Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
clima cu sunet ciudat

Baterie Externa Solara, Power Ban...

Am vazut odata un film...

Problema scurgere apa rama termop...
 Durata estimata de viata a unei i...

Identificare filet butelie r290

Sifon pe circuitul frigorific.

Vizibilitate Hard Disk nefolosit ...
 Salariu minim european in Romania

verificare specificatii lapgop Asus

Problema cu o camera Panasonic MD...

Probleme cu reddit
 Problema sunet boxa noua

Despre proiectarea drumurilor urb...

Final Cut Camera

Z6III vs Z8
 

Preturile Wizzair afișate pe site

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#1
Mestesugar

Mestesugar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 05.07.2011
Prețurile afisate pe site nu sunt reale. Nu mă refer la taxa de aeroport, bagaje etc, taxe care sunt de înțeles și normale.

Iată la ce mă refer:
Daca selectezi pe site limba romana, pretul afișat e in RON, poti efectua rezervarea, parcurgi toti pasii pînă la final peste tot prețuri în RON. Cumperi.

Totuși, indiferent dacă platesti cu cardul sau la ghiseul bancii, factura finala va fi emisa de Wizzair in EURO la un curs "propriu Wizzair" care este departe DE realitate, departe de cursul international Visa, departe de cursul BNR, este "cursul lor", departe de suma în RON reprezentînd prețul total afișat pe site. Nicăieri nu scrie că factura va fi emisă în euro, asta afli doar după ce ai rezervat deja.



Păi, dacă știam de la început că după ce rezerv, factura o vor emite în euro, cu valoarea pe care o vor ei,  la cursul la care vor ei, alegeam Blue Air și ieșeam mai ieftin. Din moment ce eu am parcurs toți pașii de rezervare în RON, mă așteptam să emită factura în RON sau măcar să folosească cursul Visa Internațional sau un curs de bun simț. Nu e problemă că plătesc în EUR, problemă este că tot procesul de cumpărare l-am parcurs în RON și abea la final aflu că am fost taxat în EUR (lucru care era de așteptat), dar de neașteptat a fost să aflu că ...la un curs propriu Wizzair neafișat nicăieri.

WTF?

Edited by Mestesugar, 07 March 2012 - 17:22.


#2
JAWS

JAWS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 812
  • Înscris: 22.03.2005
Eu cand am facut rezervarea aveam un camp unde selectam de unde fac plata (parca) si moneda in care fac plata.

#3
mihalake_m

mihalake_m

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 09.07.2010
Sal
e si normal ,ei cumpara euro de la banca cu care lucreaza ei .nimeni nu o sa-ti factureze tie euro la cursul bnr + ca mai intervine si comisionul bancii unde faci plata.

Edited by mihalake_m, 07 March 2012 - 17:24.


#4
Mestesugar

Mestesugar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 05.07.2011
Este cîmp acolo. Eu cîmpul acela l-am selectat RON, peste tot, absolut totul am selectat interfața limba română și RON.
Mai mult, după finalizarea plății,  în secțiunea Profilul meu, Rezervările mele, apare:

Rezervarea XJH, confirmat, achitat 1000RON.

WTF, eu am fost la bancă și am dat 1100RON.

Eu așa mi-am dat seama. Am realizat că de fapt am selectat RON, peste tot mi-am făcut calculele în RON și la bancă m-a costat mai mult. Apoi am trimis mail la Wizzair să întreb de ce și ei mi-au răspuns că e totul în regulă cu plata, costul a fost de 1000RON și eu l-am plătit. Apoi eu le-am dat replay cu chitanța de la bancă în care era suma mai mare. Răspunsul lor a fost: ...păi știți, că de fapt factura s-a emis în EURO și 1000RON pe care i-ați selectat pe site, în euro valorează mai mult, care apoi transformați înapoi în RON înseamnă 1100RON.

WTF, eu am selectat RON, am fost de acord cu RON, acum în profilul meu apare RON achitat și am plătit mai mult decît scrie.



//later edit pentru mihalake_m

Domnule, nu e și normal. Îți explic de ce.
1. Așa mi-au spus și mie prima dată, că e comisionul băncii. Am fost la bancă cu factura și m-au asigurat că ÎNTREAGA sumă, INTEGRAL a fost transferată în contul WIZZ fără să fie oprit niciun comision.
2. Am înțeles că NIMENI n-o să-mi tranzacționeze vreodată la cursul BNR. OK, de acord, nici nu mă așteptam la asta. Nici la cursul Visa Internațional nu mă așteptam (deși ar fi fost civilizat - așa fac alte magazine online), dar mă așteptam la un curs de bun simț.
Păi, dacă eu la 1000RON, pierd aproape 100RON, ce curs e ăsta?? Unde e afișat cursul lor?

3. Eu am mai cumpărat de la ei și am mers pe același principiu ca și tine, că oricum nu se poate la curs Visa, că e normal etc. Pînă cînd am relaizat că de fapt la 1000RON să pierzi 100 RON față de cursul băncii care nici acela nu era BNR, dar pentru bancă am dat COMISION SEPARAT, m-am asigurat că în contul wizz să fie livrată integral SUMA cerută. Ce părere îți faci, ce curs este?

4. Selectează și tu acum un bilet pe situl Wizzair, orice bilet vrei tu și alege la monedă RON. Apoi din căsuța aceea schimbă pe EURO și vei vedea cît trebuie să plătești DE FAPT.

Practic, pe site sunt afișate niște prețuri mincinoase în RON pe care nu le vei putea plăti EVER, ci doar te păcălește să cumperi, ulterior ți-o trage prin cursul valutar propriu fără să știi. Lucru pe care-l afli abea cînd se emite factura, deci cînd ai rezervat.

5. Mulți compară direct pe site prețurile Wizzair cu BlueAir  și găsesc că e mai ieftin cu cîteva zeci de ron bilet la Wizz. Oamenii cumpără și apoi plătesc mai mult fără să-și dea seama. Mulți nu bagă de seamă, zic exact ca tine "eh, cîțiva lei, diferența de curs". Așa am zis și eu alte dăți cînd am luat de la ei. Acum am relaizat că nu e așa de ...nesemnificativă.

6. Nu înțeleg de ce apare această ..diferență de curs din moment ce eu la bancă separat, înainte să achit am mers la un ghișeu și am schimbat leii mei în EUR pe cheltuiala mea. Deci, ca să le pot achita lor în EUR la cursul lu pește, eu am mai pierdut ÎNCĂ ODATĂ la curs, ca să schimb lei în EUR, că altceva nu vroiau. Apoi, după ce le-am plătit EUR, ei îi transformă înapoi în RON la cursul lor și mi-i pun mie pe site ca achitați???

Edited by Mestesugar, 07 March 2012 - 17:47.


#5
Mestesugar

Mestesugar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 05.07.2011
Încă un amănunt. La bancă nu am putut achita RON deoarece contul Wizz era în EURO. Din acest motiv, încă înainte de începerea plății am fost la ghișeul de schimb valutar și am schimbat RON în EUR pentru a avea la final atîția EUR cîți au afișat ei pe factură.
Acest comision de schimb l-am plătit eu, din buzunarul meu, și NU despre el a scris aici, acesta nu intră în discuție. Problema este că după ce că eu am plătit un comision să transform la bancă din RON în EUR, ei îmi mai opresc alt comision să transforme ei înapoi din EUR în RON. Bineînțeles, comisionul oprit de ei la al doilea transfer este mult mai mare.

NIMENI NU poate plăti în contul Wizz direct cu RON. Bun, atunci ce face, plătește EURO. Deci, este taxat de banca la schimb RON->EUR. Ulterior, Wizzair încasează plata în EURO și o transformă în RON băgînd iar un comision gras de data asta. Pai, e corect?

Edited by Mestesugar, 07 March 2012 - 18:24.


#6
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,725
  • Înscris: 26.11.2001
Da, sunt maestri...

Si daca platesti cu cardul, ai si taxa de prost :)

Quote

Wizz Air acceptă pentru plată carduri de credit și de debit Visa, Visa Electron, MasterCard și Maestro. În plus, la costul total al rezervării va fi adăugată o taxă.

http://wizzair.com/u...es/?language=RO

Orice ai face, la pretul biletului se mai adauga o taxa de prost.

#7
Mestesugar

Mestesugar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 05.07.2011
Taxa cu cardul e și mai mîrlănească!! Nu se adaugă doar o taxă de prost ci 2, 3 sau mai multe!!!

Pe de-o parte este nesimțit de mare, dar FIE, asta e.

Problema este că taxa de card nu o percep per tranzacție ci pe zbor. Odată la dus, odată la întors!!! Păi stai frate, eu vreau să cumpăr dus-întors. Plătesc cu cardul odată! PĂI DE CE TREBUIE să plătesc 2 taxe de plăți cu cardul dacă eu fac o singură rezervare, e emisă O SINGURĂ FACTURĂ, se face O singură tranzacție.

La fel, dacă vrei să cumperi 5 bilete odată plătești de 5 ori taxa de card. ADICĂ CUM, e emisă 1FACTURĂ, eu plătesc odată tot și mă taxează de 5 ORI???

Edited by Mestesugar, 07 March 2012 - 18:33.


#8
JAWS

JAWS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 812
  • Înscris: 22.03.2005
Ne-ar ajuta niste printscreen-uri, eventual cu factura...

#9
MrJack

MrJack

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,067
  • Înscris: 22.01.2006

View PostMestesugar, on 7th March 2012, 18:17, said:

NIMENI NU poate plăti în contul Wizz direct cu RON. Bun, atunci ce face, plătește EURO. Deci, este taxat de banca la schimb RON->EUR. Ulterior, Wizzair încasează plata în EURO și o transformă în RON băgînd iar un comision gras de data asta. Pai, e corect?


Aici dezinformezi.
Eu am emis doua bilete sambata in RON, le-am platit cu RON, si am primit factura in RON.

Din ce ai povestit tu aici eu cred ca ai facut asa
- aveai biletele in RON la suma finala si ai dat click in partea stanga pe EUR
- prin urmare ai cerut schimb valutar RONEUR la cursul de schimb valutar bancar international facut de WIZZ
- apoi ai mers la banca sa platesti factura in EUR
- neavand EUR ai facut schimb valutar EURRON la cursul de schimb valutar al OTP Bank.

De aici si suma platita in plus.

E ca si cum te duci cu 1000 de ron, ii schimbi in EUR apoi te duci si schimbi acei EUR inapoi in RON. Asa o sa vezi ca ramai cu 900 RON (valori fictive, doar ca sa intelegi).

Referitor la pretul biletelor:
Preturile sunt exprimate in moneda aeroportului de plecare. Daca ai plecare din RO poti va selectezi si limba rusa ca tot in RON vei avea tarifele.
Daca ai plecare din Praga vor fi in CZK.
Daca ai plecare din Italia, Franta etc vor fi in EUR.

Referitor la taxe:
Nimeni nu te obliga sa cumperi daca nu iti convine pretul.
Ar fi fost o problema in cazul in care nu iti erau spuse taxele care se aplica.
Atata timp cat taxa este de X EUR / sens, ce mai comentezi? Ori cumperi, ori nu.

Nu te obliga nimeni sa calatoresti cu Wizzair.

Iti recomand ca inainte sa acuzi, sa te informezi. Sunt persoane aici care cauta informatii reale, in ideea de a achizitiona un bilet, nu sa fie dezinformati.

#10
JAWS

JAWS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 812
  • Înscris: 22.03.2005

View PostMrJack, on 7th March 2012, 18:58, said:

Eu am emis doua bilete sambata in RON, le-am platit cu RON, si am primit factura in RON.

La fel si eu, rezervat luni, platit marti, totul afisat/platit in RON, in contul de RON al Wizz Air de la CITIBANK.

#11
COUNT_OVER_PARTITION_BY

COUNT_OVER_PARTITION_BY

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 26.07.2011

View PostMestesugar, on 7th March 2012, 18:30, said:

Taxa cu cardul e și mai mîrlănească!! Nu se adaugă doar o taxă de prost ci 2, 3 sau mai multe!!!

Pe de-o parte este nesimțit de mare, dar FIE, asta e.

Problema este că taxa de card nu o percep per tranzacție ci pe zbor. Odată la dus, odată la întors!!! Păi stai frate, eu vreau să cumpăr dus-întors. Plătesc cu cardul odată! PĂI DE CE TREBUIE să plătesc 2 taxe de plăți cu cardul dacă eu fac o singură rezervare, e emisă O SINGURĂ FACTURĂ, se face O singură tranzacție.

La fel, dacă vrei să cumperi 5 bilete odată plătești de 5 ori taxa de card. ADICĂ CUM, e emisă 1FACTURĂ, eu plătesc odată tot și mă taxează de 5 ORI???
Nu ai mai călătorit cu LCC ? Este ?!
Încearcă un pic de Ryanair sau easyJet. Stai să vezi acolo taxe de plată cu ajutorul cardului.


View PostMestesugar, on 7th March 2012, 17:07, said:

Prețurile afisate pe site nu sunt reale. Nu mă refer la taxa de aeroport, bagaje etc, taxe care sunt de înțeles și normale.

Iată la ce mă refer:
Daca selectezi pe site limba romana, pretul afișat e in RON, poti efectua rezervarea, parcurgi toti pasii pînă la final peste tot prețuri în RON. Cumperi.

Totuși, indiferent dacă platesti cu cardul sau la ghiseul bancii, factura finala va fi emisa de Wizzair in EURO la un curs "propriu Wizzair" care este departe DE realitate, departe de cursul international Visa, departe de cursul BNR, este "cursul lor", departe de suma în RON reprezentînd prețul total afișat pe site. Nicăieri nu scrie că factura va fi emisă în euro, asta afli doar după ce ai rezervat deja.



Păi, dacă știam de la început că după ce rezerv, factura o vor emite în euro, cu valoarea pe care o vor ei,  la cursul la care vor ei, alegeam Blue Air și ieșeam mai ieftin. Din moment ce eu am parcurs toți pașii de rezervare în RON, mă așteptam să emită factura în RON sau măcar să folosească cursul Visa Internațional sau un curs de bun simț. Nu e problemă că plătesc în EUR, problemă este că tot procesul de cumpărare l-am parcurs în RON și abea la final aflu că am fost taxat în EUR (lucru care era de așteptat), dar de neașteptat a fost să aflu că ...la un curs propriu Wizzair neafișat nicăieri.

WTF?

WTF WTF ?!
Aceleași practici le are și BlueAir.

La Wizzair, cel puțin, dacă nu vrei să plătești în EUR poți alege să plătești în RON sau în zloți.

View PostCourage, on 7th March 2012, 18:23, said:

Da, sunt maestri...

Si daca platesti cu cardul, ai si taxa de prost :)



http://wizzair.com/u...es/?language=RO

Orice ai face, la pretul biletului se mai adauga o taxa de prost.
Foarte corectă observația. Wizzair este Maica Tereza. Deci dacă nu vrei să fii prost (a se citi: dacă vrei să stai acasă, în Bucile lu' Bucur) atunci ... stai acasă.

View PostMestesugar, on 7th March 2012, 18:30, said:

Taxa cu cardul e și mai mîrlănească!! Nu se adaugă doar o taxă de prost ci 2, 3 sau mai multe!!!
...
Deci, să înțeleg că există persoane care au achitat taxa de prost ? Cei ne-proști preferă, repet, să stea acasă (între Bucile lu' Bucur).

#12
Mestesugar

Mestesugar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 05.07.2011
1. Am mai călătorit cu Wizz și o voi face în continuare chiar dacă aș fi dorit să pot plăti direct în lei la prețul afișat pe site, fără comision de schimb.

2. Factura mea a fost emisă în EUR. Le voi scrie un mail să văd dacă este posibil să fie emisă direct factură în RON așa cum spuneți că a fost în cazul vostru. Dacă voi primi un răspuns pozitiv voi scrie aici.

#13
JAWS

JAWS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 812
  • Înscris: 22.03.2005
O alta simulare de rezervare ai incercat sa vezi cum iti calculeaza?

#14
amandigi

amandigi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,114
  • Înscris: 13.12.2006
Eu am platit prin transfer bancar si am platit exact cat a aparut ca pretul in RON (+ comisionul bancii pentru transfer, 3 lei sau cat a fost). Factura a venit ulterior prin mail si este in RON. Nu stiu cum ai facut rezervarea, dar daca faci toti pasii in RON, vei plati exact cat e afisat.

Edited by amandigi, 08 March 2012 - 14:35.


#15
cattavencu

cattavencu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,774
  • Înscris: 19.09.2006
Mestesugar, eu iti inteleg of-ul, dar...ai facut o simulare la o companie de linie, sa vezi ce scoruri mirobolante au? De 6-8-10 ori mai mari? Tu ai da pana la Barcelona (2 persoane) si-napoi aproape 30 de milioane  la un Air France, la un KLM etc.? Nu cred.

Am fost asa:

Wizz Air:   Bucuresti - Paris (deci doar dus): 363 lei - 2 persoane, Paris, mai 2011, 1 bagaj de cala - pret total (platit cu cardul online - aveau doar 21 de lei taxa de rezervare, nu 34 de lei ca acum).
                Bucuresti - Barcelona - Bucuresti: 720 lei ianuarie 2012 - februarie 2012, tot 2 persoane, 1 bagaj de cala.

Blue Air: Londra - Bucuresti (deci doar intors): 355 lei - iunie 2011, 2 persoane, 1 bagaj de cala.

Pentru octombrie anul acesta ne-am luat Bucuresti - Dublin - Bucuresti cu Blue Air - 630 lei - 2 persoane, 1 bagaj de cala.

Toate preturile pe care le-am spus mai sus sunt cele finale, adica exact totalul a ceea ce am platit.

Edited by cattavencu, 12 March 2012 - 15:49.


#16
Funeanu1

Funeanu1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 28.02.2011
si la blue si la wizz mi se par nesimtit de mari preturile la bilete pe ruta londra, sa zicem in luna iunie. cu bagaj de cala, taxa de card, etc., ajungi lejer la acelasi pret ca si la o companie de linie.

#17
amandigi

amandigi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,114
  • Înscris: 13.12.2006
E simplu, cumpara de la companiile de linie. :) Preturile sunt libere, asa e si alegerea. Daca ei pot vinde scump, ca e cerere, vor face. Si nu uitati ca anul acesta sunt jocurile olimpice in Londra.

#18
tak30ver

tak30ver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,287
  • Înscris: 16.01.2009
@Mestesugar : ai gresit cand ai selectat plata. Eu am facut toti pasii in ROn, am ales plata in ron in contul lor de la otp, am fost frumusel si am platit fix suma respectiva in ron , am intrebat daca mai platesc vreun comision ceva sa ajunga toti banii la ei , mi-a zis ca NU. Am primit si factura pe mail, este in ron.
Ulterior  am adaugat si un bagaj la cala, pe aceea am platit-o cu cardul visa, on-line, nu mi-a luat nici un comision, am primit factura, tot in RON .

Ai gresit si te enervezi degeaba .

Attached Files



Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate