Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Marantz MM7025 vs Rotel RB1552 mkii

Recomandare bicicleta electrica

Venom - The Last Dance

Demolarea blocurilor prea vechi s...
 Alimentare motor stea-triunghi

Contact pornire aproape blocat de...

Nonce cu Javascript si Nginx pt I...

Sigma 28-45mm F/1.8
 BT extragere parere va rog

Legate boxe la 2 surse

Cand ajung banii de la banca dupa...

Beneficii angajare somer
 Divani&Sofa

Caut software antic Kasperski Ant...

Intrebare despre ppc (fostul enel)

Radiator spart? Pierdere freon - ...
 

Trecerea de la persoana fizica la SRL ( schimbare forma organizare )

- - - - -
  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
porcibio

porcibio

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.09.2015
Buna ziua,

haideti sa va explic ce inseamna sa treceti activitatea dvs de fermier pe un SRL ( schimbarea formei de orgabizare ) .
Toate actele sunt simple , mergeti la APIA , la medicul veterinar si la DSV pentru a va autoriza ferma de tip A .( in cazul meu ) dupa care din nou la APIA pt a duce autorizatia ( copie ) si actele SRL ului. totul se intampla repede ...pe loc /sau a doua zi .

Acum sunteti autorizati sa vinderi animale in viu si sa faceti comert cu animale ( conform actului constitutiv al SRL ului si autorizatiei de la DSV )
Daca doriti sa preparati ( branza, pastrama, carnati , orice ) va trebuii sa indepliniti normele europene ca orice alt producator de aceste produse.

Acum intrebarea mea este , de ce un taran si-ar face firma ,unde taxele la un angajat sunt de aprox 500 de ron pe luna si ar accesa fonduri europene unde normele se schimba.?

Sa zicem ca un taran are 15 vaci ,el face branza si o vinde in piata si la cunostinte , insa doreste sa isi dubleze/tripleze efectivul si sa acceseze fonduri europene nerambursabile. El face toata documentatia ca doreste asta si va trebuii sa isi treaca animalele pe noua forma juridica , fie ea SRL, II sau orice altceva .De la data cand a facut acest lucru lui ii va trebuii o casa de marcat ca sa poata comercializa bineinteles insa asta nu este tot. El va trebuii sa respecte normele UE referitor la procesarea laptelui, mai exact .mulgatoare, bidoane speciale de transport, camera sa muls, camera de procesare a laptelui si ustensile de inox alimentar omologat pt procesarea sau ambalarea laptelui. Toate acestea costa mai mult decat cele 30-40 de vaci pe care taranul le are.

Acum sa punem problema taranului cu certificat de producator ( atestat de producator ) ***atentie*** nu confundati cu atestat de produs traditional care este altceva , ajungem si acolo .


Aceasta persoana poate face branza in orice vas si poate mulge vaca cum vrea el  , oriunde vrea el si poate vinde branza unde vrea el piete si inclusiv in magazine . cum vinde in magazine ? pai este simplu, orice societate comerciala poate cumpara produse de la un producator care detine certificat de producator pe baza unui bon de achizitie ***cred ca asa ii zice nu mai stiu termenul sigur**** si le poate pune spre vanzare iar in piete le vinde producatorul sau ajutorul acestuia care este trecut pe certificatl de producator .



atestatul de produs traditional inca nu miam dat seama ce este pt ca va dau un exemplu ,branza,  carnea preparata in diverse feluri  , sloiul de oaie , mierea de pe pajisti romanesti sau alte produse similare care se fac in toata tara nu cred ca pot fii considerate produse traditionale pt ca nu provin dintro zona anume , deci pt aceste produse care nu pot fii considerate traditionale vom avea nevoie sa ne industrializam si sa respectam toate normele uniunii europene.


in concluzie , cum ne ajuta pe noi statul sa ne industrializam, mai ales in zonele defavorizate ?

astept si opiniile/pataniile dvs

#2
ady_77

ady_77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,126
  • Înscris: 05.02.2009

View Postporcibio, on 28 februarie 2016 - 18:52, said:

Buna ziua,

haideti sa va explic ce inseamna sa treceti activitatea dvs de fermier pe un SRL ( schimbarea formei de orgabizare ) .
Toate actele sunt simple , mergeti la APIA , la medicul veterinar si la DSV pentru a va autoriza ferma de tip A .( in cazul meu ) dupa care din nou la APIA pt a duce autorizatia ( copie ) si actele SRL ului. totul se intampla repede ...pe loc /sau a doua zi .

Acum sunteti autorizati sa vinderi animale in viu si sa faceti comert cu animale ( conform actului constitutiv al SRL ului si autorizatiei de la DSV )
Daca doriti sa preparati ( branza, pastrama, carnati , orice ) va trebuii sa indepliniti normele europene ca orice alt producator de aceste produse.

Acum intrebarea mea este , de ce un taran si-ar face firma ,unde taxele la un angajat sunt de aprox 500 de ron pe luna si ar accesa fonduri europene unde normele se schimba.?

Sa zicem ca un taran are 15 vaci ,el face branza si o vinde in piata si la cunostinte , insa doreste sa isi dubleze/tripleze efectivul si sa acceseze fonduri europene nerambursabile. El face toata documentatia ca doreste asta si va trebuii sa isi treaca animalele pe noua forma juridica , fie ea SRL, II sau orice altceva .De la data cand a facut acest lucru lui ii va trebuii o casa de marcat ca sa poata comercializa bineinteles insa asta nu este tot. El va trebuii sa respecte normele UE referitor la procesarea laptelui, mai exact .mulgatoare, bidoane speciale de transport, camera sa muls, camera de procesare a laptelui si ustensile de inox alimentar omologat pt procesarea sau ambalarea laptelui. Toate acestea costa mai mult decat cele 30-40 de vaci pe care taranul le are.

Acum sa punem problema taranului cu certificat de producator ( atestat de producator ) ***atentie*** nu confundati cu atestat de produs traditional care este altceva , ajungem si acolo .


Aceasta persoana poate face branza in orice vas si poate mulge vaca cum vrea el  , oriunde vrea el si poate vinde branza unde vrea el piete si inclusiv in magazine . cum vinde in magazine ? pai este simplu, orice societate comerciala poate cumpara produse de la un producator care detine certificat de producator pe baza unui bon de achizitie ***cred ca asa ii zice nu mai stiu termenul sigur**** si le poate pune spre vanzare iar in piete le vinde producatorul sau ajutorul acestuia care este trecut pe certificatl de producator .



atestatul de produs traditional inca nu miam dat seama ce este pt ca va dau un exemplu ,branza,  carnea preparata in diverse feluri  , sloiul de oaie , mierea de pe pajisti romanesti sau alte produse similare care se fac in toata tara nu cred ca pot fii considerate produse traditionale pt ca nu provin dintro zona anume , deci pt aceste produse care nu pot fii considerate traditionale vom avea nevoie sa ne industrializam si sa respectam toate normele uniunii europene.


in concluzie , cum ne ajuta pe noi statul sa ne industrializam, mai ales in zonele defavorizate ?

astept si opiniile/pataniile dvs

Dar de unde ai tras tu concluzia ca statul te ajuta cu ceva? Nu colegu',statul te incurca cat poate.Cea mai stufoasa birocratie din lume e in Romania.Orice act banal trebuie insotit de o mie de hartii si stampile,daca se poate si cu ceva taxe pe langa.
Ai comparat subventiile primite de fermierii din vest cu cele din Ro?
Ai mai auzit undeva sa se plateasca impozit pe teren in afara de Ro?
Ai mai vazut asa tarani saraci ca in Ro,sa iasa cu plugul de lemn si eventual tras de vaci?
Eu zic sa incepi sa fii serios si sa nu mai crezi nici macar in ora exacta data de statul asta...

#3
porcibio

porcibio

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.09.2015
as vrea sa nu cred, insa incerc sa fiu optimist
... sau sa vand tot si sa plac iar afara ? asta propui tu ?
asa sa lasam tot sa plecam ... e simplu ... pe mine ma intereseaza solutii ... probleme sunt peste tot

#4
ROOEG

ROOEG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 12.01.2010
Decat optimist mai bine realist.Situatia e chiar mai dura si se pare ca nu sunt sanse de mai bine curand.
Eu am atestat un Produs Traditional si acum trag ponoasele.Regulamentele UE in acest domeniu spun clar , pentru mici producatori fiecare tara va avea legislatie specifica si ghidurile de bune practici .Acest lucru lipseste cu desavarsire,iar cei ca mine ori dau spaga ,ori indeplinesc conditiile din industria alimentara.Pentru a indeplini conditiile cerute ,trebue sa investesti in plus.Investesti mai mult,cresc costurile.Cresc costurile ,scade profitul.Scade profitul,pierzi afacerea.Asta este realitatea de care ma lovesc.
In ce preveste atestarea Produselor Traditionale la nivel national,nu e nevoie de zona geografica protejata.Acest lucru e necesar numai daca vrei autorizare UE.
In ce priveste Atestatul de Producator Agricol,nu este asa simplu cum spui.Inainte de a primi atestatul si carnetul de comercializare,semnezi ca vei respecta legislatia in vigoare,asa ca doamne fereste de o toxiinfectie alimentara.
Sfatul meu e sa nu cautati variante simple si usoare,ai putea ajunge intr-o fundatura.Ministerul Agriculturi e "FINANTAT" de industrie,nu de cei ca noi,


Sa auzim de bine

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate