Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
lentile de contact vs ochelari d...

Eroare zoom la Lumix FZ82

kia optima vs vw passat

Scoala de soferi pe cutie automat...
 ANCOM: Localizarea apelantului la...

Marirea numarului de echipe calif...

Prosumatorii peste 10.2 kW obliga...

Cazier judiciar politia de sector?
 Curatare bord auto

Google Pixel 9 & 9 Pro

Cine livreaza in RO pachete trimi...

[CHESTIONAR] Cat de des va reinst...
 Configurare Rufus-4.5

Card edenred G pay ajutor!

Alternativa la manea

Taxarea vacilor in Danemarca si..
 

7D + 50mm f1.8 II

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
70 replies to this topic

#55
Valentin_

Valentin_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 11.08.2008
In cazul acesta singurul recomandat este K3-ul insa bokeh vei avea intotdeauna mai mult pe full frame , crop-ul este doar un crop din full frame , nimic mai mult.


#56
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,963
  • Înscris: 28.12.2006
Iei un f1.4 si te scoti la bookeh.

#57
DSops

DSops

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,516
  • Înscris: 10.05.2007
Am cautat pe Internet si am gasit doar plangeri despre autofocus la 7D care s-au dovedit in final user errors. Ideea ca la Canon focalizarea nu se face bine nu stiu de unde ai luat-o, Canon 7D chiar este extrem de performant in conditii in care alte camere rateaza. Testele tale, in care ai defocalizat manual, apoi ai refocalizat automat sunt nenaturale, fa mai multe teste in teren (sper ca ai trecut pe manual focus cand ai invartit de inel). Oricum, 50/1.8 este destul de primitiv, am scapat odata unul pe jos, s-a facut bucatele si am vazut cum este construit. L-am presat la loc si merge si azi fara probleme. Daca ai avut ghinionul sa prinzi chiar o camera cu defect, asta se poate rezolva in service, dar sunt foarte putine cazuri de acest fel.

Mai mult decat atat, la orice dslr gasesti plangeri pe Internet, mai ales de la cei care au cumparat proaspat camera si vor fotografii perfecte din prima zi, inainte de a invata si a-i descoperi particularitatile. Sistemul de autofocus este complex, trebuie sa il intelegi, ca sa stii cum sa il folosesti.

Apropos: cum ai testat: punctul central "mare" sau "mic"? Incearca si invers. In ce oras esti ca nu gasesti pe cineva cu alt obiectiv sau care are un 7D de care este multumit?

#58
edri

edri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,692
  • Înscris: 26.02.2008
De ce nu un 1.2? Posted Image  ... Pe crop chiar si cu 2.8 poti obtine bokeh placut.
Oricum la 1.2, 1.4 pot sa apara iar problemele de focalizare ... dar merita Posted Image  
Daca AF este problema, asa din citite aveam impresia ca cei de la Canikon sunt inaintea Pentax la implementarea anumitor moduri AF. K3 are sistemul de AF cel mai performant dintre dslrurile Pentax. Cred ca ar fi o alegere mai buna decat K5.
Asta cu obiective mai putine este o problema relativa, la nivel de fotograf pasionat care nu traieste din fotografie, e tot aia daca ai de ales ce sa cumperi din 100 sau 500 de obiective. Da, intr-adevar daca vrei obiective Tamron, de exemplu, vor fi mai putine, la CP+ au declarat ca nu vor produce noile obiective pentru baioneta K, numai cele care exista deja.
A fost doar un exemplu, in cazul Pentax nu exista doar 100 de obiective diferite care pot fi utilizate pe DSLR-urile actuale. Posted Image  Pentru Pentax ai la dispozitie numarul cel mai mare de obiective stabilizate pentru DSLR-uri. Posted Image

Edited by edri, 18 February 2015 - 17:39.


#59
Proiectil

Proiectil

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 13.07.2014
@ Dstops - posibil sa fie user error, ai dreptate , poate testele au fost facute gresit in casa,  iar afara poate mi-a tremurat mana uneori de aia a scapat focusul aiurea. Oricare-ar fi situatia m-am inteles mai prost cu acel specific 7D fata de cum m-am inteles cu panasonic DMC-L10 , nikon D7000 sau anticul Fujifilm S5600. Si la acelea cel mai des foloseam punctul central insa ziua in amiaza mare 90% din poze erau clare (back/front focus la D7000 nu se intampla decat in cluburi pe intuneric si nici atunci asa des fata de cum rata acest 7D).

Nu zic ca 7D e o camera proasta sunt sigur ca majoritatea exemplarelor sunt impecabile (am vazut multe poze foarte frumoase de aia ma atragea) insa m-a deziluzionat in special acest exemplar care mi se pare mie ca rateaza extrem de multe situatii simple. Da, punctul de focus era central "mic".

De asemenea nu am zis ca la Canon nu se face bine focalizarea, din imaginile vazute pe net observ ca se face chiar foarte-foarte bine in multe situatii, insa din ce am citit exista un numar (aici e relativa chestia pentru ca cei carora le merge bine nu zic nimic, doar acei putini carora nu le merge bine scriu despre asta si senzatia falsa apare ca problema e mai mare decat este defapt) de exemplare 7D si 70D cu aceleasi simptome, finalizate cu trimiteri in service de 2-3 ori pentru ca initial nu erau recunoscute defectele si catalogate ca "user error" - in acest caz nu am de gand sa trec prin aceasta bataie de cap. Am citit de asemenea ca in unele cazuri solutiile date de service au fost anume ajustari facute la sistemul de autofocus din body (nu re-calibrare camera-obiectiv) , sau chiar schimbarea sistemului autofocus cu totul, insa pentru asta e nevoie sa insisti mult la ei pana sa accepte ca e ceva in ne-regula (nu ma pronunt despre service-ul din Romania - era vorba de alte tari din ce vorbeau aia acolo). 60D , 500D, 550D si altele asemanatoare (seria 6xxD) nu sunt afectate de aceste probleme se pare.

Asa cum la D7000 aveam probleme cu pete pe senzor nu exclud posibilitatea ca la acest 7D sa fi fost ceva dubios.

EDIT: da il treceam pe manual cand de-focalizam :)) nu sunt chiar asa necunoscator :D

Edited by Proiectil, 18 February 2015 - 19:32.


#60
Valentin_

Valentin_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 11.08.2008
Eu nu vad ce ar avea 60D-ul este un aparat bun in bugetul tau cu un 50 1.4 ar fi o alegere buna , macar sa stai sa il storci bine , aparatul are potential.

#61
nicolaie

nicolaie

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,158
  • Înscris: 07.03.2006
Daca ai folosit Canon 50 f/1.8, ai facut cel mai rau test de focalizare cu putinta. Eu am un Sigma 20 f/1.8 care la f/1.8 nu focalizeaza de 2 ori in acelasi loc. Nu ma pot increde in el la diafragma aia sub nicio forma. Ei, cand inchid la f/2.8, si la f/2.8 trag cu el mereu pentru ca mai mereu ma gasesc in lumina slaba, face focus perfect si rapid, de fiecare data. Ai incercat si un test la f/4, la f/5.6 ?

Apai, sa iei o sticla chioara care a costat 10 dolari sa fie fabricata, si sa faci teste de focus la diafragma maxima cu ea, nu stiu la ce altceva sa te astepti. Nu e ca si cand de ieri sau de azi se stie ca 50 f/1.8 de canon nu este utilizabil la diafragma deschisa (cum nu prea era nici Nikkor 50 f/1.8 D, pana sa apara cel nou).

Am un prieten cu Canon si de fiecare data cand isi cumpara un obiectiv (si isi cumpara din alea scumpe), trimitea camera cu tot cu obiectiv la Budapesta, pentru calibrare. Apoi totul functiona perfect, asa se pare ca e cel mai bine pe Canon, desi nu e bine sa generalizez.

Sa fugi de Nikon si Canon ca sa mergi pe Pentax ca sa ai precizie de focalizare e ca si cand ai merge la McDonalds sa iti iei o salata. Eu zic intai sa incerci sa faci rost de un obiectiv decent, gen 85 f/1.8, un 70-200 f/4, un 17-40 si sa faci niste poze cu el prin oras. Nu teste aiurea, ca nu castigi nimic din ele si daca le faci rau, cine stie ce balarii iti ies iar.

Daca scula isi face treaba la poze normale, niciun test nu mai are vreo relevanta. Orice camera ai lua, daca o sucesti si o intorci, tot ai s-o returnezi. Si'apoi, daca e chiar vina camerei, atunci cand ti s-a spus sa nu iei 7D pentru ca are senzor depasit, ai dat-o inainte tot asa.

Edited by nicolaie, 19 February 2015 - 17:23.


#62
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,963
  • Înscris: 28.12.2006
"Sa fugi de Nikon si Canon ca sa mergi pe Pentax ca sa ai precizie de focalizare" nu umbla vorba ca la pentax e focus mai precis (dar nu neaparat mai rapid)?

#63
Valentin_

Valentin_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 11.08.2008
Am folosit 50 1.8 de curiozitate pe 5D MKII si tot nu aveam asa mari erori de focus , din 10 fotografii 2 erau cam soft dar la el au fost total OOF , nu face nunti , nu fotografiaza evenimente sportive eu zic ca 70D si un 50 1.4 Canon ar fi de ajuns , nu are buget de 70D atunci 60D sau mirrorless sau D7100 de la Nikon care nu este chiar atat de rau , 7D-ul in comparatie cu ele este o fosila vie , decat 7D as alege oricand un 5D MK1 second.

#64
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006
Valentine,

7D nu este deloc "fosilă vie" față de 60D. Au cam același senzor. Sau, dacă vrei, ambele sunt fosile vii față de standardele IQ de azi. Iar 70D are un senzor numai marginal mai bun la IQ față de 60D. Chestia mișto la 70D e că vine cu DPAF, util la filmare, dar sigur nu cu EF 50 f/1,8. Față de Nikon nu mă pronunț că nu am experiență proprie, dar sunt aproape sigur IQ e mai bun pe Nikon.

Mai departe, eu am frecat la greu vreo 3 ani un 7D. După ce m-am prins cum e cu AF-ul (a durat 1-2 luni) am căpătat o altă problemă - anume veneam cu mai toate cadrele sharp acasă și munceam mult la selecție. Fiind mai toate clare era mai greu de decis care să fie eliminate; pe alte criterii, gen compoziție, etc.. Cu timpul apăsam mai rar pe trăgaci ca să scutesc munca de acasă. Iar cât am avut 7D-ul, și chiar și acum, mă amuz în continuare de tot felul de habarniști pe diverse forumuri care reclamă probleme cu AF la 7D iar dacă îi iei la bani mărunți observi repede că e vorba de greșeli de utilizator. Sau alții care cumpărau 7D și foloseau numai punctul AF central. Nu neg că or exista și camere defecte, din născare sau pentru că au fost abuzate (de ex. scăpate pe jos).

De asemenea, nu neg că sunt unele limitări cu AF la precizia sa în mod tracking. Vorbesc însă de situații pe care câteodată nici camerele din clase superioare nu le rezolvă. Nu intru în detalii, oricum nu sunt situații uzuale, de zi-cu-zi.

Problema cu 7D era IQ. La ISO mic nu era cea mai bună soluție pentru foto peisaj, de exemplu. Iar la ISO >= 6400 mare IQ era cam slab. Dar AF a fost țăță-de-mâță. La nivel de 2009 era chiar un sistem inovativ dpdv al flexibilității, preciziei și vitezei la camerele din aceeași clasă. A fost motivul care pe mine m-a ținut pe Canon.

Ca sa nu vorbesc pe uscat, mai jos 2 poze cu 7D pe la ISO 4000-5000 (nu mai știu exact). Peste ieșea IQ neacceptabil în opinia mea subiectivă.
Attached File  1080_20121028_mbd_638_cristi.jpg   1.06MB   25 downloads Attached File  1080_20121209_vb_532_cristi.jpg   815.28K   25 downloads

Edited by calexe, 19 February 2015 - 17:04.


#65
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006
Eu de la început i-am spus să nu ia 7D că era overkill pentru ce voia el. Iar combinația cu 50 f/1,8 nu are nici o noimă...
Am vrut numai să combat generalizări injuste cu privire la AF de la 7D izvorâte din folclorul forumistic. Dacă a mers bine la ce am arătat mai sus va merge fără probleme la foto de zi-cu-zi dpdv precizie și viteză AF. Speram că s-a înțeles că asta voiam să zic.

Despre Pentax, ca sistem - eu n-am pus mâna, deci nu mă pronunț; dar nu mi-a plăcut ce am văzut la alții. Oricum, puteai să omiți K5 din lista de superbe camere Pentax. Inițiatorul topicului, săracu', nu știe, dar... Posted Image Iar o frază de genul "Un Nikon F4 cu obiectivul de kit 24-85 f 3.5-4.5, era mai lent la AF fata de aproape orice SDM Pentax ..." are o doză bună de umor. Tu compari viteza AF la obiective SDM Pentax (+2006?) cu Nikon F4 (make 1988 e.n., contemporan cu Decebal) + obiectiv de kit? Bănuiesc că e o greșeală la tine sau poate am înțeles eu greșit.

Edited by calexe, 19 February 2015 - 18:36.


#66
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,318
  • Înscris: 24.02.2007
@OP, as sugera sa prioritizezi ce anume doresti sa fotografiezi si cat esti dispus sa platesti pentru asta (acum + in viitorul apropiat). Eu n-as da peste 1000 EUR pe un body nou doar sa-l folosesc cu cel mai ieftin obiectiv nou de pe piata (50 1.8) sau cu un zoom de kit. Asa, pana ajungi sa completezi cu obiective decente incat sa poti scoate untul din body, deja e invechit si te uiti dupa altul.

Edited by dani.user, 20 February 2015 - 11:40.


#67
Valentin_

Valentin_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 11.08.2008
Prea multa tehnica , un 60D si un 50 1.4 si-ar face treaba de minune oricat de vechi ar fi senzorul , eu fac fotografie cu 5D1 pe langa altele si are 10 ani , ce ar trebui sa fac , sa il arunc la gunoi ?  macar sa avem compozitii bune , aparatura conteaza prea putin mai ales la acel gen de fotografie . Decat un aparat bun si un obiectiv slab , mai bine ceva echilibrat.




#68
Proiectil

Proiectil

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 13.07.2014
Am revenit insa fara vesti.

De aproape 2 saptamani pachetul inca este la ei returnat, m-au informat ca din cauza aglomerarii nu au reusit sa il verifice (asa ca nu mi s-a restituit contravaloarea inca).

Intre timp am mai citit, intradevar exista unele canon 50 f1.8 care fac focus aiurea (fiind obiectiv cel mai ieftin acum incep sa dau crezare mai mult acestei variante decat aceleia cu body defectuos).

In fine , astept o solutionare dintr-o zi pe alta. Si ma uit cu pofta la K-S2 :D

#69
edri

edri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,692
  • Înscris: 26.02.2008
Si eu ma uit la K-S2 :),da sunt ceva tehnologii tipice noilor aparate, dar este in alta clasa (inferioara) comparativ cu 7D, cu a carui ergonomie poate te-ai obisnuit deja.
50 f1.8ul care se potriveste cu K-S2 este plastic, dar ieftin si foarte bun optic.

#70
Proiectil

Proiectil

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 13.07.2014
In orice caz fiecare aparat are si bune si rele , important e sa functioneze in parametri. Pana atunci nu-mi trebuie decat rabdare :D

#71
Proiectil

Proiectil

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 13.07.2014
Rezolvat astazi, Canon returnat definitiv, cumparat aparat nou Pentax k5-2  + 18-135mm   :D   (ca prima impresie excelenta constructie si body si obiectiv , corp + obiectiv weather resistant , magnesium , bla bla)

Continui pe thread-ul Pentax cu informatii si impresii de indata ce apuc sa ma joc cu el mai mult.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate