Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Chestionar Medicina Alimentaț...

RCA 2024: ieftin sau scump?

Se mai achita taxe de reziliere?

Probleme retea, router?
 Burete dur pentru perna scaun rul...

RCA firma

Conditii minimale router FiberLin...

caine care sperie lumea prin gard
 Scutire abonament telefonie fixa ...

Prima condamnare in baza Legii An...

OKTO

Cum export de pe desktop o conver...
 Am facut infarct?

contract de inchiriere obligatii ...

Panasonic GH7

Comutare rapida setari regionale
 

Compania R.C.S.&R.D.S. își înșelă clienții cu promoții false.

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
36 răspunsuri în acest subiect

#1
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 21.754
  • Înscris: 07.04.2006


Compania R.C.S.&R.D.S. își înșelă clienții cu promoții false. R.D.S., noua victimă a Protecției Consumatorului.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (C.J.P.C.) Cluj a amendat cu 30.000 de lei compania R.D.S., care oferă servicii de telefonie și internet, pentru „practici comerciale incorecte”.



Directorul coordonator al C.J.P.C. Cluj, Mircea Radu, a declarat că sancțiunea a fost dată în urma înregistrării a peste 30 de sesizări și reclamații venite din partea unor clienți.



„Am aplicat sancțiunea după ce am primit peste 30 de sesizări de la clienți legate de serviciile firmei. Vom verifica și în perioada următoare dacă se respectă clauzele din contracte, iar în caz contrar vom lua și alte măsuri”, a spus Radu.

Potrivit acestuia, firma respectivă a încheiat contracte de servicii de telefonie fixă, mobilă și internet și trebuia să asigure echipamentele necesare într-un anumit termen, dar acestea nu au fost livrate clienților nici după 90 de zile.
Sursa: http://www.adevarul...._252575086.html


------------------------------------------------------------------------------------------------
Cum a înșelat R.C.S.&R.D.S clienții cu promoții false.


]Compania de telecomunicații nu și-a respectat oferta promoțională, prin care le oferea clienților telefoane fixe și mobile. După trei luni, păgubiții au rămas fără telefoane, dar cu contractele încheiate. Protecția Consumatorilor din Cluj a amendat R.C.S.&R.D.S. cu 30.000 de lei.



Cosmin Neag, un clujean înșelat de RCS&RDS, povestește cum a fost purtat pe drumuri degeaba de furnizorul de internet și telefonie mobilă. La mijlocul lunii ianuarie, a încheiat un contract pentru serviciul de internet și cablu TV. Oferta celor de la RCS&RDS suna foarte frumos: patru servicii la preț de două.

Adică clienții urmau să primească gratuit alte două servicii, de telefonie mobilă și fixă, incluse în același preț cu cele de internet și cablu TV. „Pentru serviciul de telefonie fixă și mobilă urma să fiu contactat ulterior. Nici până în ziua de azi nu au venit”, povestește clujeanul.

Ofertă cu telefonul tău

Următorul pas a fost o reclamație, înregistrată la RCS&RDS Cluj. Nu a primit niciun răspuns, în schimb i s-a făcut o ofertă telefonică. „Mi-au spus că ar exista opțiunea să-mi instaleze telefonul fix cu aparatul cumpărat de mine, dar fără telefon mobil. Am refuzat”, mai spune Cosmin Neag.

Clujeanul este doa unul dintre cele 30 de persoane care au depus plângere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (C.J.P.C.) Cluj, pe acesată temă. Din acest motiv, unii dintre consumatori au cerut rezilierea contractului însă solicitarea le-a fost refuzată.

Reclamațiile la adresa R.C.S&R.D.S au vizat și alte practici comerciale incorecte. „Alt consumator avea contract din anul 2007, iar în anul 2010 a intrat în posesia unui modem de internet care funcițona la o altă viteză decât cea specificată în documente, fapt ce a dus la imposibilitatea conectării la internet”, arată Mircea Radu, șeful C.J.P.C. Cluj.

Alți clienți au primit decodoare TV cu altă serie decât cea înscrisă în contract, acestea nemaiputând fi utilizate. De asemenea, o serie de reclamații se referă la faptul că serviciile oferite de furnizor au fost suspendate, cu toate că reclamanții au făcut dovada plății facturilor prin bancă.

Preferă să plătească amenzi și să înșele clienți

„Conform ascestor câteva exemple, se observă că operatorul economic se comportă incorect în relația cu consumatorii, prin rea-credință și informații incorecte și in complete”, mai arată șeful C.J.P.C. Cluj, Mircea Radu. În consecință, R.C.S&R.D.S a fost amendată cu 30.000 de lei, și i s-a cerut încetarea practicilor comerciale incorecte semnalate.

„Principiul lor este: «Mai bine plătim o amendă și încheiem contracte multe, să ne permitem să o plătim”, este de părere Mircea Radu. Până acum, compania nu a contestat procesul-verbal.

Oferte tentante

R.C.S.&R.D.S. promovează și acum oferte tentante pe saitul companiei. De exemplu, promoția „4x4, 16 luni de servicii gratuite”, sună foarte avantajos pentru clienți. Potrivit ofertei, sunt oferite patru servicii - TV, Internet, telefonie fixă și telefonie mobilă - începând cu 52 de lei pe lună.
RCS%RDS promite reglarea situației

Reprezentanții companiei au precizat că echipamentele pentru serviciile de telefonie fixă și mobilă s-au epuizat datorită numărului mare de solicitări.„ Din cauza foarte multor solicitări de încheiere a contractelor în cadrul promoției menționate, echipamentele suport pentru serviciile noastre s-au epuizat. Din aceste motive câțiva dintre abonații nostri au primit cu o perioadă de întârziere echipamentele necesare instalării serviciilor. Situația este în curs de reglare și după instalarea echipamentelor, clienții noștri vor avea lunile gratuite promoționale. Cei 30 de abonați care au încheiat contracte în cadrul promoției noastre cu 3 luni gratuite pentru plata abonamentelor, beneficiază de perioada de gratuitate. Perioada de gratuitate din cadrul promoției este valabilă din momentul instalării sau activării serviciilor noastre.”, a precizat Cristina Nicoară, putrtător de cuvânt la R.C.S%R.D.S.
Sursa: http://www.adevarul.....</span></span>


Editat de megafanro, 03 mai 2010 - 19:58.


#2
MV2Player

MV2Player

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 1.317
  • Înscris: 04.10.2009
Bine face nene, OPC, ANPC, toata lumea pe RDS, eu platesc abonament si nu primesc nimica, am facut reclamatie > 0 RASPUNS, bine le face
http://www.adevarul...._253174703.html
Sa stie lumea sa se fereasca de Caracatita RDS

#3
virtualx

virtualx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.600
  • Înscris: 30.05.2005
nu toata lumea are probleme cu ei , sa nu generalizam nu ?

#4
Raduceanu

Raduceanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.559
  • Înscris: 02.11.2007

View Postmegafanro, on 3rd May 2010, 20:43, said:

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (C.J.P.C.) Cluj a amendat cu 30.000 de lei compania R.D.S., care oferă servicii de telefonie și internet, pentru „practici comerciale incorecte”.

nu tot astia de la Cluj au amendat si pe UPC?

le
imi raspund tot eu: tot OPC Cluj a amendat si UPC-ul.
or avea o dragoste deosebita pentru cablisti sau le place mai mult DTH-ul de peste granita.

Editat de Raduceanu, 03 mai 2010 - 21:03.


#5
Macrobloc

Macrobloc

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 788
  • Înscris: 16.10.2005

View PostRaduceanu, on 3rd May 2010, 21:53, said:

nu tot astia de la Cluj au amendat si pe UPC?

le
imi raspund tot eu: tot OPC Cluj a amendat si UPC-ul.
or avea o dragoste deosebita pentru cablisti sau le place mai mult DTH-ul de peste granita.
Se pare ca in Cluj procentajul de reclamagii este mai mare dar problema este nationala. Ieri a venit la mine un vecin sa ma intrebe cum sa imperecheze smartcardul cu receptorul HUMAX pentru ca nu putea viziona CINESTAR-urile. Erau platite cu multa vreme in urma. In plus spunea ca nici dupa 3 luni nu a primit telefoanele! L-am ajutat cu imperecherea, dar de telefon nu am stiut ce sa sa-i spun. Inca nu citisem acest post... Culmea ca plecase de la UPC pentru telefoanele RDS!  :lol:

#6
MV2Player

MV2Player

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 1.317
  • Înscris: 04.10.2009
virtualx - Este posibil orice, acuma când stai ca mine fara internet mobil > dar tu platesti 15 ron pe luna la RDS + telefoane peste telefoane care P.R. RDS (de pe Cosmote pe 0314007777...) îti dai seama ca ai un oarecare sentiment de multumire când vezi ca RDS primeste ceva amenda (putea sa fie si 1RON > îi ceva de bun simt > tras de obraz)
Macrobloc - Foarte bine punctat, este problema nationala si cât timp nu îti este respectat un drept > te adresezi si tu la cine poti, îmi pare normal > eu am reclamat ca nu îmi merge RDS de saptamâna trecuta si am primit 0 RASPUNS DIN PARTEA RDS... când RDS nici nu discuta cu tine > nici nu se omoara sa îti trimita un amarât de raspuns nenorocit > normal ca îti cauti rezolvarea în alta parte
În situatia în care RDS NICI NU VREA SA AUDA DE ABONAT!? Cum pot eu sa am tupeul sa recomand/bag si pe altul în mocirla asta numita RDS, eu am intrat singur în rahat pâna la gât cu RDS > macar a fost alegerea mea > asta nu însemna ca trag si pe altul sa îsi faca sânge negru ca mine...
Toate cele bune

Editat de MV2Player, 04 mai 2010 - 05:14.


#7
micutza08

micutza08

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 839
  • Înscris: 10.10.2008
Din partea mea sa le dea amenzi pana s-or satura sa mai fie asa nesimtiti. Foarte nesimtiti... In Bucuresti situatia e si mai neagra, un telefon mobil n-ai mai gasit intr-o casierie de prin noiembrie-decembrie, iar telefoane fixe nu se mai instaleaza de prin septembrie.

#8
lafayette

lafayette

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.341
  • Înscris: 25.12.2006
OPC are curaj sa dea rcs ului 30 000 ron amenda cand nici CNA ul nu le a putut da decat vreo 10 000 ptr fapte mult mai grave..

Editat de lafayette, 07 mai 2010 - 21:59.


#9
djbogdi

djbogdi

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 701
  • Înscris: 08.06.2009

View Postlafayette, on 7th May 2010, 22:57, said:

OPC are curaj sa dea rcs ului 30 000 ron amenda cand nici CNA ul nu le a putut da decat vreo 10 000 ptr fapte mult mai grave..
nici UPC nu e sfant stai linistit

#10
lafayette

lafayette

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.341
  • Înscris: 25.12.2006

View Postdjbogdi, on 7th May 2010, 23:05, said:

nici UPC nu e sfant stai linistit
pe langa rcs..e ingeras..

#11
Raduceanu

Raduceanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.559
  • Înscris: 02.11.2007

View Postlafayette, on 11th May 2010, 19:54, said:

pe langa rcs..e ingeras..
da-da. doar cand mangai pe frunte pe unii dintre ingerasi le simti cornitele.

#12
rogeo

rogeo

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 17
  • Înscris: 28.01.2010
Primit oferta pt telefoan mobil: Un aparat folosit SAU o cartela  pe care sa o imperechez cu un tel care stie 3G.  :o

#13
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.785
  • Înscris: 04.11.2005
Ce imperechere? :lol:

#14
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 27.571
  • Înscris: 16.12.2006
 Nu e nici o imperechere.  :)

Inainte se dadeau si telefoanele mobile, mai nou se ofera doar cartela SIM.

Poti sa o folosesti intr-un telefon proprietate personala, singurele conditii sunt ca telefonul respectiv sa nu fie codat (sa fie la liber) si sa stie 3G ! 

Editat de megafanro, 14 mai 2010 - 16:08.


#15
jordao

jordao

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 222
  • Înscris: 18.11.2005
Pe data de 16-11-2009 am facut contract cu rds . Era promotie 3 luni gratuite , luna 1, 7 si 12 .  Astazi primind factura pe luna a-7-a am sunat sa vad de ce nu am gratuit . Raspuns --Nu apare ca beneficiez de promotie , sa vad daca scrie in contract .M-am uitat nu scrie . De unde trebuia sa stiu ca trebuia specificat si pe contract ?  Teapa   ???   Iar   ???

#16
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.785
  • Înscris: 04.11.2005
Iar??? Pai scrie sau nu scrie, ce tot semnati acolo? :)))

#17
livisor27

livisor27

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 362
  • Înscris: 13.08.2009

View Postjordao, on 17th May 2010, 16:54, said:

Pe data de 16-11-2009 am facut contract cu rds . Era promotie 3 luni gratuite , luna 1, 7 si 12 .  Astazi primind factura pe luna a-7-a am sunat sa vad de ce nu am gratuit . Raspuns --Nu apare ca beneficiez de promotie , sa vad daca scrie in contract .M-am uitat nu scrie . De unde trebuia sa stiu ca trebuia specificat si pe contract ?  Teapa   ???   Iar   ???
pe 24 martie am avut un an de la semnarea contractului,martie am avut gratis,august gratis,februarie gratis,cum numai la voi nu vin facturile zero?in concluzie ,sunt satisfacut de digi tv.   :thumbup:

#18
Raduceanu

Raduceanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.559
  • Înscris: 02.11.2007

View Postjordao, on 17th May 2010, 19:54, said:

Pe data de 16-11-2009 am facut contract cu rds . Era promotie 3 luni gratuite , luna 1, 7 si 12 .  Astazi primind factura pe luna a-7-a am sunat sa vad de ce nu am gratuit . Raspuns --Nu apare ca beneficiez de promotie , sa vad daca scrie in contract .M-am uitat nu scrie . De unde trebuia sa stiu ca trebuia specificat si pe contract ?  Teapa   ???   Iar   ???
nu e teapa, e motiv de reziliere.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate