Cat costa lunar sa traiesti decent in Romania ?
Last Updated: Jan 03 2017 21:42, Started by
taosil
, Jun 27 2016 07:42
·
0
#109
Posted 30 June 2016 - 05:12
Nero-d, on 29 iunie 2016 - 23:05, said: frate... in primul rand e vorba de gust si de ingrediente... tu nu pui acasa chiar tot ce trebuie apoi e chestia de prospetime... cand faci mancarea, are un gust... a doua zi... nu mai e la fel apoi mai e niste chestii.... gen... poate mi-e pofta azi de ceva!... ei ce sa vezi? nu se poate... ca avem mancarea de alaltaieri... si aia trebuie mancata! ca sa gatesti, ai nevoie de bucararie, (incapere) mobila, aragaz, vase, etc... (pana la detergent de vase) si timp!!!... mult timp... incepand de la cumparaturi... de ce sa nu comande fiecare ce vrea sa manance? ca la cârciumă... nu frate... am facut mancare? pai mancati-o! buna, rea, asta e! crăpaÈi in voi! nu fac apologia cateringului... doar ca sunt calcule simple gen, iesi mult mai ieftin cu taxiul decat cu masina proprie! Daca nu pui e problema ta. Stai cu reteta in fata si pui toate ingredientele ca sa iasa gustoasa latura. Chestiile alea care ie, ca ie sub 10, ie ca daca stai singur nu gatesti pentru un batalion de oameni. Faci 1-2 portii, cat consideri ca iti suporta ficatul...gen. Daca ai mancare de alaltaieri nu o manca. Wtf. Este de bun simt sa ai nevoie de bucatarie si aragaz cand gatesti. Nu te opreste nimeni sa comanzi de la restaurant. Munca ta, banii tai. Daca nu te tine balamaua sa gatesti sau nu ai timp liber, poti sa zici ca renteaza sa mananci din diverse locuri dar iesi mai ieftin sa gatesti acasa oricum vrei sa o dai...gen. Tu esti obligat de catre cineva sa mananci mancare gatita in casa? Prea esti inversunat pe treaba asta. Edited by SheHateMe, 30 June 2016 - 05:13. |
#110
Posted 30 June 2016 - 05:44
nu colegule... am si zis... nu fac apoligia cateringului...
n-o sa-ti iasa tie ceafa la gratar si cartofii prajiti precum cei de la cârciumă... sau ca la mec gatind acasa iesi in pierdere (demonstrat stiintific)... doar ca tu nu vrei sa realizezi cat despre ingrediente... daca reteta necesita... 5 masline sau 3 capere sau un fir de sparanghel sau o ciuperca si 2 creveti... sunt sigur ca esti tentat sa renunti la ele foarte rar se intampla sa ai tot ce trebuie! daca te-ai uitat la emisiunile cu gateala... ai vazut poate ce inseamna o portie de mancare... o nuca si doua dungi iar priblema se pune in felul urmator... iti faci tu o rochie singur... dar nu iese ca aia facuta de dizainer!!!... gateala asta necesita si ea pregatire profesionala (asta daca vrei sa gatesti ceva mai complex decat o cafea) uite... cafeaua... un exemplu foarte bun... cate cafele facute de tine bei si cate de la aparat?!? pai nu te obliga nimeni... te obligi tu singur... pentru ca ai dat banii pe ea si te-ai chinuit s-o faci... Edited by Nero-d, 30 June 2016 - 05:46. |
#111
Posted 30 June 2016 - 05:49
Prietene, mâncând în oraș habar n-ai ce expiraturi îți pun aia în mâncare.
Ca ținta lor e profitul, așa că dacă e bună friptura de la condimente, nici nu mai contează cât de verde a fost carnea. |
#112
Posted 30 June 2016 - 05:53
si din supermarket nu?... ce sa-ti spun...
viata-i scurta... gustu-i lung... ce conteaza ce pun atata timp cat e gustoasa? daca stai sa numeri foile de la placinta... in timp, triezi si tu... nu mananci chiar de oriunde Edited by Nero-d, 30 June 2016 - 05:59. |
#113
Posted 30 June 2016 - 06:26
Nero-d, on 30 iunie 2016 - 05:44, said: nu colegule... am si zis... nu fac apoligia cateringului... n-o sa-ti iasa tie ceafa la gratar si cartofii prajiti precum cei de la cârciumă... sau ca la mec gatind acasa iesi in pierdere (demonstrat stiintific)... doar ca tu nu vrei sa realizezi cat despre ingrediente... daca reteta necesita... 5 masline sau 3 capere sau un fir de sparanghel sau o ciuperca si 2 creveti... sunt sigur ca esti tentat sa renunti la ele foarte rar se intampla sa ai tot ce trebuie! daca te-ai uitat la emisiunile cu gateala... ai vazut poate ce inseamna o portie de mancare... o nuca si doua dungi iar priblema se pune in felul urmator... iti faci tu o rochie singur... dar nu iese ca aia facuta de dizainer!!!... gateala asta necesita si ea pregatire profesionala (asta daca vrei sa gatesti ceva mai complex decat o cafea) uite... cafeaua... un exemplu foarte bun... cate cafele facute de tine bei si cate de la aparat?!? pai nu te obliga nimeni... te obligi tu singur... pentru ca ai dat banii pe ea si te-ai chinuit s-o faci... La aspect posibil sa nu imi iasa. La gust hai sa fim mai rezervati. Daca vreau sa pun 3 masline o sa pun 3 masline. O portie de mancare nu inseamna 3 dungi pe farfurie. Inseamna placerea de a prepara cu mana ta si a manca sanatos. Cafea beau rar si nu de la aparat. Am incercat multe retete si cand rezultatul a fost de cacao a ajuns totul la gunoi. Nu ma oblig sa mananc un dezastru culinar. Se pierde sensul pentru care imi rup carca 12-14 ore pe zi. [attachment=1705507:20160625_141745.jpg][attachment=1705508:20160526_194748.jpg][attachment=1705509:20160418_173622.jpg] Daca pentru tine gatitul este o corvoada pentru altii este o metoda de relaxare. Un hobby. Accept parerea ta ca iesi mai ieftin cumparand mancare. Pentru tine e ok sa mergi la restaurant daca nu vrei sa gatesti sau daca timpul alocat pentru gatit este mai pretios ca activitatea in sine. P.s. Observi ca poti sa gatesti si 2 pesti. Edited by SheHateMe, 30 June 2016 - 06:27. |
#114
Posted 30 June 2016 - 06:54
Nero-d, on 29 iunie 2016 - 23:05, said:
nu fac apologia cateringului... doar ca sunt calcule simple gen, iesi mult mai ieftin cu taxiul decat cu masina proprie! Daca mananci de 3 ori pe zi de la carrefour, te costa minim 15 ron x 3 = 45 ron. Zici ca gatitul acasa costa mai mult de 1500 ron pe luna pentru o persoana? PS: Nici eu nu gatesc si am bucataria de decor, dar macar nu fac calcule aiurea. Sau logica ta este pe sistemul: in loc de 1 ora in bucatarie as putea face overtime pentru X ron, deci adaugam si cei X ron la costul gatitului acasa. Edited by don_dannielo, 30 June 2016 - 07:05. |
#115
Posted 30 June 2016 - 07:11
Quote Zici ca gatitul acasa te costa mai mult de 1500 ron pe luna pentru o persoana? apoi... 3 mese/zi mi se pare exagerat oricum, o masa o iei la serviciu... sa nu zici ca pleci cu ardeii umpluti in sufertaș! @SheHateMe like pentru atitudine si felul in care ti-ai expus punctul de vedere! ce-si face omul cu mana lui... Edited by Nero-d, 30 June 2016 - 07:12. |
#116
Posted 30 June 2016 - 07:33
@Nero Aici trebuie sa iti dau dreptate. Poti sa ajungi la 1500 si chiar mai mult. Dar calculul se face in balanta cu ce cheltui pe mancare cand nu esti acasa. Eu am 2-3 mese la servici si 2 acasa. Daca mai pun in calcul si weekendul cand gatesc....Singurul avantaj pe care il vad la mancatul in oras este comoditatea si socializarea.
|
#117
Posted 30 June 2016 - 07:39
as adauga si diversitatea sau diversificarea daca-mi permiti!
iar in calcul intra si investitia initiala! |
#118
Posted 30 June 2016 - 09:15
|
#119
Posted 30 June 2016 - 09:38
Romanul este expert la economii, el stie ca gatitul acasa este mai ieftin, el stie ca pulpele la bax sunt mai ieftine si probabil ca cartoful se face si in balcon, ca sincer sa fiu am avut un vecin, tampit, prost si idiot, care tinea in balcon cate o pasare, tot asa mai fura ceva apa, dar asta tot la categoria economie intra.
Ce vreau sa zic? Make more money, ca daca scriam M.M.M, probabil ziceati ca ma iau de rudele moarte ale mamelor voastre. |
#120
Posted 30 June 2016 - 09:49
Eu stiu ca e cam asa. Esti single, renteaza sa mananci doar in oras. E cuplu sau familie deja, merita sa mananci acasa. Comparatia e doar din punct de vedere economic.
Pentru mine, imi convine sa fac mancare acasa. A mea mandra se relaxeaza facand mancare, eu ajut la spalat vase si chestii mici. Oricum cand e vorba de familie, diferenta intre a manca mare de casa sau in oras, e legat de calitate, nu cantitate. u-k, ai multa superioritate in tine. Is curios, cu ce te ocupi in England daca tot zici ca romani sunt mai prosti, si ai dreptate suntem. Dar toti suntem romani, if you know what I mean.. |
#121
Posted 30 June 2016 - 10:01
Eu sunt in situatia de 'cuplu'. Acasa mancam doar seara. In situatia asta, pentru mine nu e foarte rentabil sa gatesc
Acum vara, e ok ca avem fructe/legume de sezon, merge o rosie cu branza si ceapa. In rest prefer sa comand ceva sau sa mananc in oras. |
#122
Posted 30 June 2016 - 10:20
AlexEn, on 30 iunie 2016 - 10:01, said:
Eu sunt in situatia de 'cuplu'. Acasa mancam doar seara. In situatia asta, pentru mine nu e foarte rentabil sa gatesc Acum vara, e ok ca avem fructe/legume de sezon, merge o rosie cu branza si ceapa. In rest prefer sa comand ceva sau sa mananc in oras. pana la urma cred ca depinde de mandrele noastre. Lui ai mea, ii place sa faca mancare, isi pune muzica si intra in zona de chill . Are o gramada de condimente, si o bucatarie mare, si tot incearca retete care le vede pe net. Partea buna ca ii si ies, Iar eu cuminte, pap tot |
#123
Posted 30 June 2016 - 10:32
Cum sa iesi in pierdere cand gatesti acasa ?! Asta e noutate.
Imi fac super hamburger cu 90% vita cu 4 lei/ bucata etc Mai ales cand isi bat joc de tine la restaurant: http://www.digi24.ro...ast-food-uri di Lista restaurantele unde s-au găsit nereguli: Cofetărie Franţuzească Restaurant Beirut Restaurant Zaitone Restaurant Divan Restaurant Picolo Mondo Restaurant Vaca MUUU Restaurant Yoshi Restaurant Arăbesc Sis Kebab, Four Season La Oriental Tarboush restaurant Sultan Restaurant Marele Zid Restaurant Templul Soarelui Memos Karamna El Bacha L’Incontro Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc Tripoli- restaurant cu specific libanez Restaurant No Name Restaurant Coin Vert Zen Sushi Restaurant CHONG Quing Restaurant Indian Bozan Usta - Fast Food cu specific turcesc Dristor Doner Fast Food Restaurant Chineese Garden Principalele abateri constatate: - utilizarea de materiii prime si semipreparate cu data limita depasita; - aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta; - utilizarea de semipreparate supuse operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale; - spatii frigorifice care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura; - semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avaea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienta; - lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti; - lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse; - depozitarea in aceeasi camera frigorifica de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi ); - materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens; - nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica; - depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant; - graficul de temeperatura nu era completatat la zi; - lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic. |
|
#124
Posted 30 June 2016 - 10:40
taosil, on 30 iunie 2016 - 10:20, said:
pana la urma cred ca depinde de mandrele noastre. Lui ai mea, ii place sa faca mancare, isi pune muzica si intra in zona de chill . Are o gramada de condimente, si o bucatarie mare, si tot incearca retete care le vede pe net. Partea buna ca ii si ies, Iar eu cuminte, pap tot Io sunt mandra din cuplu ) Da, ies in pierdere, fiindca imi ia ceva timp sa gatesc si nu e rentabil sa cumpar ingrediente si sa gatesc 2 portii. Daca cumpar mai mult, ajung sa arunc o parte buna din mancare. Cand zic rentabilitate nu ma refer strict la bani ci si la timpul pe care il petrec cu pregatirea ingredientelor, gatitul efectiv, spalat vase etc, adica afecteaza acel confort care pentru mine duce la traiul decent. Daca iti poti satisface nevoile de baza fara probleme deja din acel punct nu se mai reduce totul la bani. Edited by AlexEn, 30 June 2016 - 10:41. |
#125
Posted 30 June 2016 - 10:43
AlexEn, on 30 iunie 2016 - 10:40, said:
Io sunt mandra din cuplu ) Da, ies in pierdere, fiindca imi ia ceva timp sa gatesc si nu e rentabil sa cumpar ingrediente si sa gatesc 2 portii. Daca cumpar mai mult, ajung sa arunc o parte buna din mancare. Cand zic rentabilitate nu ma refer strict la bani ci si la timpul pe care il petrec cu pregatirea ingredientelor, gatitul efectiv, spalat vase etc, adica afecteaza acel confort care pentru mine duce la traiul decent. Daca iti poti satisface nevoile de baza fara probleme deja din acel punct nu se mai reduce totul la bani. La noi, pe langa ca trebuie sa mananc tot, datoria mea e sa spal si vasele. Poate de asta nu iti place sa gatesti prea mult |
#126
Posted 30 June 2016 - 10:50
M-ai inteles gresit, de gatit imi place doar ca nu am timp. Fac inclusiv torturi din alea decorate cu pasta de zahar, figurine si nebunii.
In timpul saptamanii prefer sa ma relaxez cu o carte sau un serial cand ajung acasa decat sa ma apuc de facut ciorba Din nou, aici e vorba strict de mine, de programul meu, de prioritatile mele, de bugetul meu si, cel mai important, de timpul meu. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users