Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Tomatele
Last Updated: Jul 02 2019 22:28, Started by
mirceabadea2010
, Apr 30 2010 21:25
·
0
#4627
Posted 06 August 2014 - 14:35
Ideea cu licopwnul e ca nu se distruge la temp.inalte, dar la frunze de ex.cica trebe max.40*.
|
#4628
Posted 06 August 2014 - 15:15
anknic, asa cum zice si roadmaster, uscate si puse in ulei,rezista fara probleme. Pe cele trecute prin apa cu otet, eu le-am sterilizat pt. siguranta.
virg, clienti fideli... cumparatori, din orasul asta mic, ce tot revin. Am si specificat mai sus, unii au inteles, altii nu. |
#4629
Posted 06 August 2014 - 15:24
#4630
Posted 06 August 2014 - 15:35
la frunze de leustean si altele, facea referire anknic
|
#4631
Posted 06 August 2014 - 16:43
Va multumesc tuturor.
Hapygarden, on 06 august 2014 - 09:09, said:
Excelent Road. Nici mi e nu imi arata a boala ci a carenta - mai precis Magneziu din ce vad eu dar mai lipseste ceva si pe langa ala - parca vad si un pic de cloroza.. Din ce pot obtine magneziu natural (plante, macerate, ceaiuri....)? Edited by vdingo11, 06 August 2014 - 16:43. |
#4632
Posted 06 August 2014 - 17:09
vdingo11, on 06 august 2014 - 16:43, said:
... Eu in afara de zeama de gainat si macerat de urzica (acesta din urma foliar) nu le-am dat (alternat la 1 saptamana) Din ce pot obtine magneziu natural (plante, macerate, ceaiuri....)? Esti de admirat daca reusesti sa duci la capat cultura fara mari pierderi si fara "chimicale "...dar daca lasi mana pe sol,prin frunzele uscate/cazute...o sa fie si mai greu la anul ! Eu cred ca e tarziu in faza asta sa mai aduci un aport organic de elemente( magneziu,potasiu) ,dar nu imposibil ! Nu-i mai da gainatz, se vor duce tare vegetativ..in detrimentul fructificarii,cu risc de putregai ! Zic si eu ,ca un incepator ! Pune si tu locatia in profil ,sa vedem pe unde n-a dat grindina anu' asta ! Si eu am carente similare,dar nu mai imi bat capul,...am devenit mai relaxat,plantele sunt pline de fructe( in solar,afara....am pierdut lupta !) |
#4633
Posted 06 August 2014 - 18:50
roadmaster969, on 06 august 2014 - 17:09, said:
Esti de admirat daca reusesti sa duci la capat cultura .... roadmaster969, on 06 august 2014 - 17:09, said:
...... fara "chimicale "... Cat despre gainat pot sa va confirm ca duce si la cresterea fructelor nu numai a plantei - asa cred eu. Afara am pierdut si eu lupta dar am invatat multe din experienta din acest an. Edited by vdingo11, 06 August 2014 - 18:56. |
#4634
Posted 06 August 2014 - 19:43
Gata am cules si eu prima runda de rosii sa le bag la conservaraie. San Marzano Nano, Klass f1 si 'rosii mari romanesti'. Toate din camp doar cu 3 bordeleze si 2 insecticide. Din Marbena n`am prea avut de foto ca am doar 6 fire care se mananca f repede )
Ca gust pot spune ca Marbena e pe primul loc dar urmata foarte indeaproape de 'rosiile mari romanesti' (care lasa de dorit la productie si rezistente din pacate) si Klass. Klass, desi e hibrid, este deosebit de gustos si nu a lipsit din salate completand f bine aroma Marbenei. Minusurile sunt coaja mai taricica(desi nu`i cu gena LSL) + faptul ca se coc mai greu. Chiar daca sunt rosii si pe afara si pe inauntru trebuie lasate mai mult pe planta ca sa`si atinga potentialul gustativ. In solar inteleg ca nu ies asa gustose cu apa la 2-3 zile. La anul pun cu siguranta Klass f1 si Marbena, de astea doua nu ma mai despart. Ce mai am de laudat sunt vinetele Madona F1. Cele mai GUSTOASE vinete pe care le`am mancat vreodata cu putine seminte, cremoase si de dimensiuni perfecte de copt nu dictai animalele de 1-1,5kg. Productie f buna, rezistenta ok, viguroase. Abia astept sa culeg si tona de ardei de o am pe 40mp2 ca sa o laud cu poze, am gogosari Bihar de peste 400gr cred si ardei gras rosu Antonio f1 mai mare ca`n supermarket, le`a placut de toate ploile astea ce sa zic Attached Files |
#4635
Posted 06 August 2014 - 20:17
Rid-ule, bune marzanele nano dar la anul as ice sa mergi pe alea de la bulgari, sunt mai bune din toate punctele de vedere, o selectie chiar reusita...
|
#4636
Posted 06 August 2014 - 20:32
Pai tot tu mi`ai recomandat si pe astea si firma de la care sa le iau. Si`s f multumit, au fructe potop de la etajul 3 in sus si ma astept sa le culeg pe toate la cum arata plantele.
|
|
#4637
Posted 06 August 2014 - 21:14
Eu n-am făcut poze la ce am cules pe 5 August dar am filmat un pic ce a rămas pe urmă
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5lEj9GdXnug?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#4638
Posted 06 August 2014 - 21:30
rid, on 06 august 2014 - 20:32, said: Pai tot tu mi`ai recomandat si pe astea si firma de la care sa le iau. Si`s f multumit, au fructe potop de la etajul 3 in sus si ma astept sa le culeg pe toate la cum arata plantele. |
#4639
Posted 06 August 2014 - 22:11
roadmaster969, on 06 august 2014 - 09:41, said:
Anul trecut le-am deshidratat "babeste" ( pe tomate) pe o tava acoperite cu o plasa sa nu dea musca in ele...puse in ulei de oliva....mai am si acum in beci,fara probleme( pentru ankinic !) De ce nu ne zici toata povestea: cat de mult le-ai deshidratat ? (zile de soare? rigiditate? etc) "Omeneste-ne" cu o reteta completa! rid, on 06 august 2014 - 19:43, said:
Gata am cules si eu prima runda de rosii sa le bag la conservaraie. San Marzano Nano...... Marzano astea nu-s cam crude pentru conservare? Numai bine! |
#4640
Posted 06 August 2014 - 22:34
Multe cam sunt, dar am vrut sa curat primul etaj definitiv si cum le fac abia peste o saptamana bulion au timp sa se indulceasca cum trebuie.
parinte, te astept cu link ca am incredere in matá |
#4641
Posted 07 August 2014 - 15:46
|
#4642
Posted 07 August 2014 - 19:09
danutz_2009, on 06 august 2014 - 22:11, said:
De ce nu ne zici toata povestea: cat de mult le-ai deshidratat ? (zile de soare? rigiditate? etc) "Omeneste-ne" cu o reteta completa! ... M-ai prins cu lectia neinvatata ! N-a fost nimic studiat,pur si simplu le-am pus pe o tava zincata( asta aveam de la alveolare), taiate in juma (numa' cherry,deh ,excedent ) ,lasate la oki,cateva zile....cu rama de la plasa de tantari deasupra....! Aratau groaznic,fata de cum erau in tineretze ! Au cazut insa vitejeste in pizza si alte salate ! Cred ca le mai trebuiau mirodenii,sa aduca la gust ca alea italiene ,dar puradeii n-au comentat,au bagat la greu ! Doar eu,ca masterchef de servici am carait...dar stii ca sunt perfectionist ! Las' ca anu' asta avem inaintasi ( padre& qwerty) si ne dau ei retetele ! Ma angajez sa pun papila,daca mi se ofera invitatia ! Daca nu ,nimeresc eu camara lu' qwerty ...la padre nu ma bag ,are un dulauuuu.....brrrr! Da'l iau pe Iorgu ,are experienta cu cainii ....! |
#4643
Posted 07 August 2014 - 21:01
roadmaster969, on 07 august 2014 - 19:09, said:
N-a fost nimic studiat,pur si simplu le-am pus pe o tava zincata( asta aveam de la alveolare), taiate in juma (numa' cherry,deh ,excedent ) ,lasate la oki,cateva zile....cu rama de la plasa de tantari deasupra....! Multumesc gospodar @roadmaster969! Cateva nelamuriri tot mai am: nu am "lucrat" cu soarele, nu stiu cat sa le deshidratez, etc! roadmaster969, on 07 august 2014 - 19:09, said:
Au cazut insa vitejeste in pizza si alte salate ! Cred ca le mai trebuiau mirodenii,sa aduca la gust ca alea italiene ..... Cativa catei de usturoi sparti cu latul cutitului, seminte de floarea soarelui, cimbru, ulei de rapita, piper, etc..... Incearca sa schimbi si materia prima: testeaza si San Marzano, Roma, etc (din gama de conservare)! roadmaster969, on 07 august 2014 - 19:09, said:
Doar eu,ca masterchef de servici am carait...dar stii ca sunt perfectionist ! Stiu! Am inceput sa te cunosc! Numai bine! |
#4644
Posted 07 August 2014 - 23:01
danutz_2009, on 07 august 2014 - 21:01, said:
Multumesc gospodar @roadmaster969! Cateva nelamuriri tot mai am: nu am "lucrat" cu soarele, nu stiu cat sa le deshidratez, etc! Am citit atunci putin la vremea aceea ,am uitat acum, dar ma refreshuiesc curand,ma paste o alta sharja curand,deja am terminat sucurile,ketch-up-urile si alte derivate, si mai am "marfa" la greu ! Eu zic ca e pacat sa nu aprofundezi/ aprofundam aceasta tehnica veche si eficienta ,banui ca majoritatea "hobbistilor "de pe arie au un oaresce excedent... nu numai de tomate ! Sa ma insel oare ?! Cativa catei de usturoi sparti cu latul cutitului, seminte de floarea soarelui, cimbru, ulei de rapita, piper, etc..... Incearca sa schimbi si materia prima: testeaza si San Marzano, Roma, etc (din gama de conservare)! Eh,aici chiar regret ca nu am avut decat cateva fire de marzano nano afara, care,desi curtate de toti fungii si virozele si alternariozele din sezonul asta ,copilite la sange de soacra-mea ,ca sa -mi fie utila , mi-au dat cateva tomate,insuficiente totusi pentru un experiment complet ! Avand un spatiu relativ mic si o dorinta mare de experimentat ,am pus predominant de consum in stare proaspata,desi,stiam de anul trecut de familia rio grande,marzano,roma... O sa incerc la anul sa modific raportul ,daca nu mai apar "pretendente " ....si nu sunt putine ! Stiu! Am inceput sa te cunosc! Numai bine! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users