Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dac+Amp sau DAC/AMP combo pentru ...

Camera cu panou solar 180° field ...

Eroare F16 msh Whirlpool 6 sense

Toyota - inconveniente minore poa...
 Cadere frunze la lamai

Releu protectie tensiune

Sfat achizitie masina noua

Numere inmatriculare inundatie
 Adaptor mandrina la paleta

Achiziție și inlocuire ...

Recomandare service BMW Bucuresti

Recomandare SSD
 Cheie BMW X4 G02 duplicat

Colantare auto, locatii, preturi,...

Boxe fata golf 5

Resizable BAR
 

Casa (prea)mult visata, D+P+1, langa Bucuresti (N-V)

* * * * * 10 votes
  • Please log in to reply
2651 replies to this topic

#109
Nukem

Nukem

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 28.01.2006
Jumatatea mea este mai practica: nu conteaza aspectul exterior, interiorul sa fie rezonabil, atat dpdv costuri cat si aspect/fiabilitate, asa ca eu ma ocup de exterior... Daaaaar, a vazut o faianta de placari (ciudata rau si scumpa, in H...h) si pe aia o vrea pe soclu. Asa ca trebuie sa te gandesti ca acele ferestre pe rotund sunt pacatoase, necesita munca de convingere. :) impartiti responsabilitatile dpdv arhitectural....

#110
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View PostNukem, on 19 februarie 2017 - 17:23, said:

Jumatatea mea este mai practica: nu conteaza aspectul exterior, interiorul sa fie rezonabil, atat dpdv costuri cat si aspect/fiabilitate, asa ca eu ma ocup de exterior... Daaaaar, a vazut o faianta de placari (ciudata rau si scumpa, in H...h) si pe aia o vrea pe soclu. Asa ca trebuie sa te gandesti ca acele ferestre pe rotund sunt pacatoase, necesita munca de convingere. Posted Image impartiti responsabilitatile dpdv arhitectural....

Multam de idee dar stii cum e..oamenii sunt diferiti si cred ca e bine ca este asa! "A mea" are si inclinatii practice mult peste medie dar in acelasi timp are un simt estetic foarte dezvoltat...plus ca vrea implicare in toate subiectele (ceea ce eu consider normal). La partea de "costuri cat si aspect/fiabilitate" nu insista prea tare si de aici..combinatie letala :))) Daca e sa impartim cumva responsabilitatile atunci ultima parte cu balanta costuri/rentabilitate o sa imi revina  mie cu siguranta :)))

#111
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
Avem studiu geo, proaspat si cald :).

   Din cate mi-a povestit geologul nu avem de ce sa ne facem multe griji, solul e decent, a scris si recomandari pentru constructuie subsol (hidroizolare sistem cuva). El spune ca nu este nevoie de drenare suplimentare daca facem treaba cu hidroizolare de tip cuva. Astept totusi alte opinii calificate pe subiect. Multam!

Attached Files



#112
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014

View Postpicomouse, on 19 februarie 2017 - 16:47, said:

Se pare ca am ajuns la un tipar. Si a mea dorea același lucru. Cum i-am descris un curent de aer rece pe la Imbinari cum s-a liniștit. ��
Știi cum se zice in spatele fiecărei femei supărate sta un bărbat care nu stie ce a greșit ! Măcar acum știm.

View Postcatalijns, on 19 februarie 2017 - 12:56, said:

Ma tem ca mie nu o sa imi iasa asta..e linie rosie pt a mea sotie Posted Image. Am negociat multe alte chestii, a renuntat la garajul propriu zis si la cateva alte chestii insa la partea asta stiu ca nu o sa obtin nimic. Oricum nu sunt decat cateva geamuri de genul asta la parter, imi plus imi plac si mie, este si in stilul zonei, etc. Prin urmare o sa ma concentrez sa obtin maxim posibil pe acest subiect, ma refer la etanseitate!
Sunt frumoase acele geamuri ,dar stiti cum e cand treci pe langa o casa unde arhitectura contine mai multe elemente semirotunde , rotunde, multe curbe acolo este mana femeii !

Sotia mea avea pretentia ca doar un singur geam rotund sa ii fac la casa, nu conteaza unde il voi amplasa, dar tot nu l-am facut Posted Image

Izolatie tip cuva am facut si eu la beci , dar eu am folosit doar folie cu crampoane(nu este considerata ca hidroizolatie) si nu am niciun fel de probleme cu umiditatea.

Edited by Benderbut, 20 February 2017 - 18:39.


#113
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008

View PostBenderbut, on 20 februarie 2017 - 18:36, said:

Izolatie tip cuva am facut si eu la beci , dar eu am folosit doar folie cu crampoane(nu este considerata ca hidroizolatie) si nu am niciun fel de probleme cu umiditatea.
Nu cred Bendere ca ai facut izolatie tip cuva la beci...pentru ca nu stii ce inseamna aia....asa-i?
Izolatie tip cuva inseamna sa ai izolat inclusiv radierul, nu numai peretii...stiai? practic asta se face cam asa: se sapa, se toarna betonul de egalizare, apoi vii cu hidroizolatia, armezi si torni radierul (placa) faci peretii si ii izolezi si pe astia...cam asta inseamna cuva etansa... si da folia aia cu crampoane in nici un caz nu este hidroizolatie...nu ai probleme cu umiditatea pentru ca nu ai panza de apa freatica sus...ia zi la ce adancime este apa in fantani? :)

#114
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
@Benderbut : folia aia cu crampoane este o protectie pentru izolatie nicidecum izolatia propriu-zisa. Problemele cu umiditatea si infiltratiile nu apar niciodata inainte sa apara...prima oara Posted Image. Si este suficient sa apara o singura data la o ploaie de cateva zile sau cine stie ce situatii...fiind sub casa efectul e..maxim! Aici nu cred ca merita asumate riscuri, daca nu iti permiti o izolare cum trebuie eu nu vad sensul de a construi subsol sub casa. Acel aditiv hyseal  il vad ca pe ceva necesar dar insuficient.

@Brawnie: mare nevoie am de un sfat, se pare ca stilul dorit de noi (ceva nuclear fusion Posted Image intre mediteranean si neoromanesc) nu se "pupa" cu mansarda, ne-a explicat arhitectul si am inteles (dupa ce am inghitit putin in sec..). Solutia cu placa peste etaj (P+E) vs mansarda (P+M) este probabil mai costisitoare insa am fi avut nevoie de o estimare "din avion" , cam cat k eur in plus la o amprenta de 100 mp?  Discutam de un pod jos, un unghi de inclinare al acoperisului de 35%.

Edited by catalijns, 21 February 2017 - 09:38.


#115
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,918
  • Înscris: 27.02.2008
Nu stiu ce sa zic cu hidroizolatia asta..Bineinteles..trebuie facuta insa...situatie faptica la mine..Infrastructura a inceput in octombrie 2015..o perioada ploioasa si mofturoasa..intr-o luna s-a turnat inclusiv placa peste demisol..Beton B250 peste tot..pana la ultima turnare..a placii peste etaj.

Ce vreau sa zic e ca..avand placa de la cota zero turnata..si demisol sub..in lunile alea de toamna-iarna..a baltit apa la greu pe placa..chiar si in sapatura generala facuta..insa in demisol nici picatura de apa..nici o infiltratie..Singurele picaturi..au fost uneori..din cauza condensului..format pe interior..pt ca in demisol erau temperaturi peste zero..iar afara..uneori sub zero..etc..(condens care s-a rezolvt cu o aerisire si ventilare corespunzatoare).

Acu' ca sa-ti intre apa in casa..sau sa patrunda prin elevatie..cred ca tre sa stea casa o perioada indelungata..ca intr-un lac..si sa mai ai si panza freatica prea sus..cazuri in care..hidroizolatia ar trebui facuta 100% corect..sau impermebilizat betonul destul de serios..Cea mai solida hidroizolatie e in masa betonului..pt ca alte metode..nu-s forever..si nici nu cred ca-s executate incat sa ai 100% o elevatie impermeabila.

Edited by manghels, 21 February 2017 - 14:22.


#116
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
Nu stiu cat ar costa mansarda dar pot sa iti spun cam cat ar costa placa de beton de peste etaj...
PS: pretul este in euro...
Acum un planseu de lemn facut ca la carte in asa fel incat sa nu scartie la fiecare pas facut in pod cred ca tot pe acolo ajunge...in schimb va fi mai usor de izolat ...poate si mai ieftin (daca folosesti EPS de exemplu vei iesi mult mai ieftin decat vata) si mai usor de lucrat la sarpanta...deci sunt avantaje si dezavantaje....eu unul vad doar partea plina a paharului :)

Attached Files



#117
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
@manghels : de ce zici ca izolatia exterioara nu e forever? Are garantie 50 de ani o treaba facuta ok de catre niste oameni specalizati in asta. In plus risc ai si la aditiv, poate nu iese betonul perfect in ziua aia (face putina "secesiune" aka segragare). Apa lucreaza pe termen lung, e cel mai mare dusman al constructiilor  Posted Image. Daca nu s-a intamplat acum nu inseamna ca peste 10..20..30 de ani nu se poate intampla, poate oi fi eu mai paranoic pe partea asta dar nu imi asum nimic pe subiectul asta.

@brawnie: chapeau bas! Deci vreo 5k cu tot cu caramida suplimentara si scara de pod, etc. Mai scoti probabil 2k pe la izolatii, manopera mai usoara acoperis, ceva grinzi de rezistenta in minus, etc. Deci raman vreo 3k. Asta e un fel de damage control...Posted Image

@Andrei L.: daca mai citesti pe aici :), cred ca o sa mergem pe ideea ta cu agregatele gen centrala, distribuitor IPAT, etc. la demisol. Ai spus ca sunt niste avantaje daca facem asta (pe langa faptul ca nu iti mai tb CT la parter..), ne poti ajuta cu ceva detalii aici? Vrem sa intelegem mai bine situatia daca alegem varianta asta. Multam tare mult!

Edited by catalijns, 21 February 2017 - 16:19.


#118
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014

View Postbrawnie, on 21 februarie 2017 - 09:12, said:

Nu cred Bendere ca ai facut izolatie tip cuva la beci...pentru ca nu stii ce inseamna aia....asa-i?
Izolatie tip cuva inseamna sa ai izolat inclusiv radierul, nu numai peretii...stiai? practic asta se face cam asa: se sapa, se toarna betonul de egalizare, apoi vii cu hidroizolatia, armezi si torni radierul (placa) faci peretii si ii izolezi si pe astia...cam asta inseamna cuva etansa... si da folia aia cu crampoane in nici un caz nu este hidroizolatie...nu ai probleme cu umiditatea pentru ca nu ai panza de apa freatica sus...ia zi la ce adancime este apa in fantani? Posted Image
Fantana este mai la deal de beci, primavara am un izvor destul de puternic la -3m, iar vara un izvor mai slab la -7m. Beciul are -2,2m . Stiu ca folia cu crampoane tine loc de izolatie pentru hidroizolatie, dar la mine tine loc de hidroizolatie, e un caz mai special  Posted Image

View Postcatalijns, on 21 februarie 2017 - 09:37, said:

@Benderbut : folia aia cu crampoane este o protectie pentru izolatie nicidecum izolatia propriu-zisa. Problemele cu umiditatea si infiltratiile nu apar niciodata inainte sa apara...prima oara Posted Image. Si este suficient sa apara o singura data la o ploaie de cateva zile sau cine stie ce situatii...fiind sub casa efectul e..maxim! Aici nu cred ca merita asumate riscuri, daca nu iti permiti o izolare cum trebuie eu nu vad sensul de a construi subsol sub casa. Acel aditiv hyseal  il vad ca pe ceva necesar dar insuficient.
Eu ti-am dat exemplul meu de subsol cu investitie minima pentru hidroizolatie care are rezultate foarte bune ,urme de umiditate inexistente, gandeste-te cum va arata subsolul tau cu 2 straturi de folie ...o sa ai un subsol superprotejat Posted Image

Attached Files


Edited by Benderbut, 21 February 2017 - 18:19.


#119
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,918
  • Înscris: 27.02.2008
Eu nu prea cred in garantii la chestii care stau in pamant, aka hidro. In principiu hidro elevatie înseamnă solutie pensulabila plus carton membrana bituminoasa lipita la cald sau poate o tencuiala hidroizolanta. Acolo cred ca-i destul de greu s-o faci 100% hidroizolanta.


Cand au făcut-o la mine am stat cu ochii pe ei: sa facă cele 2 concentrații la pensulabila cum trebuie, primul strat mai diluat iar al doilea mai putin diluat dat in directie diferita fata de primul (orizontal / vertical); lasat sa se usuce, apoi lipit membrana la cald..care pe pereti verticali ii un pic mai pretențioasă..si necesita un pic de atentie sporita..sa acopere si talpa. .sa cada in dren..daca-l faci perimetral. .etc..sa se suprapună corect conform marcajului..

Puteau sa-mi dea si 60 de ani garanție ca tot calare pe ei as fi stat..Teoria suna bine..insa practica ne omoară la multe din firmele astea "specializate"..

Peste hidro de mai sus am lipit xps-ul de 10 + dibluri din loc in loc ..apoi folie cu crampoane..pietriș la talpa.. si pamant compactat pana la ctn..La suprafața o sa vina un strat de piatra compactata si trotuare. .iar perimetral..rigole pt pluviale.

Edited by manghels, 21 February 2017 - 22:02.


#120
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008

View PostBenderbut, on 21 februarie 2017 - 18:13, said:

Eu ti-am dat exemplul meu de subsol cu investitie minima pentru hidroizolatie care are rezultate foarte bune ,urme de umiditate inexistente, gandeste-te cum va arata subsolul tau cu 2 straturi de folie ...o sa ai un subsol superprotejat Posted Image
Bendere...si....cum ai lipit folia aia intre fasii....sau nu ai lipit-o?

#121
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Cu nimic. La inadituri am suprapus folia una peste alta circa 30-40 cm, iar apoi cand am turnat betonul a presat-o si s-a etansat mai bine. A trebuit indamaneala ca altfel se risca sa intre betonul sub folie.

Folia cu crampoane are o fata ascunsa a hidroizolarii, si anume daca intra in contact direct cu betonul se formeaza o suprafata fina unde ase acumuleaza laptele de ciment . Daca apa va trece de folie , cu siguranta nu va trece de laptele de ciment.

Edited by Benderbut, 22 February 2017 - 08:27.


#122
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Daca afirmi asta inseamna ca nu stii cu cine ai de a face......

#123
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 22.01.2011

View Postcatalijns, on 20 februarie 2017 - 09:50, said:


Multam de idee dar stii cum e..oamenii sunt diferiti si cred ca e bine ca este asa! "A mea" are si inclinatii practice mult peste medie dar in acelasi timp are un simt estetic foarte dezvoltat...plus ca vrea implicare in toate subiectele (ceea ce eu consider normal). La partea de "costuri cat si aspect/fiabilitate" nu insista prea tare si de aici..combinatie letala Posted Image)) Daca e sa impartim cumva responsabilitatile atunci ultima parte cu balanta costuri/rentabilitate o sa imi revina  mie cu siguranta Posted Image))
Orice artificiu estetic costa :)

#124
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
Da, de preferat sa coste bani si sa ii ai. Dar uneori poate  sa "coste" altele, compromis cu pierderi din utilitate, eficienta, etc. Sa vedem cum ne descurcam cu negocierile... :)

#125
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
Varianta 2, release 3 :)

Nordul este in coltul din stanga jos si evident sudul in coltul din dreapta sus, orientarea este la aproximativ 45% pe punctele cardinale. Se poate construi doar pe 7.5 ml latime 3 m stanga/dreapta sunt necesari pentru retrageri. Camera tehnica este cea din subsol, CT parter va fi de fapt depozitare/birou/etc. in functie de nevoi. Camera mai mica de la etaj va fi pentru hobby-uri/joaca/birou sau in caz de nevoie un dormitor mic pentru un copil. Noi speram la varianta cu "nevoie" :)

Terasa va fi putin mai mare, pe la 15 mp, are partea de trafic bine delimitata (culoar de la usa bucatarie pana la scarile care coboara in gradina) deci ramane un spatiu util destul de mare.
Scara de la intrare va fi pe arcade si orientata invers, catre zona de parcare, probabil si dimensionata putin diferit.

Asteptam pareri si intrebari dpdv functionalitate/utilitate.

Attached Files



#126
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

View Postcatalijns, on 08 aprilie 2017 - 10:30, said:

Varianta 2, release 3 :)

Nordul este in coltul din stanga jos si evident sudul in coltul din dreapta sus, orientarea este la aproximativ 45% pe punctele cardinale. Se poate construi doar pe 7.5 ml latime 3 m stanga/dreapta sunt necesari pentru retrageri. Camera tehnica este cea din subsol, CT parter va fi de fapt depozitare/birou/etc. in functie de nevoi. Camera mai mica de la etaj va fi pentru hobby-uri/joaca/birou sau in caz de nevoie un dormitor mic pentru un copil. Noi speram la varianta cu "nevoie" :)

Terasa va fi putin mai mare, pe la 15 mp, are partea de trafic bine delimitata (culoar de la usa bucatarie pana la scarile care coboara in gradina) deci ramane un spatiu util destul de mare.
Scara de la intrare va fi pe arcade si orientata invers, catre zona de parcare, probabil si dimensionata putin diferit.

Asteptam pareri si intrebari dpdv functionalitate/utilitate.

Varianta asta este destul de ok. Iti spun ce nu imi place mie sau ma rog ce m-ar deranja. Bucataria de la parter. De ce ? Din 2 motive. Nu imi place cum vine usa de la terasa peste blat. Si mi se pare micuta suprafata de lucru. Daca iti ajunge e ok. O sa plimbi tevi pina acolo, asta e.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate