Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce poze faceti?

Sticker ciudat pe cutia aerului c...

lentile de contact vs ochelari d...

Eroare zoom la Lumix FZ82
 kia optima vs vw passat

Scoala de soferi pe cutie automat...

ANCOM: Localizarea apelantului la...

Marirea numarului de echipe calif...
 Prosumatorii peste 10.2 kW obliga...

Cazier judiciar politia de sector?

Curatare bord auto

Google Pixel 9 & 9 Pro
 Cine livreaza in RO pachete trimi...

[CHESTIONAR] Cat de des va reinst...

Configurare Rufus-4.5

Card edenred G pay ajutor!
 

Mergem pe litoral in vacanta ! - Ce sfaturi ne dati ?

- - - - -
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#37
robbie0071

robbie0071

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 431
  • Înscris: 08.04.2013

View Postrasistu, on 14 aprilie 2013 - 21:11, said:

salut! poti detalia? unde la sulina? cum e plaja? dar cazarea? cu ce se ajunge? banuiesc ca masina o lasi la tulcea de unde iei salupa rapida.

eu am stat la pensiunea delata miraj si a fost chiar frumos, gazde primitoare.

View PostUN_OM_SERIOS, on 16 aprilie 2013 - 16:39, said:

stii ce mă retine sa ma gandesc la a merge în grecia ? Sincer : hârţogăraia pt a ieşi din ţară, atât pt noi trei cât şi pt maşină. Asta mă ţine în interiorul ţării. Nu sunt extraordinar de bogat , sunt un om modest, dar aş face odată pe an un efort pt fiinţele dragi. Dar mi e groază cu actele necesare.
Stii, Grecia fiind in EU, nu iti trebuie decat buletinul si sa iti faci rezervare la vreun hotel pe acolo si cand treci la vama daca te opreste, cand ii dai vamesului actele(buletine, biletul de rezervare, actele masinii) pui si cativa euro acolo la mijloc ca daca nu dai nimic de la inceput, te ia prea mult la intrebari si creste valoarea spagii. Si eventual sa te interesezi si in ce tara e mai ieftin combustibilul ca sa stii cum iti planifici drumul. si daca ai un telefon cu android, l poti folosi pe post de gps cu ajutorul programului igo primo de care eu sunt f multumit, cauti pe google igo primo si modelul telefonului tau

Edited by robbie0071, 21 April 2013 - 13:59.


#38
traby

traby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 250
  • Înscris: 13.06.2008
du-te bre cu euroii in acte la vama...se uita la buletin si la mecla ta si adios...liber in bg-gr.

#39
robbie0071

robbie0071

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 431
  • Înscris: 08.04.2013

View Posttraby, on 21 aprilie 2013 - 13:53, said:

du-te bre cu euroii in acte la vama...se uita la buletin si la mecla ta si adios...liber in bg-gr.
Am iesit din romania de n;spe ori, pana nu bagi ceva banuti...poti sa ai tu toate actele in regula ca te pune sa desfaci bagajele, se uita la masina si tot iti gaseste ceva in neregula, asa ca mai bine dai de la inceput si nu te doare capul. dupa ce iesi din romania, nu mai ai probleme, majoritatea vamilor fiind desfiintate pentru ca exista SCHENGEN

#40
knauf75

knauf75

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,362
  • Înscris: 29.05.2008

View Postrobbie0071, on 21 aprilie 2013 - 14:22, said:

Am iesit din romania de n;spe ori, pana nu bagi ceva banuti...poti sa ai tu toate actele in regula ca te pune sa desfaci bagajele, se uita la masina si tot iti gaseste ceva in neregula, asa ca mai bine dai de la inceput si nu te doare capul. dupa ce iesi din romania, nu mai ai probleme, majoritatea vamilor fiind desfiintate pentru ca exista SCHENGEN
termina ,ma, cu vrajelile astea...eu ies cel putin odata pe luna din tara,fie la bulgari,fie la unguri sau ucraina. nicio spaga! nu-ti cere nimeni nimic...daca vrei sa-i dai ceva ,s-ar putea sa te caute si-n cur din cauza asta.
altadata foloseste vama cand vrei sa iesi din tara,da? Posted Image

#41
aka_razvan

aka_razvan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 678
  • Înscris: 10.12.2008

View Postrobbie0071, on 21 aprilie 2013 - 14:22, said:

Am iesit din romania de n;spe ori, pana nu bagi ceva banuti...poti sa ai tu toate actele in regula ca te pune sa desfaci bagajele, se uita la masina si tot iti gaseste ceva in neregula, asa ca mai bine dai de la inceput si nu te doare capul.

Cred ca tu ai iestit din tara ultima data in anii '90, sau faci bisnita.
De unde vii bre cu ciungile astea?
Te mai iau si unii in serios...

Edited by aka_razvan, 21 April 2013 - 19:36.


#42
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,900
  • Înscris: 04.07.2010
@robbie0071: în UE de obicei nu te întreabă nimeni de actele maşinii, şi nici nu te caută în bagaje dacă te duci în concediu. Cât despre şpagă ... nici vorbă, nu se dă nici o şpagă la vamă. Poate dacă faci comerţ, adică dacă transporţi marfă când treci vama, dar nu e cazul aici, omul se duce în concediu.
Poliţistul de frontieră Ro/Bg doar îl va întreba unde merg, el va spune că "în concediu, în Grecia", apoi ăla se va uita la CI-uri şi la paşaportul fetiţei (ca să vadă dacă feţele corespund cu ale celor din maşină) şi atât. E posibil să se uite şi la actele maşinii (talon şi cartea verde), e adevărat, dar de obicei nu se uită. Iar la intrarea în Grecia va fi şi mai simplu. Nu mai vorbesc de întoarcerea spre Ro. Deci nu va fi nici o problemă, nu speria omul aiurea, că doar nu transportă băutură, ţoale sau vreo canistră cu combustibil, că nu mai suntem în anii '90. Se duce în Grecia în concediu, ca şi cum s-ar duce într-un alt loc din ţară, adică având un bagaj cu strictul necesar pentru confortul familiei lui.

Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 21 April 2013 - 23:33.


#43
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
Aveti mare grija - daca "uitati" niste euro prin acte la vama pot sa va considere la incercare de mituire si sa petreceti concediul dand "cu subsemnatul" declaratii la racoare. Nu riscati. Aici e vorba de vama, unde sunt multe camere video ascunse si pentru doar cativa euro nici un vames nu risca. "Uitarea" unei bancnote e buna insa la politisti daca v-a prins cand ati gresit, mai ales in Bulgaria.

#44
alinuta123

alinuta123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,348
  • Înscris: 03.08.2007

View PostOvidiuNS, on 21 aprilie 2013 - 23:32, said:

că doar nu transportă băutură, ţoale sau vreo canistră cu combustibil, că nu mai suntem în anii '90
Avem colegi de forum (de ex. @Catalin_S si nu numai) care au plecat chiar si cu canistre cu benzina la ei (acum vreo 2-3 ani, cand la greci erau greve mai dese si aveau probleme cu combustibilii) si tot nu l-a intrebat nimeni de sanatate!!!
Noi am fost si in Turcia si nu ne-a controlat nimeni in portbagaj (desi acolo, vamesii mai pot face asta din cand in cand dar, daca te stii in regula, nu trebuie sa ai motive de ingrijorare)!
Din 2006 am iesit/intrat de zeci de ori din/in tara si nu am dat niciodata spaga in vama (si nici nu ni s-a cerut)!!!
Din 2009 urmaresc si scriu cu regularitate pe topicul "Cu masina, spre Grecia" si nu imi amintesc sa se fi plans cineva de dat spaga in vami...
Chiar sunt uluita sa citesc acum asta! Posted Image

#45
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,784
  • Înscris: 06.10.2012

View PostUN_OM_SERIOS, on 14 aprilie 2013 - 18:43, said:

Salut tuturor.
  Anul acesta vrem, eu si sotia sa ducem fata ( are 9 ani ) la mare . Va rugam pe cei care cunoasteti litoralul sa ne dati si noua anumite indicii si anume :   1. Unde gasim o plaja lina, care sa patrunda usor in mare, nu brusc pt ca fetita sa se poata juca in voie ???

Asteptam sfaturile si parerile voastre. Multumim.

Sfatul meu este sa nu mergeti in Romania.
Treceti la Bulgari si o sa aveti o vacanta frumoasa.
La noi sunt preturi mari, nesimtire multa, mizerie cat cuprinde.
O singura data am fost si eu cu copila in Constanta, la plaja. In 5 zile am cheltuit cca 500 E si a fost ultima oara cand am practicat sportul asta.
Anul viitor am plecat in BG, am stat 5 zile la hotel de 4 stele, all inclusiv, nu am mai cheltuit nici o leva in plus. A costat 700 E in full sezon.
Luati-va copilul si plecati, sfatul meu prietenesc.

#46
alinescoo

alinescoo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,791
  • Înscris: 21.11.2005
Va salut si eu si va cer sfatul. Eu cu sotia si fetita de 3 ani jumate am vrea sa ne facem concediul la Marea Neagra. Nu vreau sa merg pe altundeva deoarece sotia e insarcinata in 4 luni si nu as vrea sa intervina ceva probleme de spitalizare si sa fiu intr-o tara straina. Anul trecut am fost la Mamaia si ne-a placut, exceptand hotelul de 2* si galagia (era langa discoteca). Anul asta vreau sa merg pe ceva all inclusive, neaparat si piscina si loc de joaca pentru copii. Dupa indelungi cautati printre pareri de hoteluri, cel mai rezonabil mi s-a parut Savoy. Nu datorita pretului :) ci a parerilor relativ bune ale vizitatorilor.  Perioada in care ne-am horat sa mergem este 25-30 iunie. O fi apa rece pe atunci ?

Voi ce parere aveti ? Ceva sfaturi ? Ceva recomandari de hotel bun langa plaja ?

#47
alinuta123

alinuta123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,348
  • Înscris: 03.08.2007

View Postalinescoo, on 22 aprilie 2013 - 15:09, said:

Anul asta vreau sa merg pe ceva all inclusive, neaparat si piscina si loc de joaca pentru copii. [...]
Ceva recomandari de hotel bun langa plaja ?
Anul trecut, sora mea a mers cu familia la Hotel Malibu din Mamaia. Au fost extrem de incantati de conditiile de cazare, plaja si au laudat micul dejun foarte generos.
Pentru copii era amenajat special un loc de joaca, iar de piscina nu au avut nevoie, deoarece plaja hotelului este destul de restransa, situata chiar in fata lui, intr-un golfulet (parintii putand astfel sa-si supravegheze cu usurinta copiii).
Masa poate fi luata si la restaurantul hotelului (din pacate, nu am cunostinte daca acesta practica sistemul AI). Stiu doar ca pana in 5 ani copiii au micul dejun gratuit.
Daca va fi vreme buna sunt sanse mari ca pitica voastra sa aibe si prilej de balaceala...
Mult succes in alegerea facuta! Posted Image

#48
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
@alinescoo - puteti incerca si Albena - 1 ora de Mangalia, 80km, vama libera si deschisa non-stop. Curatenie si liniste. Exact invers stresului din Mamaia. Apa marii in iunie depinde de noroc, dupa cum sunt curentii. Avantaj daca e piscina la hotel.

Edited by Oxigen1234, 22 April 2013 - 17:14.


#49
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

View Posthappyastrid, on 15 aprilie 2013 - 17:28, said:

iar conditiile de cazare sunt aproximativ egale cu cele din Bulgaria, daca nu chiar mai rele uneori la aceleasi "stele"),

Conditiile de cazare in BG sunt net superioare Greciei...unde pentru o cazare decenta scoti ceva bani din buzunar....


View PostBIDON, on 16 aprilie 2013 - 18:17, said:

iar legat de pasaport pentru copil, nu cred ca-ti trebuie cat timp esti in EU
Pasaportul este obligatoriu...plus ambii parinti prezenti ...sau procura


View Post-Diana-, on 22 aprilie 2013 - 09:15, said:

Treceti la Bulgari si o sa aveti o vacanta frumoasa.

Si eu recomand Bulgaria in cazul vostru...de preferat Sunny Beach....

#50
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,784
  • Înscris: 06.10.2012
Pasaportul este obligatoriu in cazul copiilor, atata timp cat iesi de pe teritoriul Romaniei, indiferent de stat UE sau neUE.
Procura la notar in caz ca pleci doar cu copilul propriu dar fara sotul/sotia, sau in cazul in care pleci cu alt copil care nu este al tau, ai nevoie de procura notariala( completata de ambii parinti, sau tutorele in cauza).

BG in materie de turism( vorbind de stelele afisate pe fronstispiciul hotelului), este net superioara Greciei, cel putin eu asa am descoperit.
Un hotel de 4 stele din BG, nu se compara cu 4 stele turcesti, dar este mai ok decat 4 stele romanesti sau grecesti.

Eu am fost in Nessbar, hotel Bay Mare, sora mea merge des in Obzor la Miramar, cu copiii aferenti, cu tot :)
Pt astea pot sa jur ca sunt ok, nu ma lansez la alte nume, nu cunosc, nu bag mana in foc.

#51
alinescoo

alinescoo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,791
  • Înscris: 21.11.2005
Sunt bune de ceva si site-urile astea cu pareri, ca ma ajuta sa mai elimin din hoteluri. Din locurile pe unde ati fost, la Mamaia, o recomandare de hotel de 2* ?

#52
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,784
  • Înscris: 06.10.2012
Decat hotel de 2 stele, mai bine incercati la o gazda.
Sunt destule vile si vilisoare, ati putea sa stati in conditii mai bune decat la hotelul de 2 stele.
Banuiesc ca iesiti si mai ieftin asa.

#53
alinescoo

alinescoo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,791
  • Înscris: 21.11.2005
Da, si asta e o varianta de luat in calcul. Initial, dupa cum se vede mai sus am vrut la 4*, dar in urma mai multor review-uri citite am ajuns la concluzia ca nu merita banii.
Ce e important e sa fie aproape de plaja si de terasele cu mancare. Anul trecut am fost la Hotel Patria 2*, care era pozitionat foarte foarte ok, Practic treceam strada si eram pe plaja.

#54
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
pai mergi tot acolo

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate