Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Orange nu onoreaza premiile din P...

Ungere mecanism usa metalica de a...

Ungere mecanism usa metalica de a...

Probleme baterie monde 3
 Tipuri de acces Gura Portitei, di...

Crearea unei formule Excel cu div...

Filme ce urmeaza in 2024 - horror

Tarot (2024)
 Prescriere datorii parinti decedati

Utilizare credit cartela Vodafone

La multi ani @Cousteau !

Inlocuire hdd cu ssd la NVR
 Multe fisiere apar ca protejate c...

Serie noua - Profetii biblice cu....

Probleme functionare motocoasa Ma...

Imprimanta 3D mai "moderna"
 

Suedia. Eliminarea conceptului de sex feminin sau masculin.

- - - - -
  • Please log in to reply
330 replies to this topic

#271
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

View Postdjl, on 06 aprilie 2015 - 23:48, said:

Nu, e îndemânatică în a folosi aparate vechi şi face o parte din treaba din casă. Eu o mai ajut cu trasul cu aspiratorul, spălatul rufelor (prefer să mi le spăl pe ale mele aşa cum ştiu eu), spălatul pe jos, făcut ordine (de fineţuri se va ocupa ea).

De când intru pe SL, cu aproape fiecare replică citită îmi apreciez mai tare bărbatul. Dar azi, citind replicile despre viziunea asupra abilităților femeilor și distribuția treburilor în gospodărie, am început să înțeleg de ce mă apreciază el pe minePosted Image .

Mulțumesc, DJL, fără tine nu s-ar fi întâmplat.

#272
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,157
  • Înscris: 31.07.2007
Am fost recent la un prieten care avea scris cu markeru' pe masina de spalat ce fac butoanele alea. Am ras, da' si io as face la fel daca ar trebui s-o folosesc.

#273
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

View Postedy_wheazel, on 07 aprilie 2015 - 00:10, said:

Am fost recent la un prieten care avea scris cu markeru' pe masina de spalat ce fac butoanele alea.
Să știi că exact la mașina de spălat, o treabă mai tehnică decât pare, mă gândeam mai devreme. Dar m-am jenat să zic, ca să nu creadă cineva că există bărbați mai puțin îndemânatici decât femeile, la chestii tehnice.

#274
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,157
  • Înscris: 31.07.2007

View PostCazimi, on 07 aprilie 2015 - 00:13, said:

Să știi că exact la mașina de spălat, o treabă mai tehnică decât pare, mă gândeam mai devreme. Dar m-am jenat să zic, ca să nu creadă cineva că există bărbați mai puțin îndemânatici decât femeile, la chestii tehnice.

As stii mai degraba s-o repar decat s-o folosesc.

#275
Arianna-D

Arianna-D

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,477
  • Înscris: 16.09.2014

View Postdjl, on 03 aprilie 2015 - 14:53, said:

Cât despre diviziunea anumitor munci între sexe... e ceva natural. Asta nu înseamnă că dacă o femeie vrea să facă o meserie care e cam bărbătească să nu aibă dreptul s-o facă sau dacă un bărbat vrea să pratice o meserie femeiască (nu vă gândiţi la prostii) să nu aibă dreptul s-o facă. Sau că bărbatul să nu o ajute pe femeie cu treburile casnice (da' să văd eu cum femeile îi ajută pe bărbaţi cu treburile tehnice   Posted Image   ).

View Postlil debul, on 03 aprilie 2015 - 21:07, said:

Nu exista EGALITATE intre sexe , exista complementaritate (ce cuvint dificil de scris ) , o femeie nu conduce ca mine dar nici eu nu administrez banii familiei ca nevasta-mea , desi eu sint dator sa o apar si sa elimin la modul fizic prin spitalizare un potential dujman totusi doar ea poate sa ma hraneasca corespunzator si sa-mi creeze tot confortul caznic. Eu ii fac masaj la picioare si ea stie ca ma bucur cind imi cumpara bere in ziua mea libera , cind mesteresc prin curte. Asa imi place mie viata , arhaica , suedejii aia e nebuni , au luat-o razna.


View Postlil debul, on 04 aprilie 2015 - 11:51, said:

Doamne fereste , ca sint miine Floriile , sa nu ajung la standarte suedeje de bulaneala dubioasa , nici eu si nici nepotul meu care , ca o paranteza , este crescut de pe acum in valori traditionale masculine , la 6 luni era pe stadionul Giulesti (Rapid , Rapid , lupta daca ne iubesti), a facut 2 ani si deja a fost dus la sala , doar sa miroasa putin transpiratia de pe saltea , sa simta feromonii , sintem o familie traditionala in care barbatul e barbat si femeia e femeie , la bine si la rau.


Treburi tehnice, masculine?? Ce inseamna asta? Ca eu, de exemplu, am montat mobila din casa noua, cu putin ajutor din partea sotului, administrez banii familiei la fel de bine ca El.  Am fost dusa pe stadioane de mica, la meciuri (si inca merg), am fost la sala, am fost invatata sa instalez un bec/sa repar o chestie de se strica in casa (ingineri sunt doar barbatii??), sunt mai priceputa la chestii legate de electronica decat sotul, iar el e mai priceput la alte chestii ingineresti non-electronice.... Tatal meu n-a fost barbat, mama  n-a fost femeie?
Complementaritatea (complicat de scris pentru unii) inseamna barbatul sa se priceapa la ceva (ca e spalat vase, calcat rufe - cica lucruri femine (!?)) iar eu sa ma pricep la altceva (reparat laptop, insurubat -lucruri masculine (!?)) - fiecare se pricepe la ceva si va actiona in consecinta. De gatit, gateste cel care se pricepe la mancarea respectiva,


Hen (Swedish: [hɛn] ( listen)) is a gender-neutral personal pronoun in Swedish intended to replace the gender-specific hon ("she") and han ("he") to some extent: it can be used when the gender of a person is not known or when it is not desirable to specify them as either a "she" or "he". The word was first proposed in 1966, and again in 1994, with reference to the Finnish hän, a personal pronoun that is gender-neutral, since Finnish does not have grammatical genders. However, it did not receive widespread recognition until around 2010, when it began to be used in some books, magazines and newspapers, and provoked media debates and controversy over feminism, gender neutrality and parenting. In July 2014 it was announced that hen would be included in Svenska Akademiens ordlista, the official glossary of the Swedish Academy. via http://en.wikipedia....i/Hen_(pronoun)

E vorba de un gender-neutral, propus in ce anii am subliniat... Din ce stiu, si in lb romana e mai la indemana sa spui "contabila" si nu "contabil", "asistenta" nu "asistent" si altele .... Unde este problema unui pronume neutru?!

Edited by Arianna-D, 07 April 2015 - 04:55.


#276
Carman2015

Carman2015

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,019
  • Înscris: 14.01.2015

View Postdjl, on 06 aprilie 2015 - 23:03, said:

@ Carman : nu, m-am îndrăgosit de aia retro.
te-am rugat sa excluzi bunicile!



#277
Marius330

Marius330

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 19.03.2015
Doamne, ce frumoasa ar fi fost viata fara religia ta! De-abia astept sa-mi vina profesorul de religie dupa vacanta cu: Antihristul si CIP-uri. Bai fratilor, deci daca il ascultati 10 minute, muriti de ras!

View Postrich1974, on 03 aprilie 2015 - 15:40, said:

A fi impotriva acestei initiative inseamna a fi impotriva uniunii europene sau, doamne fereste, a fi pro rus. Asta inseamna ue, pentru cine nu intelege.

Esti Lavinia Sandru?!

#278
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,240
  • Înscris: 30.10.2003
Arianna-D problema e acolo unde dascalii se adreseaza cu hen la toti copii, cica pentru promovare egalitatii intre sexe. O prostie as zice eu.
Oricat de egali ne-am crede, femeile nu pot sa faca elicopterul in timp ce se pisha.

#279
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
Am mai spus-o , unii devin cam ciudati , zici ca se transforma , socialismul vad ca a inceput sa bintuie si gramatica , globalizmul si uniformizarea dicteaza pina si cu ce HEN sa te adresezi copiilor , COPIILOR , adica ii iei pe aia mici si ii speli putin pe creier , daca cu bosorogii nu mai ai succes. Slava Domnului , natia romana nu este in acest pericol , la noi nu tine cu Hen-uri de astea si nu o sa inteleg niciodata ce viziune colectiva au avut suedejii aia ce au putut sa faca asa ceva , probabil o gena care a luat-o razna de la ciupercile pe care le bagau Berserkerii in ei acu' 1000 de ani .
Uneori ma bucur ca locuiesc in Romania , asa primitivi cum ne vad unii , macar sintem in siguranta dpdv. al firescului , avem pacate dar sintem probabil si printre putinii care vor supravietuii apocalipsei socialiste , caci daca pui lucrurile cap la cap cam asta rezulta , totul devine simplu si servit mura in gura , toti devin oarecum egali in multe privinte , toti trebuie sa traiasca , chiar si cei care merita sa nu o faca , pluteste ceva in atmosfera. Cum se face ca sint incurajati asistatii social , homosexualii si alte categorii care nu reprezinta fix esenta sanatoasa a umanitatii ?
Am citeva idei pe tema asta dar trebuie clarificate , subiectul este prea vast pt. 2 rinduri si-un cuvint aruncate deavalma pe net.
Referitor la feminism , la femeile care schimba un bec sau pun un surub la o mobila , sint exceptii , femeia nu are aceleasi talente ca si barbatul pt. ca mii de ani nu s-au antrenat sa ciopleasca un topor de piatra , sa inventeze roata sau geaca de piele cu tinte , femeile , de exemplu nu sint in stare sa conduca o masina ca si un barbat , oare de ce , daca sint atit de egale ? Da , stiu , o sa apara una' care o sa constituie o exceptie si fara sa fiu un misogin trebuie totusi s-o spun , exceptia nu confirma regula.

Edited by lil debul, 08 April 2015 - 20:42.


#280
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

View Postlil debul, on 08 aprilie 2015 - 20:36, said:

cu ce HEN sa te adresezi copiilor
Nimeni nu se adresează altuia cu persoana a III-a. În nicio limbă în care există persoana a II-a și persoana a III-a (eu nu știu să existe, dar iau în calcul că nu știu gramatica tuturor limbilor).

#281
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,240
  • Înscris: 30.10.2003
Vezi primul post sa-ti dai seama despre ce vorbim.

Edited by Bursul, 08 April 2015 - 21:00.


#282
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015

Quote

femeile , de exemplu nu sint in stare sa conduca o masina ca si un barbat , oare de ce ,

Depinde la ce inidcator te uiti. Barbatii fac mai multe accidente grave pe cap de sofer/km condus.

#283
Cazimi

Cazimi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 25.10.2007

View PostBursul, on 08 aprilie 2015 - 20:57, said:

Vezi primul post sa-ti dai seama despre ce vorbim.
Dacă la mine te referi, l-am văzut și exact la el mă refer. Articolul pleacă de la o premisă greșită și oricine vrea să înțeleagă despre ce e de fapt vorba cu acest pronume personal persoana a III-a se poate lămuri chiar citind doar wikipedia.

Premisa este greșită pentru că afirmă o imposibilitate.

View PostBalamache, on 03 aprilie 2015 - 13:37, said:

profesorii nu li se mai adresează copiilor cu "el" sau "ea", în ideea educării egalităţii dintre sexe. Într-o grădiniţă din Stockholm, Egalia, educatorii nu li se adresează copiilor folosind pronume care arată genul (el sau ea), ci cu pronumele neutru "hen",

Ca și cum s-ar fi adresat copiilor vreodată cu „el” sau „ea”, iar acum au încetat să o facă.

#284
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005

View Postwizardofoz, on 08 aprilie 2015 - 20:59, said:

Depinde la ce inidcator te uiti. Barbatii fac mai multe accidente grave pe cap de sofer/km condus.

Da , dar eu vorbeam de talent , nu de nesabuinta , de faptul ca masina are 3 pedale , un schimbator , un volan , bloc de lumini , 3 oglinzi , etc. iar femeile fac scurtcircuit la neuroni cu atitea dispozitive care trebuie actionate concomitent.

#285
Eroman

Eroman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 19.03.2015

View PostBursul, on 08 aprilie 2015 - 06:20, said:

Oricat de egali ne-am crede, femeile nu pot sa faca elicopterul in timp ce se pisha.

S-a inventat fempee-ul sau FUD (Female Urination Device).

[ http://image.ec21.com/image/drsuture/oimg_GC00609616_CA06676132/FEMPEE_Easy_Stand-To-Pee_Device_for_Men_and_Women.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Made in Europe, of course! Posted Image

Și mi se pare chiar practic. Ar trebui popularizat mai mult.

#286
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,269
  • Înscris: 24.01.2008
L-ai folosit tu, de-ti dai cu parerea ?

#287
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

View PostEroman, on 09 aprilie 2015 - 05:18, said:

S-a inventat fempee-ul sau FUD (Female Urination Device).

Asta nu e rau. Sa fiu femeie m-ar deranja sa ma asez pe bude.
In plus, la noi era obiceiul in unele zone ca femeile sa urineze in picioare.

#288
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,240
  • Înscris: 30.10.2003
Dar tot nu pot sa faca elicopterul cu ala :P

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate