Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu cred ca voi mai plati pentru a...

Cumparare masina

cum influenteaza numarul ETF-uril...

roADN.ro Ce medicamente sunt bune...
 Proiect canalizare in comuna Berc...

Cand ati observat ca aveti nevoie...

Chestionar Medicina Alimentaț...

RCA 2024: ieftin sau scump?
 Se mai achita taxe de reziliere?

Probleme retea, router?

Burete dur pentru perna scaun rul...

RCA firma
 Conditii minimale router FiberLin...

caine care sperie lumea prin gard

Scutire abonament telefonie fixa ...

Prima condamnare in baza Legii An...
 

Succesorul Windows 7 -> Windows 8

- - - - -
  • Please log in to reply
2059 replies to this topic

Poll: ATENTIE ! (152 member(s) have cast votes)

Este o versiune beta...

  1. Nu il instalati/folositi ca sistem principal ! Eventualele pierderi de date vor fi din vina voastra. (152 votes [100.00%])

    Percentage of vote: 100.00%

Vote Guests cannot vote

#1999
doktorx

doktorx

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 200
  • Înscris: 28.09.2009

View Posttavitu, on 8th August 2012, 02:00, said:

@doktorx

Puteau sa faca asta mult mai bine...
Greșit! Asta ar implica două rutine de lucru ceea ce ar crea dificultăți atât utilizatorului dar, mai ales celor ce creează diverse aplicații căci ar trebui să le gândească pentru două modalități diferite de utilizare. Se pare că Microsoft dorește să nu se mai facă niciun fel de diferențiere (ceea ce este foarte bine). Același OS, aceeași rutină de lucru, aceleași aplicații. Excelentă idee!

#2000
doktorx

doktorx

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 200
  • Înscris: 28.09.2009
Văd că nu mă mai lasă să completez mesajul anterior.
E cald de mor și nu pot să dorm, deci... nu vreau să intru cu nimeni într-o polemică inutilă și sterilă. Așa cum am mai afirmat nici pe mine, în calitate de utilizator sistem desktop, noul OS nu m-a convins încă să renunț la W7 dar îmi place direcția în care se dezvoltă Windows 8 și deja am convingerea că atât eu cât și toți ceilalți utilizatori de Windows, la un moment dat va trebui să lăsăm conservatorismul deoparte și să ne adaptăm. Dacă până acum Microsoft s-a ferit să facă schimbări majore, căci și Vista dar și Windows 7, lăsând la o parte ceea ce e sub capotă ci doar ce se vede nu au fost decât niște XP-uri cosmetizate, tunate, și când spun asta mă refer atât la aspect cât și la modul de folosire, iată că de acum lucrurile au luat o altă turnură iar cei ce speră că poate viitorul Windows 9 va fi un reviriment către cele vechi, astea cu care suntem obișnuiți acum, vor avea o mare dezamăgire.

Edited by doktorx, 08 August 2012 - 02:28.


#2001
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,653
  • Înscris: 30.07.2003

View Postdoktorx, on 8th August 2012, 02:48, said:

Același OS, aceeași rutină de lucru, aceleași aplicații. Excelentă idee!
Principial e ok insa versiunea Pro e un amalgam de clasic cu Metro iar pentru tabletele x86 la aplicatiile clasice iti trebuie un betisor sa zgarii pe acolo fiinca dimesiunile nu-s optime pentru deget fata de Metro. In versiunea RT e numai Metro si asta-i 100% destinata tabletei (cu ARM).
Toata nemultumirea pleca de la inexistenta unei setari ce lasa pe utilizator sa-si aleaga modul de lucru mai ales pentru desktop. Nu-i dureau deloc mana pe cei la MS sa faca asta, toate aplicatiile din 7 se regasesc in 8.
Din toata povestea e si un lucru bun, prin acel amalgam te poti folosi de aplicatii deja existente si asta poate aduce din prima un nr. mare de useri, la RT abia acum se fac aplicatii si e mai greu de a deveni populara.

#2002
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,807
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Eu l-as intreba pe Balmer de ce a scos Aero si de ce nu au pus optional Metro la instalare Windows 8.
Balmer nu are nicio treaba cu Windows-ul. Sinofsky e seful.

Quote

căci și Vista dar și Windows 7, lăsând la o parte ceea ce e sub capotă ci doar ce se vede nu au fost decât niște XP-uri cosmetizate, tunate
Total gresit. Poate la nivelul interfetei si a fisierelor sistem s-a continuat XP-ul, oarecum, ptr ca s-au ciuntit din facilitatile oferite de XP. Dar gandeste-te doar ca XP-ul a fost scris in C+ iar Vista si 7 in .Net.
Vista a fost un esec, intrucat nu a fost finalizat cum trebuie. Practic proiectul Longhorn a esuat lamentabil in special pe partea noului sistem de fisiere WinFS, si au trebuit sa scoata ceva, ptr ca nu-si mai respectasera programul - e a scoate un Windows nou la fiecare 2 ani. Asa ca au rescris de la zero, bazandu-se pe vechile sisteme de fisiere NTFS din XP, si preluand cateva idei din Longhorn. A fost incropit pe genunchi, si finalizat abia 2 ani mai tarziu, cu 7.
Acum cu 8-ul se pare ca WinFS-ul va fi scos din nou la lumina - finalizarea sa va fi facuta in 9.

Oricum si din pct-ul meu de vedere 8 va fi un esec, poate cu exceptia tabletelor. Pe Desktop si mai ales pe Server, interfata metro e contraproductiva. E buna ptr a citi documente deja create, nu ptr a crea. Daca ar fi facut asa cum au zis la inceput ca va fi - o aplicatie care sa ruleze ca un simplu program in cadrul sistemului de operare si care poate fi inchisa oricand, ar fi fost ceva. Dar s-au trezit ca in cazul asta n-ar prea fi existat programe scrise ptr metro. Asa ca singura solutie gasita a fost fortarea noii interfete ca singura interfata, in speranta ca asa toti producatorii de software vor fi obligati la randul lor sa se adapteze.

#2003
Kortana

Kortana

    POWERED BY MICROSOFT !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,221
  • Înscris: 24.11.2010
Iata un moc svon despre Windows 9: http://www.windows9u...coming-in-2014/
Nu se stie sigur, ramine de vazut daca av apare in 2013 prima versiune de test.

#2004
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,653
  • Înscris: 30.07.2003

View Posteiffel, on 8th August 2012, 10:07, said:

Dar gandeste-te doar ca XP-ul a fost scris in C+ iar Vista si 7 in .Net.
Total gresit. Si Vista sau 7 ori acum 8 tot in C/C++ & COM (plus ceva ASM) e scris. Vista a schimbat conceptul de desenare la nivel de programator, nu mai foloseste GDI ca sistem principal ci pe Direct2D (peste DirectX) ( http://msdn.microsof.....28VS.85).aspx ). In Vista au dat-o in bara ca dubla cantitatea de memorie ( http://blogs.msdn.co...erformance.aspx ) pt. a fi comptatibila treaba cu GDI. La 7 nu mai e asa, au rezolvat chestiunea. Dar .NET nu-i in povestea asta, deloc. Ca e pe acolo un gadget scris in .NET e alta mancare de peste ce nu are legatura cu OS-ul. E doar o aplicatie (ne)folositoare.

Edited by neagu_laurentiu, 08 August 2012 - 10:09.


#2005
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,807
  • Înscris: 15.06.2004
Din informatiile care le aveam, era ca peste 80% din cod e scris in .net. Motiv ptr care nici nu poate fi indepartat din sistem fara sa-i afecteze functionalitatea. O sa mai verific.

Intre timp se pare ca au aparut "pe net" si language pack-urile.

#2006
tonny77

tonny77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,005
  • Înscris: 18.07.2006
Ce prostie este cu OEM, daca cumpar licenta pentru Windows 8 (upgrade) de fiecare data cand am o problema si trebuie sa reinstalez sistemul de operare, trebuie mai intai sa instalez windows 7 si dupa aceea sa fac upgrade la Windows 8. Pierzi atata timp inutil si tot raman la parerea ca instalarea pe curat este cea mai buna :D

#2007
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,653
  • Înscris: 30.07.2003

View Posteiffel, on 8th August 2012, 13:14, said:

Din informatiile care le aveam, era ca peste 80% din cod e scris in .net. Motiv ptr care nici nu poate fi indepartat din sistem fara sa-i afecteze functionalitatea.
Poti sa-l indepartezi si nu afecteaza functionalitatea. Nu vor mai rula gadgeturile. Si asta se vede cel mai simplu cu procexp.exe, bifezi sa arate si dll-urile incarcate pe fiecare proces si nu-i nimic din .NET in sistem (acolo unde e dependent procesul e colorat cu un galben sau ce mai seteaza userul).

Edited by neagu_laurentiu, 08 August 2012 - 12:53.


#2008
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,807
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Ce prostie este cu OEM, daca cumpar licenta pentru Windows 8 (upgrade) de fiecare data cand am o problema si trebuie sa reinstalez sistemul de operare, trebuie mai intai sa instalez windows 7 si dupa aceea sa fac upgrade la Windows 8.
Nu poti face upgrade la OEM, doar la Retail.

#2009
Kortana

Kortana

    POWERED BY MICROSOFT !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,221
  • Înscris: 24.11.2010
Parca vad cum  Sinofsky si Balmer vor spune la lansarea Windows 8 ca millioane de useri au descarcat sau cumparat noul Windows.
Insa "distractia" va veni cind se va afla ca multi sunt sau vor fi dezamgiti.
Trebuia ca Metro sa fie optional la Windows Featrures si Media Center nu s-a schimbat, deci e inutil.
Si se vor reintoarce fie la XP sau Windows 7.   :thumbdown:

Edited by Kortana, 08 August 2012 - 13:09.


#2010
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,807
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Trebuia ca Metro sa fie optional la Windows Featrures
Mai curand incorporat in Tablet PC Components.

Media Center sau WMP 12 sunt neschimbate, chiar si DirectX-ul nu a mai suportat cine stie ce modificari. Windows 8 e doar un Windows 7 la care s-a schimbat interfata si s-au mai scos din facilitati.
Doar nu credeai ca vor rescrie complet sistemul. Si asa, metro nu imi pare pus la punct corect. N-au avut timp suficient.

Asat e si unul din motivele ptr care acum catva timp scriam ca ar putea exista posibilitatea ca 7 si 8 sa coexiste pe piata.

In alta ordine de idei, Microsoft a lansat un update la Windows Live Essentials ( wave 5 )- introduce skydrive-ul in el, plus la unele programe ( nu toate ) ceva compatibilitati cu noua interfata metro - inca nu am testat - e doar ce am gasit pe net. Urmeaza instalarea.

Edited by eiffel, 08 August 2012 - 13:51.


#2011
doktorx

doktorx

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 200
  • Înscris: 28.09.2009

View Postneagu_laurentiu, on 8th August 2012, 13:50, said:

... Nu vor mai rula gadgeturile...
Există soluții alternative. În afară de arhicunoscutul Rainmeter, există și un echivalent al Conky (din Linux) numit DesktopInfo. Vezi aici, aici, aici și aici
Acum mulți ani de zile, pe vremea când foloseam XP utilizam pentru monitorizare Coolmon.

#2012
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,653
  • Înscris: 30.07.2003

View Postdoktorx, on 8th August 2012, 15:00, said:

Există soluții alternative.
Eu ma refeream la cele dependente de .NET, altfel cele facute cu alte tehnolgii merg.

#2013
doktorx

doktorx

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 200
  • Înscris: 28.09.2009

View Postneagu_laurentiu, on 8th August 2012, 16:05, said:

Eu ma refeream la cele dependente de .NET, altfel cele facute cu alte tehnolgii merg.
Scuze! Neatenția...

#2014
PS2RO

PS2RO

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,694
  • Înscris: 18.08.2009
Stie cineva cum pot face windows 8 sa arate ca windows 7 ? Interfata noua e cam shitty pentru un pc.

#2015
doktorx

doktorx

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 200
  • Înscris: 28.09.2009

View PostPS2RO, on 10th August 2012, 00:24, said:

Stie cineva cum pot face windows 8 sa arate ca windows 7 ? Interfata noua e cam shitty pentru un pc.
Simplu: il dezinstalezi și pui Windows 7.

#2016
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008
Nici mie nu-mi prea place interfata Metro, dar asta e, o sa ma obisnuiesc. :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate