Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dezactivare abuziva cartela Vodaf...

EURO 24 - Meciul 3: Slovacia - Ro...

Melodie house veche aprox 2011

Cum va arata viitorul?
 Saptamana de lucru de sase zile i...

Pareri Kadjar sau alternative

Slovacia / Kosice

Spatiu stocare aproape plin
 Recomandare aer conditionat 9000 ...

Cum v-ati apucat de editare foto?

Problema unezeala grinda de lemn ...

Intrebare hdmi laptop lenovo
 Fezabilitate - Adaugare microinve...

Hard disk extern SSD, A92

Parere cartier Uverturii/Virtutii...

inmatriculare autoturism reprezen...
 

Problema semnal TV

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
danstefan1996

danstefan1996

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 03.09.2013
Salut,

Am o problema la receptionarea de semnal sau exista pierderi de semnal pe cablul tras prin pereti.
Am 3 TV- uri :
philips 43PUS6501/12 unde nu am card CI si nu am problema doar ca nu am toate canalele (gen Antena 1 HD dar cel pe analogic merge)
2 modele Samsung UE32M5602 unde am CI si am pierderi de semnal si nu lipsa audio / video pe unele canale

Ca sa fiu sincer nu sunt o persoana in domeniu dar cand am chemat echipa tehnica s-au facut urmatoarele lucruri: testat cu cablul din doza de la intrare la ultimul TV din camera si functiona iar solutia lui a fost sa imi schimb cablul pentru fiecare camera. Eu de la doza de intrare am pentru fiecare camera cablu separat.
Ce ma intereseaza ca pe philips sa am antena hd am facut recautare de canale si nimic iar pentru celelalte 2 sa imi vada toate canalele disponibile pe 1 TV samsung am calitate semnal 90-100
Intensitate semnal 30-20 la mine
nivel eroare de bit 50-60 uneori si 100+

iar pentru cel de-al doilea tv 70-80 la intensitate semnal dar nu am nivel eroare bits  ( testele facute pe digital cu CI)

Inainte eram la RDS si nu aveam probleme de genul dar acum am trecut la orange de cand antena a schimbat frecventa de difuzare am problema cu canalul.

Ma gandesc sa cumpar un amplificator de semnal dar astept si idei si pareri de la persoane mai in domeniu sau ce verificari sa mai fac.

#2
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,074
  • Înscris: 20.06.2009
În primul rînd, mă gîndesc că prin „doza de la intrare” înțelegi splitter-ul pe care îl ai montat pe cablul ce îți intră în casă. În al doilea rînd, înțeleg că testul a fost făcut prin legarea unui televizor direct la cablul care intră în splitter. E corect?
Ei, dacă cele două presupuneri ale mele sînt corecte, se prea poate ca splitter-ul respectiv să „sughită”, caz în care ar cam trebui schimbat. Dacă iei ceva mai de calitate (un magazin specializat îți poate recomanda așa ceva) nu vei mai avea nevoie și de amplificator. De asemenea, se mai poate să ai și probleme la conectică, dar mi se pare puțin probabil, asta în condițiile în care ai spus că pe RCS-RDS nu ai avut probleme. Și, pînă la urmă, vorbim de trei televizoare, dacă la toate a picat conectica în același timp e cazul de chemat un popă...:)

P.S. Cînd ai spus că la test „funcționa”, ai făcut rescanare și ți-au intrat toate canalele?

#3
stoshiba

stoshiba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,920
  • Înscris: 22.02.2014
Monteaza un amplificator de semnal CATV, gasesti pe emag.

#4
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 18.01.2020
Infrastructura este FTTH? Adica ai ONT din care iasa semnalul TV?
Cum s-a testat mai exact? Cu un analizor DVB dedicat sau "ochiometric"? Daca s-a testat folosind un analizor ti-a aratat tehnicul ce valori de semnal ai? Au verificat si la iesire din ONT?

#5
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,398
  • Înscris: 21.04.2005
Posibil ca solutia data de cei de la tehnic sa fie corecta .
Schimba spliterul , conectica si cablurile .Pune ceva de calitate si abia apoi vezi daca mai este nevoie de amplificator sau nu .

#6
danstefan1996

danstefan1996

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 03.09.2013

 Rares95, on 05 ianuarie 2024 - 17:48, said:

Infrastructura este FTTH? Adica ai ONT din care iasa semnalul TV?
Cum s-a testat mai exact? Cu un analizor DVB dedicat sau "ochiometric"? Daca s-a testat folosind un analizor ti-a aratat tehnicul ce valori de semnal ai? Au verificat si la iesire din ONT?
infrastructura FTTB deci nu are treaba cu netul

 ndor, on 05 ianuarie 2024 - 17:48, said:

Posibil ca solutia data de cei de la tehnic sa fie corecta .
Schimba spliterul , conectica si cablurile .Pune ceva de calitate si abia apoi vezi daca mai este nevoie de amplificator sau nu .
Slipterul il schimb nu e problema dar cablurile la TV sunt prin perete si e cam greu sa le scoti pentru ca am si colturi multe de asta ma gandeam la amplificator

#7
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 18.01.2020
Se rezolva cu amplificator, dar ceva mai bun, nu chinezarie de pe emag, neaparat sa aiba reglaj, ca daca iti scoate semnal prea puternic iar nu iti merge digitalul si ai dungi pe analogic.
Amplificator montat cat mai mai aproape de sursa de semnal, acolo unde este cel mai bun, daca il pui unde iti vine semnal prost, va amplifica si zgomotul, amplificatorul nu face diferenta intre semnal util si zgomot.

#8
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,398
  • Înscris: 21.04.2005
Daca pui amplificator in situatia actuala e posibil sa fie mai rau . Asta pentru ca semnalul util este inecat in zgomot sau inexistent iar amplificatorul nu are ce sa amplifice .
Oricum , amplificatorul se va monta inainte de spliter .

De unde stii ca se rezolva sigur cu amplificator ? Ai fost acolo si ai masurat ?

Edited by ndor, 05 January 2024 - 18:03.


#9
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 18.01.2020
In conditiile in care ii intra in casa un semnal bun, de-aia am si intrebat ce valori au scos aia de la tehnic, poate sa rezolve cu un amplificator, dar tinand cont ca i-a mers pe DIGI fara probleme si acum pe Orange nu, daca o luam logic, problema e la Orange, cine stie ce mate au prin cutiile alea mostenite de la Telekom/Romtelecom.
Initiatorul sa cheme iar tehnicul si sa ii arate ca la intrare in casa are un semnal bun (in general, in jurul valorii de +-80 dB). Daca se dovedeste ca problema e totusi la el in casa, atunci sa se intereseze de amplificatoare sau sa verifice conectica/splitterele, daca in casa ii vine de la Orange un semnal prost, sa rezolve Orange, ii cheama pana se satura si rezolva, asa pateam si eu cu DIGI inainte sa avem FTTH.

Edited by Rares95, 05 January 2024 - 18:14.


#10
danstefan1996

danstefan1996

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 03.09.2013

 Rares95, on 05 ianuarie 2024 - 18:11, said:

In conditiile in care ii intra in casa un semnal bun, de-aia am si intrebat ce valori au scos aia de la tehnic, poate sa rezolve cu un amplificator, dar tinand cont ca i-a mers pe DIGI fara probleme si acum pe Orange nu, daca o luam logic, problema e la Orange, cine stie ce mate au prin cutiile alea mostenite de la Telekom/Romtelecom.
Initiatorul sa cheme iar tehnicul si sa ii arate ca la intrare in casa are un semnal bun (in general, in jurul valorii de +-80 dB). Daca se dovedeste ca problema e totusi la el in casa, atunci sa se intereseze de amplificatoare sau sa verifice conectica/splitterele, daca in casa ii vine de la Orange un semnal prost, sa rezolve Orange, ii cheama pana se satura si rezolva, asa pateam si eu cu DIGI inainte sa avem FTTH.

Ma gandesc sa il pun direct la doza de unde pleaca semnalul dar nu stiu ce amplificator sa cumpar ( https://www.emag.ro/...a/pd/D7TKL5BBM/ )

Sau sa vorbesc cu tehnicianul sa mi-l puna jos la caseta de pe casa scarii? ca nu am un loc asa de mare in doza

Edited by danstefan1996, 05 January 2024 - 19:08.


#11
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 18.01.2020
Intai cheama Orange iar sa iti arate ca la intrarea in apartament ai semnalul bun, degeaba iei amplificator daca problema e la Orange, nu la tine in casa.
La DIGI ai avut FTTH cu ONT/Mininod pentru TV?

Edited by Rares95, 05 January 2024 - 19:06.


#12
danstefan1996

danstefan1996

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 03.09.2013

 Rares95, on 05 ianuarie 2024 - 19:06, said:

Intai cheama Orange iar sa iti arate ca la intrarea in apartament ai semnalul bun, degeaba iei amplificator daca problema e la Orange, nu la tine in casa.
La DIGI ai avut FTTH cu ONT/Mininod pentru TV?
Aveam FTTH dar nu aveam decat un ONT zte care oferea doar conversie de la fibra nu are si suport de TV pentru ca nu am scos fibra de la ei doar m-am dezabonat la TV

#13
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 18.01.2020
Pai si TV-ul cum il aveai?

#14
crischir

crischir

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,246
  • Înscris: 04.06.2023
Intai ai cutia care da semnal la TV apoi cutia de net pe fibra la gigi , explic babeste, la telecom imi mancau ficatii !
Ma mir, baiatu' de la gigi a venit cu analizorul si din prima am vazut semnalul lor apoi semnalul pe fiecare Tv, a scos din geanta un spliter bun ( 4 Tv ),schimbat panarama mea, la 3 tv semnal bun unul nu, schimbat si cablul ( nu am prin , ci pe langa pereti ), toata afacerea 20 lei, nu am probleme.

Edited by crischir, 05 January 2024 - 19:39.


#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004

 danstefan1996, on 05 ianuarie 2024 - 19:05, said:

Ma gandesc sa il pun direct la doza de unde pleaca semnalul dar nu stiu ce amplificator sa cumpar ( https://www.emag.ro/...a/pd/D7TKL5BBM/ )

Sau sa vorbesc cu tehnicianul sa mi-l puna jos la caseta de pe casa scarii? ca nu am un loc asa de mare in doza

Poti lua si de la importator - https://www.mondopla...30RA-pg_ft-2155 sau de la Leroy Merlin - il au si ei.
Amplificatorul este foarte bun - poate duce si o scara de bloc.

Se monteaza oriunde inainte de splitter.

#16
calincosma

calincosma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,568
  • Înscris: 15.03.2013
Ce inseamna "amplificator CATV cu cale inversa"?

#17
danstefan1996

danstefan1996

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 03.09.2013

 Rares95, on 05 ianuarie 2024 - 19:15, said:

Pai si TV-ul cum il aveai?
Sincer nu mai stiu dar de cand am pus fibra de 300 sau 500 nu am facut nici o schimbare de aparat. Am lucrat mai demult la digi dar nu instalator si erau tehnicieni care puneau router care decoda si semnalul la tv. eu inca nu am ajuns la asemena problema totul a fost din doza adica o taiat cablu la intrare in casa a mufat orange fibra am pastrat-o de la digi nu mai stiu cum aveam dar tot analogic aveam si la ei

 eiffel, on 05 ianuarie 2024 - 20:14, said:

Poti lua si de la importator - https://www.mondopla...30RA-pg_ft-2155 sau de la Leroy Merlin - il au si ei.
Amplificatorul este foarte bun - poate duce si o scara de bloc.

Se monteaza oriunde inainte de splitter.
deci daca prind un baiat bun poate sa mil puna in cutia lor ca sa nu mai am eu in casa fire ?

#18
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,700
  • Înscris: 02.09.2006

 calincosma, on 05 ianuarie 2024 - 21:19, said:

Ce inseamna "amplificator CATV cu cale inversa"?
amplifica in ambele sensuri, adica si semnalul pentru up stream-ul modemurilor de cablu! pe calea inversa frecventa superioara este pe la 50-60 Mhz.

  cheama totusi pe cei de la firma de cablu sa iti arate pe aparat de nivel ai la intrarea in locuinta. Aparatele lor au de obicei si demodulatoare pentru tv., deci poti vedea exact daca si cum se receptioneaza programul respectiv.
Nu prea se sta cu 80dB, la multe aparate o ia razna RAA-ul. daca ai minim 70 este suficient pentru 3 tv. pe de alta parte, colegii mei  au intilnit multe probleme cu cablurile bagate prin tencuiala, extrem de multe, deci ar fi edificator si un cablu dus pentru probe direct prin locuinta!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate