Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet

Mai poarta careva papuci prin oras?

Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...
 Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat

Copii nascuti in Romania

Ușa exterioara care scar5...
 Felicitari Republica Moldova pent...

Decizie dificila intre doua model...

Orange nu onoreaza premiile din P...

Ungere mecanism usa metalica de a...
 Probleme baterie monde 3

Tipuri de acces Gura Portitei, di...

Crearea unei formule Excel cu div...

Filme ce urmeaza in 2024 - horror
 

Piața TV în anul 2010 - lansări de televiziuni, transferuri de vedete și planuri de noi canale.

- - - - -
  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

Piața TV în  anul 2010 - lansări de televiziuni, transferuri de vedete și planuri de noi canale.


Piața de televiziune din România s-a dovedit una plină de surprize în anul 2010, finalul anului aducând lansări de noi posturi-10 TV și România Ta-, cărora li se adaugă transferurile de vedete și manageri, dar și intențiile unor companii, printre care și Adevărul Holding, de a-și lansa propriile canale.


  • Anul 2010 a început pentru televiziunile românești sub semnul întrebării, din cauza crizei economice mondiale, ale cărei efecte negative au continuat să fie resimțite tot timpul anului, piața publicității TV continuând să scadă. Față de 2009, această piață a scăzut cu 10%, în lei, iar față de anul 2008, a ajuns la o scădere de 37,5%. Totuși, dacă cele mai multe posturi TV de pe piața audiovizualului românesc au încercat să se adapteze noilor condiții economice, prin reducerea costurilor de producție, a numărului de salariați și a salariilor angajaților, au fost și companii care au anunțat lansarea unor televiziuni noi. Ba mai mult, acest an s-a dovedit a fi unul prolific, cel puțin la nivel aparent, pentru unii jucători de pe piața audiovizualului din România.
  • Una dintre cele mai importante schimbări în management în televiziunea românească a fost discreta plecare a lui Sorin Oancea - unul dintre cei care au construit business-ul de media al trustului Intact - din grupul controlat de familia Voiculescu la B1, televiziunea controlată de familia Păunescu. La data de 14 decembrie, Sorin Oancea a intrat oficial în acționariatul televiziunii B1, din care deține în prezent 50%, prin societatea B1 TV Channel S.R.L, la care este acționară și societatea News Television (România) S.R.L din municipiul București - 50%. În același timp, Sorin Oancea continuă să dețină 25% din acțiunile societății Antena 3 S.A., care operează licența televiziunii Antena 3, dar și 10% din acțiunile societății Grupul Media Camina (G.M.C.) S.R.L, care deține licențele audiovizuale pentru Radio ZU și Romantic FM, potrivit saitului Consiliului Național al Audiovizualului. Plecarea lui Sorin Oancea de la trustul Intact s-a întrezărit, de fapt, încă din luna mai, când a fost anunțată înlocuirea acestuia din funcția de director general al Antena 3 cu Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii "Sinteza zilei". De la data de 1 iunie, Oancea a preluat funcția de vicepreședinte al Grivco Group.
  • Pe de altă parte, grupul de media controlat de familia Păunescu s-a consolidat în februarie, odată cu preluarea de către omul de afaceri Bobby Păunescu a cotidianului Evenimentul zilei și a săptămânalului economic Capital. În plus, în aprilie, Bobby Păunescu a devenit acționar al televiziunii de știri Vox News, care emite în regim de probă din noiembrie 2009. Ulterior, în acționariatul Vox News a intrat și Radu Moraru, în perioada respectivă realizator al emisiunii "Nașul" de la B1.
  • Totodată, la B1 a mers Robert Turcescu, căruia i s-a propus în acest an să preia interimar și conducerea Televiziunii Publice, însă jurnalistul a refuzat. După ce a demisionat din funcția de director general al postului de radio Realitatea FM, Robert Turcescu s-a alăturat B1, unde realizează emisiunea "100%".
  • În contextul intrării lui Sorin Oancea în echipa managerială a B1, ca director general, s-a produs un alt transfer - cel al lui Radu Moraru, realizatorul principalei emisiuni din grila B1, "Nașul", la televiziunea generalistă 10 TV, lansată la data de 10 decembrie de compania de cablu R.C.S&R.D.S. De altfel, emisiunea lui Radu Moraru este principalul program din grila noii televiziuni, realizatorul TV fiind și project manager al canalului.
  • Pe de altă parte, înlocuirea lui Oancea cu Gâdea nu a fost singura mutare managerială petrecută în acest an la nivelul trustului "Intact". Astfel, Dan Matiescu, directorul general Antena 1, a ocupat, de la 1 martie, funcția de Chief Financial Officer (C.F.O.) al "Intact Media Group". În schimb, Sorin Alexandrescu, care până în anul 2008 a condus compania Kandia Excelent, a fost numit în martie 2010 director general Antena 1. Totodată, în trustul Intact au intrat Irina Radu, care după ce și-a încetat colaborarea cu televiziunea Kanal D a preluat, la data de 22 februarie, funcția de director general al "Intact Production", și Augusta Lazarov, care a preluat la data de 15 februarie funcția de "Head of Entertainment" la Antena 1 și se ocupă de coordonarea și dezvoltarea programelor de divertisment ale postului. Modificări s-au petrecut și la "Observatorul 19", principala ediție de știri de la Antena 1. Astfel, din data de 22 februarie, acesta a fost prezentat de Alina Petrescu, care i-a înlocuit pe Alessandra Stoicescu și Lucian Mândruță. Totuși, performanțele așteptate de conducerea Antena 1 nu au fost atinse, fapt pentru care Alina Petrescu a fost înlocuită, după circa șapte luni, cu Andreea Berecleanu.
  • În trustul "Intact" a mers în acest an și Răzvan Dumitrescu, care realizează din data de 26 iulie emisiunea "Subiectiv" la Antena 3. Răzvan Dumitrescu a încetat în 8 iunie colaborarea cu Realitatea TV, unde, în ultimii ani, a moderat talk-show-ul politic "Realitatea Zilei". Totodată, emisiunea "Vorbe grele", prezentată de jurnalistul Victor Ciutacu, a fost mutată de la Antena 2 și este difuzată din luna septembrie, săptămânal, vineri seara, la Antena 3. Pe de altă parte, Mădălin Ionescu a fost înlocuit cu Simona Gherghe, care, din 30 august, prezintă emisiunea "Acces Direct" de la Antena 1. În schimb, Mădălin Ionescu a semnat un contract cu televiziunea generalistă Kanal D, unde, pe aproximativ același tronson orar, prezintă emisiunea "Drept la țintă".
  • Aceasta nu a fost însă singura modificare în echipa televiziunii Kanal D, deținută de trustul turc Dogan Media. Încă din luna ianuarie, Pavel Stanchev a anunțat că părăsește funcția de Chief Executive Officer (C.E.O) al Kanal D, poziție pe care o deținea din 1 februarie 2009. Fără a fi anunțate motivele despărțirii de Pavel Stanchev - care în ultimii 16 ani a ocupat diverse poziții de conducere în câteva dintre cele mai importante companii media din lume, cum ar fi Ringier, Time Warner și RTL Group - trustul Dogan Media Group a anunțat că postul Kanal D va fi condus în continuare de Haluk Kurcer, Executive Member of Board of Directors.
  • În aprilie, Kanal D a mai primit o lovitură, prin plecarea de la postul TV a Danei Războiu. Ea s-a alăturat Kanal D în anul 2007, odată cu lansarea televiziunii pe piața din România, și a fost prezentatoarea principalului jurnal de știri al televiziunii. Dana Războiu a spus că renunță la Kanal D, deoarece vrea să se mute din România într-o altă țară, care să aibă un sistem de sănătate mai bun pentru copii. În schimb, la Kanal D a venit Christian Sabbagh, care prezintă, din data de 10 mai, "Știrile Kanal D" de la ora 19.00. Totodată, Simona Pătruleasa, care s-a alăturat la rândul său Kanal D, prezintă Știrile de weekend de la ora 19.00.
  • De la Kanal D a plecat în februarie și Mihaela Antoche, director al Departamentului de Știri și Sport. În aprilie, ea a intrat în echipa Adevărul Holding, care își pregătește lansarea propriei televiziuni generaliste - Adevărul TV.
  • De altfel, trustul Adevărul Holding, controlat de Dinu Patriciu, a și primit în data de 12 octombrie o licență audiovizuală prin satelit pentru lansarea televiziunii generaliste Adevărul TV, intenționând să lanseze postul TV și o rețea de 40 de stații locale cu o investiție totală de peste 37 milioane de Euro. Peter Imre, director general al trustului Adevărul Holding, și Alexandru Sassu, director al diviziei de radio și televiziune a trustului Adevărul Holding, nu au anunțat însă momentul în care se va lansa noua televiziune.
  • Și Cosmin Cernat a părăsit Kanal D, iar de la data de 1 septembrie a devenit "project manager" în cadrul Departamentului Sport al TVR, iar în noiembrie el a câștigat concursul pentru postul de director al Departamentului Sport din Televiziunea Publică. Nu în ultimul rând, Anca Gheorghe a părăsit funcția de director de marketing al Kanal D și, din data de 15 august, este consilier pe probleme de marketing în TVR.
  • Revenirea Ancăi Gheorghe și a lui Cosmin Cernat la TVR, unde ambii au mai lucrat, s-a realizat pe fondul schimbării conducerii Televiziunii Publice. Astfel, fostul președinte-director general al TVR, Alexandru Sassu, și-a încheiat, în martie, prematur mandatul de șef al Televiziunii Publice, fiind înlocuit prin votul Parlamentului cu Andi Lăzescu, propus în Consiliul de Administrație al TVR de președintele Traian Băsescu.
  • Printre nou intrații în echipa TVR, în mandatul lui Lăzescu, se numără jurnalistul Adelin Petrișor. Acesta a devenit corespondent special, de la data de 1 septembrie, la Știrile TVR. În plus, în august, Mircea Radu s-a alăturat TVR, după ce a câștigat un concurs de realizator de emisiuni în cadrul Direcției Editoriale, Departament Minorități, Secția emisiuni pentru alte minorități. Din luna noiembrie, Mircea Radu a început să modereze emisiunea de divertisment "ÎnTrecerea anilor", difuzată la TVR 1. Și Moise Guran s-a alăturat TVR, renunțând la colaborarea lui cu Antena 3, și prezintă din data de 18 octombrie emisiunea "Ora de business", difuzată la TVR 2.
  • Pe de altă parte, ]n data de 12 octombrie, aceeași zi în care "Adevărul Holding" a primit licență pentru a lansa televiziunea generalistă Adevărul TV, C.N.A. i-a acordat o licență și lui Honorius Prigoană, fiul deputatului P.D.. Silviu Prigoană, pentru a lansa postul de știri România Ta. Potrivit lui Honorius Prigoană, televiziunea România Ta s-a lansat la data de 1 decembrie, fiind disponibilă în momentul de față unui număr de circa 600.000 de abonați ai platformei digitale AKTA și ai unor operatori de cablu mici din țară. România Ta nu are în prezent nicio stație locală, deși la obținerea licenței de la C.N.A., Prigoană a declarat că televiziunea va avea peste 200 de stații locale în țară, care vor fi operate în sistem de franciză. Totodată, în aprilie, Silviu Prigoană a solicitat Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (O.S.I.M.) înregistrarea a peste o sută de mărci de posturi TV, printre care București TV, Cluj-Napoca TV și Timișoara TV, afirmând pentru "MEDIAFAX" că este posibil să le pună în funcțiune el sau alții.
  • Peisajul posturilor generaliste nu a cunoscut modificări spectaculoase în privința audienței. Astfel, segmentul pe care Pro TV a fost lider în anul 2009 a continuat să fie dominat de televiziunea companiei PRO TV S.A. Lună de lună, potrivit cifrelor furnizate de GfK România, Pro TV a fost lider de audiență, programele televiziunii, în frunte cu "Moștenierea", "Dansez pentru tine", "Serviciul român de comedie" și "Land of Jokes", "Happy Hour", dar și filmele difuzate de post fiind preferate de români. În topul audiențelor a continuat să fie și în acest an postul Acasă TV, cu telenovela "Iubire și onoare", o poveste de iubire inedită dintre un arab și o româncă. În acest an, la data de 1 decembrie, Pro TV a împlinit 15 ani de existență pe piața audiovizualului din România, prilej cu care televiziunea și-a dovedit importanța pentru telespectatori, programele postului fiind lideri absoluți de audiență în această zi. Pro TV și Acasă fac parte din grupul C.M.E., care deține compania PRO TV SA, ce operează în România și televiziunile Pro Cinema, Pro TV International, Sport.ro și MTV România.
  • În schimb, o existență zbuciumată a avut în acest an trustul "Realitatea-Cațavencu", controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. Astfel, în martie, agenția de presă britanică "Reuters" a cerut falimentul societății Realitatea Media S.A. și agenției de presă NewsIn, care fac parte din trustul de media "Realitatea - Cațavencu". Și Agence France-Presse (A.F.P.) a cerut, în iulie, falimentul societății Realitatea Media S.A. și al agenției de presă "NewsIn". Pe de altă parte, Telesport Intermedia S.R.L., parte a grupului "Realitatea", a cerut Tribunalului Municipiului București intrarea în insolvență, iar instanța a admis, la data de 2 august, solicitarea societății care operează televiziunea Telesport, dispunând intrarea în faliment, ridicarea dreptului de administrare și dizolvarea societății.
  • Problemele "Realitatea Media" au culminat, în septembrie, cu arestarea lui Sorin Ovidiu Vântu, acesta fiind reținut de procurorii Parchetului instanței supreme pentru 24 de ore, în legătură cu favorizarea fugii lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, din România. La data de 10 septembrie, Vântu a fost arestat pentru șapte zile, fiind judecat în prezent în libertate.
  • Ulterior, în luna octombrie, compania Asesoft a preluat managementul Realitatea Media, intenționând să facă o investiție de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vântu. Atunci, Sebastian Ghiță, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a declarat că are ca obiectiv "performanța managerială" a Realitatea Media în următorii cinci ani, urmând ca profitul să fie împărțit între Asesoft (80%) și Realitatea Media (20%). Pe de altă parte, la momentul respectiv, Sorin Freciu, președintele Consiliului de Administrație al Realitatea-Cațavencu, a spus că Asesoft se obligă, prin contractul de management semnat cu Realitatea Media, să plătească toate datoriile societății care deține Realitatea TV, The Money Channel, Realitatea FM și Guerrilla.Modificarea managementului Realitatea Media s-a produs în aceeași perioadă cu anunțarea noului director general al Realitatea TV, respectiv Stelian Tănase, care și-a preluat funcția din luna noiembrie. În schimb, în octombrie, Emil Hurezeanu a renunțat la funcția de președinte al grupului Realitatea-Cațavencu, dar a rămas în cadrul trustului Realitatea-Cațavencu, fiind în prezent director editorial al lunarului Money Express și al televiziunii de business The Money Channel.
  • Tot în luna octombrie, Realitatea TV s-a confruntat cu probleme în momentul în care a solicitat C.N.A. prelungirea licenței sale audiovizuale cu nouă ani. Decizia de prelungire a licenței Realitatea TV a venit după mai multe ședințe ale Consiliului și după numeroase nemulțumiri exprimate de membrii C.N.A., potrivit cărora televiziunea nu respectă legislația audiovizualului și primește în mod frecvent sancțiuni. Nu în ultimul rând, în noiembrie, din portofoliul grupului Realitatea a ieșit televiziunea Romantica - un post dedicat femeilor mature din România și lansat în martie 2007. Compania Chello Zone a preluat pachetul de acțiuni deținut de grupul Realitatea-Cațavencu la Romantica - 49% - și a devenit proprietar 100% al postului de televiziune, după cum a declarat, la data de 9 noiembrie, Dorian Ciubuc, directorul general al Chello Networks S.R.L. În schimb, grupul Realitatea-Cațavencu a lansat în acest an, în Republica Moldova, televiziunea de știri Publika TV, cu o investiție anunțată de 4,5 milioane de euro.
  • Pe de altă parte, piața televiziunilor de nișă din România a continuat să se dezvolte în acest an. Astfel, atât televiziunile din portofoliul Discovery, cât și cele operate de NBC Universal în România au continuat să-și crească distribuția și audiența. Astfel, portofoliul Discovery Networks în România va fi completat în 20 ianuarie 2011, odată cu lansarea în România a televiziunii de divertisment pentru femei TLC, care se va adăuga posturilor Discovery Channel, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD Showcase și ID Investigation Discovery, prezente deja pe piața audiovizualului românesc. Totodată, de la data de 1 iunie, Ada Roseti, Channel Manager al Discovery Networks în România, a fost promovată în funcția de Channel Director pentru România, Ungaria, Republica Cehă și Slovacia, în timp ce Dorota Zurkowska-Bytner a fost numită Country Manager România.
  • Începând cu data de  3 octombrie, televiziunea de filme Hallmark Channel și-a schimbat numele în Diva Universal, consolidând portofoliul de programe al NBC Universal în România, care cuprinde și Movies 24, Sci Fi, Universal Channel și KidsCo.
  • În acest an, și Cristina Valasutean, manager de distribuție pentru România al companiei Turner Broadcasting, care operează în România televiziunile Cartoon Network, Turner Classic Movies (TCM), CNNi și Boomerang, a fost promovată și coordonează, de la data de 1 octombrie, și distribuția canalelor companiei în țările balcanice - Bulgaria, Serbia, Macedonia, Bosnia și Muntenegru.
  • Tot în anul 2010, HBO Central Europe a produs integral în România un prim serial original, intitulat "În derivă", în care rolul principal este interpretat de actorul Marcel Iureș, regia fiind semnată de Adrian Sitaru și Titus Muntean. Serialul este difuzat din 6 decembrie pe HBO România. "În derivă" are la bază formatul serialului de televiziune israelian "Be Tipul", care a fost deja adaptat și produs de HBO US, sub titlul "In Treatment".
  • Și National Geographic Channel a prezentat în acest an o producție de anvergură, serialul "Great Migrations/ Marile migrații", care prezintă migrația a milioane de animale din diferite colțuri ale planetei - povești narate de actorul Alec Baldwin -. Serialul a avut premiera în luna noiembrie, în rețeaua internațională a National Geographic Channel, inclusiv în România.
  • O altă direcție majoră a anului 2010 a fost reprezentată de frământările autorităților pentru a demara procesul de trecere de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, care ar fi trebuit să fie definitivat până la data de 1 ianuarie 2012, în conformitate cu obligațiile pe care România și le-a asumat față de Uniunea Europeană. Totuși, după ce au fost realizate mai multe proiecte de Hotărâre de Guvern și chiar a fost demarată licitația pentru acordarea primelor licențe digitale, Executivul a decis amânarea întregului proces de tranziție la digital până în anul 2015.
  • Cu toate acestea, în timp ce autoritățile s-au împotmolit în prevederile legislative privind tranziția la digital, televiziunile au început experimentele pentru a difuza program în sistem digital încă din anul 2009. Astfel, la data de 18 august 2009, TVR 1 și TVR 2, principalele posturi din portofoliul Televiziunii Publice, au fost primele din audiovizualul românesc care au primit permisiunea C.N.A. de a emite în sistem digital. De asemenea, după trei ani de experiment Pro TV în sistem H.D., postul Sport.ro a primit, la data de  22 octombrie 2009, acordul C.N.A. pentru a începe să transmită experimental programe în High Definition, la  același canal la care emite Pro TV HD, respectiv Canal 30.
  • Și televiziunile Antena 1 și Antena 3 au primit, la data de 4 noiembrie 2009, acordul C.N.A. pentru a începe să transmită experimental programe în High Definition, în cadrul experimentului realizat de Societatea Națională de Radiocomunicații (S.N.R.) la canalele 59 București și 54 Păltiniș-Sibiu. Potrivit C.N.A., pe emițătoarele S.N.R. emit experimental, în prezent, mai multe posturi, printre care TVR 1, TVR 2, Național TV și Realitatea TV. În anul 2010, și B1 TV și Vox News au primit acordul C.N.A. pentru a începe să transmită experimental programe în High Definition.
  • De asemenea, Acasă TV a început să emită și în format High Definition din data de 6 septembrie 2010. Astfel, după Pro TV și Sport.ro, Acasă TV a fost cea de-a treia televiziune aparținând grupului PRO TV S.A. care a intrat într-o nouă etapă - cea a transmisiunii în format H.D. Mai mult, în luna mai 2010, Claudiu Paraschiv, Head of TV Technology al grupului Central European Media Enterprises (C.M.E), a anunțat că Pro TV 3D va fi implementat anul acesta, fapt pentru care S.C. Pro TV S.A. a solicitat și obținut de la ANCOM o licență de a emite experimental în 3D. "Suntem cu toții martorii evoluției tehnologiei de tip 3D, în special în cinema, și credem că tehnologia 3D va avea un mai mare succes decât HD. 3D aduce o experiență nouă, este o a treia dimensiune (...) Suntem pregătiți să oferim conținut 3D. Am solicitat ANCOM o licență pentru a emite 3D și intenționăm să implementăm canalul anul acesta. Acest canal nu va fi în simulcast cu programul Pro TV. Credem că nu avem suficiente motive astăzi să transformăm transmisia HD într-o transmisie eminamente 3D", a spus Claudiu Paraschiv.
  • Pe de altă parte, serviciile de televiziune digitală prin satelit în România sunt avansate, grație platformelor digitale Digi TV, Boom, Dolce, Focus Sat și Akta. În plus, companiile care dețin astfel de platforme digitale au început să se dezvolte în zona de producție de conținut. Astfel, după ce R.C.S&R.D.S a lansat, în anul 2009, postul de nișă Digi Sport și, în data de 10 decembrie 2010, televiziunea generalistă 10 TV, în acest an s-a grăbit și compania de telecomunicații Romtelecom să-și lanseze propria televiziune sportivă, Dolce Sport.
  • Tot în acest an, respectiv la data de 7 ianuarie, postul de știri N24, deținut de frații Micula, s-a transformat în televiziunea generalistă exclusiv românească N24 Plus. În plus, C.N.A. a acordat în acest an licențe audiovizuale pentru lansarea mai multe televiziuni de nișă, printre care: Agro Channel, Imobiliare TV și TV Turism.
  • În acest an, Consiliul Național al Audiovizualului și Asociația Română pentru Măsurarea Audiențelor au demarat și procedura de constituire a Comisiei paritare ce va desemna compania care va măsura audiențele TV în perioada 2012 - 2016. Compania care va măsura audiențele TV în perioada 2012 - 2016 va fi desemnată prin licitație și anunțată în ianuarie 2011. În prezent, compania GfK România furnizează serviciul național de audiențe TV.
  • Anul 2010 s-a încheiat pentru televiziunile din România într-un mod complicat, mai multe proiecte legislative fiind în dezbatere în acest moment în Parlament. Prin una dintre inițiative, membrii C.N.A. vor să remodeleze regula "must carry" - definită în prezent în articolul 82 din Legea audiovizualului - din cauză că, în prezent, cabliștii sunt obligați să ofere în grilele lor canale de televiziune private, în funcție de audiența pe care acestea o au, fapt care a făcut obligatorii la retransmisie posturi precum Mynele TV și Taraf TV, ce nu satisfac interesul superior al publicului. În schimb, Asociația Română de Comunicații Audiovizuale (A.R.C.A) a solicitat, în noiembrie, Parlamentului să nu dea curs propunerii C.N.A. de eliminare din Legea audiovizualului a dreptului televiziunilor private de a beneficia de retransmisie obligatorie în cablu, la care ar duce modificarea regulii "must carry".
  • Pe de altă parte, potrivit unui proiect legislative aprobat deja în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților, televiziunile generaliste trebuie să difuzeze săptămânal cel puțin 120 minute de emisiuni culturale sau educative, iar posturile de știri trebuie să transmită în fiecare săptămână 30 minute de astfel de programe. În privința acestui proiect legislativ, Senatul este cameră decizională.
  • În aceste condiții, anul 2011 se anunță a fi cel puțin interesant și complicat pentru televiziunile din România, care trebuie să se confrunte în continuare și cu criza financiară.
Sursa: http://www.mediafax....canale-7844369/

Edited by megafanro, 24 December 2010 - 16:21.


#2
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Eh, 2010 a cam trecut, eu sunt curios ce televiziuni se vor lansa in 2011, in afara de TLC care e dat ca sigur in ianuarie, mai stiti alte lansari sigure?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate