Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
UST.FR vs NQSE.DE (ETF pe Nasdaq)

Autoturismele BMW nu semnalizeaza...

Reparatie VFD

ETF termen lung VWCE vs VUAA.
 Doua cabluri, o priza

Cele mai verzi zone din Capitala ...

Igienizare instalatie climatizare

Topologie retea si alegere echipa...
 UI aer conditionat porneste si se...

Vodafone Tv+

Variante incalzire pentru un apar...

Bataie ritmica la viteza resimtit...
 Poza necunoscuta.

panou de sigurante la casa

Comanda online, compania nu vrea ...

Reduceri mincinoase Makita
 

Cardul de credit (sau debit) cu cel mai mare cash-back

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
933 replies to this topic

#109
Fuzz

Fuzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 14.11.2018
Au anuntat ceva in acest sens ?

#110
ORLANDOM1977

ORLANDOM1977

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 02.04.2014
Dezavantaje card Oney Auchan : se acorda cashbackul doar pentru primele 6 luni intregi calendaristice, pct 5.2.Dupa aceea 0.Platesti 5 lei lunar administrare (doar in lunile in care il utilizezi)

https://auchan.oney....h-back_2019.pdf

Edited by ORLANDOM1977, 21 April 2019 - 08:24.


#111
sdrc

sdrc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 28.05.2008

View Postmihail75, on 14 aprilie 2019 - 19:53, said:

Eu am facut card la Unicredit in ianuarie atras de oferta pe cash-back (care e foarte ok). Insa daca in actualele conditii nefavorabile (asigurate de guvern) au de gand sa nu prelungeasca promotia ma retrag sigur de la ei.

La UniCredit promotia de baza (2% cash-back) se va prelungi in continuare.
Intre timp, pana pe 30.04 e valabila o promotie suplimentara (5% cash-back pt. cumparaturi la supermarket, limitata insa in continuare la 200 lei/ciclu de tranzactionare pt. carduri Premium, 100 lei pt. Principal/Partener).
Iata si regulamentul : http://ucfin.ro/pdf/..._paste_2019.pdf ; se pare ca sunt incluse mai multe categorii de magazine.

Edited by sdrc, 23 April 2019 - 08:36.


#112
Fuzz

Fuzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 14.11.2018
E sigura asta cu prelungirea si dupa 30.06 (parca asta era ultimul termen) ?

Eu pana atunci mi-am facut un card la Oney, vad cum ma inteleg cu el :) Oricum astept cardul de Unicredit, parca am mai multa incredere in ei.

#113
sdrc

sdrc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 28.05.2008
Update campanie fidelizare UniCredit : confirm primirea bonus-ului de 1% pt. tranzactii in 12 luni succesive; uitasem ca actuala campanie a inceput practic in aprilie 2018 si nu intelegeam de ce am primit puncte suplimentare (app. 460 vs. maximum 500).

Edited by sdrc, 25 April 2019 - 10:44.


#114
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008
Eu am din decembrie cardul dar n-am primit 1%. Poate doar la anul.

#115
Eagle Raider

Eagle Raider

    try

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,961
  • Înscris: 29.04.2006
Se da la 12 cicluri de tranzactionare, nu la an calendaristic,abia in decembrie poti primi cei 1%

#116
nmihaic

nmihaic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 30.06.2012
Cu Oney potibface top up in revolut s-au in orange money?

#117
cojobest

cojobest

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 03.10.2007

View PostORLANDOM1977, on 21 aprilie 2019 - 07:54, said:

Dezavantaje card Oney Auchan : se acorda cashbackul doar pentru primele 6 luni intregi calendaristice, pct 5.2.Dupa aceea 0.Platesti 5 lei lunar administrare (doar in lunile in care il utilizezi)

https://auchan.oney....h-back_2019.pdf

Foarte buna informatia, 10x pt share! Mentiunea ca se acorda doar in primele 6 luni cred ca deriva din perioada campaniei Ian-Iun 2019, asumand ca ti-ai facut cardul pe 1 Ian, deci doar 6 luni e valabila promotia. Acum, sa vedem daca se va prelungi aceasta promotie.

Cardul Oney incepe sa nu mai fie asa atractiv. Adaug aici si alte dezavantaje descoperite dupa ce mi-am facut & testat cardul:
-cashbackul se acorda in baza unui concurs, deci e incadrat ca si 'premiu', la care vei plati si 16% impozit pe venit (Sectiunea 7 din Regulament), deci cashback real este de 2.53% la cumparaturi Auchan si de 0.84% la restul comerciantilor
-!!!IMPORTANT!!! aveti grija ca in Codul Fiscal modificat anul trecut, s-au facut ajustari referitoare la taxarea veniturilor din alte surse decat salariu, care produc efecte interesante in cazul in care nu esti salariat dar ai venituri din alte surse --> ti se impune un anumit plafon pentru asigurari de sanatate care e calculat la salariul mediu (caz concret: nu ai salariu, primesti 10RON cashback de la Oney la care platesti 16% impozit, daaaaaar, pt ca statul e fomist, cand face recalcularea la anul, iti trimite ANAFul decizie de impunere si zice ca tu ai venituri si nu se poate sa nu cotizezi la sanatate asa ca iti aplica si 5.5% sanatate raportat la salariul mediu nu la 10RON pe care i-ai incasat).
-confirm comisionul de administrare de 5 RON lunar, daca in luna respectiva ai folosit cardul (adica daca l-ai tinut in buzunar si nu ai dat cu plasticul, nu platesti 5 RON)
-cashback se vireaza in cont dupa 1-2 luni de la data platii (au un sistem mai ciudat de raportare, si pana sunt ei siguri ca ai facut plata tot verifica); asta inseamna ca daca ti-ai inchis cardul, si deci si contul, nu mai vezi cashbackul din ultimele ~2 luni.
-si acum dezavantaje operationale: situl lor e praf, multe broken links, numerele de telefon de la call center fie sunt inchise fie te deconecteaza automat dupa 20-30secunde; nu au adresa de mail la care sa le trimiti o solicitare. aplicatia prin care iti verifici soldul (ei insista sa o numeasca aplicatie, cand ea e o amarata de baza de date cu acces via cod trimis prin SMS) este foarte rudimentara; soldul disponibil se actualizeaza dupa un algoritm ilogic (am facut acum cateva zile plata sa acopar descoperitul, suma disponibila nu e deloc cea intreaga)
-despre customer care: consultantii cu care am discutat la telefon au doar cunostinte de baza, sunt axati doar sa iti dea niste argumente ca sa te convinga sa iti faci card, apoi dispar (ex: telefonic mi s-a confirmat ca nu exista cost administrare, apoi in contract apare 5 ron/luna)
-despre agentul de vanzari : este un baiat simpatic dar complet nepregatit, habar nu are de conditiile din contract, nu stia cum sa activez aplicatia (mi-a zis ca sunt primul client care il intreaba de aplicatie, in atatia ani), incurca cifre (mi-a dat rest mai mult cand am platit descoperitul de sold)

Per total, in acest moment NU (MAI) RECOMAND Oney : firma dubioasa, personal nepregatit, aplicatie din epoca de piatra plus, cel mai important, conditii comerciale proaste pentru clienti.

ps: am incercat sa editez un post anterior, nu vad vreun buton de Edit

Edited by cojobest, 06 May 2019 - 11:43.


#118
Fuzz

Fuzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 14.11.2018

View Postnmihaic, on 01 mai 2019 - 09:23, said:

Cu Oney potibface top up in revolut s-au in orange money?

In Revolut da.

#119
marmota_vasi

marmota_vasi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 487
  • Înscris: 13.02.2008
@offtopic : romanul e inventiv , si gaseste modalitati sa faca rulaje imense, in caz ca e vreun procent de cashback la nivel general, la total rulaj ; de aia se mentioneaza si limita maxima ( in valoare absoluta, nu procent )  care se poate rambursa .
Cand se da cashback la rulaj general, banca spera sa nu poti plati la timp banii , si sa te taxeze la greu, cu dobanzi uriase pt banii folositi de pe cardul de credit ( imprumutul de pe cardul de credit devine un credit la care tu platesti rate...)

Cand se da cashback la cumparaturi facute 'la parteneri' banca ia diverse comisioane de 'success' in trimiterea clientilor catre magazinul X. La care se aduga cei care nu reusesc sa plateasca la timp, si platesc dobanda la greu.

Eu nu cred ca vreo banca imi da mie cashback din buzunarul bancii, cand aceeasi banca ma taxeaza cand doar MA UIT la bancomat la soldul din cont ( afisat pe ecran, nu tiparit pe chitanta )

Edited by marmota_vasi, 07 May 2019 - 18:24.


#120
sdrc

sdrc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 28.05.2008
Este evident ca persoanele care nu au o proiectie clara a capacitatii lor reale de rambursare nu ar trebui sa se atinga de cardurile de credit; in toata lumea, dobanda aferenta sumelor utilizate via card de credit si nerambursate la scadenta este semnificativ mai mare decat cea asociata altor produse de creditare; la nivelul Romaniei, dobanzile practicate in prezent (20-25%, uneori chiar mai ridicate) ar trebui sa fie prohibitive.
Socoteala bancilor e simpla si se face global (nimeni nu sta sa analizeze faptul ca pe net Popescu a iesit cu +15 lei, iar Ionescu cu -27) - simplificat, atata timp cat totalul creantelor atasate (dobanzi) devanseaza totalul sumelor platite (cash-back), totul e OK pt. ele. Nu intru acum in detalii legate de ajustari pentru pierderi asteptate (provizioane) si alte fineturi.

Pe de alta parte, chiar daca bancile fac obiectul unui tir intens de critici (uneori justificate, alteori nu), in cazul produsului numit generic "card de credit" un client care isi cunoaste limitele si se informeaza foarte bine poate beneficia de avantaje deloc neglijabile (tot ce voi scrie in continuare e real si testat personal, nu vorbesc "din auzite") :
* acces la o suma de bani in caz de urgenta (mi s-a intamplat sa pierd o legatura din cauza unei companii aeriene, la finalul unei vacante (undeva la multe mii de km. distanta), bugetul fiind epuizat; a trebuit sa cumpar bilete pe loc, altfel nu ajungeam acasa. Am fost despagubit integral, insa asta s-a intamplat abia peste vreo luna; apeland la cardul de credit am rezolvat imediat)
* plata in rate fara dobanda : e mult mai usor de suportat o rata lunara (de ex. 1/12 din suma bunului achizitionat), ca sa nu mai vorbim de efectul inflationist care actioneaza favorabil
* (corelat cu punctul anterior) in cazul unor discount-uri semnificative, e posibila achizitia unor bunuri in cantitati mari (de ex. produse neperisabile - cand am de-a face cu o reducere de 30-40% la detergent/pastile pt. MSV, cumpar pentru un an intreg; fara card de credit si plata in rate fara dobanda, poate nu as bloca intreaga suma)
* cash-back : ceea ce am scris in mesajele anterioare e cat se poate de real - primesc lunar o suma de bani doar pentru ca utilizez cardul de credit pentru tranzactii pe care oricum le faceam (plata utilitati, mancare, apa, benzina, prime de asigurare etc.); cu alte cuvinte, daca am in portofel un card de debit (aferent veniturilor recurente) si unul de credit (cu facilitate de cash-back), de ce sa nu-l utilizez pe ultimul ? Mai nou, am primit si bonus anual (460 pct. = 460 lei; i-am utilizat intr-un supermarket si am primit alti 23 lei = 5% cash-back pt. ca era inca promotia din aprilie. Devine interesant, nu-i asa ?
* exista o serie de reduceri la comerciantii "parteneri"; saptamana trecuta am fost in vizita la niste amici si am cumparat (din locatii diferite) un tort si o planta in ghiveci - am avut surpriza sa constat ca am platit mai putin cu 5, respectiv 7% (nu am urmarit aceste reduceri, nici nu stiam ca se aplica, pur si simplu mi-au spus vanzatorii ca beneficiez de discount pt. ca au vazut ce card folosesc)
* asigurare de calatorie - prefer sa suporte banca costurile cu prima de asigurare (pentru aspecte serioase am alta polita, nu glumim cu sanatatea)
* exista situatii in care detinerea unui card de credit e obligatorie (de ex. inchirieri auto in strainatate); pur si simplu, nu ai card, nu obtii serviciul !
* Business Lounge : nu rontai snacks-uri si nu beau alcool, dar imi place sa evit inghesuiala de la Otopeni (in plus, pot invita si o a doua persoana)
* operatiuni efectuate la automate (in regim self-service) - cu ajutorul unui card te poti "autentifica" si poti efectua tranzactii in afara programului de lucru la ghiseu (se evita "cozile")

@marmota_vasi : e adevarat ca persista tot felul de comisioane, dar cred ca oricine obtine venituri lunare recurente poate avea acces la un produs bancar/pachet care sa-i permita cel putin consultarea gratuita a soldului/istoricului tranzactiilor sau retragerea de cash fara comision de la orice ATM. Dincolo de ofertele curente ale bancilor, sunt multe aspecte care pot fi negociate (evident, conteaza istoricul bancar).

Edited by sdrc, 08 May 2019 - 10:23.


#121
nmihaic

nmihaic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 30.06.2012
Am vorbit pentru cardul premium de la unicredit primu comision se plătește la inceput 200 lei după care următoarele le poti compensa cu punctele obținute.
E careva care a făcut de curând cardul?

#122
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008
Nmihaic dacă știi să negociezi și ai venituri pe măsură, poți obține 100 de RON comision în primul an la Unicredit.

Apropi Unicredit, aparent nu-mi mai face dublă conversie la Uber, chiar dacă afișează tranzacția ca și cum ar fi în euro. Am primit 8.4 RON pe mail de la Uber și s-a decontat tot atât. (Apare 1.76 eur, curs 4.7599, 8.4 lei)

Edited by blotunga, 11 May 2019 - 14:19.


#123
vali_geodezu

vali_geodezu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 27.11.2009

View Postnmihaic, on 10 mai 2019 - 22:00, said:

Am vorbit pentru cardul premium de la unicredit primu comision se plătește la inceput 200 lei după care următoarele le poti compensa cu punctele obținute.
E careva care a făcut de curând cardul?
L.am primit inainte de Paste. Zi cu ce te pot ajuta.

#124
vali_geodezu

vali_geodezu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 27.11.2009
Aveti idee daca vreau sa transfer o suma de bani prin transfergo in strainatate, ce comision platesc? Am card de credit premium la Unicredit. Tranzactia este inregistrata ca plata sau eliberare cash?
Multumesc.

#125
roalecu

roalecu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 15.11.2018

View Postvali_geodezu, on 13 mai 2019 - 13:05, said:

Aveti idee daca vreau sa transfer o suma de bani prin transfergo in strainatate, ce comision platesc? Am card de credit premium la Unicredit. Tranzactia este inregistrata ca plata sau eliberare cash?
Multumesc.

se considera quasi cash si se comisioneaza cu procent din suma trimisa + comision fix. Cel mai bine te uiti in contract si cauti care sunt aceste valori.

#126
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019

View Postcojobest, on 06 mai 2019 - 11:35, said:


-!!!IMPORTANT!!! aveti grija ca in Codul Fiscal modificat anul trecut, s-au facut ajustari referitoare la taxarea veniturilor din alte surse decat salariu, care produc efecte interesante in cazul in care nu esti salariat dar ai venituri din alte surse --> ti se impune un anumit plafon pentru asigurari de sanatate care e calculat la salariul mediu (caz concret: nu ai salariu, primesti 10RON cashback de la Oney la care platesti 16% impozit, daaaaaar, pt ca statul e fomist, cand face recalcularea la anul, iti trimite ANAFul decizie de impunere si zice ca tu ai venituri si nu se poate sa nu cotizezi la sanatate asa ca iti aplica si 5.5% sanatate raportat la salariul mediu nu la 10RON pe care i-ai incasat).

De unde drku ai scos duda asta?
Impozitul pe venit e 10% de ani buni iar plafonul minim la CASS, chiar si pentru persoane nesalariate, e de 12 salarii minime brute. Deci nu se mai plateste la CASS decat daca vrei musai sa te asiguri, ce a trimis ANAF e pentru ultimii 5 ani, cand era valabil sistemul vechi.

Mai lasati-l drku de cashback ca platiti inapoi cu varf si indesat - toate cardurile au taxe lunare, anuale, cerinta de rulaj minim, iar preturile la care cumparati de la comercianti sunt umflate deja cu valoarea cash-back.
Faceti un calcul atent si o sa vedeti ca ce luati pe mere, dati pe pere.

Singurul targ cinstit la cashback este cand ai pe card doar o taxa anuala mica pe care o poti recupera dintr-un rulaj lunar mic pe care oricum il faci - facturi, mancare, etc, vreo 800 lei pe luna, sa spunem...

Edited by Kres, 14 May 2019 - 04:39.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate