Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Painea din Ro e de pus in laturi
Last Updated: Mar 24 2023 12:44, Started by
Mohombi
, Mar 20 2023 12:07
·
14
#1
Posted 20 March 2023 - 12:07
Inca nu pot sa ma obisnuiesc cu painea de proasta calitate din Romania din prezent, nu tot timpul a fost asa, prin anii 90 era altceva cand eram eu tanc dar acum se apropie de painea din Anglia, oriunde te-ai duce aceeasi paine fara miros , fara gust, elastica de zici ca are plastic in ea.
Un alt aspect e ca in supermarketuri alimenteaza rafturile de paine odata pe zi. Cat timp am stat in Spania, aduceau de mai multe ori paine pe zi astfel incat si seara daca te duceai la cumparaturi , tot gaseai paine calda. Si pe fiecare paine scrie cat e integrala, procentual. Aici nu scrie asta. Cea din Spania de la Lidl este dumnezeiasca , iti vine sa o mananci cu orice, inclusiv cu fructe, atat de buna e. Cea de la noi, in special cele feliate, toate sunt batjocura pur si simplu. Painea reprezinta imaginea capitalismului facut de ciobani. Edited by Mohombi, 20 March 2023 - 12:08. |
#2
Posted 20 March 2023 - 12:17
tu cumperi paine din supermarket si te astepti sa fie ca aia din anii 90 in brutarii pe vatra?
Edited by laffin, 20 March 2023 - 12:18. |
#3
Posted 20 March 2023 - 12:19
Figuri.
In ziua de azi gasesti in Romania paine pentru toate gusturile si buzunarele. personal painea feliata si amabalata de la Carrfeour mi se pare OK, dar am si 2 brutarii in zona care fac o paine mult buna. Edited by strongsss, 20 March 2023 - 12:20. |
#4
Posted 20 March 2023 - 12:21
Este paine si paine. Aia facuta in supermarket e facuta din aluat congelat, o pun la copt, o scot la raft. Aia e buna atunci, in ziua aia, ca a doua zi o poti folosi pe post de arma alba, atat de tare se face.
Seara nu prea gasesti pentru ca nu prea se vinde, pentru un client, doi, nu mai fac paine, numai ca sa aiba ce arunca. Painea ieftina, ambalata, e plina de drojdie, umflata cu aer, in 2 zile nu mai poti manca din ea. Aia scumpa, o poti manca si dupa 3-4 zile. Cumperi ieftin, cumperi paine umpluta cu aer. Cumperi mai scump, cumperi intr-adevar paine, aluat. Edited by bai3tzash, 20 March 2023 - 12:23. |
#5
Posted 20 March 2023 - 12:24
Am mancat si eu paine in Spania si e buna, dar nu e diferita de ce gasesti pe la noi. Daca iti iei din aia feliata French Toast normal ca e o mizerie, dar hipermarketurile au brutariile lor si fac paine pentru toate gusturile.
La noi nu sunt asa de comune lanturile de brutarii cum sunt in Germania, de exemplu, daca nu ai un hipermarket aproape cam singura optiune e painea de la VelPitar, pe care o gasesti la toate magazinele de bloc, dar in Timisoara poate ai sanse sa gasesti o brutarie Prospero, care face paine de calitate pentru toate buzunarele (mai putin alea goale, ca nu prea au optiuni ieftine). |
#6
Posted 20 March 2023 - 12:26
Extraordinar, nu te poti obisnui cu painea din RO....
Du-te la un magazin care produce doar paine si vei lua una de calitate. Du-te la supermarket si vei lua o mizerie |
#7
Posted 20 March 2023 - 12:28
Si aia laudata de tine din Spania este(fara sa fi incercat vreodata) o paine descrisa de tine trompeta.
Se baga in ea indulcitori la greu si creeaza senzatia sa manci ca spartul. Edited by ceanu1980, 20 March 2023 - 12:30. |
#8
Posted 20 March 2023 - 12:30
se gaseste si in hyper market-uri, auchan de ex face niste sortimente excelente. topicul cred ca e deschis mai mult sa se planga de cat de rahat e tara noastra pt un globe trotter de nivelul lui…
|
#9
Posted 20 March 2023 - 12:34
La Auchan au brutăria lor și pâinea e destul de buna. Au mai multe feluri, încearcă-le pe toate și vezi care îți place. Sau faci ca mine: îți cumperi o mașina de pâine și îți faci tu cum îți place. După ce am schimbat mai multe mașini de pâine pot spune ca pâinea făcută la Panasonic Croustina e mai buna decât cea de brutărie.
|
#10
Posted 20 March 2023 - 12:35
Daca nici paine buna nu gasesti, nu e problema magazinului, e problema ta ). Daca nici painea nu se face in n-spe mii de sortimente, atunci nu stiu ce sa mai zic. Si in sate se aduc mai multe tipuri de paine, daramite in orase, unde gasesti multe magazine, plus brutarii.
Oricum, nu putem compara in totalitate painea de la noi cu painea de oriunde altundeva. Or fi si unele retete specifice locale, nu toata painea, in toata lumea se face dupa o reteta. Edited by bai3tzash, 20 March 2023 - 12:36. |
|
#11
Posted 20 March 2023 - 12:36
bai3tzash, on 20 martie 2023 - 12:21, said:
Aia facuta in supermarket e facuta din aluat congelat, o pun la copt Romania exporta permanent aluat in Turcia pentru paine. Aluatul este deja portionat si modelat in forma viitoarelor paini. Probabil ca nu mai are rost sa importe grau si ies mai bine la bani cu aluatul. La supermarket am gasit aluat de paine si am cumparat cu 5 Lei/kilogramul. A iesit painea la fel ca cea pe care o fac eu acasa din faina si apa. Edited by Yhzx23, 20 March 2023 - 12:38. |
#12
Posted 20 March 2023 - 12:37
painea ca painea dar nu zice nimeni ca toata faina e aditivata si nu mai gasesti faina curata?
Plus tot felul de alte chestii pe langa faina in painea aia... O paine normala ar trebui sa se faca doar din faina, apa, sare si drojdie sau maia dar mai mult de o zi, maxim 2 nu rezista si se face ca piatra asa ca baga astia tot felul de conservanti, aditivi, chestii de crestere, afanatori, si inca 1000 de balarii. Zici ca e tortul miresei nu paine simpla. |
#13
Posted 20 March 2023 - 12:38
Pai asta e din cauza cu tu cumperi paine in punga IEFTINA de la hypermarket.
Daca din intamplare esti din Cluj ia si cumpara de la Panemar unde e paine proaspata, deoarece se aduce de mai multe ori pe zi, dar e 10 lei kg nu 5 lei ca aia din Auchan. Are miros, gust, ce vrei tu. Calitatea se plateste. |
#14
Posted 20 March 2023 - 12:42
faza e ca si astia fac painile din ce in ce mai mari, o franzela clasica de 300 g e suficienta. La painile astea mari, o felie e cat 3 din aia clasica, si tu ca tot omul, la masa manaci o felie sau 2 fara sa tii cont ca felia a crescut cu 300% si uite asa ne facem cat usa.
|
#15
Posted 20 March 2023 - 12:51
Pai la supermarket-uri e paine cald ain permanenta cau cuptoare unde baga la copt coca congelata
Dar gasesti si paine buna. Gasesti si paine cu maia, care in anii 90 nu exista- se facea cu preferment doar. Quote Cea din Spania de la Lidl este dumnezeiasca , iti vine sa o mananci cu orice, inclusiv cu fructe, atat de buna e. Oricum ai niste gusturi mai "speciale"... https://forum.softpe.../#entry29738705 |
|
#16
Posted 20 March 2023 - 12:54
@initiator: îți iei pâine de la moară și iti faci pâine acasă, pe gustul tău. Încerci mai multe rețete pana găsești una care sa-ți placă.
|
#17
Posted 20 March 2023 - 12:54
Eu in general gasesc in hypermarket paine decenta. In primul rand iau patrata feliata si ieftina (adica nu aia french) pentru croque monsieur, o specialitate zilnica la noi... impreuna cu cedarul adecvat tot patrat, mai iau si paine calda si foarte pufoasa cu cartofi (Pave) sau fara depinde cum gasesc ca asa ne place, pentru consum imediat care evident se mananca in aceeasi zi fara probleme.
In rest nu ma intereseaza paine traditionala si alte smecherii sau sa trina nustiu cat ca daca nu mai am iau alta si gata. Edited by andreic, 20 March 2023 - 12:56. |
#18
Posted 20 March 2023 - 12:59
unpuisor, on 20 martie 2023 - 12:37, said:
painea ca painea dar nu zice nimeni ca toata faina e aditivata si nu mai gasesti faina curata? Plus tot felul de alte chestii pe langa faina in painea aia... O paine normala ar trebui sa se faca doar din faina, apa, sare si drojdie sau maia dar mai mult de o zi, maxim 2 nu rezista si se face ca piatra asa ca baga astia tot felul de conservanti, aditivi, chestii de crestere, afanatori, si inca 1000 de balarii. Zici ca e tortul miresei nu paine simpla. Vezi sa nu fie problema de framantare sau coacere prea mare. Eu manc pita facuta de moa si dupa 5-7 zile. Chiar vroiam sa deschid un subiect cu retete de paine,dar mi-e prea lene,poate se baga altcineva. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users