Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Taxarea vacilor in Danemarca si..

Oamenii fara Whatsapp

Pompe apa fotovoltaice.

Valori ok fibra?
 recomandare smartwatch copil

Viata traita asa cum vrei tu vs v...

Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock
 Daca nu ar conta salariul, ce mes...

Racordare la apa termosemineu

Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...
 Cautarea pe google android nu merge

Caut serviciu serios de captura v...

Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...
 

Jurnal de casa pentru ozorila

- - - - -
  • Please log in to reply
151 replies to this topic

#19
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009

View Postcasa_din_vis, on 3rd December 2010, 15:33, said:

O observatie, la etaj langa scara, in loc de dressing nu ar trebui sa fie baia?Ca dupa mine e cam putin o singura baie la etaj ptr 3 dormitoare...
pai un dormitor are baia lui personala.
lu celelante dormitoare li se da doar o baie la comun pentru a face pp.

#20
pivnitarul

pivnitarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 11.09.2010

View PostVially, on 3rd December 2010, 15:34, said:

Arhitectul cu care colaboram este un tip tanar, cu idei proaspete, nu-i e frica de Skype sau sa trimita fisierele .dwg direct pe mail pentru discutii... etc, intr-un cuvant este o placere de lucrat cu el

View PostVially, on 3rd December 2010, 15:34, said:

Si acum ca am revenit, incep si cu intrebarile
In acest moment ma chinui sa randez
esti cam in contradictie in cele doua ipostaze
la ce se rezuma colaborare cu arhitectul ?!!!

#21
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009

View PostVially, on 3rd December 2010, 15:34, said:

Ma poate ajuta cineva cu un link catre sectiuni unde se arata clar imbinarea centurilor de la un etaj cu grinzi inclinata, capriori, astereala, izolatie... etc?
peste grinzile din beton se prind/aseaza niste grinzi din lemn, suprapuse, pe aceeasi directie cu cele din beton, pe care le dubleaza.
peste ele, transversal, cam la 60 cm intre ele, se aseaza capriorii.

View Postpivnitarul, on 3rd December 2010, 15:55, said:

esti cam in contradictie in cele doua ipostaze
la ce se rezuma colaborare cu arhitectul ?!!!
pai n-are timp si de randari.

#22
pivnitarul

pivnitarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 11.09.2010

View Postcasuta_papusilor, on 3rd December 2010, 15:57, said:

pai n-are timp si de randari.
lol ..e ocupat cu numaratul banilor ...am inteles  :peacefingers:
sau poate timpul ala se traduce intr un pret "modest" pentru beneficiar ...dar cu lasarea greului pe spinarea beneficiarului ...adica vine frumos cu tot functionalul , bla bla ..mai trage de limba pe vre unul pe forum ..si poftim dom arhitect ...ca asta vreau sa construiesc
si dupa aia ...mamaaa ce arhitect am avut ..bomboana de agigea ...ieftin ca praga si intelegator ca mielul, baiatul ...
interesanta reteta ...ma gandesc sa le propun si eu la viitorii clienti sa se inscrie pe aici pe forum ...si eu doar sa le semnez/stampilez  :thumbup:

Edited by pivnitarul, 03 December 2010 - 16:06.


#23
Vially

Vially

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 342
  • Înscris: 19.03.2003
Nici nu stiti ce ma bucur ca vad niste "fete" cunoscute, urmaresc de mult timp topicuri si citesc cu atentie toate criticile "casutei", "Inginerului_bv", ale lui punkt... etc, insa este cu totul altceva cand va vad aici, aruncand cu rosii in mine  :first:  Multumesc!.

Acum, inginerul_bv, trebuie sa mentionez ca planurile sunt la stadiul de partiu, si sper ca scara va fi "updatata". As aprecia foarte mult daca mi-ai spune totusi ce probleme vezi la ea, ca sa le transmit si sa le modificam. Legat de zona biroului, sunt constient ca trece o grinda prin el... etc, insa nu a fost posibila modificarea bucatariei (ca sa ma joc cu grinda respectiva), si nici a unei dimensiuni exterioare a casei sau a livingului+diningului. Asa ca am ajuns la compromisul de acolo. Intre grinda si peretele subtire din birou voi face o scafa cu lumina indirecta, si cred ca va fi ok.

Acoperisul este ridicat in acea zona pentru ca apa fiind mai lunga, va ajunge la in jur de 1,8m utili in cea mai joasa zona, la baie si dressing. Nu am dorit nici panta mai mare de 15grade, si nici inaltimi utile mai mici de 1,8m utili in orice punct al etajului, asa ca asta este rezultatul.

@pivnitarul, arhitectul a fost contractat doar pentru plan (DDE), randariule le fac eu ca sa imi dau seama de posibilele erori, ca sa ii arat nevestei si sa fac si discutia de aici mai interesanta. Pana in Martie cand ma apuc eu mai e... :)

Edited by Vially, 03 December 2010 - 16:06.


#24
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
N-am cunoscut pana acum niciodata un beneficiar care sa-si faca singur randarile, dar cred ca toti arhitectii isi doresc beneficiari ca tine  :coolspeak:
Mai postez odata ceea ce ai cerut. Tocmai lucram la el, ai avut noroc :thumbup:

Zici ca ai vrut 1,8 minim inaltime libera la mansarda. Nu e rau dar nici bine, in sensul ca deja nu prea mai e mansarda e deja un etaj mansardat. Ce nu ti-a spus arhitectul dar ma simt eu dator sa-ti spun este ca 15 grade panta a acoperisului este o valoare minima, dar sincer nu ti-as recomanda asa o panta mica din varii motive pe care nu le detaliez acum din lipsa de timp.
Sarpantele cu pante paralele sunt frumoase dar atunci cand efectul este putin mai accentuat, adica diferenta trebuie sa fie ceva mai pronuntata in cazul tau. Personal nu ti-as recomanda o panta de 15 grade ci de minim 30 sau 25 daca vrei. Inaltimea libera minima la mansarda poate sa fie foarte bine chiar 1.2-1.5 metri ceea ce s-ar traduce intr-un confort termic mai bun. La urma urmei, dormi nu tii botez in dormitor. :peacefingers:

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   408.76K   108 downloads

Edited by Inginerul_bv, 03 December 2010 - 16:21.


#25
pivnitarul

pivnitarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 11.09.2010

View PostVially, on 3rd December 2010, 16:03, said:

arhitectul a fost contractat doar pentru plan (DDE), randariule le fac eu ca sa imi dau seama de posibilele erori, ca sa ii arat nevestei si sa fac si discutia de aici mai interesanta.
asta e buna de o maxima a zilei si de pus in rama

#26
Vially

Vially

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 342
  • Înscris: 19.03.2003
Deja sesizez rautati pe aici, pana la urma arhitectul nu m-a pus sa randez sau sa fac nimic. Alegerea de a pune totul in 3D mi-a apartinut, si chiar cred ca i-a adus batai de cap in plus (pt. ca eu l-am intrebat o mie si-una de lucruri la randare). Intre un beneficiar care se uita doar pe hartie de 2 ori si pe urma se apuca si construieste casa si un beneficiar care se intereseaza de casa si o randeaza 3D, incercand cu aceasta ocazie sa inteleaga cum se leaga totul, ce dimensiuni are aia sau ailalta, de ce se fac una sau alta, eu l-as prefera pe al doilea intotdeauna.

Nu vreau insa sa cadem in plasa polemicilor si atacurilor la adresa arhitectului sau a mea, va rog incercati sa fiti... constructivi! Inca odata, sper ca abordarea mea sa fie una deosebita si interesanta pentru beneficiul forumului, intr-un sens bun! Mai ales ca nimeni nu construieste nimic in perioada asta si nu avem ce face si practic (legat de subiect).

Edited by Vially, 03 December 2010 - 16:43.


#27
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Putin sarcasm nu strica daca duce totusi la ceva constructiv.  :peacefingers:
Daca nu te ajuta acel detaliu postat de mine, spune-mi, mai am si altele, dar de principiu la tine nu se pune problema de zidarie de umplutura ci de zidarie din blocuri ceramice GV, cadrul acela de beton armat se transforma in centura, adica ~25 cm inaltime. In rest, termoizolarea mansardei se face cel mai bine dupa modelul postat de mine. De grinzile alea de lemn se pot prinde profile metalice pentru gips-carton, de fapt asa se si practica in mod uzual.
Revin la panta ta de 15 grade si zic sa te mai gandesti, mai intreaba in stanga si-n dreapta, in general e bine sa intrebi chiar pe cei care se ocupa cu invelitori pentru ca dpmdv iti va crea probleme. Si as zice sa te gandesti si la acoperis putin. Eu as amplasa un stalp chiar in coltul din dreptul intrarii. In felul asta acoperi si intrarea si poti face si un balcon la mansarda. Acoperisul l-as face simplu, simetric, in doua ape cu panta de minim 25 de grade. Niste lucarne nu strica niciodata si dau foarte bine.........gandeste-te ca s-ar putea sa arate in stadiul actual cam "batuta in cap" cum imi place mie sa spun. Si nu, nu am idei invechite  :peacefingers:
Sper sa nu fie cu supare  :coolspeak:

#28
costin_io

costin_io

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 21.11.2008
Eu cred ca pentru un DDE te duci la structurist (sau arh. tau sa il viziteze), arhitectul trebuie sa iti faca randari... ( pentru asta ar trebui sa il platesti nu pentru semnaturi cum spunea pivnitarul), asta chiar daca te joci si tu in guagal sketch.
Ing_bv are mare dreptate cu panta acoperisului si cu niste stalpisori lipsa.

#29
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009
mie imi place acoperisul, asa rupt cum e el.
doar in 2 ape clasice ar fi fost prea banal, dupa mine.
poate ar merge mai ascutit o idee, sa nu fie de 15 grade, dar nici de 30.
20-23 de grade ar fi ideal dupa ochiul meu inestetic si nepractic. oricum ar cam trebui sa depasesti panta limita de 15-17 grade a tiglei metalice, spre ex.

#30
Vially

Vially

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 342
  • Înscris: 19.03.2003
Am incercat sa-l facem doar in doua ape, insa arata destul de urat, nici asa nu ma da pe spate cu stilul. Avand in vedere insa ca am dorit sa fie si ieftin (adica fara lucarne sau coama lunga), cam asta a iesit. Nu ma deranjeaza insa, accentul este pus pe functionalitate si cam atat.
Legat de zona scarii, mi-aduc aminte ca arhitectul a spus ca vor apare niste grinzi suplimentare acolo, insa nu sunt desenate pentru ca proiectul nu a trecut inca pe la structurist. Sper sa fie OK, ca m-ati cam speriat si chiar imi place partiul, nu m-as incumeta la modificari.
Cat despre panta acoperisului, planuiesc sa il acopar cu sindrila bituminoasa (Tegola sau ceva asemanator). In conditiile acestea, mai e nevoie de marirea unghiului? Nu de alta, dar nu doresc sa renunt la marimea de 1,8 in bai, si asta inseamna sa ma duc cu inaltimea cea mai mare a coamei si mai sus.

Si ca sa inchei subiectul randarilor, ele nu au fost niciodata partea intelegerii mele cu arhitectul. La toti arhitectii mi s-au cerut bani in plus pentru ele, si pentru ca nu-i aveam am decis sa le fac singur. Arhitectul nu se ia dupa ele, insa eu le-am folosit cu nevasta-mea ca sa vedem cum arata casa inainte de a face sectiunile sau a trece mai departe.

Edited by Vially, 04 December 2010 - 08:46.


#31
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Doar ca o mica precizare. Ceea ce faci tu se numeste 3D. Randare e altceva, pe baza unui desen in 3D, se aplica materiale, culori, fundal, etc....ca ca arate asa:

[ http://danandrita.com/wp-content/gallery/casa-vlad/randari-casa-vlad-1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#32
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Desenam la casuta mea in continuare si mi-am adus aminte c-am vazut ceva interesant la ideea de mobilare a bucatariei tale. Sper sa nu te superi daca ma inspir si eu putin poate  :peacefingers:
Si am mai observat ceva la tine. Zona cu CT si Baia..........eu n-as incerca sa valorific chiar orice cm patrat de suprafata daca as fi in locul tau. Depinde ce fel de CT vrei sa montezi dar inaltimea sub rampa scarii este foarte foarte mica, adica nici in genunchi nu vei putea sta, accesul in acea incapere va fi putin cam dificil........ iar la baie.....iti iese acolo un soi de hol care va trebui doar acoperit cu gresie si faianta si in rest nu va avea alta folosinta. Putin revizuita partea aceea a casei ar mai trebui.

PS. Daca te deranjeaza rautatile astea :naughty: , da-mi de stire, nu te voi mai deranja.   :peacefingers:

Edited by Inginerul_bv, 04 December 2010 - 13:26.


#33
Vially

Vially

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 342
  • Înscris: 19.03.2003
Hei, nici o problema, chiar ma bucur ca ajuta pe cineva. Am atasat doua screenshot-uri cu bucataria (aproximativa) pe care o vrem, facuta in Ik*a Home Planner. E zona aceea ce sa zic, poate ar trebui mutata usa la baie mai spre exterior. O sa desenez in 3D in ambele feluri si oa sa ma decid :). Legat de randare, sper ca voi ajunge sa fac si eu asa ceva in V-Ray sau alt renderer, insa imaginile sunt ok pentru moment.
Attached File  1.jpg   307.48K   199 downloadsAttached File  2.jpg   248.31K   156 downloads

P.S. Chiuveta va fi in fata geamului mic, si vor fi si niste scaune in zona blatului suspendat.

Edited by Vially, 04 December 2010 - 16:03.


#34
lvasilr

lvasilr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 11.03.2007
O idee si de la mine: daca vrei sa folosesti blatul suspendat si ca loc de luat masa in fuga tine seama ca inaltimea mesei este mai mica decat inaltimea blaturilor. La mine asa e. Iti vor trebui scaune mai inalte. Scaunele or sa stea cam in drum. Eu as pune blatulsuspendat  perpendicular pe fereastra mare. Asa ar avea loc scaunele cu spatele la usa si circulatia pe usa bucatariei ar fi mai libera.

Iar la fereastra glisanta catre living as renunta pentru ca e chiar langa usa si nici blatul nu mai e de ocolit daca duci farfuriile in living.

Spor si idei bune iti doresc!

#35
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Esti sigur ca nu vrei sa scoti aerisirea la hota afara ? Eu as amplasa plita pe un perete exterior. Hotele alea cu filtru sunt un fel de frectie la picior de lemn.

#36
Vially

Vially

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 342
  • Înscris: 19.03.2003
Iata ca a venit primavara si reinvii si eu jurnalul. Voi incerca sa postez cel putin saptamanal daca nu chiar zilnic, si sper ca informatiile data de mine sa fie utile pentru voi, iar cele primite sa ma ajute la o calitate mai buna a executiei.
Incep postul acesta cu planurile de arhitectura si sectiuni din fundatie. Plansele au mai suferit modificari (foarte) minore pe ici-colo, insa cam acestea sunt. Atasez si rezistenta din zona sa fie tot asa ca referinta aici.

Arhitectura, parter si etaj
Attached File  ARHITECTURA1.JPG   513.73K   120 downloads Attached File  ARHITECTURA2.JPG   517.92K   67 downloads

Sectiune din fundatie si grinzi
Attached File  FUNDATIE.JPG   528.66K   61 downloads Attached File  GRINZIFUNDATIE.JPG   241.38K   65 downloads

Plan de amplasare si armare stalpi parter
Attached File  STALPI1.JPG   375.81K   48 downloads Attached File  STALPI.JPG   406.85K   55 downloads

Am si 2 intrebari :):

1. Ce parere aveti de ciocurile date in proiect? (armarea grinzilor din fundatie, a 4-a poza) Sunt suficiente de 30cm, adica de aceeasi grosime cu elevatia?
2. Ce parere aveti de cele 2 randuri de plase fi8 10x10cm cu care e armata placa de la parter? Mie mi se pare exagerat, aceste plase ma costa 3500EUR aproape. Daca si voua, astept sugestii pe care sa i le "impartasesc" structuristului ;)

Lasand teoria deoparte, am trasat si forma casei (a santurilor) dupa cum am vazut in jurnalul "no stress" - multumesc :). Iata rezultatele:
Attached File  IMG_0377_stitch2.jpg   3.55MB   79 downloads Attached File  IMG_03802.jpg   2.92MB   112 downloads

Si iata si o belea de care am dat: Unul din santurile de fundare trece fix printre doua puturi dezafectate, fara ca eu sa pot face ceva sa ocolesc "problema". Acestea au diametru cam 30cm. Sapatura mea este de 60cm latime, si distanta intre sapatura la stanga si dreapta pana la puturi este de cam 20-25cm. Ce parere aveti, cum ar trebui sa tratez problema?
Attached File  IMG_03762.jpg   2.76MB   90 downloads

In alta ordine de idei mi-am aranjat preturile pentru fier-beton, caramida, folie, distantieri... etc. Sper ca maine sa port o ultima negociere pentru preturi, dupa care le voi posta, poate ajuta pe cineva.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate