Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se pot utiliza imaginile generate...

Alternativa la Paint pe Ubuntu

Recomandare WYSIWYG HTML Editors

Alegere aspersoare
 Despre Japonia - tara pe care nu ...

ICSee din sursa sigura sau echiva...

Exista vreo metoda sa pasez contu...

Acumulator 3.7v
 Andaluzia sau Tara Bascilor

reparatie camin vizitare put

Pragurile minime de raportare pen...

Anevrism de aorta ascendenta
 Dovada adresei de resedinta

Tulsa King (2022 - )

Tv box android fara "servicii...

Factura platita la Supercom si ne...
 

Casa (prea)mult visata, D+P+1, langa Bucuresti (N-V)

* * * * * 10 votes
  • Please log in to reply
2651 replies to this topic

#91
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

View Postcatalijns, on 15 februarie 2017 - 16:35, said:

@picomouse: mybad, am inteles gresit cand am citit 50-60 l/mp, mi-a scapat partea de dupa slash, credeam ca atata e toata ploaia si de aia ma minunam, credeam ca locuiesti intr-o zona mai...desertica :)))  Altfel calculul tau este foarte corect, iti multumesc. Nu cred ca avem loc de un bazin asa mare dar un 3x3x3 putem face. Ma gandesc chiar ca putem face direct un put absorbant fara a pune pietris in el , cimentat doar pe margine nu si pe "fund" si ducem in el pluvialele, cred ar ramane destula apa in el majoritatea timpului din an. Ce ziceti de idee?

Apropo, partea asta de drenaj trebuie sa fie cuprinsa in proiect de instalatii, corect?

Corect este sa o ai in proiect. Dacă nu o ai asta e , fiind sub pămInt  nu se vede 😝. Desertul meu este in vest-ul capitalei (comuna Chiajna, sat Rosu) unde sper sa ma fac "țaran" anul asta.  Am si eu o Intrebare ce te face sa crezi ca dacă dai o gaura in pămInt si pui apa in ea dispare ? Pietrișul trebuie ca sa nu se colmateze dar infiltrația in sol este un,proces lent.

Edited by picomouse, 15 February 2017 - 16:51.


#92
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
asa este pico, absorbtie mai lenta daca are capacitate de stocare. Insa da, mi-ar prinde bine si un bazin unde sa am apa si in perioada secetoasa doar ca daca ala se umple nu am canalizare sa arunc...preaplinul... Pe de alta parte, fosa+bazin colector_put absorbant ..cred ca inseamna ceva bani...

Eu sper sa ma fac satean in comuna Mogosoaia :)

#93
dell99

dell99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,007
  • Înscris: 29.09.2008
Legat de amenajarea spatiului si a curtii, daca ai inceput a spune ca iti doresti sa fie totul de fite si extraordinar eu as spune ca vorbesti si cu o firma de peisagistica. Eu am apelat spre finalul constructiei la una si singurul regret este ca nu am facut-o mai devreme. Bugetul este semnificativ dar vor veni cu idei si solutii pe care fara experienta nu ai cum sa le nimeresti singur. Noi avem zone de dren dejur imprejurul trotuarelor, 2 mari gropi cu pietris sub burlanele pricipale din curte, gazon pus. Anul trecut a plouat semnificativ si nu am avut deloc probleme cu apa acumulata dupa ce am pus gazonul (am mers pe rulouri care au fost puse pe strat de nisip). Gazonul iubeste apa, consuma cantitati impresionante de apa cand are la discretie.Trebuie sa fii de la inceput hotarat si de cum va fi curtea pt ca zonele de rren, fosa , sistem de irigatii, pomi si solar sa convietuiasca fericiti si sa nu fii nevoit sa le muti, sa sapi sa reiei. Alta observatie personala ar fi ca e bine ca fie si zona compacta de gazon pt a fi usor de tuns, eu am ceva regrete acum ca nu am avut rabdare sa ii ascult pe cei care mi-au amenajat initial si acum astept sa vina caldura sa mai mult din zone de plante si sa schimb ceva pomi pe care m-am incapatanat sa ii pun care pe unde... A, si tot ce mi-au prezentat ca riscuri s-au si intamplat :) Ce pomi au murit, ce plante nu au crescut deloc, ca nu e bine sa rup zonele de gazon cu flori ca dureaza mult cand tund si devine corvoada cand e cald.

Edited by dell99, 15 February 2017 - 20:26.


#94
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
aici te pot ajuta eu...am lucrat intr-o firma de peisagistica acum vreo 7 ani si mai am contacte de la 2 colege care erau arhitect peisagist :) cu care mai colaborez ocazional.
PS: Colegii din Timisoara sa imi spuna daca le place cum arata Parcul Copiilor, Parcul Botanic, Parcul Rozelor, Parcul Alpinet, Carmen Sylva, Justitiei....de fapt mai bine nu...cine stie cum arata acum dupa 7 ani :)

#95
dell99

dell99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,007
  • Înscris: 29.09.2008
Deci suntem mai multi care apreciem un proiect complet de peisagistica. Credeam ca numai eu sunt genul care isi pune in casa gresie mai ieftina lei pe mp si aloca buget mai mare pt gazon, iluminat exterior, cismele, terase si alei feng shui.

#96
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
nici nu ai idee cat de bine se castiga acum 7 ani din asta... :) era la mare moda atunci arhitectura peisagistica prin randul primariilor...acum din pacate s-a reprofilat firma respectiva din lipsa de comenzi dar oamenii au ramas :)

#97
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
Nu stiu ce a iesit pana la urma din Parcul Copiilor (asta a fost cel mai frumos si complex proiect la care am lucrat) dar cam astea erau o parte din planse :)

Attached Files



#98
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009

View Postcatalijns, on 12 februarie 2017 - 17:17, said:

Am incercat o descriere la subiect cat mai completa dar nu incapea in 2 propozitii, scuze pentru mesajul mai lung.
Ceva sfaturi?

azi n-avem sfaturi.
s-au terminat.

#99
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postpicomouse, on 15 februarie 2017 - 07:59, said:

Eu am făcut un bazin pentru colectare ape pluviale 3x3x3 m la care vin tevi de la burlane. Acoperișul are 190 mp si m-am gindit ca la o ploaie zdravănă 50-60 l/mp nu ar trebui sa verse in canalizare. Apa stocată ar fi utilizată la udat cind nu ploua. Evident pot sa o folosesc pe cea de la put dar este mai dura si sa o trec prin stație ca sa ud grădina mi se pare deplasat. Si eu am un sol lutos care nu prea absoarbe apa iar drenarea in canalizare am considerat-o risipa. ... Atenție la puțul de apa, trebuie săpat la adincimea corecta mai ales dacă nu ai canalizare in zona. Si poate fi destul de scump. Am băgat 4,5 k euro la 90 m.
Eu cred ca pentru udat gradina nu merita osteneala sa realizezi un bazin de colectare al apei pluviale in Ilfov.. Trebuie sa ei in calcul:
- ce valori medii ale precipitatiilor sunt in zona respectiva in perioada calda al anului;
- ce suprafata de captare ai (adica acoperisuri si poate terase circulabile);
- de cata apa ai nevoie lunar pentru a uda ce ai de udat;
- la ce adancime gasesti apa in zona, caci ori din bazin, ori din put tot ai nevoie de o pompa;
- cat costa sa investesti in bazinul de colectare si cat - in putul de apa..
si faci calculele.. Posted Image

#100
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
Ideea cu bazinul colector este de a avea un buffer pentru putul absorbant care nu poate prelua asa mult pe termen scurt (asa cum a explicat pico ) si secundar sursa de irigatii.
In zona respectiva mai ploua, sunt niste paduri care atrag putin mai mult ploaia, e destula vegetatie prin jur. Estimez un 200 mm macar in cele 4 luni de vara, din mai pana in august.
Ideea cu bazinul e sa acumulezi cand ai prea multa si sa folosesti cand nu ai...acuma nu o tii 6 luni  ca incepe sa miroasa dar cam asta e ideea. Estimez ca vom avea nevoie de cateva zeci de mc anual pentru irigatii, bazinul acela probabil o sa asigure cam 50% si restul din retea. Nu as mai face si put, deja tb sa vedem cum incap si astea in spate pe cei 300 mp ramasi fara sa afecteze radacinile stejareilor, la suficienta distanta de casa in acelasi timp.

O idee despre bazinul colector aici:
https://adelaparvu.c...ii-sau-la-baie/

Despre peisagistica: Aici o sa o implic pe sotie mai mult, are niste hobby-uri si e si priceputa in zona asta si tb sa aiba si ea un "os de ros" in povestea asta :). Asa se creeaza "commitment" pe termen lung, tb sa se ataseze rapid de casa :). Ne-am facut mana cum se zice la o livada pe care o avem pe langa Bucuresti de ceva ani, ne pricepem putin si la plante, altoiri, etc. Stiu ca nu e acelasi lucru cu un peisagist dar la 300 mp cat o sa avem noi gradina riscul nu e imens, in plus asta e placerea noastra, sa le facem noi si sa ne amintim cand le-am facut (chiar si cand am mai gresit). Plus ca e vorba si de buget, nu stiu daca am zis ca e limitat.. :))
Mi-ati amintit de Timisoara cu parcurile alea, nu am mai fost demult si imi e putin dor. :)

@casuta_papusilor: daca nu ti-as fi citit destule posturi in ultimele saptamani as  fi fost putin dezamagit de postul tau dar cum am citit...o sa il interpretez ca si umor negru (care intamplator imi place  mult :) ). No, cand iti revine inspiratia te rog sa ne ajuti cu niste opinii, ok ? :)

#101
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014

View Postbrawnie, on 15 februarie 2017 - 20:47, said:

nici nu ai idee cat de bine se castiga acum 7 ani din asta... Posted Image
Si in zona mea s-a castigat bine de pe urma asta...
Suntem prima comuna din tara care are vaci de lux, acum nu mai pasc pe izlas, ci in parc Posted Image

#102
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

View PostBenderbut, on 16 februarie 2017 - 19:22, said:


Si in zona mea s-a castigat bine de pe urma asta...
Suntem prima comuna din tara care are vaci de lux, acum nu mai pasc pe izlas, ci in parc Posted Image

Dacă paste in parc poate da la muls o zi sana si o zi chefir !

#103
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
Un alt aspect despre care ne-ar ajuta o informatie (pe langa solutia de "canalizare" si drenaj enuntata anterior) :

Sotia isi doreste foarte tare la niste ferestre in stil brancovenesc, formatul acela pe semi-rotund la partea superioara - aveti idee cu cat sunt mai scumpe decat cele normale (dreptunghiulare) ?

#104
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Parca citisem pe alte jurnale 35-40%

#105
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

View Postcatalijns, on 18 februarie 2017 - 11:46, said:

Un alt aspect despre care ne-ar ajuta o informatie (pe langa solutia de "canalizare" si drenaj enuntata anterior) :

Sotia isi doreste foarte tare la niste ferestre in stil brancovenesc, formatul acela pe semi-rotund la partea superioara - aveti idee cu cat sunt mai scumpe decat cele normale (dreptunghiulare) ?

Dacă ar fi doar banii ar fi ok dar mai e o " mică" problema. Dacă fereastra e mobila etanșarea pe partea curba ridica probleme.  Termopanistii spun da facem dar dacă le ceri in scris sa răspundă dacă nu trece testul de etanșeitate o dau la întors. Dacă o faci din doua sus pe curb fix si partea dreptunghiulara mobila datorită profilului orizontal nu mai arată ca cel brâncovenesc. Si sunt aproape convins ca Brâncoveanu nu avea termopane. Pe lemn merge dar renunți la izolare pentru estetic ?

#106
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014

View Postcatalijns, on 18 februarie 2017 - 11:46, said:

Sotia isi doreste foarte tare la niste ferestre in stil brancovenesc
Si a mea si-a dorit la fel ....Posted Image dar asta nu inseamna ca i-am indeplinit dorinta

#107
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View PostBenderbut, on 18 februarie 2017 - 17:36, said:

Si a mea si-a dorit la fel ....Posted Image dar asta nu inseamna ca i-am indeplinit dorinta

Ma tem ca mie nu o sa imi iasa asta..e linie rosie pt a mea sotie Posted Image. Am negociat multe alte chestii, a renuntat la garajul propriu zis si la cateva alte chestii insa la partea asta stiu ca nu o sa obtin nimic. Oricum nu sunt decat cateva geamuri de genul asta la parter, imi plus imi plac si mie, este si in stilul zonei, etc. Prin urmare o sa ma concentrez sa obtin maxim posibil pe acest subiect, ma refer la etanseitate!

Edited by catalijns, 19 February 2017 - 12:57.


#108
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

View PostBenderbut, on 18 februarie 2017 - 17:36, said:


Si a mea si-a dorit la fel ....Posted Image dar asta nu inseamna ca i-am indeplinit dorinta

Se pare ca am ajuns la un tipar. Si a mea dorea același lucru. Cum i-am descris un curent de aer rece pe la Imbinari cum s-a liniștit. 😈
Știi cum se zice in spatele fiecărei femei supărate sta un bărbat care nu stie ce a greșit ! Măcar acum știm.

Edited by picomouse, 19 February 2017 - 16:48.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate