cum se drege tuica acra
Last Updated: Nov 04 2013 18:57, Started by
ciuleialexandru
, Aug 30 2013 18:53
·
0
#19
Posted 22 September 2013 - 19:06
#20
Posted 04 November 2013 - 14:16
Și eu fac țuică de corcoduse de mulți ani .
Corcodușele le adu abia cînd sînt coapte , cînd cad din copac . De obicei țuica o fac atunci cînd fructele se lasă la fund (2-4 săptămâni) . Ptr a fermenta mai adaug și ceva zahăr , cam 1 kg la 10-20 de l de boască. Anul acesta n-am avut timp de ia și am tot aminat-o . Am încercat s-o fac după 2-3 luni și a ieșit borș . Am aruncat-o (păcat de zahăr ). Un vecin de-al meu a făcut și el țuică , tot din corcodușele (adunate de pe jos) . A avut 2-300 l boască , foarte multă. Abia săptămâna trecută a terminat de făcut țuica . A lui a ieșit parfum , foarte bună . Dar mi-a spus că nu a băgat nici o lingură de zahăr . Mi-a arătat și țuica, nu știu exact cît a făcut ... undeva la 20-30 de l . Ptr el a păstrat-o pe cea la 50' iar cea de 40' o vinde. |
#21
Posted 04 November 2013 - 16:59
Baga zahar ars sau sirop de fructe, iti iese un fel de lichior cu care te poti face manga.
|
#22
Posted 04 November 2013 - 18:57
Quantum, on 04 noiembrie 2013 - 16:59, said:
Baga zahar ars sau sirop de fructe, iti iese un fel de lichior cu care te poti face manga. La urmă , am scos 1/2 l de borș și m-am lipsit . Și timp pierdut și lemne arse aiurea . De-acum la anul ! |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users