari.

1 la mana: omul si-a aratat preturile in eventualitatea in care si-ar gasi clienti. altfel nu s-ar obosi sa scrie atat. deci fara comentarii
(la fel cum ai facut si tu)
2 nu-ti convine alegi altul, constructori sunt o gramada, beneficiari de 15 ori mai multi
3 constructorul face pretul, iti place faci cu el, nu-ti place faci cu mine :D . glumeam

Faza e in felul urmator: 50 milioane / muncitor/ 8 ore pe zi in Alexandria COMMON' ne iei de fraieri? In fine daca ar fi adevarat inseamna ca s-au terminat toti muncitorii de pe pamant si ai tai au ramas ultimii.
30-35 ia un sef de echipa super smecher care are in subordine 25-30 de muncitori califiati si astia fac blocuri si ansamble si nu casuta lui Rac sau a Mirelei

Apoi hai sa facem un calcul simplu.
Ai o casa de 200 mp. manopera ajunge pe la sa zicem 60 euro/mp. la 200 mp inseamna 12000 euro. Casa la rosu e gata in 3 luni daca se misca bine de tot. Aasta inseamna 4000 euro/luna. o faci cu 5 oameni minim deci 4000/5 = 800 euro/om. din ceea ce afirmi 1300 salariux5 = 6500 euro.
Pai nici in 2 luni daca o termini nu reusesti sa scoti banii de-i iei pe ea. Asta avand in vedere ca mai sunt indirecte, profit, tva etc....tu ce mai castigi.
Asa ca ceva scartaie. Vzi ca aici esti pe un forum in care sunt multi oameni de specialitate. Daca mi-as pune mintea ti-as demola toate preturile practicate insa fiecare cu ale lui.

Asa....mai departe. Cand am vazut faza cu fierul....sincer nu m-am uitat pe lista...mi-au ajuns primele preturi ca mi-am facut opinia....asa la faza cu fierul cand a zis-o rac am fost sigur ca e o greseala.
Insa cand am vazut comentariul tau "Mercedes sa vinda masinile la pret de Logan nu crezi??Daca un kg de fier se vinde cu 1 RON tu ce pretinzi,sa-ti fie lucrat cu 10 bani" am intls ca 90.000 e pretul tau la fier.
Doamne-Daoamne-Doamne. Imi gasesti si mie lucrari numai pe fir le fac eu si imi dau 25% adica vreo 20-25.000 / kg?
Restul e al tau.
Trezirea o casa se face cu 8-10 tone de fier. 10.000 kg x 90.000 manopera = 900 milioane manopera la fier?
Si fierul e fier, nu e logan sau mertz e aelasi rahat ruginit indoit si legat cu sarma care se face cu maxim 10-12.000 / kg.
Si asta la fier marunt, de 6 sau 8. Cu cat creste bara cu atat scade manopera ca intra mai putine bare si mai multe kg.

Eu nu cred ca esti constructor. Esti un particular. Sunt preturi de particular cu firma. Orice meserias e constructor.
Ceea ce ai aratat tu acolo e o lista de meseriasi. Constructorul face deviz. Intra si cauta pe forum ce inseamna deviz.
Si daca intri vei vedea ca manopera se masoara la ora. Nu la mp sau mc sau ml.
In functie de cate ore necesita o anume lucrare se inmulteste tariful orar cu cantitatea de ore.
Sa iei 90.000 la kg de fier inseamna ca 2 etrieri care cantaresc cam 1 kg ii face in 1,5-2 ore, ceea ce e stupid. se face cam in maxim 70-80 de secunde.
Pretul la licitatii publice de ex este in jur de 2500 fasonatul si 3500 montatul.

Te avertizez de pe acum sa nu cumva sa intri intr-o polemica cu mine. Eu sunt de ceva timp si nu mi-am pus returile pe forum din respect fata de ceilalti constructori si fata de un regulament. Daca totusi vei incerca sa mai spui ca preturile tale sunt cat de cat acceptabile iti trag un deviz sa vada lumea in cate ore se fac lucrarile alea de iei tu jde mii de lei.
Ciuz :peacefingers:

Edited by punkt, 02 November 2007 - 15:25.


#923
a citi rac

a citi rac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 23.01.2007
Cat ma bucur ca nu sunt singurul care incearca domesticirea, adaosului. Te mai miri de ce se cere 2500-3000 euro pe mp construit intr-un bloc nou.
Cat despre oferata respectiva, sunt multe lucruri care nu se pupa, si cand incerci sa aflii cate ceva suplimentar, se irita.

#924
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
o sa permit cel putin temporar publicarea de astfel de liste de preturi din simplu motiv ca userii sa stie comparativ cu altele fenomenu' in ansamblul lui.
Orice discutie sau polemica pe acest subiect este benefica. :peacefingers:

#925
reli

reli

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,548
  • Înscris: 18.07.2003
poate omul o fi vrut sa scrie 0.9 RON/kg si i-ati sarit in cap degeaba. Nu aruncati cu rosii, ca nu am studiat preturile, le-am vazut doar pe cele de la inceput si nu cred ca are cum sa scoata o casa la cheie cu 399 euro/mp daca el ia 9 RON pe fasonat fier. Dar intr-adevar, astea nu sunt preturi de firma. Preturile de firma sunt alea in care te costa 399 euro/mp casa la rosu.

Edited by reli, 02 November 2007 - 15:41.


#926
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,579
  • Înscris: 10.05.2007
Daca erau preturile facute de el ar fi sesizat diferenta si ar fi rectificat greseala.
Cred ca a dat copy-paste de la vreo oferta pentru un client.
Dar de ce dupa ce i s-a semnalat greseala el tot a tinut-o sus si tare ca "Daca un kg de fier se vinde cu 1 RON tu ce pretinzi,sa-ti fie lucrat cu 10 bani"

sa recapitulam:
Sapatura fundatii 50 RON metru/cub x 35-40 mc la fundatie = 20 mil sapatura in 2 zile 4 oameni = 2,5 mil/zi/om
Confectionat si montat cofraje din ######la de rasinoase  16 RON metru/patrat  x 30 mp/om/zi = 4,8 mil/zi/om
Fasonat si montat armatura  9 RON kilogramul x 300 kg/om/zi = 27 mil/zi/om!!!
Turnat beton in fundatii  53 RON metru/cub x40 mc o fundatie in juma de zi 4-5 oameni = 21 mil/zi/5 oameni = 4 mil/zi/om
Turnat beton manual  in grinzi, plansee, stalpi 78 RON metru/cub x 15mc/zi la 3 oameni = 4 mil/om/zi

Deja chiar si la 45 mil/luna/om inseamna cam 1,6 1,7 mil /om/zi. deci profitul de 200% e cam slabut coane. E vorba de 400-500% profit si asta daca intr-adevar oamenii ar fi platiti cu 1300 euro lunar. Iar daca sunt atat de meseriasi inseamna ca fac chiar si cu 30% mai mult.
Ceea ce am exprimat sunt valori facute de baietii mei jumate cat de cat meseriasi jumate necalificati. Si asta la poate o treime din salariul pe care "il dai".
Si eu maresc preturile daca nu sunt pe raza judetului dar este un pret separat pentru cazare/diurne/transport muncitori si n-are legatura cu locatia ca e Bucuresti sau Satu-Mare. Caci caramida si mana costa tot asa si acolo si acolo. Adica eu in Bucuresti ar trebui sa iau dublu? Hm.....inseamna ca-s cam fraier....desi nu prea cred.

Ideea finala ar fi ca prost nu e cel care cere ci cel care da.


#927
a citi rac

a citi rac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 23.01.2007
totul e foarte clar, motiv ptr care sta si pitit, nu cred ca mai posteaza sub acest nume.
Poate ar trebui sa avem remuscari, omul isi dorea si el un client ca sa-l arda si noi ne bagam in seama ca sa-i stricam socotelile.

#928
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006

 MirelaLucia, on Nov 1 2007, 15:15, said:

Dduras: lasa mai oamenii sa viseze, ce te-ai facut asa acru. hai sa-ti dau o ciocolata sa te mai indulcesti!. Cel mai bine ii vezi pe jurnale, cum se inmoaie cu trecerea timpului. Au si ei dreptul acuma sa fie energici, doar nu au inceput constructia, au energie de consumat.

Incercam doar sa-i mai trezesc la realitate; cat de cat,caci 100% te trezesti doar cand te iei de lucru. Nu mi-a placut sentimentul pe care l-am incercat cand am vazut ca planurile nu mi se potrivesc 100% cu realitatea (desi diferentele n-au fost f.mari, dar suficiente cat sa ma enerveze) astfel ca incerc sa-i scutesc pe altii de postura asta. Se vede treaba ca nu crezi pana n-o incasezi personal ;)

@MirelaLucia - Sa inteleg ca sunt invitat la o ciocolata ? :)

#929
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,940
  • Înscris: 09.12.2004

 Bruttus, on Nov 2 2007, 13:56, said:

Eu platesc un muncitor cu 1250 euros pe luna,8 ore pe zi,atit in Spania cit si in Romania.
Un post pentru un inginer amarit nu ai? :huh:

#930
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,579
  • Înscris: 10.05.2007

 Evergreen, on Nov 2 2007, 19:55, said:

Un post pentru un inginer amarit nu ai? :huh:
:roflmaofast: bre stai la coada!
eu ofer 1249,99 sa mearga cu preturile lui de 199 si 399 / mp :D . Asta se crede la flanco. Televizor la numai 199,99 de lei.

Edited by Astra_rullz, 02 November 2007 - 21:07.


#931
crib

crib

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 18.03.2007
si pentru ca tot sintem in romania si asta ne ....     timpul , am o intrebare :  un euros din spania  citi euro are ? no offence :D

#932
a citi rac

a citi rac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 23.01.2007
eu vreau 2250 euro/luna/ 8 h, ptr ca are de unde sa dea, doar merge cu adaosuri de peste 1000%, si in al doile rand lucrez la o multinationala, omu are filiala atat in Alexandria cat si in Spania.

visee taica viseee...nu ai calificare...iar munca la multinationala nu e ce crezi...e drept, ceva mai bine ca la sereleurile de firma dar nu stralucit...

Edited by Evergreen, 02 November 2007 - 23:38.


#933
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,579
  • Înscris: 10.05.2007
Hai gata am ras destul de om.
Ideea e ca cu preturile astea este imposibil sa scoti la rosu 200 euro/mp. poate doar manopera si asta-i alta traba.
A incercat omu o promotie da a dat-o-n bara la capitolul oferta tip deviz.

#934
a citi rac

a citi rac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 23.01.2007

 a citi rac, on Nov 2 2007, 23:36, said:

eu vreau 2250 euro/luna/ 8 h, ptr ca are de unde sa dea, doar merge cu adaosuri de peste 1000%, si in al doile rand lucrez la o multinationala, omu are filiala atat in Alexandria cat si in Spania.

visee taica viseee...nu ai calificare...iar munca la multinationala nu e ce crezi...e drept, ceva mai bine ca la sereleurile de firma dar nu stralucit...

Nu am calificare, ii drept, acesta fiind motivul ptr care nu cer 3000!!. Insa sigur din cei X muncitori ai lui calificati la locul de munca, sau nici macar acolo, imi gasesc si eu 10 oameni, 6 ii am, fac o echipa, si dupa perioada de proba sunt cel putin dirigente, si ajung la 100 de bulioane, legal cu asigurari si carte de munca!!!

#935
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007

 DDuras, on Nov 2 2007, 18:05, said:

Incercam doar sa-i mai trezesc la realitate; cat de cat,caci 100% te trezesti doar cand te iei de lucru. Nu mi-a placut sentimentul pe care l-am incercat cand am vazut ca planurile nu mi se potrivesc 100% cu realitatea (desi diferentele n-au fost f.mari, dar suficiente cat sa ma enerveze) astfel ca incerc sa-i scutesc pe altii de postura asta. Se vede treaba ca nu crezi pana n-o incasezi personal ;)

@MirelaLucia - Sa inteleg ca sunt invitat la o ciocolata ? :)

Scopul tau a fost nobil insa stii cum e, pana nu te frigi, nu prea intelegi de ce trebuie sa sufli in iaurt. Tu cum mai stai cu casa?

Invitatia cu ciocolata e valabila cand vei trece vreodata pe la noi pe la tara. Daca te pasioneaza si pescuitul, ai toate sansele sa prinzi ceva si sa te alegi si cu ciocolata pe malul baltii. Si apropos, ca tot suntem la preturi, cam cu cat te-ai abatut fata de planurile initiale. Ceva cifre ne dai?

#936
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007

 a citi rac, on Nov 2 2007, 13:46, said:

Tu cum mai stai cu santierul? Pe ce mai cheltui banii? Si cat?

Noi ne-am cam facut planul pe anul acesta. Acum finisam  camera, cat de cat, nu sunt finisajele definitive pentru ca nu avem instalatia trasa in casa, ca sa ne mutam in camera respectiva. Am izolat cu vata minerala si regips si acuma suntem la partea de zugraveala. Damn, ce preturi sunt la vopsele. Mi se pare jegmaneala pe fata sa vrei sa iti faci o anumita culoare pe un perete si acea culoare sa nu o gasesti decat la automatele de mixat unde conditia este de minim 5 l.  Cu alte cuvinte , daca vreau sa vopsesc fiecare perete cu o alta culoare, trebuie sa cumpar 5l de vopsea din fiecare.

In state , la HOME DEPOT, vroiam 1l din coloarea X atat imi dadeau si atat plateam.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate