Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Model similar de aplicație f...

Amplificator CATV XI-CAB HA 8626 ...

Unde pot asculta muzica anilor 90...

Nu cred ca voi mai plati pentru a...
 Cumparare masina

cum influenteaza numarul ETF-uril...

roADN.ro Ce medicamente sunt bune...

Proiect canalizare in comuna Berc...
 Cand ati observat ca aveti nevoie...

Chestionar Medicina Alimentaț...

RCA 2024: ieftin sau scump?

Se mai achita taxe de reziliere?
 Probleme retea, router?

Burete dur pentru perna scaun rul...

RCA firma

Conditii minimale router FiberLin...
 

De cate ori poti lua amenda pentru aceeasi contraventie ?!?!?

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#19
Sir_Johnny

Sir_Johnny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,087
  • Înscris: 27.12.2010
Ultima rovinieta am platit-o la sfarsitul lunii iulie si am facut-o pe 3 luni... probabil d-aia nu mi-am batut capu cu asa ceva.

Cu siguranta a expirat cu o zi inainte sa iau amenda... sau poate o aveam, dar nu mai am rahatu ala de bon pe care ti-l da acuma, biletel asa mic n-am mai vazut pentru asa ceva, deci nu pot demonstra ca aveam taxa de drum platita.

#20
cornel001

cornel001

    Scapat de la balamuc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,261
  • Înscris: 30.07.2005

View PostVipeR85, on 10th April 2012, 00:22, said:

sa iti dau cateva ex. : daca dai muzica tare la 22:30 si vine militia si iti da amenda, iar la 23:30 tu inca ai muzica tare si vine iar militia..mai primesti o amenda.
daca furi la 22:30 ceva, te prinde politia si iti face DP, iar la 24:00 te prinde iar la furat, iti mai face un DP si din cest moment devi recidivist. daca furi la 22:00, nu esti prins,mai furi la 23:00 si nu esti prins, dar mai furi la 24:00 si esti prins, se cumuleaza faptele si se considera circumstante agravante, etc...
Bun, zi-mi te rog cum se traduce asta in cazul nostru.
Sa zicem ca n-am realizat ca mi-a expirat Rovinieta.
Am facut un drum si am fost inregistrat.
La intoarcere iar.
Peste o luna se repeta (am fost tot uituc)
Imi vin amenzile dupa 6 luni.
Legea spune ca platesc amenda 1 data sau de 4 ori ?

Edited by cornel001, 10 April 2012 - 15:00.


#21
Josef_Mengele

Josef_Mengele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,997
  • Înscris: 09.10.2011
O singura amenda. Exista o decizie a Curtii Constitutionale, din toamna anului trecut, cand Curtea s-a pronuntat cu privire la legalitatea suspendarii talonului pe loc, fara dovada, pt cei prinsi fara rovigneta, si a facut putina lumina in legislativ.

Cat de curand, <sa se termine gutanii care dau cu bani in CNADNR, precum cel de mai jos,> se va introduce un soft care nu va permite amendarea decat o singura data, pana la expediere, si apoi iara.

View PostVipeR85, on 10th April 2012, 00:22, said:

:console: pai contraventiile ori sunt repetate ori in forma continuata, nu prelungita ca nu exista asa ceva. se pare ca habar n-ai despre ce vorbesti.
Plateste tu 100 amenzi la distanta, si lasa-i paia care nu au habar despre ce vorbesc sa le conteste!

Eu am fost printre primii amendati de radarele fixe de pe DN, primind cate 2 amenzi pe luna, si printre primii amendati de rovigneta, primind cam 25 de amenzi, din care am platit numai o rovigneta, si o amenda de viteza, in cuantumul maxim prevazut de lege pt contraventia respectiva.

Principiile de drept penal se aplica si in dreptul civil, anume legea care te avantajeaza, continuitatea contraventiei sau a infractiunii sunt acelasi drac.

A merge fara rovigneta e o singura contraventie, indiferent ca merg o secunda sau 1 an, indiferent ca trec printr-un punct de amendare sau 100!
Statul e dator sa ma informeze ca sunt in culpa, sa imi zica, cutarescule, ai uitat de rovigneta, platesti amenda, odata cu amenda ai un timp de mers moca necesar intrarii in legalitate, si cumpara-ti rovigneta! Faptul ca imi da 10 amenzi pt acelasi drac, le umple tribunalele, unde pierd.

La fel si cu mersul cu viteza, si cu ascultatul de muzica. indiferent ca merg 1 minut, sau 10 zile, tot o singura contraventie este! Pana cand nu sunt amendat, pana nu mi se aduce la cunostinta faptul ca sunt in ilegalitate, nu comit decat o singura contraventie.

In cazul rovignetei e o singura amenda, dar la viteza amenzile sunt intre x si y, si daca prinzi mai multe radare, platesti cea mai babana amenda, si in cuantumul cel mai mare. Dar nu platesti 10.

Tu vrei articole de lege, dar esti intr-o eroare logica. Daca n-ai cap, degeaba ti le dau, vei fi incapabil sa le procesezi! Exemplu dat de tine cu ascultatul muzicii e un exemplu prost, care imi demonstreaza ca nu ai habar despre ce vorbim!

O analogie corecta, ar fi fost ca atunci cand asculti muzica tare, si vine militianul la usa, in loc sa iti dea o amenda, sa iti dea 15 amenzi, pt ca au fost 15 apeluri care te-au reclamat!

Edited by Josef_Mengele, 10 April 2012 - 16:38.


#22
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,669
  • Înscris: 01.12.2001

View PostJosef_Mengele, on 10th April 2012, 17:35, said:

Eu am fost printre primii amendati de radarele fixe de pe DN, primind cate 2 amenzi pe luna, si printre primii amendati de rovigneta, primind cam 25 de amenzi, din care am platit numai o rovigneta, si o amenda de viteza, in cuantumul maxim prevazut de lege pt contraventia respectiva.
Restul PV-urilor le-ai contestat? (sau le-ai ignorat).
Daca le-ai contestat poti scrie aici cum ai formulat contestatia.

La rovinieta poti plati doar contravaloarea unei singure roviniete pt 1 an de zile dar amenda (stiam ca) trebuie platita pt fiecare abatere.

Totusi ceva nu e clar: plateai cate o amenda/luna doar?
De ce doar 1/luna si nu 1/an? (daca tot e aceeasi abatere). Sau chiar 1/in viata. (na! intreb si eu ca ceva e putred aici).

#23
fezo

fezo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,767
  • Înscris: 16.07.2007
Parca la amenzile pentru rovigneta era ceva neclar la semnatura. Daca tin minte bine cineva a contestat amenda si a cistigat, deoarece era semnata electronic.
Uite am cautat pe goagal si am gasit ceva:

Există art 17 din Ordonanța 2/2001, privind regimul de aplicare a contravențiilor pe teritoriul României, care obligă semnarea acestor procese-verbale, sub sanțiunea nulității absolute.
Oficialii CNADNR susțin că documentele sunt valabile pentru că au semnătura electronică a agentului constatator.
Prevederile Legii nr 445/2001,precizeaza , că "înscrisul în formă electronică este destinat pentru a fi citit prin intermediul unui program informatic".
In 2001, când s-a publicat Ordonanța nr 2 privind regimul contravențiilor în România nimeni nu a prevăzut posibilitatea folosirii semnăturii electronice, aceasta nefiind inclusă în textul legii.
Judecătorii pretind în instanță ca procesul-verbal de contravenție să conțină obligatoriu o serie de date legate de instituția care l-a emis, sancțiunea aplicată, numele și prenumele agentului constatator și semnătura acestuia.
Dacă lipsește un singur element, conform Ordonanței 2/2001, procesul-verbal este nul de drept (conform articolului 17).

Citeste mai mult: http://www.avocatnet...l#ixzz1rerGauh2


Mai este cumva valabil? Cei care ati primit amenda prin posta era sau nu cu semnatura?

#24
dakian67

dakian67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 24.07.2008
Nu sînt specialist în legislație,am stat doar și-am analizat logic cele discutate.Cred că @Mengele este mai aproape de adevăr,și am judecat așa: în cazul reclamat de inițiatorul topicului,vina sa este aceea de-a fi circulat fără rovignetă.Camerele de supraveghere sînt cele care au făcut constatarea acestei nereguli,întîmplîndu-se să fie două,în aceeiași zi.Puteau să fie și 100 de camere,constatarea era aceiași,pentru aceiași vină: în ziua cu pricina,vinovatul NU avea rovignetă.Va plăti deci O amendă,pentru contravenția săvîrșită.Poate că omul habar nu avea că nu mai are rovignetă.Atît timp cît nu i s-a adus la cunoștință că este contravenient,nu poate primi mai multe sancțiuni pentru o singură contravenție.Dacă constatarea faptului că nu are rovignetă era făcută de un echipaj ARR,de exemplu,atunci învinuitul lua la cunoștință de contravenția făcută,plătea amenda corespunzătoare și era obligat să ia măsuri(eventual să-și cumpere o rovignetă din prima benzinărie întîlnită în cale).Dacă,prin absurd,era oprit de-o altă patrulă ARR cîțiva km mai încolo,nu ar mai fi fost sancționat,pentru că i-ar fi fost obiectiv imposibil să se conformeze legii.Dar dacă ar fi fost oprit de o altă patrulă, la cîteva sute de km distanță,este posibil să fi primit o altă amendă,pentru că ar fi putut să intre în legalitate,dar nu a vrut.
Acum,este posibil ca să nu am dreptate,dar eu așa am judecat.

#25
smecheras

smecheras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 592
  • Înscris: 03.09.2006

View PostSir_Johnny, on 9th April 2012, 23:22, said:

Daca omori un om ti se ia permisu'. Daca omori 2, cate permise de conducator auto ti se iau ?!?!?!?!

Doamne fereste sa fie vorba de amenzi din omorat oameni, ca atunci astia ar face bani din certificate de deces, fara numar si te-ar lasa sa conduci in continuare sa mai omori. :lol:

daca omori un om ti se supenda permisul cu sau fara drept de circulatie si esti cercetat penal. daca mai conduci si mai omori odata neavand drept de circulatie te incadrezi la alta vina.

View Postvladmarica2006, on 9th April 2012, 23:38, said:

Eu din cate stiu nu ai voie sa iei 2 amenzi in 24 de ore pentru aceasi contraventie.

De exemplu, cand iei amenda ca ai mers fara bilet, daca te mai prinde odata si le arati amenda nu iti mai da inca una, ca doar, daca nu am avut bani sa imi cumpar bilet cand am plecat acasa, de unde sa am pentru atunci cand ma intorc.

stii gresit. poti lua 30 de amenzi daca esti insistent. amenda la ratb e doar pentru linia si cursa respectiva. nu iti inlocuieste abonamentul pe 24 de ore.

View PostJosef_Mengele, on 9th April 2012, 23:58, said:

Nu iei amenda pana nu ti se aduce la cunostinta statutul de contravenient! Asta e valabil doar in cazul amenzilor la distanta.
Cand iei amenda pt bilet, controlorul te instinteaza ca esti contravenient.

Eu am luat 3 radare in cascada, ;a 15 minute unul dupa altul, insa de fiecare daca am fost oprit de militie si informat de statutul de contravenient, amenzile fiind legale.
Daca insa eram filmat de 3 camere radar, si primeam amenzile prin posta, puteam primi amenda maxima pt contraventia cea mai grava. Atat!

pai nu prea atat. pentru ca in scoala inveti sa verifici actele masinii inainte de a pleca la drum cu o masina. acea masina poate fi furata sau implicata intr-o infractiune.

faptul ca esti uituc nu te absolva de vina. te inculpa
nu e vina mea ca tu uiti ca nu ai asigurare si lovesti 20 de masini si apoi ceri iertare ca nu stiai ca nu ai asigurare... si repari doar prima masina... ca deh...
dar orisicat. legea este interpretabila. fiecare o interpreteaza in favoarea sa.
toate cele bune

#26
Josef_Mengele

Josef_Mengele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,997
  • Înscris: 09.10.2011

View Postdorin_2k, on 10th April 2012, 19:58, said:

Restul PV-urilor le-ai contestat? (sau le-ai ignorat).
Daca le-ai contestat poti scrie aici cum ai formulat contestatia.

La rovinieta poti plati doar contravaloarea unei singure roviniete pt 1 an de zile dar amenda (stiam ca) trebuie platita pt fiecare abatere.

Totusi ceva nu e clar: plateai cate o amenda/luna doar?
De ce doar 1/luna si nu 1/an? (daca tot e aceeasi abatere). Sau chiar 1/in viata. (na! intreb si eu ca ceva e putred aici).
1 amenda pe luna imi trimiteau aia de la CNADR, ca eu circulam des.

Si amenzile mi le-au trimis dupa 1 an, cum am primit prima amenda mi-am luat rovigneta. Si am contestat toate amenzile primite ulterior, pana la data cand am fost instintat de faptul ca nu am rovigneta.

Le-am contestat prin posta, ca nu imi permiteam sa merg prin toate judetele tarii, unde m-au prins astia!

Quote

Model contestatie amenzi multiple rovinieta
Către

Judecătoria ………………..

Domnule Președinte,

Subscrisa, ………………….., cu sediul în ……………………………,

în contradictoriu cu

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) - Centrul de Studii Tehnice Rutiere si Informatica – CESTRIN, cu sediul la adresa Bd. Iuliu Maniu 401A, sector 6, București,

formulăm prezenta

Plângere împotriva procesului-verbal de contravenție

Seria ……… nr. ………….. din data de …………., încheiat de agent constatator …………. ………. angajat al C.N.A.D.N.R S.A.-CESTRIN, cu autorizația de control nr. ……………., prin care solicităm

În principal:

    anularea procesului-verbal susmenționat și, pe cale de consecință:

    anularea măsurii de sancționare contravențională a subscrisei

În subsidiar:

    înlocuirea sancțiunii contravenționale cu avertisment.

Scurt istoric al situației de fapt

În perioada anului trecut, subscrisa S.C. / PF …………………….. nu am achitat rovinieta aferentă perioadei de utilizare a drumurilor publice conform dispozițiilor legale. Acest fapt nu a fost unul intenționat și s-a datorat unei neglijențe de natură administrativă. Această neglijență a fost sesizată și remediată la data de ……………., când a fost achitat tariful de utilizare pe o perioadă de 12 luni, în valoare de 28 de euro.

La data de ……………., subscrisa a primit un proces verbal de constatate a unei contravenții (numită în continuare contravenția nr. 1), similar celui supus contestației în prezenta speță. Subscrisa a înțeles și a recunoscut culpa în care s-a aflat și a achitat amenda cu care a fost sancționată.

La data de …………………, subscrisa a primit un nou proces verbal contravențional care atestă o contravenție ulterioară (numită în continuare contravenția nr. 2) pe care îl contestăm. Prin intermediul acestui proces verbal, ni s-a adus la cunoștință că am fost înregistrați, la data de ……………………, pe raza ……………………….., jud. …………… DN …………………, circulând cu vehiculul cu numărul de înmatriculare ………………………. fără a avea achitată contravaloarea tarifului de utilizare reglementat de O.G. 15/2002.

Înregistrarea a fost efectuată cu ajutorul mijloacelor tehnice ale sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control ar rovinietei – SIEGMCR, respectiv o camera montată în localitatea ………………….

Motivele pentru care întelegem să contestăm contravenția nr. 2 sunt urmatoarele:

    Contravenția nr. 1 este aceeași cu contravenția nr. 2, fiind incidente prevederile O.G. 2/2001, precum și prevederile CEDO și ale Codului penal românesc în ceea ce privește reglementarea faptelor săvârșite în formă continuă;

    Suma primita de CNADNR drept valoare de despagubire reprezintă contravaloarea unei roviniete pe 12 luni.

Pe larg,

    Având în vedere de următoarele aspecte, considerăm contravenția nr. 1 ca fiind aceeași cu contravenția nr. 2:

        În lumina jurisprudenței CEDO, contravențiile referitoare la circulația pe drumurile publice sunt încadrate în sfera ”acuzațiilor în materie penală” la care se referă primul paragraf al art. 6 CEDO. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a considerat în jurisprudența sa (Cauza Maszini c. României – hotararea din 21.09.2006, Eanady c. Slovaciei, Ziliberberg c. Moldovei) că normele juridice ce sancționează astfel de fapte au caracter general și că urmăresc un scop preventiv și represiv, aceste criterii (alternative) fiind suficiente pentru a demonstra că fapta în discuție are, în sensul art. 6 din Convenție, caracter penal. Ca o consecință a aplicării în cauză a dispozițiilor art. 6 din Convenție prezentul litigiu trebuie să ofere și garanțiile procesuale recunoscute și garantate de acest articol. Pe cale de consecință trebuie recunoscute și garanțiile specifice în materie penală din art. 6 al Convenției, printre care lipsa pericolului social, precum și înlesnirile oferite de Codul penal.

        Art. 17 alin. 1 din Codul penal definește infracțiunea ca „fapta care prezintă pericol social, săvârșită cu vinovăție și prevăzută de legea penală”. În accepțiunea sa cea mai generală, contravenția, asemenea infracțiunii, conform CEDO, este o fapta a omului, un act de conduita exterioara a acestuia, interzis de lege sub o sancțiune specifică, care este pedeapsa1. Spre deosebire de infracțiune, care prezintă pericol social mai ridicat, cu consecințe mai grave si dăinuie în timp, la contravenție, acest pericol este mai redus, iar urmările sunt mai reduse;

        Conform doctrinei, „infracțiunea continuă se caracterizează prin prelungirea în chip natural a acțiunii sau inacțiunii, ce constituie elementul material al laturii obiective, după consumare, până la intervenția unei forte contrare. Tot doctrina de specialitate ne indică, în mod unitar, modul în care pot fi identificate infracțiunile continue, și anume „după elementul material al laturii obiective ce presupune o acțiune ori o inacțiune ce durează în timp ca: deținerea, rămânerea, purtarea, conducerea unui autovehicul etc. Activitatea infracțională la unele infracțiuni continue este susceptibilă de întreruperi care sunt determinate de natura activității infracționale, spre exemplu portul ilegal de uniforma care poate fi întrerupt noaptea și reluat dimineața. Aceste întreruperi țin de natura infracțiunii și nu afectează unitatea infracțiunii continue” 2.

În cazul de față, intervenția forței contrare este notificarea de către agentul constatator al contravenției nr. 1, contravenție recunoscută de subscrisa. Însă, prin contravențiile ulterioare (cu referire specială la contravenția nr. 2), ni se creează o situație mai grea decât cea prevăzută în legea penală, fiind ținuți la plata mai multor amenzi pentru aceeași faptă.

În subsidiar, vă învederăm că dreptul penal romanesc, nu reglementează cumulul aritmetic al pedepselor decât în cazuri extreme, expres și limitativ prevăzute de lege; astfel, dacă instanța ar alege să aplice cumulul de amenzi contravenționale, ni s-ar crea o situație mult mai dificilă în comparație cu pericolul social generat de fapta săvârșită.

        Una dintre trăsăturile esențiale ale contravenției este existența pericolului social. În doctrină, precum și în practică se remarcă obligativitatea organelor judiciare de a analiza in concreto respectiv gradul de pericol social de la caz ca caz. În speța de față, în mod evident, această analiză nu a fost efectuată.

    Suma primita de CNADNR drept valoare de despagubire reprezintă contravaloarea unei roviniete pe 12 luni.

Conform art. 8 alin. (3) din O.G. 15/2002, modificată ulterior, „contravenientul are obligația de a achita, pe lângă amenda contravențională, cu titlu de tarif de despăgubire, în funcție de tipul de vehicul folosit fără a deține rovinietă valabilă, sumele stabilite conform Anexei nr. 4”.

Conform sus-citatei anexe nr. 4, cuantumul tarifului de despăgubire aplicabil pentru un autoturism este de 28 de euro, adică identic cu tariful de utilizare pentru 12 luni a drumurilor naționale. Această situație este valabilă pentru toate categoriile de vehicule menționate în anexele nr. 1 (care reglementează nivelul de utilizare a drumurilor naționale) și nr. 4 (care reglementează cuantumul tarifului de despăgubire aplicabil) din Ordonanța nr. 15/2002, cu modificările ulterioare.

S-ar putea trage concluzia că acest tarif de despăgubire reprezintă contravaloarea rovinietei pe 12 luni și că, odată achitat acest tarif, utilizatorul drumurilor naționale va avea o rovinietă valabilă. Acest aspect este contrazis de comportamentul CNADNR S.A. care, în mod abuziv, percepe tariful de despagubire la fiecare nouă presupusă „contravenție” pe care o constată.

În concluzie, în eventualitatea în care un vehicul tranzitează drumurile naționale timp de câteva luni, fără să aibă cunoștință că nu o deține rovinietă valabilă, poate fi amendat contravențional de cateva zeci de ori și, pe lângă această sancțiune, va trebui să achite către CNADNR S.A. tot atâtea tarife de despăgubire câte presupuse contravenții a săvârșit! Or, dacă s-ar proceda în asemenea fel, deși legea este foarte clară în sens contrar, ar lua naștere o situație extrem de dificilă pentru contravenient, disproporționată față de pericolul social generat.

Având în vedere argumentele expuse, vă solicităm să luați măsurile legale care se impun în acest caz, respectiv anularea sancțiunilor prezentului proces verbal, respectiv înlocuirea cu avertisment.

În drept, invocăm art. 5 alin. (2), art. 20 alin (2) din OG 2/2001, art. 8 alin. (3) din O.G. 15/2002,

În probațiune depunem dovada cu înscrisuri.

Depunem prezenta plângere în doua exemplare, pentru comunicare.

Cu stimă,

…………………………

………………………….

1 Constantin Bulai, Infractiuni si contraventii, Criterii de deosebire in teoria dreptului si in legislatie, in “Studii si cercetari juridice” nr 2/1973, p. 261-271.

2 Constantin Mitrache, Drept penal Roman, partea generala, p.232 - 233


#27
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,669
  • Înscris: 01.12.2001

View PostJosef_Mengele, on 12th April 2012, 11:19, said:

Le-am contestat prin posta, ca nu imi permiteam sa merg prin toate judetele tarii, unde m-au prins astia!
Mersi de exemplul dat.
Nu cred ca as fi reusit sa formulez asa ceva fara ajutorul unui avocat. (nu ca as avea nevoie, dar e bine de aflat si tinut prin casa un astfel de exemplu).
Si la toate ai castigat? Toate au fost judecate in lipsa?

#28
Josef_Mengele

Josef_Mengele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,997
  • Înscris: 09.10.2011

View Postdorin_2k, on 12th April 2012, 13:52, said:

Mersi de exemplul dat.
Nu cred ca as fi reusit sa formulez asa ceva fara ajutorul unui avocat. (nu ca as avea nevoie, dar e bine de aflat si tinut prin casa un astfel de exemplu).
Si la toate ai castigat? Toate au fost judecate in lipsa?
Sa fiu cinstit toate raspunsurile venite la posta au fost pozitive. Daca o fi una negativa, ramasa fara raspuns, nu stiu! Inca n-am primit somatie de la finante!
Fiind din Bucuresti, si fiind amendat doar in judete, nu in IF, nu m-am putut prezenta nicaieri. Daca se judecau in Bucuresti poate m-as fi dus.

Edited by Josef_Mengele, 12 April 2012 - 16:01.


#29
AnjinSan

AnjinSan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 06.04.2004
Salut, stiu ca dezgrop un topic vechi insa m-am trezit intr-o situatie similara si am nevoie de un sfat avizat.

Pe scurt:

1. in 2011 am circulat cateva zile cu rovinieta expirata, perioada in care am facut cateva deplasari pe DN1 si A2 unde am fost detectat de camerele automate de rovinieta CNADR. Vina mea 100% ca am fost neglijent. Cand mi-am dat seama de eroare, mi-am cumprat rovinieta.
2. Incepand din 2012 au inceput sa curca PV-urile, venite prin posta. Desigur toate la aproape 6 luni de la comiterea infractiunilor.
3. Recunoscandu-mi vina am inceput sa platesc amenzile si am pastrat toate chitantele.
4. Insa rovinieta (28 de euro) am platit-o numai de primele 2 ori. (pe langa cea pe care o cumparasem deja). Am si aceste chitante.

5. Acum 2 saptamani (deci mai 2015) a venit la posta un plic prin care eram somat sa platesc "datoriile" restante catre CNADR care se refera la 3 PV-uri dintre cele din 2012 pentru care nu platisem si rovinieta, ci doar amenda. Eu fiind plecat din tara, a fost mama mea la posta si a ridicat plicul semnand "Confirmarea de primire". Se pare ca acea somatie avea un termen de 15 zile pentru ca...

6. Intors ieri in tara, am gasit un plic cu o "instiintare privind masura propririi".  Sumei de 428,45 lei care urmeaza sa imi fie oprita din salariu, in limita a 1/3 din salariu, pana la stingerea datoriei. Suma proprita este urmatoarea:

"84 EUR reprezentand debit si 428,45 reprezentand cheltuieli de executare silita".


Intrebarile mele sunt:
a)este legal sa mi se cerea plata in mod repetat a rovinietei pentru aceeasi perioada? Amenzile le-am platit si am chitantele. Insa pentru acele 3 PV-uri care sunt mentionate in "instiintare" nu am platit rovinietele (3x28 EURO = 84EURO). Am insa toate celelate chitante de roviniete, valabile in aceeasi perioada.
B) inteleg ca procesul de executare silita a si inceput (mi-au atatsat si un document pe care inteleg ca l-au trimis angajatorului meu). Mai pot face ceva acum/contesta ceva acum?
c) ce optiuni am?

Multumesc frumos!

#30
curentelectric

curentelectric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,239
  • Înscris: 31.05.2007
Victimele invatamantului postdecembrist...

De unde rezulta cei 84 de euro ? Daca nu mergi cu masina, nu te obliga nimeni sa platesti 28 de euro pe an...

Foarte multe imperfectiuni de exprimare, ca sa ma exprim elegant...

#31
AnjinSan

AnjinSan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 06.04.2004

View Postcurentelectric, on 07 iunie 2015 - 17:35, said:

Victimele invatamantului postdecembrist...

De unde rezulta cei 84 de euro ? Daca nu mergi cu masina, nu te obliga nimeni sa platesti 28 de euro pe an...

Foarte multe imperfectiuni de exprimare, ca sa ma exprim elegant...

Sincer, nu te inteleg. Ce legatura are invatamantul postdecembrist cu acest subiect? Fara urma de ironie, imi cer scuze pentru deficientele de exprimare si iti multumesc pentru ca ai fost elegant. Voi incerca sa lamuresc acum si lucrurile care sunt neclare, in speranta ca tu sau poate altcineva, poate sa imi dea si un sfat concret.

cei 84 de euro rezulta din inmultirea a 28 de euro cu 3. Adica, am avut 5 Procese Verbale pentru lipsa rovinieta. Pentru primele am platit amenda infractiunii + valoarea rovinietei pe un an. Pentru ultimele 3 am platit numai valoarea amenzii. Acum CNADR considera ca ar fi trebuit sa platesc cate o rovinieta pentru fiecare moment cand am fost inregistrat circuland fara, chiar daca am deja cumparate 3 pentru aceeasi perioada (1 cand mi-am dat seama ca nu am si inca doua, cu primele 2 cu amenzi).

Daca aveti vreun sfat legat de ce ar trebui sa fac, va rog sa imi spuneti. Multumesc.

Pax

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate