Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Oala sub presiune
#37
Posted 24 May 2012 - 18:55
RegeleLeu, on 24th May 2012, 14:51, said: Sincer... pâna acuma 24 de ore nu stiam mai nimica despre vreo oala sub presiune: Încerc sa spun ca nu am a mai mica idee ce firme sunt FIRMA în materie de oale sub presiune. italiana sau nemteasca ... dintre cele din oferta hipermaket-urilor noastre; am vazut niste "supape" la unele oale de m-am speriat sunt foarte sigure daca oala de de calitate si respecti instructiunile; eu o folosesc de rutina si nu am avut nici-o problema cea pe care ti-a recomandat-o dev este foarte ok ... nu cumperi oale sub presiune in fiecare zi legat de dimensiune, eu am una de 9L si vreau sa mai cumpar una de 6L ... depinde ce vrei sa faci cu ea Dev, on 24th May 2012, 16:25, said: De exemplu: http://www.altex.ro/...2500732-6-litri (Initial am vrut sa-ti recomand una de vreo 2 ori mai scumpa da' am zis ca ma bati :lol:) care era recomandarea initiala? |
#38
Posted 24 May 2012 - 22:13
Un Fissler.
http://store.sarahpo...taquick-6l.html Sistemul de prindere e asemanator cu cel de la Tefal. Mie mi se pare mai de incredere sistemul asta de prindere decat cel cu tija sus (gen http://www.gabibe.bi...x-BERGNER-6L#1). Desi-i posibil sa nu fie. :) |
#39
Posted 24 May 2012 - 22:34
Dev, on 24th May 2012, 23:13, said: Un Fissler. http://store.sarahpo...taquick-6l.html Sistemul de prindere e asemanator cu cel de la Tefal. Mie mi se pare mai de incredere sistemul asta de prindere decat cel cu tija sus (gen http://www.gabibe.bi...x-BERGNER-6L#1). Desi-i posibil sa nu fie. :) pentru mine sistemul cu tija sus suna logic dpdv mecanic ... plus ca o foloesc de ceva ani si nu mi-a dat motive de nemultumire cred ca mai importante sunt supapele trebuie sa vad live sistemul de la Fissler pentru a fi convins sa dau 600 Ron pentru o oala de 6L |
#40
Posted 25 May 2012 - 08:14
Dev, on 24th May 2012, 16:25, said: Initial am vrut sa-ti recomand una de vreo 2 ori mai scumpa da' am zis ca ma bati :lol:) Eu as fi interesat de una de 2 ori mai scumpa - as prefera Demeyere in locul lui Fissler pentru estetica/simetrie, insa ai si alte sugestii ? Edited by AMDG, 25 May 2012 - 08:15. |
#41
Posted 02 June 2012 - 20:16
Quote Eu as fi interesat de una de 2 ori mai scumpa - as prefera Demeyere in locul lui Fissler pentru estetica/simetrie, insa ai si alte sugestii ? |
#42
Posted 03 June 2012 - 20:33
Turnatoriu_de_orza, on 2nd June 2012, 21:16, said: Parca era vorba de utilizarea vaselor de presiune si nu de a le face reclama! Ma intereseaza sa compar oalele sub presiune, pentru ca asta e urmatorea mea cumparatura gastro . Si ca sa vezi ca nu fac reclama, oala Demeyere in cauza e de fapt un Kuhn Rikon modificat ( un model mai premium ), singura diferenta fiind manarele ce sunt simetrice la Demeyere. Demeyere nu are experienta in oale sub presiune si a facut un simplu rebranding :) Revenind la obiect, cunoasteti o oala sub presiune simetrica mai buna decat modelul Kuhn Rikon/Demeyere indicat ? Edited by AMDG, 03 June 2012 - 20:33. |
#43
Posted 04 June 2012 - 00:29
Eu am oale cu presiune de vreo 30 si ceva de ani asa ca va pot spune ca tot secretul este sa fie etanse. Am avut vreo 2 Kukta, apoi mi-am zis ca mai bine imi iau de inox si am luat teapa cu o oala italieneasca care nu se etansa. Mi-am luat de la selgros doua oale nemtesti care sunt excelente. Le am de vreo 5 ani, nici nu mai stiu ce marca sunt dar sunt foarte bune. Trebuie sa aveti grija sa fie focul pus la mic si nu exista nici un pericol. Pentru fiertul carnii trebuie sa o lasati fara capac pina dain clocot ca sa puteti lua spuma. Apoi puneti capacul si lasati cam o ora pentru carne de vaca batrana. Pentru carne mai frageda, merge si 1/2 ora. Nu puneti carne de pui in oala cu presiune ca o gasiti pasta. Puneti carne de vaca, gaina scoasa la pensie, fasole, burta, porc pentru racitura. Pentru alte chestii care fierb mai repede, nu e nevoie de oala cu presiune.
|
#44
Posted 04 June 2012 - 07:39
Freddy12, on 4th June 2012, 01:29, said: Eu am oale cu presiune de vreo 30 si ceva de ani asa ca va pot spune ca tot secretul este sa fie etanse. Exact. Garniturile sunt cel mai fragil element la ele. Atentie la curatarea lor, inchideri, deschideri. ........ La alegerea uneia trebuie sa se tina cont ca oalele astea nu se pot umple. Doar undeva pe la 60-75% (ideea este sa nu poata ajunge fiertura la supape). Au semne de maxim si e bine sa se tina cont de ele altfel in loc de abur scapa apa clocotita. Daca nevoile familionului cer 6l atunci oala de 9l e aia buna, etc, etc. |
#45
Posted 04 June 2012 - 13:55
#46
Posted 04 June 2012 - 15:02
Pai spune unde gasim acele garnituri mai bune ??? Ca cele originale se duc repede : 1.se dilata de numai stau in lacasuri datorita temperaturilor mari, 2. crapa, se zbarcesc (chiar daca oala nu e folosita!) = imbatranirea materialului in timp, 3. deformari plastice datorita temperaturilor variabile, detergentilor, imbatranirii, substante acide sau bazice din mancare etc. si adio etansare la oricare sistem de capac!
Sa nu uit de supapa de siguranta care daca are arcul din inox in timp va sta tot timpul deschisa (inoxul e material mai mult plastic decat elastic) arcul se "calca", daca e din otel sau alt material va oxida ce va duce la rupere, blocaj etc. , depuneri de ingrediente in caile supapelor ce duc la blocaje, curatirea acestora presupune utilaje/echipamente destul de sofistificate . Per ansamblu o investitie nerentabila si cand te gandesti "ca castigi" cateva minute la fiert cateva bucati de carne, nu mai pun daca nu scoti presiunea din ea ai toate sansele sa "tapezi" totul in jur cu mancare OPARITA!! Am oala de peste 20ani dar vazand ca e mai mult de lucru cu ea decat avantaje am renuntat la capacul de subpresiune si o folosesc ca oala normala :coolspeak: Edited by mihaiC1, 04 June 2012 - 15:30. |
|
#47
Posted 04 June 2012 - 19:42
#48
Posted 05 June 2012 - 09:34
mihaiC1, on 4th June 2012, 16:02, said: Per ansamblu o investitie nerentabila Per ansamblu e o investitie foarte rentabila ( am fiert odata 4 ore o carne de vaca, spre deosebire de maxim o ora in oala sub presiune ). Mama mea mai foloseste si acum oale de tip kukta de acum 30 de ani, si in afara de garnitura ce se schimba la cativa ani totul e ok. Oalele moderne premium pot gati la o presiune mult mai mare decat 15 psi, si multe sunt garantate pe viata. Unele firme vestice chiar au niste programe serioase de piese de schimb, si nu toata lumea foloseste otel chinezesc la oale :) Pana si o masina de spalat automata romaneasca te tine 20 de ani daca o intretii ( din nou testat la mama acasa ), darmite o oala sub presiune. Curaj in folosire si nu in reciclare :console: Edited by AMDG, 05 June 2012 - 09:35. |
#49
Posted 05 June 2012 - 09:50
Din punctul de vedere a bobului de fasole este o investitie rentabila. :rolleyes:
Devine untos-cremos, un balsam pentru cavitatea bucala harsita de capsaicina ardeilor iuti. .......... A, paradoxal, se pare, sunt mai bune oalele care au buza de sus rasucita (75%...cred) in jurul garniturii de cauciuc. Zic paradoxal pentru ca desi tine garnitura captiva nici nu se strica respectiva garnitura. Garnitura e bine mersi insa a inceput sa se exfolieze fundul la oala (ala cu spe mii de straturi si materiale). Marca de ifose, deh. :confuzzled: |
#50
Posted 06 June 2012 - 09:54
Dev, on 24th May 2012, 16:25, said: De exemplu: http://www.altex.ro/...2500732-6-litri (Initial am vrut sa-ti recomand una de vreo 2 ori mai scumpa da' am zis ca ma bati :lol:) |
#51
Posted 06 June 2012 - 10:04
Oala trebuie lăsată la foc mediu/mare până începe să pufăie; și doar atunci se reduce căldura.
Am văzut și eu modelul respectiv, e ok la banii ăia, mai ales că are și 2 presiuni. |
|
#52
Posted 06 June 2012 - 14:27
Aries(ro), on 6th June 2012, 11:04, said: Oala trebuie lăsată la foc mediu/mare până începe să pufăie; ?i doar atunci se reduce căldura. Am văzut ?i eu modelul respectiv, e ok la banii ăia, mai ales că are ?i 2 presiuni. Edited by Freddy12, 06 June 2012 - 14:28. |
#53
Posted 06 June 2012 - 18:48
AMDG, on 5th June 2012, 10:34, said: Per ansamblu e o investitie foarte rentabila ( am fiert odata 4 ore o carne de vaca, spre deosebire de maxim o ora in oala sub presiune ). Mama mea mai foloseste si acum oale de tip kukta de acum 30 de ani, si in afara de garnitura ce se schimba la cativa ani totul e ok. Oalele moderne premium pot gati la o presiune mult mai mare decat 15 psi, si multe sunt garantate pe viata. Unele firme vestice chiar au niste programe serioase de piese de schimb, si nu toata lumea foloseste otel chinezesc la oale :) Pana si o masina de spalat automata romaneasca te tine 20 de ani daca o intretii ( din nou testat la mama acasa ), darmite o oala sub presiune. Curaj in folosire si nu in reciclare :console: Se pare ca esti cam matzochist(a)/sadic(a) de gatesti carne de "vaca scoasa la pensie", gateste o carne mai frageda ! D'apoi cu banii pe 2 "revizii/inlocuiri" cumperi alta noua!! Nu se merita sa dai pe o oala "moderna premium" cat pe DOUA Vaci gata pregatite. Nu stiu unde ai vazut oala sub presiune din otel ???? In cel mai rau caz din inox sau otel-inox alimentar care pt. o amarata de oala peste tot in lume are aceiasi compozitie ,crezi ca "15 psi" e mult?? 15psi = 1.02 atm= 1.034Bar :deadtongue: , dar e suficient sa imprastie mancarea pe toti peretii din bucatarie :naughty: ! Stai linistit(a) am lucrat in instalatii cu presiuni de peste 200Bar! Offtopic: dar masina aia a stat in boxa 19ani si 6luni ... nu-i asa :thumbup: ? data, on 4th June 2012, 20:42, said: ca sa nu fac reclama cauta cu google ... sunt zeci de site-uri; eu am gasit inclusiv la hipermarket PS: la oala mea garnitura rezista eroic, oricum mai am una de rezerva Fratilor! Ce naivi sunteti ! O GARNITURA CHIAR DACA STA IN MEDIU DE CONSERVARE VA IMBATRINI SI NU MAI ARE PROPRIETATILE NORMALE ! Edited by mihaiC1, 06 June 2012 - 19:02. |
#54
Posted 06 June 2012 - 21:18
mihaiC1, on 6th June 2012, 19:48, said: ... Io' n-am gasit nici cu "mama goagal'" :confuzzled: ! Oala nu se mai fabrica de peste 10ani si "rezista eroic" ca oala normala .. garnitura a cedat dupa 4 utilizari :lol: Fratilor! Ce naivi sunteti ! O GARNITURA CHIAR DACA STA IN MEDIU DE CONSERVARE VA IMBATRINI SI NU MAI ARE PROPRIETATILE NORMALE ! chiar nu stiu ce garnitura poate ceda dupa 4 utilizari ... garnitura oala presiune :) |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users