Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock

Daca nu ar conta salariul, ce mes...

Racordare la apa termosemineu
 Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...

Cautarea pe google android nu merge

Caut serviciu serios de captura v...
 Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...

podea ciment denivelata

Îndepartare bule folie reflectoriz...
 Revista imobiliara cu poze... cir...

Recomandare soundbar pentru laptop

Veți renunța in 2025 la...

Coaxial pentru cablare casa
 

TVR Internațional, în administrarea M.A.E.

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#19
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

View Postdonmarinica, on 29th October 2010, 23:10, said:

Cand se va intampla asta? Stiu ca tvr coopereaza demult cu euronews, dar euronews dublat in romana nu am vazut pana acum. Dintre statele estice doar Turcia a reusit dupa mari interventii sa aiba dublaj la euronews.

Euronews plănuiește să se extindă în limba română.
Strategia postului de televiziune Euronews pentru urmatoarea perioada include dezvoltarea de noi programe, precum si intarirea politicii editoriale, potrivit unor declaratii facute de presedintele Euronews, Philippe Cayla, in cadrul evenimentului care a marcat numirea lui Lucian Sarb, actualul director editorial al The Money Channel, in functia de director de redactie Euronews. “Vrem sa mergem in afara Europei si, normal, sa cream Euronews si in limba română”, a declarat Philippe Cayla, precizand ca acest lucru inseamna ca Euronews va avea si jurnalisti români, precum si ca Euronews in limba română ar fi transmis la nivel international. El a mai spus ca urmatoarea miscare la nivel de extindere o reprezinta Turcia, programul Euronews in limba turca urmand sa fie lansat in ianuarie 2010. De asemenea, ulterior, de interes mai sunt tari ca Polonia, Ungaria, Serbia si Croatia. Numirea lui Lucian Sarb in functia de director de redactie Euronews intra in vigoare de la data de 4 mai, fiind pentru prima data cand un jurnalist est-european detine o astfel de functie in cadrul Euronews. Postul Euronews, lansat in anul 1993, emite in opt limbi si e prezent in 256 milioane de gospodarii din 144 de tari, dintre care 65% in Europa.
Sursa: http://forum.softped...amp;hl=euronews
-------------------------------------------------------------------------- 

EuroNews> Lansat la data de 1 ianuarie 1993, având ca proprietar firma SOCEMIE. EuroNews este un canal de televiziune de știri paneuropean. Canalul comentează știrile din punctul de vedere european, în mai multe limbi.

În ultimul trimestru al anului 2005, EuroNews a fost distribuit în 193 de milioane de gospodării din 121 de țări din toată lumea. Canalul a fost distribuit în 167 de milioane de gospodării europene prin sistemele de televiziunea prin cablu, satelit și analogică. Prin comparație, CNN International este distribuit în 119 milioane, BBC World în 73 de milioane, iar CNBC Europe în 69 de milioane de gospodării europene. 

EuroNews folosește comentariile din studio pentru acompanierea reportajelor și un segment fără comentari (No comment) pentru reportajele cu un conțiut exclusiv vizual.

Selectat de Comisia Europeană pentru „misiunea informării” dintre șapte candidați, EuroNews produce și difuzează simultan programe de știri în mai multe limbi, care privesc atât actualitatea europeană cât și cea mondială. Aproximativ 10% dintre emisiunile postului vizează informațiile și dezbaterile temelor europene. Canalul primește fonduri de aproximativ 5 milioane de euro. Canalul acorda o atenție deosebită subiectelor legate de Uniunea Europeană și mai înainte să primească sus-numitul mandat.

Conținut

Canalul prezintă emisiuni de știri la fiecare 30 de minute sub titlul EuroNews. Între emisiunile de știri sunt emise scurte programe specializate pe noutățile de pe piața financiară și de mărfuri, evenimente sportive, din lumea politică, artistică și științifică, previziuni meteorologice și reviste ale presei. Emisiunile obișnuite sunt întrerupe de transmisiuni în direct sau noutăți absolute.


EuroNews emite în șapte limbi: engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, rusă și spaniolă. Această abordare multilingvistică împiedică apariția prezentatorilor de știri, ceea ce duce la ca EuroNews să-și acompanieze reportajele cu comentarii din studio. Anumite subiecte apar cu titlul „No comment” și sunt absolut vizuale.
[modifică]
Istoric și organizare

EuroNews a fost format în anul 1992 la Lyon la inițiativa European Broadcasting Union de un grup de 11 posturi publice europene:

CyBC

ERT

France Télévisions

RAI

RTBF

RTP

RTÉ

RTVE

TMC

YLE

EuroNews a început să emită la data de 1 ianuarie 1993.

În anul 1997, postul britanic de televiziune ITN a cumpărat 49% din acțiunile Euronews pentru cinci milioane de lire sterline. ITN asigură programele canalului Euronews alături de restul acționarilor reprezentați de consorțiul SOCEMIE (Société Editrice de la Chaîne Européenne Multilingue d’Information EuroNews). SOCEMIE este compania care produce efectiv emisiunile canalului și deține licența de emisie. Alături de membrii inițiali, s-au mai adăugat șapte noi membri și copropietari:

CT

PBS

RTVSLO

RTR

NTU

SRG-SSR

TVR

TV4 (deținător de acțiuni)


În anul 1999, postul a trecut de la transmisia analogică la cea digitală. În același an a fost adăugată coloana sonoră în limba portugheză, iar în anul 2001 cea în rusă.

La sfârșitul anului 2005, canalele germane ARD și ZDF au început negocieri pentru a se alătura postului Euronews. 

La data de 6 februarie 2006 compania ucrainiană NTU a cumpărat 1% din acțiunile consorțiului SOCEMIE. [4]

EuroNews emite din anul 2007 un buletin de știri de 30 de minute în limba română la al doilea canal al Televiziunii Române (TVR 2) în zilele lucrătoare.

Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/EuroNews

Edited by megafanro, 29 October 2010 - 23:05.


#20
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,583
  • Înscris: 16.12.2006
de cand astept Euronews in romana  :rolleyes:

#21
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

View Postcatalinman, on 29th October 2010, 23:48, said:

de cand astept Euronews in romana  :rolleyes:

Și eu la fel. :rolleyes:  :naughty:

#22
CABLE MAN

CABLE MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,925
  • Înscris: 11.01.2006
EU nu sunt total de acord cu RMC INFO:

EU vad lucrurile astfel:

TVR 1-generalist
TVR 2 -generalist,completare la TVR 1,insa cu accentul pus pe filme ,seriale,documentare
TVR 3- canal pentru tineret:cu multa muzica,emisiuni live,seriale pentru tineret
TVR CULTURAL-un canal mai putin plictisitor decat cel actual cu multe concerte pop din arhiva BBC,documentare,filme de arta etc
TVR NOSTALGIA-canal ce foloseste arhiva TVR si a altor tv europene
TVR SPORT
canalele regionale sa ramana :TVR CRAIOVA,TVR IASI etc

#23
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,997
  • Înscris: 21.08.2008

View PostSAMadrian, on 29th October 2010, 23:09, said:

Cat timp aloci zilnic ptr urmarirea acestor posturi?,de ne poluezi cu parerile tale pe care nu cred ca ti le-a cerut nimeni,dupa parerea ta tvr cultural care e singurul post din Romania de acest gen ar trebui redus? poate eventual il schimbam cu tvr manele Tvr 3 isi are locul in retelele de cablu sau satelit acolo unde nu se difuzeaza cele regionale pe care spre surpriderea ta le urmareste destula lume. Tvr info e singurul post care iti prezinta stirile intr-un mod modern si inpartial,nu subiectiv si plin de incultura ca asa zisele posturi de stiri,si tvr hd isi are rolul sau dar din pacate la apucat criza si pe el dar tot mai sunt multe chesti de urmarit si la el,dar ptr tine nu conteaza ptr ca nu urmaresti aceste posturi,ramai atunci la cele pe care le urmaresti si nu mai scrie parerile tale decat atunci cand ti le cere cineva

Suntem pe un forum, avem dreptul la opinie, iar intamplator cred si eu ca TVR ar trebui sa se concentreze deocamdata pe un numar redus de canale si sa lucreze mai mult la calitatea si atractivitatea programelor difuzate.



TVR International ar trebui pastrat in actuala structura (nu transferat la MAE) si trecut in categoria "must-carry" pe DTH si cablu. As vrea sa vad pe International productiile de succes si stirile de pe celelalte canale la alte ore decat pe celelalte posturi (pentru a avea sansa sa vad emisiunea preferata daca am pierdut-o atunci cand a fost difuzata initial).

TVR Cultural TVR 1 si TVR 2  - sunt in regula, apreciez indeosebi noua grila a TVR2 (ar mai fi loc si de un concurs de cultura generala pe 2). Noua grila a TVR2 a adus multe productii noi, unele din ele invidiate de celelalte posturi de televiziune (exemplu: Ora de Business).

TVR 3 - ar putea deveni un hub al tuturor canalelor regionale
Din pacate canalele regionale nu pot fi transmise doar in eter asa cum propune Prigoana pentru ca spre exemplu transmisia TVR Craiova in Slatina sau in Pitesti nu ar mai putea fi efectuata (din cate stiu semnalul terestru in aceste orase este preluat tot de pe satelit),
Insa TVR 3 regional unic ar putea fi o solutie de avarie care paradoxal ar ajuta mai mult studiourile regionale.
Acestea pierd in acest moment la capitolul imagine si pentru ca transmit prea mult timp 6 ferestre care ne invita sa schimbam rapid canalul.
Abia cand cele 6 redactii teritoriale vor avea suficiente productii pentru a umple 24 de ore din 24, 7 zile din 7 va avea sens crearea unor posturi secundare dedicate, altfel se cheltuie inutil destul de multi bani cu retransmisia unor posturi goale de continut.

TVR Info - nu va fi plans de nimeni daca va fi inlocuit cu o varianta romaneasca a EuroNews.
Nu cred ca s-ar supara nimeni daca TVR ar aloca o parte din banii colectati pentru a finanta dublajul romanesc al EuroNews in locul actualului TVR Info. O sa regret reportajele de la TVR Info, insa cred ca o sa le vad in continuare pe TVR 1 si eventual pe TVR International.

#24
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 21.04.2004

View PostSAMadrian, on 29th October 2010, 22:09, said:

Cat timp aloci zilnic ptr urmarirea acestor posturi?,de ne poluezi cu parerile tale pe care nu cred ca ti le-a cerut nimeni,dupa parerea ta tvr cultural care e singurul post din Romania de acest gen ar trebui redus? poate eventual il schimbam cu tvr manele Tvr 3 isi are locul in retelele de cablu sau satelit acolo unde nu se difuzeaza cele regionale pe care spre surpriderea ta le urmareste destula lume. Tvr info e singurul post care iti prezinta stirile intr-un mod modern si inpartial,nu subiectiv si plin de incultura ca asa zisele posturi de stiri,si tvr hd isi are rolul sau dar din pacate la apucat criza si pe el dar tot mai sunt multe chesti de urmarit si la el,dar ptr tine nu conteaza ptr ca nu urmaresti aceste posturi,ramai atunci la cele pe care le urmaresti si nu mai scrie parerile tale decat atunci cand ti le cere cineva

"poluez cu parerile mele" ;) tare! ehehe "pe care nu mi le-a cerut nimeni" (evident)

Hei! Fii atent aici: intr-o discutie fiecare are opinia lui care de cele mai multe ori poate fi in contradictie cu a celorlalti. Important este sa existe un schimb de idei CIVILIZAT, Ok?

Nimeni nu detine adevarul absolut.

Ceea ce am zis eu aici e opinia mea si asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa fie de acord cu ea sau ca nu exista si pareri mult mai bune ;)

In fond de aceea ne gasim pe acest forum: sa avem un schimb de idei.

Iar din ceea ce am zis eu acolo despre TVR n-ai inteles nimic.

View PostCABLE MAN, on 29th October 2010, 23:47, said:

EU nu sunt total de acord cu RMC INFO:

EU vad lucrurile astfel:

TVR 1-generalist
TVR 2 -generalist,completare la TVR 1,insa cu accentul pus pe filme ,seriale,documentare
TVR 3- canal pentru tineret:cu multa muzica,emisiuni live,seriale pentru tineret
TVR CULTURAL-un canal mai putin plictisitor decat cel actual cu multe concerte pop din arhiva BBC,documentare,filme de arta etc
TVR NOSTALGIA-canal ce foloseste arhiva TVR si a altor tv europene
TVR SPORT
canalele regionale sa ramana :TVR CRAIOVA,TVR IASI etc

Trebuie sa vedem in acelasi timp si cat costa toata aceasta structura... Fiindca dorim cu totii un nivel calitativ ridicat al emisiunilor...

Eu sunt pentru varianta cu... mai putine canale dar cu programe mult mai bune. Iar programele de calitate costa!

Esti pregatit sa scoti mai multi bani din buzunar pentru taxa radio-tv?

Un canal puternic are mai multa forta pe piata.

Si in alta ordine de idei, TVR nu trebuie sa intre in competitie cu posturile comerciale de televiziune.

View PostKoal, on 30th October 2010, 02:31, said:

TVR International ar trebui pastrat in actuala structura (nu transferat la MAE) si trecut in categoria "must-carry" pe DTH si cablu. As vrea sa vad pe International productiile de succes si stirile de pe celelalte canale la alte ore decat pe celelalte posturi (pentru a avea sansa sa vad emisiunea preferata daca am pierdut-o atunci cand a fost difuzata initial).

TVR Cultural TVR 1 si TVR 2  - sunt in regula, apreciez indeosebi noua grila a TVR2 (ar mai fi loc si de un concurs de cultura generala pe 2). Noua grila a TVR2 a adus multe productii noi, unele din ele invidiate de celelalte posturi de televiziune (exemplu: Ora de Business).

TVR 3 - ar putea deveni un hub al tuturor canalelor regionale
Din pacate canalele regionale nu pot fi transmise doar in eter asa cum propune Prigoana pentru ca spre exemplu transmisia TVR Craiova in Slatina sau in Pitesti nu ar mai putea fi efectuata (din cate stiu semnalul terestru in aceste orase este preluat tot de pe satelit),
Insa TVR 3 regional unic ar putea fi o solutie de avarie care paradoxal ar ajuta mai mult studiourile regionale.
Acestea pierd in acest moment la capitolul imagine si pentru ca transmit prea mult timp 6 ferestre care ne invita sa schimbam rapid canalul.
Abia cand cele 6 redactii teritoriale vor avea suficiente productii pentru a umple 24 de ore din 24, 7 zile din 7 va avea sens crearea unor posturi secundare dedicate, altfel se cheltuie inutil destul de multi bani cu retransmisia unor posturi goale de continut.

TVR Info - nu va fi plans de nimeni daca va fi inlocuit cu o varianta romaneasca a EuroNews.
Nu cred ca s-ar supara nimeni daca TVR ar aloca o parte din banii colectati pentru a finanta dublajul romanesc al EuroNews in locul actualului TVR Info. O sa regret reportajele de la TVR Info, insa cred ca o sa le vad in continuare pe TVR 1 si eventual pe TVR International.

Cam asa!

Eu o vad si mai simplu:

TVR 1 o reunire a celor mai bune emisiuni de pe actualele TVR1 si TVR2. DVB-T + Sat

TVR 2 sa devina un canal de stiinta, cultura, educatie (gen Arte) bine facut. DVB-T + Sat

TVR 3 strict regional (stiu eu.. 8 ore regionale dupa care un program comun). DVB-T + Sat (6 canale regionale max + Bucuresti)
Acesta ar urma sa fie canalul complementar lui TVR 1 in momentul transmisiilor sportive gen JO, Cupa Mondiala de Fotbal etc

TVR International o punte intre diaspora si romanii din tara. (canalul asta ar fi trebuit sa fie demult difuzat in HD si 16:9!!!) DVB-T + Sat
Cum acest canal se adreseaza unor populatii traind pe mai multe fuse orare, el ar trebui sa difuzeze jurnale de stiri la fiecare doua ore. Nu ar mai plange nimeni dupa TVR Info ;)

Un site internet www.tvr.ro profesionist, extrem de bine facut nu vraistea care exista azi.
Un magazin on-line cu productii proprii la vanzare.
Prezentatori odihniti, cu o dictie clara si corecta, bine documentati si impartiali.
Cat mai multe emisiuni HD pe toate cele patru canale.
Mai multe emisiuni pentru copii, educative, in care stiinta si cunoasterea sa predomine si nu horoscoapele si misticul-religios.
Emisiuni culturale atat despre clasici dar si despre cei de astazi, de istorie, de arta... insa toate intr-un ambalaj actual si nu in genul: eu vorbesc iar tu asculti!
Mai putina publicitate, emisiuni cu mai mult continut si nu copii prost facute dupa canalele maneliste comerciale.

Toate astea costa mult. Comercialul sa fie lasat canalelor comerciale.

Edited by RMC Info, 30 October 2010 - 07:11.


#25
CABLE MAN

CABLE MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,925
  • Înscris: 11.01.2006
EU cred ca TVr-ul are destui bani,dar nu-i foloseste CUM trebuie.
ARE vreo 5.000 de angajati,care nu stiu ce fac pe acolo.
IN toate tarile tv de stat au marit nr de canale,aceasta este evolutia fireasca:RAI ITALIA are peste 10.
DEJA 5 canale din 6 cat am zis eu ca ar trebui sa fie exista,trebuie schimbate sa fie mai actractive+cele regionale.
TVR NOSTALGIA ar fi foarte ieftin,iar TVR SPORT ar lua competitii mai ieftine.
PENTRU un canal special pentru tineret cum era TRECI KANAL la sarbi[3K] as fi dispus sa mai dau ceva bani.
IN UK BBC-ul concureaza puternic tv comerciale,chiar SKY-Uk s-a plans de faptul ca BBC-ul are emisiuni prea bune .

#26
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

View PostKoal, on 30th October 2010, 03:31, said:

TVR Info - nu va fi plans de nimeni daca va fi inlocuit cu o varianta romaneasca a EuroNews.
Nu cred ca s-ar supara nimeni daca TVR ar aloca o parte din banii colectati pentru a finanta dublajul romanesc al EuroNews in locul actualului TVR Info. O sa regret reportajele de la TVR Info, insa cred ca o sa le vad in continuare pe TVR 1 si eventual pe TVR International.

Trebuie să înțelegeți că Euronews nu poate înlocui TVR Info. Am scris mai sus de ce nu se poate. Euronews este de sine stătător și va avea sonorul în limba RO.  




----------------------------------------------------------------------------------------

Quote

Euronews plănuiește să se extindă în limba română.
Strategia postului de televiziune Euronews pentru urmatoarea perioada include dezvoltarea de noi programe, precum si intarirea politicii editoriale, potrivit unor declaratii facute de presedintele Euronews, Philippe Cayla, in cadrul evenimentului care a marcat numirea lui Lucian Sarb, actualul director editorial al The Money Channel, in functia de director de redactie Euronews. “Vrem sa mergem in afara Europei si, normal, sa cream Euronews si in limba română”, a declarat Philippe Cayla, precizand ca acest lucru inseamna ca Euronews va avea si jurnalisti români, precum si ca Euronews in limba română ar fi transmis la nivel international. El a mai spus ca urmatoarea miscare la nivel de extindere o reprezinta Turcia, programul Euronews in limba turca urmand sa fie lansat in ianuarie 2010. De asemenea, ulterior, de interes mai sunt tari ca Polonia, Ungaria, Serbia si Croatia. Numirea lui Lucian Sarb in functia de director de redactie Euronews intra in vigoare de la data de 4 mai, fiind pentru prima data cand un jurnalist est-european detine o astfel de functie in cadrul Euronews. Postul Euronews, lansat in anul 1993, emite in opt limbi si e prezent in 256 milioane de gospodarii din 144 de tari, dintre care 65% in Europa.
Sursa: http://forum.softped...amp;hl=euronews
-------------------------------------------------------------------------- 

EuroNews> Lansat la data de 1 ianuarie 1993, având ca proprietar firma SOCEMIE. EuroNews este un canal de televiziune de știri paneuropean. Canalul comentează știrile din punctul de vedere european, în mai multe limbi.

În ultimul trimestru al anului 2005, EuroNews a fost distribuit în 193 de milioane de gospodării din 121 de țări din toată lumea. Canalul a fost distribuit în 167 de milioane de gospodării europene prin sistemele de televiziunea prin cablu, satelit și analogică. Prin comparație, CNN International este distribuit în 119 milioane, BBC World în 73 de milioane, iar CNBC Europe în 69 de milioane de gospodării europene. 

EuroNews folosește comentariile din studio pentru acompanierea reportajelor și un segment fără comentari (No comment) pentru reportajele cu un conțiut exclusiv vizual.

Selectat de Comisia Europeană pentru „misiunea informării” dintre șapte candidați, EuroNews produce și difuzează simultan programe de știri în mai multe limbi, care privesc atât actualitatea europeană cât și cea mondială. Aproximativ 10% dintre emisiunile postului vizează informațiile și dezbaterile temelor europene. Canalul primește fonduri de aproximativ 5 milioane de euro. Canalul acorda o atenție deosebită subiectelor legate de Uniunea Europeană și mai înainte să primească sus-numitul mandat.

Conținut

Canalul prezintă emisiuni de știri la fiecare 30 de minute sub titlul EuroNews. Între emisiunile de știri sunt emise scurte programe specializate pe noutățile de pe piața financiară și de mărfuri, evenimente sportive, din lumea politică, artistică și științifică, previziuni meteorologice și reviste ale presei. Emisiunile obișnuite sunt întrerupe de transmisiuni în direct sau noutăți absolute.


EuroNews emite în șapte limbi: engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, rusă și spaniolă. Această abordare multilingvistică împiedică apariția prezentatorilor de știri, ceea ce duce la ca EuroNews să-și acompanieze reportajele cu comentarii din studio. Anumite subiecte apar cu titlul „No comment” și sunt absolut vizuale.
[modifică]
Istoric și organizare

EuroNews a fost format în anul 1992 la Lyon la inițiativa European Broadcasting Union de un grup de 11 posturi publice europene:

CyBC

ERT

France Télévisions

RAI

RTBF

RTP

RTÉ

RTVE

TMC

YLE

EuroNews a început să emită la data de 1 ianuarie 1993.

În anul 1997, postul britanic de televiziune ITN a cumpărat 49% din acțiunile Euronews pentru cinci milioane de lire sterline. ITN asigură programele canalului Euronews alături de restul acționarilor reprezentați de consorțiul SOCEMIE (Société Editrice de la Chaîne Européenne Multilingue d’Information EuroNews). SOCEMIE este compania care produce efectiv emisiunile canalului și deține licența de emisie. Alături de membrii inițiali, s-au mai adăugat șapte noi membri și copropietari:

CT

PBS

RTVSLO

RTR

NTU

SRG-SSR

TVR

TV4 (deținător de acțiuni)


În anul 1999, postul a trecut de la transmisia analogică la cea digitală. În același an a fost adăugată coloana sonoră în limba portugheză, iar în anul 2001 cea în rusă.

La sfârșitul anului 2005, canalele germane ARD și ZDF au început negocieri pentru a se alătura postului Euronews. 

La data de 6 februarie 2006 compania ucrainiană NTU a cumpărat 1% din acțiunile consorțiului SOCEMIE. [4]

EuroNews transmite din anul 2007 un buletin de știri de 30 de minute în limba română la al doilea canal al Televiziunii Române (TVR 2) în zilele lucrătoare. 
Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/EuroNews

Edited by megafanro, 30 October 2010 - 11:19.


#27
SAMadrian

SAMadrian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 18.03.2007

View PostRMC Info, on 30th October 2010, 06:49, said:

"poluez cu parerile mele" ;) tare! ehehe "pe care nu mi le-a cerut nimeni" (evident)

Hei! Fii atent aici: intr-o discutie fiecare are opinia lui care de cele mai multe ori poate fi in contradictie cu a celorlalti. Important este sa existe un schimb de idei CIVILIZAT, Ok?

Nimeni nu detine adevarul absolut.

Ceea ce am zis eu aici e opinia mea si asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa fie de acord cu ea sau ca nu exista si pareri mult mai bune ;)

In fond de aceea ne gasim pe acest forum: sa avem un schimb de idei.

Iar din ceea ce am zis eu acolo despre TVR n-ai inteles nimic.



Trebuie sa vedem in acelasi timp si cat costa toata aceasta structura... Fiindca dorim cu totii un nivel calitativ ridicat al emisiunilor...

Eu sunt pentru varianta cu... mai putine canale dar cu programe mult mai bune. Iar programele de calitate costa!

Esti pregatit sa scoti mai multi bani din buzunar pentru taxa radio-tv?

Un canal puternic are mai multa forta pe piata.

Si in alta ordine de idei, TVR nu trebuie sa intre in competitie cu posturile comerciale de televiziune.



Cam asa!

Eu o vad si mai simplu:

TVR 1 o reunire a celor mai bune emisiuni de pe actualele TVR1 si TVR2. DVB-T + Sat

TVR 2 sa devina un canal de stiinta, cultura, educatie (gen Arte) bine facut. DVB-T + Sat

TVR 3 strict regional (stiu eu.. 8 ore regionale dupa care un program comun). DVB-T + Sat (6 canale regionale max + Bucuresti)
Acesta ar urma sa fie canalul complementar lui TVR 1 in momentul transmisiilor sportive gen JO, Cupa Mondiala de Fotbal etc

TVR International o punte intre diaspora si romanii din tara. (canalul asta ar fi trebuit sa fie demult difuzat in HD si 16:9!!!) DVB-T + Sat
Cum acest canal se adreseaza unor populatii traind pe mai multe fuse orare, el ar trebui sa difuzeze jurnale de stiri la fiecare doua ore. Nu ar mai plange nimeni dupa TVR Info ;)

Un site internet www.tvr.ro profesionist, extrem de bine facut nu vraistea care exista azi.
Un magazin on-line cu productii proprii la vanzare.
Prezentatori odihniti, cu o dictie clara si corecta, bine documentati si impartiali.
Cat mai multe emisiuni HD pe toate cele patru canale.
Mai multe emisiuni pentru copii, educative, in care stiinta si cunoasterea sa predomine si nu horoscoapele si misticul-religios.
Emisiuni culturale atat despre clasici dar si despre cei de astazi, de istorie, de arta... insa toate intr-un ambalaj actual si nu in genul: eu vorbesc iar tu asculti!
Mai putina publicitate, emisiuni cu mai mult continut si nu copii prost facute dupa canalele maneliste comerciale.

Toate astea costa mult. Comercialul sa fie lasat canalelor comerciale.



Ok in primul rand imi cer scuze ptr ca m-am cam inervat,da inteleg ca avem dreptul la opinie dar opiniile noastre ar trebui sa fie si ele fondate pe ceva,si eu citesc de foarte multa vreme acest forum si am destule pareri dar de cele mai multe ori le pastrez ptr mine deoarece nu cred ca intereseaza pe foarte multa lume parerea mea,de accea prefer sa citesc mai mult si foarte rar sa si scriu cate ceva. Nu mi-ai raspuns cat timp pe zi te uiti la progamele Tvr si la care,eu locuind in strainatate de ceva timp urmaresc doar pachetul Tvr cu cartela aferenta evident si din cand in cand Pro tv int si iti pot spune ca sunt multumit de ceea ce vad la tvr bineinteles ca este loc si de mai bine,da platesc taxa radio tv si as fi dispus sa platesc un pic mai mult ptr inbunatatirea programelor si nu ptr buzunarul celor 5.000 de angajati ai tvr cum bine zicea Cable Man
Doar un exemplu la cat cotizam noi comparativ cu ceilalti din ue la televiziunea publica
Romania - 4 lei tv si 2,5 radio = 1 E
un exemplu http://www.financiar...nu-exista-.html
Exemplele pot continua dar cred ca nu are rost,deci la cat dam si la ce cerem cred ca e diferenta uriasa

Edited by SAMadrian, 30 October 2010 - 12:44.


#28
mail_lat

mail_lat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 18.11.2007
Ma bag si eu unde nu-mi fierbe oala...

Parerea mea este ca acest post de televiziune nu si-a indeplinit obiectivele, si anume:

1. Nu este prezent pe nicio retea importanta de cablu (spre deosebire de PRO TV International), unde sunt comunitati importante de romani. Acest post de televiziune public, al statului roman nu este preluat nici macar in tarile vecine unde sunt comunitati  de romani : R. Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Marea Neagra. Sa fii available pe satelit nu e mare jmecherie.
2. Are un continut foarte slab, e plin de neocomunisti si are carente mari la capitolul reportaje, documentare, stiri.
3. Imixtiunea politica. Romanii din afara nu au nevoie sa asiste la jocurile politice interne, au nevoie de o pozitie oficiala a  statului roman, iar pentru cine vrea circ exista televiziunile de stiri. Ca un singur exemplu, eu daca stau in Spania si vreau sa vad ce mai e in tara, nu am nevoie sa vad un gras libidinos care a facut avere din contracte cu statul roman cum se ia la misto in direct cu Presedintele tarii la postul public de televiziune, pentru ca vrea el sa faca jocuri politice.

Nu se justifica investitia sa ridici pe satelit tvr-urile regionale. Sa ramana in eter si pe cablu in zonele lor. Cei care posteaza p-aici sunt majoritatea abonati la dth si vad realitatea in mod distorsionat.
TVR Cultural, un post de televiziune care aduce deservicii culturii romane, care o prezinta drept ceva foarte plictisitor. Cultura, si mai ales cea romana nu este sinonima cu o stare de somnolenta prelunga. E ca faza cu ratingul, cei care nu fac rating, pentru ca pur si simplu nu sunt carismatici, spun ca acesta nu este scopul lor si ca ei au niste valori la care nu pot renunta de dragul ratingului.

In schimb, TVR Info si TVR 3 e cel mai bun lucru care i s-a intamplat in ultimul timp televiziunii romane , cu amendamentul ca ar trebui putin mai multe stiri la TVR Info si pe TVR 3 mai putine talkshow-uri locale.
Au aparut in ultimii ani si cateva emisiuni interesante pe TVR, dar eu totusi sper ca nu o s-o vad pana la sfarsitul vietii mele pe Marina Almasan Socaciu facand emisiuni usoare  si proaste pe Televiziunea Publica. Poate mai au astia de la TVRM un loc si pentru dumneaei sa faca  emisiuni pana la 100 de ani

#29
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 21.04.2004

View Postmail_lat, on 30th October 2010, 14:28, said:

Ma bag si eu unde nu-mi fierbe oala...

Parerea mea este ca acest post de televiziune nu si-a indeplinit obiectivele, si anume:

1. Nu este prezent pe nicio retea importanta de cablu (spre deosebire de PRO TV International), unde sunt comunitati importante de romani. Acest post de televiziune public, al statului roman nu este preluat nici macar in tarile vecine unde sunt comunitati  de romani : R. Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Marea Neagra. Sa fii available pe satelit nu e mare jmecherie.
2. Are un continut foarte slab, e plin de neocomunisti si are carente mari la capitolul reportaje, documentare, stiri.
3. Imixtiunea politica. Romanii din afara nu au nevoie sa asiste la jocurile politice interne, au nevoie de o pozitie oficiala a  statului roman, iar pentru cine vrea circ exista televiziunile de stiri. Ca un singur exemplu, eu daca stau in Spania si vreau sa vad ce mai e in tara, nu am nevoie sa vad un gras libidinos care a facut avere din contracte cu statul roman cum se ia la misto in direct cu Presedintele tarii la postul public de televiziune, pentru ca vrea el sa faca jocuri politice.

Nu se justifica investitia sa ridici pe satelit tvr-urile regionale. Sa ramana in eter si pe cablu in zonele lor. Cei care posteaza p-aici sunt majoritatea abonati la dth si vad realitatea in mod distorsionat.
TVR Cultural, un post de televiziune care aduce deservicii culturii romane, care o prezinta drept ceva foarte plictisitor. Cultura, si mai ales cea romana nu este sinonima cu o stare de somnolenta prelunga. E ca faza cu ratingul, cei care nu fac rating, pentru ca pur si simplu nu sunt carismatici, spun ca acesta nu este scopul lor si ca ei au niste valori la care nu pot renunta de dragul ratingului.

In schimb, TVR Info si TVR 3 e cel mai bun lucru care i s-a intamplat in ultimul timp televiziunii romane , cu amendamentul ca ar trebui putin mai multe stiri la TVR Info si pe TVR 3 mai putine talkshow-uri locale.
Au aparut in ultimii ani si cateva emisiuni interesante pe TVR, dar eu totusi sper ca nu o s-o vad pana la sfarsitul vietii mele pe Marina Almasan Socaciu facand emisiuni usoare  si proaste pe Televiziunea Publica. Poate mai au astia de la TVRM un loc si pentru dumneaei sa faca  emisiuni pana la 100 de ani

LOL

Excellent!

#30
creatura85

creatura85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,684
  • Înscris: 19.07.2008

View PostGhepardi, on 27th October 2010, 12:56, said:

...
De la gunoiul din strada s-a ajuns la gunoiul televizat... Frumos "conule"
Ca si multi altii care au postat pe aici pot spune ca eram constient de interesele politice ptr TVR dar sa fiu sincer nici in halul asta. Dar ce ma mai mira, Vantu a spus mai de mult in direct la Realitatea Tv unei realizatoare ca daca nu are grija cum ii vorbeste ii taie salariul. Concluzie: gunoier/turnator/"bisnitar" sa fii si poti sa iti bagi coada si in audiovizual.

#31
Ghepardi

Ghepardi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 812
  • Înscris: 23.02.2009
Deputații au aprobat tacit desființarea TVR3 și TVR Info, la ideea lui Prigoană
http://www.evz.ro/de...ana-911590.html

#32
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 21.04.2004

View PostRMC Info, on 30 octombrie 2010 - 06:49, said:



"poluez cu parerile mele" ;) tare! ehehe "pe care nu mi le-a cerut nimeni" (evident)

Hei! Fii atent aici: intr-o discutie fiecare are opinia lui care de cele mai multe ori poate fi in contradictie cu a celorlalti. Important este sa existe un schimb de idei CIVILIZAT, Ok?

Nimeni nu detine adevarul absolut.

Ceea ce am zis eu aici e opinia mea si asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa fie de acord cu ea sau ca nu exista si pareri mult mai bune ;)

In fond de aceea ne gasim pe acest forum: sa avem un schimb de idei.

Iar din ceea ce am zis eu acolo despre TVR n-ai inteles nimic.



Trebuie sa vedem in acelasi timp si cat costa toata aceasta structura... Fiindca dorim cu totii un nivel calitativ ridicat al emisiunilor...

Eu sunt pentru varianta cu... mai putine canale dar cu programe mult mai bune. Iar programele de calitate costa!

Esti pregatit sa scoti mai multi bani din buzunar pentru taxa radio-tv?

Un canal puternic are mai multa forta pe piata.

Si in alta ordine de idei, TVR nu trebuie sa intre in competitie cu posturile comerciale de televiziune.



Cam asa!

Eu o vad si mai simplu:

TVR 1 o reunire a celor mai bune emisiuni de pe actualele TVR1 si TVR2. DVB-T + Sat

TVR 2 sa devina un canal de stiinta, cultura, educatie (gen Arte) bine facut. DVB-T + Sat

TVR 3 strict regional (stiu eu.. 8 ore regionale dupa care un program comun). DVB-T + Sat (6 canale regionale max + Bucuresti)
Acesta ar urma sa fie canalul complementar lui TVR 1 in momentul transmisiilor sportive gen JO, Cupa Mondiala de Fotbal etc

TVR International o punte intre diaspora si romanii din tara. (canalul asta ar fi trebuit sa fie demult difuzat in HD si 16:9!!!) DVB-T + Sat
Cum acest canal se adreseaza unor populatii traind pe mai multe fuse orare, el ar trebui sa difuzeze jurnale de stiri la fiecare doua ore. Nu ar mai plange nimeni dupa TVR Info ;)

Un site internet www.tvr.ro profesionist, extrem de bine facut nu vraistea care exista azi.
Un magazin on-line cu productii proprii la vanzare.
Prezentatori odihniti, cu o dictie clara si corecta, bine documentati si impartiali.
Cat mai multe emisiuni HD pe toate cele patru canale.
Mai multe emisiuni pentru copii, educative, in care stiinta si cunoasterea sa predomine si nu horoscoapele si misticul-religios.
Emisiuni culturale atat despre clasici dar si despre cei de astazi, de istorie, de arta... insa toate intr-un ambalaj actual si nu in genul: eu vorbesc iar tu asculti!
Mai putina publicitate, emisiuni cu mai mult continut si nu copii prost facute dupa canalele maneliste comerciale.

Toate astea costa mult. Comercialul sa fie lasat canalelor comerciale.

Asta era prin 2010. Care e situatia dupa 6 ani de zile?

Edited by RMC Info, 08 April 2016 - 08:54.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate