Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Șomer cu venituri prin parti...

Insignia 2018-2020 Sport Tourer d...

Recomandari proteza auditiva

Oameni care traiesc pe bune
 Sony Xperia 1 VI

Eroare E-15, msv Bosch Silence Pl...

La Anmgd Cluj se face master dupa...

Prezentatori TV cu telefoanele in...
 AC Mobil fara evacuare?

SMS over IMS networks – SMS...

MYEGNETIAPASS - GRECIA - mic ghid

Distribuție Golf 7 2.0 TDI
 Incurajarea, stimularea si sustin...

Inmatriculare Motocileta "de ...

Pentru voi cat de relevant e cons...

MyGuava?
 

Cu masina spre Grecia prin Bulgaria

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
13822 replies to this topic

#3277
kegpr

kegpr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 22.07.2009
Am ajuns în Thassos pe 4 iulie. Plecat la 4:35 AM din București, parcat pe feribot în Keramoti la 14:15.
Timp efectiv de condus: 8 ore, cu tot cu 50 minute pierdute în Makaza și alte 15 la Giurgiu. Restul - pauze. Am renunțat la Zlatograd în ultima instanță pentru ca mi-am.dat seama ca ieșirea spre acestă alternativă era la 15 km de makaza...probabil ca dpdv timp am ieșit tot pe acolo.

#3278
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
Plecat ieri (luni, ma rog) din Dobrogea, mers pe la Cheile Dobrogei (drum asa si asa, insa peisaje de concediu, si nici dracu' pe drum), pe traseul ce a trecut prin Saraiu - Cernavoda - Ion Corvin - Ostrov. La 15:00 treceam vama la Silistra, 3 masini la coada, trecut in 10 minute (in 2 minute, ca sa fiu mai exact, vreo 10 am asteptat sa vina vamesul la masini). Ghereta de vignete din vama era in pauza prelungita de masa, cea de peste drum era de-a dreptul inchisa, insa la Peco-ul de pe diagonala am cumparat vigneta fara probleme, platind cu un card.

15:00 - 21:00 traversat BG pe un traseu mai ciudat (Silistra - Shumen - Karnobat (ma rog, Lazarevo) - Yambol - Stara Zagora - Makaza). 465 km in 6 ore, cu approx. 1 h si jumatate pauza pe drum in BG, plus ceva furtuna la un moment dat. Cam mult pentru gustul meu, insa fiind plecat in concediu, nu m-am stresat prea tare.

La 21:05 eram in vama la Makaza, singura masina. A durat ceva sub 1 minut vama, inca 300 si un pic de km au mai luat vreo 3 ore prin Grecia, dupa o pauza binemeritata la BP la Komotini. Am mers cam tare pe autostrada in GR, insa, dupa ce ai facut 750 km, cand stii ca mai ai 300 in fata, ti se cam ia. Ma rog, in limitele bunului simt.

Putina politie pe drum, nu am interactionat cu nici unii in mod direct, nici la greci, nici la bulgari. La spanzuratori am mers decent (de cele mai multe ori legal).

 alecsus27, on 05 iulie 2016 - 18:36, said:

@Barboso, atupi: nu stiu ce sa zic...ne mai gandim. Nu stiu de ce ma atrage ideea sa stam o noapte la Varna - desi n-am fost niciodata (in Bulgaria am ajuns doar pana la Balcic acum 2-3 ani) Mersi de ponturi oricum.

As renunta la Varna si as trage mai spre Burgas, daca tot ati ales traseul pe acolo. De la Burgas ai autostrada pana la Stara Zagora, si de acolo intr-o ora jumate relaxata dai in vama la Makaza.

PS: vedeti ca au pus astia indicatoare cu Makaza prin Haskovo, si se strabate orasul pe un traseu ciudat. Daca stiti drumul vechi prin oras, urmati-l pe ala, e mult mai direct (si mai bun calitativ).

PPS: au trecut tot ieri (luni) niste prieteni prin vama spre Drama de la bulgari, si nici acolo nu era nici dracu'. In continuare raman la parerea ca traseul cel mai bun spre Grecia ramane Makaza (exceptand plecarile din zona de vest a Romaniei). Ultimele informatii pe care le-am avut de trei saptamani incoa', de cand am decis sa "fugim" o fuga au fost ca - daca se sta la Makaza - se sta si la Kulata, comparabil. Daca mai punem si placerea - cateodata inerenta - a centurii / tangentei Sofiei, cei 100 si ceva de km in plus prin BG pe drumuri semi, aglomerate, calitate de la bun spre mediu in jos (le-am facut pe toate optiunile posbile, tot un drac) ... nu iese la calcul. Evident, "parerea mea". Nu are rost sa redeschidem subiectul.

In GR, pana dupa Kulata, am platit de doua ori la toll-uri (2.4 EUR parca fiecare), si am facut 200 si un pic de km in 1h 30'. Dupa care am iesit pe drumuri nationale, unde s-a circulat sensibil mai prost.

PPPS: intentionez sa ma intorc pe Zlatograd. Revin cu info.

#3279
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,891
  • Înscris: 04.07.2010
Mi-a devenit clar de ce am prins coadă la Kulata. Foarte simplu: am traversat Sofia pe la 5 dimineaţă, ceea ce corespunde cu o oră de plecare "normală" pentru puhoiul de sofioţi. Ar trebui ajuns la Sofia până-n ora 3 - 3.30, şi sunt convins că nu se mai prinde coadă deloc la Kulata în vamă. Eventual trebuie adunat timpul pe care aveţi de gând să-l petreceţi la OMV Sandanski.
Rămâne să-şi calculeze fiecare cât timp face de acasă până la Sofia.


Sănătate şi tcb !

#3280
alre

alre

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 28.07.2011
Eu asa am facut. Am plecat din Bucuresti astfel incat sa ajung in jur de ora 7 la Kulata. A fost liber sambata pe 25.

#3281
arathemis

arathemis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 27.02.2007
sunt benzinarii la iesirea spre Makaza?
Care mai e pretul la benzina in GR?

#3282
Klauss78

Klauss78

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 22.03.2007
1.36xx in oras si 1.4xx langa/pe autostrada. Euro evident :)



 arathemis, on 06 iulie 2016 - 09:31, said:

Care mai e pretul la benzina in GR?


#3283
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
Unul din motivele pentru care prefer varianta Kulata este oprirea, pentru minimum 1 oră, la Hellenic Free Shop. Nu intru în el ca să sparg banii, ci fiindcă este binevenit un moment de respiro la o temperatură mai mică decât cele >25 grade din maşină. E adevărat, anul ăsta am prins şi promoţii bune cu acele vouchere valabile o zi, în acest fel putându-ne achita şi de nişte obligaţii.
Niciodată nu ajung la Kulata înainte de ora 12 şi niciodată nu plec de acolo după ora 16. Cam în acest interval orar m-am nimerit în acea vamă, în anii 2008-2016, cu o întrerupere în 2013, când destinaţia noastră n-a fost Grecia.
Niciodată, în toate aceste veri, n-am stat la coadă mai mult de 30 minute, duratele mai mari consemnându-le la ieşirea din Grecia (Promahonas) şi nu la intrarea în ea (Kulata).
Când plec din Bucureşti nu am niciodată teamă că voi pierde timp la acea vamă. Şi până acum n-am pierdut.
Dar mă gândeam la nefericiţii ăia de la volanul TIR-urilor, cum se coc acolo aşteptând să treacă.
Ceea ce întâlneşti pe drum depinde şi de sufletul omului. Dacă din start pleci cu ideea că s-ar putea să dai peste dificultăţi, chiar vei da. Eu, de exemplu, în drum spre Sofia m-am gândit la discuţia despre tangentă, iar când am ajuns sub podul acela, la centura sudică, am fost stresat de lipsa indicatoarelor şi a actualizărilor de pe Google Earth şi, cu acest stres în suflet, am intrat pe centura de sud. Şi am păţit ceea ce v-am spus, de mă mir şi acum cum de am găsit loc să scap de nenorocitul de bulgar.
La întoarcere n-am mai avut niciun stres. Soţia a remarcat coloana de vreo 30 maşini din Promahonas şi a zis: aoleu, cât o să stăm la vamă! Iar eu i-am răspuns: ba nu, n-o să stăm.
Amândoi am avut dreptate: am stat, dar nu mai mult de câteva minute (acum nu mai ştiu câte au fost, dar am scris la acea vreme).

Reiau ideea: indiferent de varianta de drum aleasă (K/M), indiferent de momentul plecării, indiferent de lungimea traseului, cel mai important este să plecăm optimişti la drum şi să ne bucurăm de vacanţă. Să uităm naibii de spânzurători, de Garceov, de melteni şi de TIR-uri. Să ne gândim că sunt la fel de fireşti aceste elemente precum nucii dintre Byala şi Plevna, de pe marginea drumului. Să ne gândim că acesta este drumul, cu gropile lui şi cu provocările lui şi să fim atenţi la trafic. Unde se poate, să-i lăsăm pe melteni să alerge, dacă asta vor; unde nu se poate, să se descurce singuri; să meargă pe câmp, prin râpă, pe unde vor ei. Important este să ne păstrăm optimismul.

Având în vedere că eu, deocamdată, nu mă mai pot bucura de vacanţă fiindcă, vorba ardeleanului, s-o gătat, vă invit pe voi s-o faceţi.
Totuşi sper ca în septembrie să refac acest drum, dar asta depinde de mai mulţi factori.

LE. Repet: preţul la benzina Shell Power Racing Nitro 100, lângă Nea Moudania, era 1,789 euro litrul. Benzina de 95 era, parcă, 1,6 euro litrul.

Edited by PSC, 06 July 2016 - 12:38.


#3284
KelCooper

KelCooper

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,407
  • Înscris: 01.08.2011
@Tyby

De ce n-ati luat-o de la Shumen spre Ivanovo-Lozenet-autostrada? Drumul asta are niste peisaje superbe si mi se pare mai drept spre Makaza decat cel prin Lozarevo.

Nu inteleg la ce te referi mai exact cand spui ca drumul spre Grecia din Bucuresti(de exemplu) e mai bun prin Makaza decat prin Kulata. Am fost prin Makaza si pana sa se deschida Makaza prin Zlatograd. Am fost si prin Kulata si am comparat cu alti amici si timpul e cam pe acolo, si km cam tot pe acolo(+50km pe Makaza si +30 min tot pe Makaza)
Uite o idee, prin Sofia poti manca la Happy Bar&Grill unde au mancare foarte buna pentru toate gusturile. Pe cealalta parte a existat pe vremuri un Happy la Nova Zagora dar din pacate nu mai e.

#3285
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
Drumul spre Makaza e mai bun atunci când mergi în Thassos. Trebuie să fiu de acord că e mai direct. Dar nu este atât de drept ca pe Kulata şi, din ceea ce spun unii colegi, la Makaza poţi prinde coadă.
Repet (a câta oară?): cel mai bun drum este cel pe care-l ştii. Cine cunoaşte bine varianta Makaza şi a încercat-o şi pe cea clasică, prin Kulata, poate spune că Makaza e mai bună, fiindcă e obişnuit cu drumul şi ştie cum să circule pe el.

#3286
kesarion111

kesarion111

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,087
  • Înscris: 15.06.2009
Din motive obiective am plecat aseara spre Thassos la 21:10 din Caracal.
Ghimpati Giurgiu Korten Makaza. 23:30 vama giurgiu, 12:00 Ruse, 4:22 Makaza (nimeni, vamesul in cea mai pura romana "la geamul urmator" ) 5:45 pe corabie. Cam 15 tiruri depasite si 10 turisme toata Bulgaria. Am mers la limita, navigatia arata medie 88Km/h, door to door, o ora pauze. N-as repeta experienta. Dupa Haskovo am uitat de calmatoarele din primele doua sate (oboseala). In Kardjali o masina de politie, alene pe strazi, s-a dat in dr cu semnal sa treaca turistu'. 7,9l/100km, 2.0 TFSI

#3287
daniel_LNC

daniel_LNC

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,231
  • Înscris: 07.03.2010
salut,

scuze de offtopic dar am o intrebare de la un amic din afara care ma tot intreaba daca stiu cand va fi data finalizarii lucrarilor de la podul prieteniei /giurgiu-ruse?

stie cineva ceva please ?

thxPosted Image

#3288
st3fan19

st3fan19

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,765
  • Înscris: 02.03.2008
La sfantu asteapta.
Dureaza de vreo 2 ani asta oficial.
Si va mai dura vreo 2 asta dupa experienta.
Dupa hartii trebuia sa fie gata anu trecut.

#3289
alber7

alber7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 447
  • Înscris: 12.04.2006
Stiu ca raslet s-a mai discutat pe topic dar ne poate spune cineva cate si unde sunt camerele pe traseul Ruse - Kulata? Multumesc anticipat!

#3290
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,891
  • Înscris: 04.07.2010

 alber7, on 06 iulie 2016 - 20:45, said:

... cate si unde sunt camerele pe traseul Ruse - Kulata? ...

Vezi aici pt. toată Bulgaria.


Sănătate şi tcb !

#3291
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006

 OvidiuNS, on 06 iulie 2016 - 03:18, said:

Mi-a devenit clar de ce am prins coadă la Kulata. Foarte simplu: am traversat Sofia pe la 5 dimineaţă, ceea ce corespunde cu o oră de plecare "normală" pentru puhoiul de sofioţi
Rămâne să-şi calculeze fiecare cât timp face de acasă până la Sofia.
Ar fi  fost interesant sa fi vazut si cate masini de BG si cate de RO erau la coada la acea ora deoarece observatia e f interesanta si chiar e de luat in considerare. Asta inseamna ca ai de ales: ori conduci toata noaptea pe BG ori stai la coada indiferent pe unde treci. Mai e si ziua plecarii: sambata sau duminica mai de groaza . Dar cine pleaca miercuri ca sa nu prinda coada???
Eu nu am stat la coada la Kulata mai mult de juma de ora de când ma stiu. De Makaza am uitat, pt mine nu mai exista începând cu 2015.

 kesarion111, on 06 iulie 2016 - 13:26, said:

am plecat aseara spre Thassos la 21:10 din Caracal.
Ghimpati Giurgiu Korten Makaza. 23:30 vama giurgiu, 12:00 Ruse, 4:22 Makaza (nimeni, vamesul in cea mai pura romana "la geamul urmator" ) 5:45 pe corabie.
Consum excelent si timp bun pe BG. dar de ce n-ai mai repeta experienta? Condus noaptea? Ma bate si pe mine gândul dar la cate am vazut pe BG noaptea, prefer sa merg cat mai mult ziua.

 OvidiuNS, on 06 iulie 2016 - 23:09, said:


Vezi aici pt. toată Bulgaria.
Cred ca lipsesc cateva.Posted Image  Erau mut mai multe anu' trecut-din doua'n doua sate era cate o spanzuratoare.

#3292
daddy0307

daddy0307

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 26.05.2007

 sanddy1964, on 07 iulie 2016 - 09:27, said:

Ma bate si pe mine gândul dar la cate am vazut pe BG noaptea, prefer sa merg cat mai mult ziua.

eu nu stiu cum e ziua prin Bg, pana acum am mers doar noaptea.

#3293
optzeci

optzeci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 10.08.2010
Salutare,

Are cineva informatii proaspete, de ieri sau azi, despre asfaltarea dintre Daia si Uzunu? S-a terminat sau inca se lucreaza si sunt sanse de pietricele aruncate in parbriz?

Multumesc!

#3294
hashul33

hashul33

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 12.02.2008
A venit si randul meu sa va impartasesc experienta de drum...
trebuie sa mentionez ca am fost multe familii, pentru ca e important. Unii au luat-o catre makaza, altii catre kulata si la ore diferite.

Plecat pe sambata, 25 iunie la 03.00AM din Otopeni cu intentia de a trece in Grecia pe la Makaza. Initial, am cochetat cu ideea de a trece granita pe la Svilengrad insa stiind ca am varianta de back-up (Zlatograd) am luat-o catre Makaza care este de departe cea mai ok ruta catre grecia in special daca mergeti catre Thasos si Sythonia/Casandra.
- stat cam o jumatate de ora pe la 4.30 in Giurgiu, rezonabil.
- foarte putini militieni in Bulgaria, in niciun caz ce era odata. Ce am vazut erau la vedere, fara echipaje in tufis.
- drumul destul de liber (am mers cu waze)
- pe masura ce ne apropiam de makaza ne uitam cu atentie mai mare la ce se intampla acolo. Vestile nu erau bune...omor! Niste prieteni erau deja in coada (1.5km) si parcursesera in 30 min cam 400-500m...
- la 20km de vama makaza, drumul face dreapta catre zlatograd. Evident am luat-o catre zlatograd, nestiind mai nimic despre vama aia. Nu incercati sa cautati punctul de frontiera pentru ca n-o sa-l gasiti pe niciun gps. Cel putin eu nu l-am gasit pe waze si here maps. Daca va hotarati sa schimbati traseul catre vama zlatograd, cautati Thermes (Grecia) si asa veti avea traseul. Acum, cateva cuvinte despre aceasta trecere: drumul catre Zlatograd (un fel de statiune turistica) este foarte ok, pe anumite portiuni chiar impecabil! De la Zlatograd la vama mai sunt cam 4-5km daca imi aduc aminte. La vama, evident nimeni! Vamesul bulgar ne-a salutat, ne-a vorbit frumos in engleza (!!?!), ne-a urat drum bun...probabil ca nu mai vazuse oameni de ceva vreme :) Ne-a spus ca drumul e ingust cam vreo 7-8km. Intr-adevar drumul este ingust cam 10 km dupa care se largeste usor. Partea buna e ca nu circula nici dracu p-acolo. Nu se poate merge cu mai mult de 40-50kmph. Pentru cei cu copii care au probleme pe serpentine, poate fi cam nasol. Eu am doua fete gemene de 2 ani si jumatate si n-am avut nicio problema. De la vama pana la Xanti la intrarea pe autostrada sum cam 60km care se fac cam in 1h - 1h 20min. Daca nu aveti probleme cu raul de masina pe serpentine, drumul e foarte frumos, prin munti. Ideea de baza e urmatoarea: o luati catre makaza si urmariti ce se intampla cu traficul acolo. Daca e brublem, cotiti catre zlatograd. Va spuneam ca aveam niste prieteni in coada la makaza. Ei ajunsesera in coada cam cu jumatate de ora inaintea noastra. Au stat in vama 1h si 30 min. Pentru mine sa stau pe loc 1h30min e moartea! Prefer intotdeauna sa ma misc. De altfel si copiii la fel care la orice oprire incepeau sa chitaie. Am ajuns in Sythonia inaintea celor care erau in coada la makaza cam cu o ora! Ei au plecat din tara cu o ora inainte noastra.
- din cei 60km pana in xanti, cam 20km as putea sa zic ca sunt mai grei, restul e super in regula. Cand zic 20km grei ma refer la serpentine, nu la altceva.
- odata ajunsi in Xanti, am intrat pe autostrada si gata :)

Si acum sa va zic experienta celor care au mers pe mult laudata varianta kulata: au plecat cu o ora inainte noastra de acasa (02.00) si au ajuns in sythonia cu vreo 3 ore dupa noi. De ce? Au stat in Kulata peste 2 ore! Plus ca drumul a fost mult mai aglomerat si mai lung.

Ca o concluzie, am plecat ultimii din grupul de 10 familii si am ajuns primii pe varianta de backup Zlatograd. De ajuns am ajuns pe la 13.00PM in Sythonia.

La intoarcere, niciun fel de problema nicaieri: in makaza vreo 10 masini, am trecut in 10min. In Giurgiu, am trecut imediat (15min). Plecat din Sythonia pe la 11.00AM si am ajuns acasa la 21.50, exact cum a zis Waze :) Am pierdut cam 30 min la o tristete de benzinarie in Kardzali (probleme la plata cu cardul) si vreo ora sa halim ceva la un OMV (singurele varinte ok de oprit in Bulgaria pentru halit ceva...). Inca o chestie: fata de anul trecut au aparut foarte multe camere agatate de stalpi...habar n-am daca sunt active sau nu. Unele sunt marcate pe Waze, dar majoritatea nu.

Pentru cine vrea mai multe detalii, scrieti-mi pe PM.

 optzeci, on 07 iulie 2016 - 09:56, said:

Salutare,

Are cineva informatii proaspete, de ieri sau azi, despre asfaltarea dintre Daia si Uzunu? S-a terminat sau inca se lucreaza si sunt sanse de pietricele aruncate in parbriz?

Multumesc!

alaltaieri seara cand am intrat in tara era tot in lucru. nu prea era nicio miscare p-acolo dar nici nu zburau pietrele in parbriz...probabil sunt pe final cu lucrarile...

Edited by hashul33, 07 July 2016 - 10:09.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate