Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Publicarea unor sondaje de opinie...

Reparatie interfon

Consum ridicat ulei honda 9 1.8 v...

Ce este Rotary si la ce serveste?...
 Internship in RO - student la dre...

Buletin de Bucuresti

Explozie la Dedeman Botoșani...

Cat consuma un AC ?
 La mulți ani @Tyby!

Reprogramare examen auto prin pro...

Are cineva instructiunile de conf...

Pareri scule INCGO
 Model similar de aplicație f...

Amplificator CATV XI-CAB HA 8626 ...

Unde pot asculta muzica anilor 90...

Nu cred ca voi mai plati pentru a...
 

Cel mai bun material pentru vase gatit

- - - - -
  • Please log in to reply
107 replies to this topic

#55
AWE

AWE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,583
  • Înscris: 12.10.2005
Nici una, din cate stiu eu, e acelasi otel.

#56
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Din ce am vazut,restaurante mari folosesc aluminiu,STRICT DIN RATIUNI ECONOMICE,se spala usor si sunt usoare la manevrat.Pasionatii  de gatit folosesc cupru.Oamenii de rind folosesc......ce pot.

#57
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Nu sunt pretentios, dar nu as folosi vase din cupru la gatit (adica cupru chel).

Edited by pasilla, 08 September 2022 - 16:54.


#58
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Din ce am vazut,nu e chel,e un aliaj de cupru alimentar.

#59
krtyna

krtyna

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 07.04.2021
Cuprul poate sa reactioneze toxic cu anumite alimente precum rosiile, de aceea de obicei se acopera cu un strat subtire de inox.\

Am mai facut cercetari si se pare ca cel mai bun material ar fi inoxul multi-stratificat combinat cu cupru sau aluminiu. Acestea se incalzesc relativ repede, uniform si retin caldura foarte mult timp. Exemplu tigaile Demeyere cu 7 straturi cu grosime totala de aprox 5mm.
Pentru oale care incalzesc liichide cel mai bun este inox cu strag gros de cupru in interior la baza (minim 2mm), si pereti subtiri din inox.

#60
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,736
  • Înscris: 29.02.2004
eu ma feresc si de cupru la maxim!
se-ajunge repede la DZR, e marja mica...
nu e recomandat in bolile de inima sau la cei predispusi..

#61
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,483
  • Înscris: 19.03.2007
Alea din lut, piatra, roca vulcanica sunt bune ?

#62
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,483
  • Înscris: 19.03.2007

 crisstonne, on 08 septembrie 2022 - 01:15, said:

Cine se ,,informează " din moment ce aiurează cu microunda ,,iradiază "?!

https://www.romedic....radiaza-0P33143



Nu există (cel puțin până acum) dovezi științifice că gătirea sau încălzirea alimentelor la microunde le modifică structura moleculară și nici că ar transforma-o în „mâncare radioactivă”.

Asa a fost si cu plumbul, aluminiul, s-au folosit pe scara larga in bucatarie, pana au descoperit cat sunt de nocive.

#63
AWE

AWE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,583
  • Înscris: 12.10.2005

 krtyna, on 08 septembrie 2022 - 17:15, said:

Am mai facut cercetari si se pare ca cel mai bun material ar fi inoxul multi-stratificat combinat cu cupru sau aluminiu. Acestea se incalzesc relativ repede, uniform si retin caldura foarte mult timp. Exemplu tigaile Demeyere cu 7 straturi cu grosime totala de aprox 5mm.
Pentru oale care incalzesc liichide cel mai bun este inox cu strag gros de cupru in interior la baza (minim 2mm), si pereti subtiri din inox.

Da, Demeyere sunt beton dar ai vazut cat costa? 99% din populatie nu-si permite un set de tigai si oale care costa 200 de euro fiecare Posted Image Legat de combinatia cupru-otel, sunt niste probleme aici pentru ca se dilata diferit, de aia si oalele multilayer sunt scumpe, e greu scump sa le fabrici.

#64
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,572
  • Înscris: 13.01.2011

 titoo, on 08 septembrie 2022 - 20:28, said:

Asa a fost si cu plumbul, aluminiul, s-au folosit pe scara larga in bucatarie, pana au descoperit cat sunt de nocive.

Am mai întrebat o dată, pe alt subiect și tăcerea a acoperit totul ca o pîclă 😂
Ba cred că cineva, din orgoliu, supărat, jenat, m-a băgat la ignorați  🤣
Așa că, repet și aici întrebarea.
Cu ce izotop iradiază ,,microunda " alimentele?!  🙄

Tic tac, tic tac, tic tac...

 titoo, on 08 septembrie 2022 - 20:28, said:

Asa a fost si cu...
... aluminiul...
Cu un Alzheimer sîntem toți datori.
Să vezi ce folosesc bucătarii folie de aluminiu de nu au aer  😂 la pește, la legume, la scoici & etc
Mă uit la posturile de bucătăreală, sînt pasionat, gătesc și eu, îi doare undeva de riscurile generate de folia de aluminiu.

Cum îi doare undeva cînd folosesc coaja de portocală/ lămîie, gust să dea.

Edited by crisstonne, 09 September 2022 - 00:11.


#65
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 crisstonne, on 09 septembrie 2022 - 00:09, said:

Cum îi doare undeva cînd folosesc coaja de portocală/ lămîie, gust să dea.
Asta ce problema mai are ?
Eu fac limonada din toata lamaia, chiar si semintele le toc.

Edited by pasilla, 09 September 2022 - 00:16.


#66
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,572
  • Înscris: 13.01.2011
@pasilla, dragul meu, păi nu ești informat  🤣
Iaaa mergi tu repede la niște analize, că discuția este veche, deci, ai băut deja multe chimicale, dacă zici că nu cunoști problema  🤣

Edited by crisstonne, 09 September 2022 - 00:24.


#67
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Am incredere in autoritati. Ma las pe mana lor.
Daca era vreo problema interziceau si microundele si folia de aluminiu si lamaile.
Am bagat eu DDT si azbociment si tutun si fripturi pe gratar din Al.....ca si rudele mele care se rugau sa moara pe la 90+ ani.

#68
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,572
  • Înscris: 13.01.2011
A, păi dacă ai genetică bună, stai liniștit  🤷

#69
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Cam asta e ideea. Nu cred ca are sens sa ne stofocam ce fel de tigaie folosim, ca sa ne prelungim viata.
Folosim ce ne place, sa iasa mancarea pe gustul nostru, sa fim fericiti.
Calitatea e mult mai importanta decat cantitatea. E valabil si pentru viata.

#70
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,483
  • Înscris: 19.03.2007

 pasilla, on 09 septembrie 2022 - 00:33, said:

Am incredere in autoritati. Ma las pe mana lor.
Daca era vreo problema interziceau si microundele si folia de aluminiu si lamaile.
Am bagat eu DDT si azbociment si tutun si fripturi pe gratar din Al.....ca si rudele mele care se rugau sa moara pe la 90+ ani.

Eu prefer sa previn decat sa ma tratez. Si aia cu increderea in autoritati e hilara , tinand cont ca traim in Romania, tara in care banul (spaga) face legea..

#71
krtyna

krtyna

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 07.04.2021

 AWE, on 08 septembrie 2022 - 22:05, said:

Da, Demeyere sunt beton dar ai vazut cat costa? 99% din populatie nu-si permite un set de tigai si oale care costa 200 de euro fiecare Posted Image Legat de combinatia cupru-otel, sunt niste probleme aici pentru ca se dilata diferit, de aia si oalele multilayer sunt scumpe, e greu scump sa le fabrici.

Parerea mea este ca merita investitia ca nu iti trebuie mai mult de 2-3 vase, o tigaie, o oala, eventual o craita, si le ai pe viata.
Si tigaile din fonta pura sunt ok,dar ca si vas complementar nu inlocuitor la inox (fonta e ok pentru grill)

#72
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,483
  • Înscris: 19.03.2007
Chiar daca imi permit, n-as da 200 de euro pe o cratita, se gasesc cratite de calitate si la preturi mai mici.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate