Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Painea din Ro e de pus in laturi
#37
Posted 20 March 2023 - 16:02
Si eu cand eram tanc cumparam o franzela de 2 lei si pana acasa mancam jumatate pe drum
atat de frageda, crocanta si gustoasa era.......apoi ma trimetea mama sa mai iau una.... Franzela si neagra rotunda....o minunatie. azi, daca strangi miezul intre degete....se face plastilina... Edited by vio69c, 20 March 2023 - 16:04. |
#38
Posted 20 March 2023 - 16:03
Eu in Romania n-am gasit paine proasta
Are un gust de ... MORI! |
#39
Posted 20 March 2023 - 16:36
Mohombi, on 20 martie 2023 - 12:07, said:
Inca nu pot sa ma obisnuiesc cu painea de proasta calitate din Romania din prezent, nu tot timpul a fost asa, prin anii 90 era altceva cand eram eu tanc dar acum se apropie de painea din Anglia, oriunde te-ai duce aceeasi paine fara miros , fara gust, elastica de zici ca are plastic in ea. Un alt aspect e ca in supermarketuri alimenteaza rafturile de paine odata pe zi. Cat timp am stat in Spania, aduceau de mai multe ori paine pe zi astfel incat si seara daca te duceai la cumparaturi , tot gaseai paine calda. Si pe fiecare paine scrie cat e integrala, procentual. Aici nu scrie asta. Cea din Spania de la Lidl este dumnezeiasca , iti vine sa o mananci cu orice, inclusiv cu fructe, atat de buna e. Cea de la noi, in special cele feliate, toate sunt batjocura pur si simplu. Painea reprezinta imaginea capitalismului facut de ciobani. Mai pe romaneste, s-a dus vremea painii "traditionale" de 1 leu, cu 5 lei umpleai o sacosa si manca toata familia 2 zile fara sa stea cu grija calitatii. Idem la multe, multe produse. Se constata asta usor cand iesi din tara, mergi la un super-market(chiar din acelasi lant care e si la tine in tara) si constati ca , cel mai ieftin iaurt are gust de iaurt, cel mai ieftin salam nu e o combinatie de resturi, cea mai ieftina paine are gust de paine, branza/telemea/cascaval/rosii sau castraveti- idem, cola are un gust mai bun, berea are gust si spuma, apa cea mai ieftina e ok, nu retrasa strategic sau din motive de bacterii gasite(vezi nenumarate cazuri la noi) etc s.a.m.d; practic fara sa trebuiasca sa iei produse din gama medie-sau de varf ca pret, cam la asta se reduce problema. La prima vedere poti zice ca in tara gasesti produse pe alocuri mai ieftine dar e o pacaleala sinistra. Totul tine si de respectul muncii tale ca producator dar si de controalele lipsa ale autoritatilor. Nu trebuie coborat sub un anumit nivel al calitatii incat sa pui in pericol consumatorul prin marfa de slaba calitate. E impamantenit la noi un argument de genul "eh, ce vreo la o paine de 3 lei?". Ideea e ca daca aia de 3 lei nu e sanatoasa, facuta din coca inghetata, veche, slab calitativa, nu ar trebui sa o faca nimeni si asta e. Edited by AdrianHH, 20 March 2023 - 16:43. |
#40
Posted 20 March 2023 - 16:41
Mohombi, on 20 martie 2023 - 12:07, said:
Inca nu pot sa ma obisnuiesc cu painea de proasta calitate din Romania din prezent, nu tot timpul a fost asa, prin anii 90 era altceva cand eram eu tanc dar acum se apropie de painea din Anglia, oriunde te-ai duce aceeasi paine fara miros , fara gust, elastica de zici ca are plastic in ea. Un alt aspect e ca in supermarketuri alimenteaza rafturile de paine odata pe zi. Cat timp am stat in Spania, aduceau de mai multe ori paine pe zi astfel incat si seara daca te duceai la cumparaturi , tot gaseai paine calda. Si pe fiecare paine scrie cat e integrala, procentual. Aici nu scrie asta. Cea din Spania de la Lidl este dumnezeiasca , iti vine sa o mananci cu orice, inclusiv cu fructe, atat de buna e. Cea de la noi, in special cele feliate, toate sunt batjocura pur si simplu. Painea reprezinta imaginea capitalismului facut de ciobani. Asta e unul din motive pentru care, mai la orice brutarie de cartier e mereu coada, indiferent ca au 500 de sortimente de paine in supermarket. Faina, apa, sare, drojdie ( si cred ca un pic de ulei desi nu e trecut pe ingrediente ). Buna azi, poate si maine. O paine care e FOARTE BUNA, uneori ciudat de buna, se datoreaza unui singur ingredient: E621 sau monoglutamat de sodiu |
#41
Posted 20 March 2023 - 17:33
cattavencu, on 20 martie 2023 - 15:04, said:
e de zece ori mai ok mamaliga decat aluatul. plus ca e infinit mai putina munca la ea, in juma de ora e gata. [ https://d1lqpgkqcok0l.cloudfront.net/medias/sys_master/h9c/h17/9069263421470.jpg?buildNumber=eaea9c5b04401f928deb4201c38b1434acfe83290e1af70cacc0fe4c5d654c52 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by utopium, 20 March 2023 - 17:34. |
#42
Posted 20 March 2023 - 17:38
utopium, on 20 martie 2023 - 17:33, said:
Daca folosesti faina de malai prefiarta, e gata chiar in vreo 10 minute (trebuie sa fiarba doar 3 minute). [ https://d1lqpgkqcok0l.cloudfront.net/medias/sys_master/h9c/h17/9069263421470.jpg?buildNumber=eaea9c5b04401f928deb4201c38b1434acfe83290e1af70cacc0fe4c5d654c52 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Costel2014, 20 March 2023 - 17:39. |
#43
Posted 20 March 2023 - 18:08
Eu mai cumpăr pâine țărănească cu cartofi de la Diosegi, au export și în țări vestice, ingrediente: făină alba de grâu 550, apă potabilă, cartofi fierți 30%, făină neagră de grâu 12%, sare iodată, drojdie. Conține gluten. Rețetă de pe net pentru ca se vinde proaspătă, nefeliată, neambalată (pusă în magazin în pungă de polietilenă). Dar e cam scumpă 1500 gr - 18 lei.
Mai fac și în mașina de pâine. |
#44
Posted 20 March 2023 - 18:17
Cand am pus postarea de mai sus a venit fiica-mea si a vazut mamaliga si i s-a facut pofta ... eh, de-atunci e si mancata deja, cu tot cu ras parmezan/prajit sunca/etc Mamaliga a durat cum am zis, 10 minute sa o fac, 3 minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa si am turnat-o in apa.
Edited by utopium, 20 March 2023 - 18:17. |
#46
Posted 20 March 2023 - 19:03
Mie imi place boiereasca feliata. Nu e genul care se face plastilina in gura. Si nici coaja tare cum au cele de la brutarii. Na asta e, cu dintii mai greu.
Edited by gerbil, 20 March 2023 - 19:03. |
|
#47
Posted 20 March 2023 - 20:08
cattavencu, on 20 martie 2023 - 14:59, said:
sunt din aluat congelat, Toate pizzeriile de volum fac aluat la anumite momente si si le congeleaza sa aibe pentru productie in timpul zilei urmatoare samd, ca la o comanda nu sta nimeni mai mult de 15 min sa le faca si nu-si permit sa faca pe loc dupa cerere. Sunt si produse care se cer facute cu aluat congelat precum foietajele, il faci din timp, il congelezi si decongelezi cand ai nevoie de el. Edited by andreic, 20 March 2023 - 20:10. |
#48
Posted 20 March 2023 - 20:28
unpuisor, on 20 martie 2023 - 12:37, said:
painea ca painea dar nu zice nimeni ca toata faina e aditivata si nu mai gasesti faina curata? Plus tot felul de alte chestii pe langa faina in painea aia... O paine normala ar trebui sa se faca doar din faina, apa, sare si drojdie sau maia dar mai mult de o zi, maxim 2 nu rezista si se face ca piatra asa ca baga astia tot felul de conservanti, aditivi, chestii de crestere, afanatori, si inca 1000 de balarii. Zici ca e tortul miresei nu paine simpla. andreic, on 20 martie 2023 - 20:08, said:
In general se foloseste aluat congelat, in aproape toata industria alimentara in diverse forme altfel n-ar avea cum. Doar fabricile mari fac pe loc totul si au flux aproape 24h. Si este foarte bun apropo... ce aveti cu el ca e congelat ? Nu e ca un cartof. Toate pizzeriile de volum fac aluat la anumite momente si si le congeleaza sa aibe pentru productie in timpul zilei urmatoare samd, ca la o comanda nu sta nimeni mai mult de 15 min sa le faca si nu-si permit sa faca pe loc dupa cerere. Sunt si produse care se cer facute cu aluat congelat precum foietajele, il faci din timp, il congelezi si decongelezi cand ai nevoie de el. Decat aluat congelat mai bine aluat necongelat alterat. |
#49
Posted 20 March 2023 - 21:28
Mohombi, on 20 martie 2023 - 12:07, said:
Cat timp am stat in Spania, .... Cea din Spania ..... Painea reprezinta imaginea capitalismului facut de ciobani. Ei, eu vin din America si painea romaneasca e criminala ia scrie tu de unde cumperi paine proasta in Bucuresti ca sunt curios sa o incerc... Aaaa, ca nu se face paine in fiecare secunda? Uite o oportunitate de afaceri pentru tine. Faci tu si devi milionar, ia sa vedem |
#50
Posted 21 March 2023 - 09:02
Mohombi, on 20 martie 2023 - 12:07, said:
Inca nu pot sa ma obisnuiesc cu painea de proasta calitate din Romania din prezent, nu tot timpul a fost asa, prin anii 90 era altceva cand eram eu tanc dar acum se apropie de painea din Anglia, oriunde te-ai duce aceeasi paine fara miros , fara gust, elastica de zici ca are plastic in ea. Tu doar pui ingredientele si daca vrei ai zilnic paine calda. Nu trebuie sa spun ca din 2 felii te-ai saturat, in timp ce la prostiile din magazine poti manca si jumatate de franzela ca tot nu simti ca te-ai saturat. Poti pune si niste seminte de floarea soarelui sau de dovleac in aparat, e un pic mai aparte si poti spune ca ai mancat paine integrala cu seminte fara sa dai 10 lei pe ea. P.S: daca faci pentru 2 persoane, ajunge un aparat care face paine de 900 de grame, dar de la 3-4 persoane in sus e recomandat unul care face paine de 1,5-1,6 kg. Si nici asta nu ajunge de multe ori, daca se nimereste sa o faci cand ai salata de vinete proaspat facuta. Tsunamii, on 20 martie 2023 - 21:28, said:
Ei, eu vin din America si painea romaneasca e criminala In Grecia am nimerit asa cand am luat niste paine de toast, era aproape ca si checul de dulce. Edited by Hider141, 21 March 2023 - 09:08. |
#51
Posted 21 March 2023 - 09:18
Hider141, on 21 martie 2023 - 09:02, said:
Cred ca orice paine e mai buna decat aia din America. Nu am avut placerea, sau neplacerea sa incerc, dar o colega a spus ca orice ar fi incercat era dulce de parca ar fi fost chec, nu paine. In Grecia am nimerit asa cand am luat niste paine de toast, era aproape ca si checul de dulce. Au si acolo, depinde cat vrei sa dai pe ea. In mare imi faceam in csa Apa, droojdie, sare, faina. that's it Problema e ca e buna doar proaspata Dar cumparam si baghete frantuzesti sau paine feliata de sanwitch-uri buna Chestia e ca in Romania n-am gasit paine nasoala, d-asta eram curios ce reclamati voi sa incerc si eu |
|
#52
Posted 21 March 2023 - 09:30
Este destula paine nasoala in Romania - in special "franzelele" pe la 1-3 lei.
Proaspata e ok, a doua zi zici ca e carton ondulat. Si la gust si cand o tai Hider141, on 21 martie 2023 - 09:02, said:
Daca vrei paine adevarata, iti cumperi o masina de copt paine, cumperi tu faina de unde vrei (recomand amestecata alba+integrala ca sa iasa un pic pufoasa) si iti faci in casa. Vezi si celelalte topice deschise de el. andreic, on 20 martie 2023 - 20:08, said:
Toate pizzeriile de volum fac aluat la anumite momente si si le congeleaza sa aibe pentru productie in timpul zilei urmatoare samd, ca la o comanda nu sta nimeni mai mult de 15 min sa le faca si nu-si permit sa faca pe loc dupa cerere. Un aluat bun de pizza e perfect dupa ce sta cam 3-5 zile in frigider - dospire la rece. Chiar acum am o "bila" de aluat care sta de o saptaman in frigider - diseara se va transforma in pizza. |
#53
Posted 21 March 2023 - 10:18
#54
Posted 21 March 2023 - 10:39
Tocmai ca nu - faina cea mai proasta, ultrarafinata si cu chimicale adaugate, drojdie Pakmaia turceasca...
Mai baga si ceva zahar in ele ca altfel nu ar creste. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users