Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
EURO 24 - Meciul 3: Slovacia - Ro...

Melodie house veche aprox 2011

Cum va arata viitorul?

Saptamana de lucru de sase zile i...
 Pareri Kadjar sau alternative

Slovacia / Kosice

Spatiu stocare aproape plin

Recomandare aer conditionat 9000 ...
 Cum v-ati apucat de editare foto?

Problema unezeala grinda de lemn ...

Intrebare hdmi laptop lenovo

Fezabilitate - Adaugare microinve...
 Hard disk extern SSD, A92

Parere cartier Uverturii/Virtutii...

inmatriculare autoturism reprezen...

2 aere conditionate pe un singur ...
 

Problema semnal TV

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#19
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,167
  • Înscris: 04.02.2011
Nu este nevoie de amplfificator, semnalul e bun, un tehnician verifică semnalul după schimbarea splitterului. Dacă splitterul e ok, cablul din perete e muci, la mine am schimbat cam toate cablurile, odată la 10 ani cam trebuie schimbate (aici depinde și de calitatea lor, cabluri de calitate nu se prea găsesc decât la operator). Un ciubuc bun și trage omul în toată casa cabluri noi și nu mai ai stres.

#20
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 18.01.2020
Daca la DIGI i-a mers bine înseamnă că semnalul de la Orange este mai slab, suficient încât să cauzeze probleme pe un cablu vechi/de proasta calitate care induce o atenuare destul de mare.
Ar putea totuși să ii roage pe cei de la Orange sa dea amplificatorul lor puțin mai tare, DIGI la FTTB avea după ONT un amplificator cu reglaj, abia apoi splittere către abonați, nu știu la Orange cum e, dar garantat au amplificator pentru FTTB, un ONT/mininod optic, ce au acolo, sigur nu duce o scară de bloc singur.
Totuși, daca îl dau prea tare s-ar putea sa cauzeze probleme la ceilalți abonați, așa am pățit eu cu DIGI acum multi ani când obișnuiau să dea tare amplificatorul că sa meargă ok și la ceilalți, iar la mine, cu conectica buna și cabluri ok, aveam semnal prea puternic.

Edited by Rares95, 05 January 2024 - 23:33.


#21
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,167
  • Înscris: 04.02.2011
Nu este o sluție să dai semnalul mai tare în condițiile în care este o diferență așa de mare de semnal. În plus, ce faci, faci treaba asta de fiecare dată când cablul se mai deteriorează un pic?

#22
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 18.01.2020
Cablurile nu se deteriorează... Daca sunt trase prin copex, pat de cablu sau prin plintă nu au nici pe dracu, am in casa cabluri de cel puțin 10 ani, analogic se vede oglinda, digital 100/100, mufe prin compresie, splitter de calitate, nu chinezării goale pe înăuntru.
Aveam probleme când eram pe FTTB, probleme mereu cu echipamentele RDS-ului, de când cu FTTH, vreo 5 ani, am și uitat de ele, merge totul perfect.

#23
badmania98

badmania98

    Nenea

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,704
  • Înscris: 28.11.2001

 Rares95, on 05 ianuarie 2024 - 23:54, said:

splitter de calitate, nu chinezării goale pe înăuntru.
Poți exemplifica un splitter de calitate? Mulțumesc.

#24
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 18.01.2020
Eu am tot de-asta, dar cu 2 iesiri. Nu stiu insa nimic de site-ul unde l-am gasit, deci nu garantez, mai poti cauta dupa firma lor pe internet. Regula de "aur" la splittere e sa eviti alea care nu au pe ele atenuarea per iesire.
Poti incerca si distribuitor, alea au o iesire cu atenuare mai mica, dar in general se folosesc pentru a pune pe acea iesire un splitter. Distribuitorul are atenuare diferita pe iesiri, splitterul egala.
Ce mufe ai? Cumva de-alea prin infiletare? Eu am avut de-alea pana recent, au mers ok pana am avut de lucru prin zona splitterului si adio, n-au mai fost ok, aveam intreruperi pe digital, alea prin infiletare nu fac prindere buna pe cablu, le-ai miscat de doua, trei ori si deja s-au slabit, trebuie desfacute de pe splitter si stranse iar pe cablu, sau sa aplici metoda "Dorel" si sa te pui cu patentul pe ele sa le faci o "sertizare" Posted Image
In orice caz, daca nu ai prin compresie, gasesti pe diferite site-uri seturi care contin cleste de sertizare, stripper si 10-20 de mufe, nu iti trebuie scule profi/scumpe, eu am cleste de-ala ieftin, ca doar nu esti angajat la cablu sa pui 10 mufe pe zi si sa dai bani pe de-alea scumpe.
Cablurile le ai trase direct prin tencuiala? Am vazut la un prieten asa, atunci sunt cele mai afectate, incepand cu "camasa" exterioara si apoi pana la dielectric si te-ai c***t in ele, daca sunt trase prin copex, pat de cablu, etc, sunt protejate si n-ai treaba cu ele mult timp, alea prin tencuiala dupa un timp se fac de zici ca-s coapte, parca au stat in soare.

Edited by Rares95, 06 January 2024 - 18:31.


#25
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004

 tytysor, on 05 ianuarie 2024 - 22:52, said:

Nu prea se sta cu 80dB, la multe aparate o ia razna RAA-ul. daca ai minim 70 este suficient pentru 3 tv. pe de alta parte, colegii mei  au intilnit multe probleme cu cablurile bagate prin tencuiala, extrem de multe, deci ar fi edificator si un cablu dus pentru probe direct prin locuinta!
Mie imi merge cu 75 dB la 6 TV-uri, fara probleme. Dar a fost reteaua calculata sa nu am pierdere mai mare de 7dB. Si asta doar din cauza prizelor Gewiss de trecere, ca altfel o scoteam la sub 5dB pierdere. Nu am folosit decat un spliter, in rest doar distribuitoare.

 Rares95, on 06 ianuarie 2024 - 18:26, said:

Cablurile le ai trase direct prin tencuiala? Am vazut la un prieten asa, atunci sunt cele mai afectate, incepand cu "camasa" exterioara si apoi pana la dielectric si te-ai c***t in ele, daca sunt trase prin copex, pat de cablu, etc, sunt protejate si n-ai treaba cu ele mult timp, alea prin tencuiala dupa un timp se fac de zici ca-s coapte, parca au stat in soare.
Nu e nicio problema daca e cablu de calitate. Mai repede s-ar oxida camasa in tuburi decat in tencuiala. Nu stiu la turcizme sau chinezisme cum fac, dar al alea bune nu sunt probleme.
E mai comod insa in tuburi - daca e nevoei sa schimbi un cablu...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate