Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme baterie monde 3

Tipuri de acces Gura Portitei, di...

Crearea unei formule Excel cu div...

Filme ce urmeaza in 2024 - horror
 Tarot (2024)

Prescriere datorii parinti decedati

Utilizare credit cartela Vodafone

La multi ani @Cousteau !
 Inlocuire hdd cu ssd la NVR

Multe fisiere apar ca protejate c...

Serie noua - Profetii biblice cu....

Probleme functionare motocoasa Ma...
 Imprimanta 3D mai "moderna"

Folie anticondens

Hidroizolatie piscina

Am gasit un IPhone
 

probleme cu varza murata...

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#19
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019
Nu se suflă varza murata, trebuie sa stea doar scufundata integral in saramura, cu un capac și o greutate deasupra. Murăturile se suflă la început, până începe fermentația.

Vaturatul la varza este sa nu se depună sarea pe fund ci sa fie recirculata in amestec.

Vezi sa nu cumva sa fi fost prea cald acolo unde o ții că la +10 grade afara, varza nu se murează cum trebuie. Ai musai nevoie de temperatură cat mai scăzută în saramură.

Daca varza nu e deteriorata (înmuiată) se poate face o nouă saramura și scufunda din nou în saramură.

Adevărat vă spun că atât varza cât și murăturile trebuie scufundate integral in saramura..

Edited by Kres, 16 December 2019 - 22:25.


#20
Turnatoriu_de_orza

Turnatoriu_de_orza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,880
  • Înscris: 14.10.2010

View Poststrabun, on 15 noiembrie 2010 - 13:06, said:


Si mie mi se pare aiurea sa faci unele chestii in casa (de exemplu muraturi, zacusca, dulceata, paine),
Hmmmm...si cand te gandesti ca UNII nici nu vor sa auda de produse de la market...

#21
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,940
  • Înscris: 16.08.2010
Eu am renuntat la pritocire de mai multi ani si n-am avut probleme cu varza. Sarea o pun dizolvata in apa, de la inceput.

La gogonele sau castraveti nu am facut pritocire niciodata.

Avand in vedere ca fermentatia lactica e anaeroba, prin pritocire sunt stimulate mai ales bacteriile acetice in defavoarea celor lactice.

edit: Cititi comentariile de aici, unele sunt foarte interesante.

Edited by FreeThinker, 26 December 2019 - 22:54.


#22
vdingo11

vdingo11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,281
  • Înscris: 24.08.2005
Lamuriti-ma va rog si pe mine: floarea alba de la suprafata morii carui fapt se datoreaza? (intra aer, nu a fost suflata regulat, prea cald, sare insuficienta)
Varza si moarea nu este deteriorata dar parca miroare un pic cam tare.
Ieri am luat cu un tifon floarea si am suflat din nou dar sunt curios care este cauza aparitiei ei.
Si mai am o intrebare: dupa ce s-a murat se mai sufla varza?
Multumesc.

Edited by vdingo11, 29 December 2019 - 07:47.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate