Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
curatare catalitica, pirolitica sau mai bine lipsa ?
Last Updated: May 26 2024 10:35, Started by
zstefc
, Mar 24 2014 10:09
·
2
#1
Posted 24 March 2014 - 10:09
Salutare dragi colegi,
deschid un topic nou deoarece vreau sa aflu parerile voastre referitor la auto-curatarea cuptoarelor electrice.. as dori sa aflu niste pareri obiective ale celor care detin un astfel de cuptor, cat de eficiente sunt acest functii si binenteles daca se justifica investitia ? Nu ma pot decide ce sa cumpar: - acest Beko OIM25501X (~1000) garantie 5 Ani si cu raft telescopic, dar fara autocuratare - acest ZanussiZOA35701XK (1400 lei ) curatare catalitica - acest ZanussiZOP37902XK ( 1600 lei) curatare pirolitica |
#2
Posted 24 March 2014 - 11:35
Ca și logica, acele cuptoare care au curățare pirolitica sunt capabile sa treacă de temperaturi de 300 grade, au puteri mai mari ceea ce se traduce prin încălzire mai rapida.
Eu curat Piroliticul meu cu soda caustica+detergenți (a se citi Sano forte), bineînțeles când este călduț. Nu am folosit decât o data curățarea pirolitica în 3 ani de utilizare |
#3
Posted 24 March 2014 - 11:55
deci cuptorul tau are curatare pirolitica si nu o folosesti ? preferi sa-l cureti tu manual ?
|
#4
Posted 24 March 2014 - 12:27
Eu am cuptor cu curatare pirolitica si pot spune ca e super. L-am luat dupa ce am studiat un pic problema si am ajuns la concluzia ca e varianta optima chiar daca e cea mai scumpa.
|
#5
Posted 24 March 2014 - 12:54
defineste ce inseamna super ?
poti curata si gratarele de la aragaz ? la cat timp folosesti functia si cat de eficienta este ? ce model ai ? |
#6
Posted 24 March 2014 - 13:09
Inainte de inceperea curatirii cuptorul te avertizeaza sa scoti tot din el si sa stergi geamul de eventualele lichide(probabil ar exista riscul sa crape). In timpul curatirii pirolitice temperatura in cuptor ajunge la 480 de grade Celsius. La o asemenea temperatura arde orice urma de mancare, grasimi etc din cuptor.
Dupa ce se incheie curatirea pirolitica si temperatura din cuptor scade nu trebuie decat sa deschizi usa si sa stergi praful rezultat in urma curatirii cu o carpa uscat. Eu ma doua programe de curatire: unul rapid si unul normal. Cand cuptorul nu este foarte murdar se poate folosi cel rapid. Eu am un WHIRLPOOL AKZM 794 IX. |
#7
Posted 24 March 2014 - 13:14
cand folosesti curatarea asta lasi si gratarele din inox inauntru ?
mai exact le poti curata si pe acestea prin acelasi procedeu? AKZM 794 IX ... vad ca are si un pret pe masura ... 2200 lei Edited by zstefc, 24 March 2014 - 13:30. |
#8
Posted 24 March 2014 - 13:55
Presupun ca gratarele nu sunt din inox ci sunt doar nichelate. Eu nu le-am lasat niciodata inauntru dar avand in vedere temperatura din interior nu cred ca gratarele s-ar strica in timpul autocuratirii.
|
#9
Posted 24 March 2014 - 14:23
Nici la mine la Electrolux de 3000 Ron nu sunt de inox.
Curățarea cu soda este cea mai buna și rapida. Atenție la cuptoarele catalitice, au niște consumabile. |
#10
Posted 24 March 2014 - 14:32
eu gatesc carne direct pe gratar, binenteles sub gratar pun tava cu niste apa in ea, ca sa stranga picaturile de grasimi
dupa ce termin de gatit ,,, atat tava cat si gratarul sunt destul de murdare si m-am saturat sa frec la ele dupa fiecare masa mi-as dori ca la final sa pot lasa inauntru gratarul si tava .. comut pe curatare pirolitica ... eventual programul mai scurt si .. cu o cheltuiala de 2 lei ... as scapa de neplacerile spalatului manual iar ca bani la varianta manuala, cata apa consumi + detergenti .. cam tot acolo iesi .. dar mai si muncesti diferenta de bani este investitia intr-un cuptor bun .. Edited by zstefc, 24 March 2014 - 14:33. |
|
#11
Posted 24 March 2014 - 15:24
zstefc, on 24 martie 2014 - 14:32, said:
eu gatesc carne direct pe gratar, binenteles sub gratar pun tava cu niste apa in ea, ca sa stranga picaturile de grasimi dupa ce termin de gatit ,,, atat tava cat si gratarul sunt destul de murdare si m-am saturat sa frec la ele dupa fiecare masa mi-as dori ca la final sa pot lasa inauntru gratarul si tava .. comut pe curatare pirolitica ... eventual programul mai scurt si .. cu o cheltuiala de 2 lei ... as scapa de neplacerile spalatului manual iar ca bani la varianta manuala, cata apa consumi + detergenti .. cam tot acolo iesi .. dar mai si muncesti diferenta de bani este investitia intr-un cuptor bun .. gratarul cromat (sau inox cum ii mai zice) cat si suportul de tavi din laterale nu se baga la piroliza (valabil la orice marca). In functie de marca insa, poti baga in schimb tavile la piroliza (atentie ca nu toti producatorii ofera au asemenea tavi). Varianta 2 este sa le cureti pe toate la masina de vase (si aici sunt modele cu un accesoriu special ce permite spalarea tavilor si filtrelor de hota). Personal am cuptor cu EcoClean - ceva similar ca functionalitate cataliticului, insa superioar tehnologic, caci nu necesita schimbare in timp. |
#12
Posted 24 March 2014 - 15:30
aha deci .. suporti aia de pe lateralele cuptor-ului .. trebuiesc scosi cand actevezi functia de piroliza sau cataliza ?
nu stiam este prima oara cand aud asa ceva .. oare ce se intampla daca le lasi inauntru ? cred ca nu se pot topi ,, la 500 grade nu ? @plimbaretul - eco clean .. poate curata si gratarele si tava ? sau numai peretii ? Edited by zstefc, 24 March 2014 - 15:32. |
#13
Posted 24 March 2014 - 17:49
zstefc, on 24 martie 2014 - 15:30, said:
aha deci .. suporti aia de pe lateralele cuptor-ului .. trebuiesc scosi cand actevezi functia de piroliza sau cataliza ? nu stiam este prima oara cand aud asa ceva .. oare ce se intampla daca le lasi inauntru ? cred ca nu se pot topi ,, la 500 grade nu ? @plimbaretul - eco clean .. poate curata si gratarele si tava ? sau numai peretii ? doar la piroliza -acolo temperaturile sar de 300 grade C. Restul se bazeaza pe pereti cu acoperire speciala, iar autocuratarea functioneaza chiar in timp ce gatesti... daca lasi la piroliza gratarele si suporturile de inox - acestea fiind acoperite/suflate probabil ca apare exfolierea si posibil mirosuri nu prea sanatoase.... Pentru ecoclean ai aici mai multe detalii, inclusiv film |
#14
Posted 24 March 2014 - 19:00
Bai ce chestie tare asta cu ecoclean, credeam ca e un laser sau dezintegrator de materie in cuptor.
Particulele alea parca sunt nanoboti, m-a umflat rasul cand am citit cu autocuratarea si autoregenerarea. Pentru initiatorul topicului, ce vrei tu nu cred ca e posibil cu nici o tehnologie. Ar mai fi Aquaclean de la Gorenje interesant... (torni apa in tava si aburul inmoaie grasimea), dar fara sa cureti cu un burete nici o tehnologie nu te ajuta, ca mizeria aia nu dispare ca prin minune (si la piroliza grasimea se transforma in cenusa care trebuie indepartata). Edited by Hansolo, 24 March 2014 - 19:03. |
#15
Posted 24 March 2014 - 23:01
cenusa .. este ultima mea grija ) ca pe aia o strangi in 5 secunde
eu speram .. ca la arderea pirolitica sa pot baga si gratarul si tava si sa le scot de acolo aproape curate ) atunci intradevar isi meritau banii si ar fi fost o functie super utila dar .. asa cum spunea si colegul apanoiu mai sus ... a folosit piroliza doar odata la 3 ani ... iar in rest tot detergenti, soda si frecusul manual Aquaclean de la Gorenje ... o au toate cuptoarele deja .. adica bagi putina apa .. o lasi 10 minute sa iasa aburi si sa inmoaie mizeria .. si ramai cu vreo 500 - 700 lei in portofel sau iti cumperi si o plita in acesti bani cred ca am sa aleg un cuptor normal ... eventual cu rafturi telescopice, inox antiamprente, volum de minim 65L, garantie 5 ani (exemplu BEKO) adica caracteristici mai demne de luat in seama decat vrajelile astea de marketing ca autocuratarea ... care aproape dubleaza pretul adevarat ? Edited by zstefc, 24 March 2014 - 23:06. |
|
#16
Posted 24 March 2014 - 23:03
Nu se poate activa piroliza fără înlăturarea grilajelor. În plus durează for mult procesul de piroliza, ore întregi și f. F. Mult curent electric.
Mai bine renunti la carne |
#17
Posted 24 March 2014 - 23:50
deci nu imi usureaza deloc munca de curatare adica gratarele si tava tot manual trebuiesc spalate, ba mai mult trebuie sa scoti si grilajele, se consuma si ff mult curent, pretul cuptorului de dubleaza ... si dupa toate astea obtii putina cenusa probail de la banii arsi
Concluzia: autocuratarea este doar o vrajeala de marketing menita sa scoata mai multi din portofelului clientilor naivi |
#18
Posted 25 March 2014 - 08:06
Nu de loc vrajeala de marketing. Curatarea pirolitica este foarte utila si nici nu consuma foarte mult.Chiar daca dureaza 3 ore rezistentele cuptorului nu sunt cuplate permanent. O curatare dupa programul lung te costa cam 2 lei. E mult, e putin? Mai mult te costa soda caustica, buretele si manusile de care ai nevoie ca sa cureti cuptorul manual. Ca sa nu mai zic ca aceasta curatare manuala implica si timp si manopera.
Alegerea e a ta. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users