Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat consuma un AC ?

La mulți ani @Tyby!

Reprogramare examen auto prin pro...

Are cineva instructiunile de conf...
 Pareri scule INCGO

Model similar de aplicație f...

Amplificator CATV XI-CAB HA 8626 ...

Unde pot asculta muzica anilor 90...
 Nu cred ca voi mai plati pentru a...

Cumparare masina

cum influenteaza numarul ETF-uril...

Proiect canalizare in comuna Berc...
 Cand ati observat ca aveti nevoie...

Chestionar Medicina Alimentaț...

RCA 2024: ieftin sau scump?

Se mai achita taxe de reziliere?
 

Obiectiile mele privind religiile abrahamice...

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
149 replies to this topic

#145
robinake

robinake

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,858
  • Înscris: 26.12.2008

 adrienache, on 12th October 2009, 23:35, said:

Da ce bai tati , avem nevoie de martor ? Nici macar  tu nu ai dreptate .

Preotul ( zic ei ) e puntea  spirituala dintre tine si Dumnezeu . Prin ei se coboara Harul care iti iarta pacatele .

asa..si? am negat eu ca preotul e o punte spirituala prin care Harul lui Dumnezeu se coboara asupra ta? nu cred.

dar faptul ca e si un martor, e un lucru evident. si evident ca e mult mai greu dar si mult mai curajos spiritual vorbind, sa te spovedesti si in fata unui alt om. una e sa fii singur in odaie si sa iti marturisesti in fata lui Dumnezeu ce pacate crezi tu ca ai si alta e sa ai curajul si puterea umilintei de a le recunoaste si in fata unui alt om, ca si tine...

a te spovedi la preot reprezinta, dincolo de puntea spirituala,  o adevarata proba a sinceritatii. e o importanta parte a unui anumit antrenament spiritual, acela de a invinge pacatul, si o cale sigura spre desavarsire...

#146
silir81

silir81

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 03.11.2011
fi-ti atenti aici:cica definitia ateismului: http://www.filesonic..._ateismului.doc

Edited by silir81, 03 November 2011 - 15:49.


#147
SophistiKat

SophistiKat

    Semper Fidelis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,502
  • Înscris: 02.10.2010

 IRON_Girl, on 25th September 2009, 23:17, said:

Obiectii logice/filozofice

1. Pentru toți cei care susțin că dumnezeu este dincolo de logica > pai logica este singura cale de încredere pentru oameni de a se orienta și ca să interacționeze cu Universul, deci, dacă dumnezeu este dincolo de logica...atunci el este dincolo cu mult de înțelegerea noastră și deci, toate cartuliile sfinte care pretind ca il cunosc si blah blah, ar trebuie să fie aruncate la coș !!!

2. Este definit ca Omnimax, entitate atot-prezenta-stiutoare-puternica...o ființă care există în trecut, prezent și viitor nu ar simți nevoia de a crea ceva, deoarece ar ști dinainte ce s-ar întâmpla dacă ar crea, chiar înainte de a fi făcut-o.
Nu-ti bagi degetul în foc pentru că ști dinainte rezultatul... sau nu dezasamblezi telefonul mobil pentru a confirma că merge într-adevar pe baterie. (ca tot vorbeam de logica mai devreme)

3. In toate aspectele, noi, oamenii, sunt niste fiinte imperfecte. Cu toate acestea, dumnezeu este perfect. De ce o fiinta perfectă ar fi creat fiinte imperfecte ??? Perfectiunea nu tolerează imperfecțiunea. Sa ne imaginam, de ce un pictor extraordinar ar sta toata ziua sa picteze linii si smiley-uri sau emoticonuri ??? Sau Michaelangelo, pictand arta primitivă. De ce ??? Care ar fi motivul ???

4. Societatea noastra este destul de primitiva inca, grupuri sociale pe bază de carne și de rahat, cateva componente de bază de logică si gandire, dar acesta fiinta uimitoare își petrece tot timpul liber urmarind cu interes fiecare mișcare a noastră. Chiar daca el stie deja rezultatul înainte de ne-a fi creat.  :rolleyes:

5. Va provoc să cumparati o colonie de furnici și sa petreceti 16 ore pe zi uităndu-va atenti la ele, pedepsindu-le atunci când credeti că nu isi fac treaba într-un mod corect sau cand aduna frunze separat în loc de impreuna. Faceti asta pentru tot restul vietii bineinteles.

6. Putem fi de acord că răul există în această lume. Dumnezeu este descris ca fiind iubire si bunatate. Totuși, el este de asemenea creatorul TUTUROR lucrurilor. Deci, dacă dumnezeu a creat răul... cum poate fi el tot ce este bun? De ex., un om apartinand societății burgheze, familie mare, isi ajuta rudele sale în vârstă, face actiuni caritabile etc... dar in acelasi timp, stranguleaza excursioniști în secret... este el bun ???

7. Deasemenea, acest dumnezeu nu poate fi măsurat prin mijloace obiective sau matematice. Si din moment ce lucrurile din afara Universului nostru sunt irelevante pentru noi, si dacă o astfel de fiinta ar exista, ce relevanță ar avea asta pentru noi, din moment ce nu putem interacționa cu el !!! Credinciosii pretind contrariul bineinteles, ei ''comunica'' cu el...prin linie fixa sau mobila ??? De ce doar ei pot sa-l auda/vada si restul lumii nu ???


Obiectii antropomorfice

1. Cam toate atributele și acțiunile dumnezeului avraamic descrise in cartuliile 'sfinte' seamana cu cele ale unei fiinte umane supradotate, si nu cu o entitate abstracta atot-creatoare.

2. Dumenzeu, dupa descrierea din biblie si quran: - locatie: cerul (de aceea privim in sus in timpul rugaciunii), totusi, de ce a fost Moise obligat sa se urce pe un munte ca sa fie auzit (bizar) ???
                                                                        - este limitat in timp, in actiuni (ca de ex. trimiterea fiului sau intr-o perioda precisa din istorie) si mai devreme ziceam ca este atotputernic si nelimitat (+ contradictii peste contradictii)
                                                                        - comunica pe cale orala (cu unii) - are functionari si mesageri (heruvimi, arhangheli, si alte creaturi mitice) si este in razboi continu impotriva lui Satana si armata lui => defapt, nu prea exista mari diferente intre trasaturile acestui dumnezeu si un rege de la acea epoca (cu exceptia invizibilitatii si altitudinii f inalte).


Obiectia existentei lui Iisus

1. Destul de simplu - Oricine a fost în poziția de a-l vedea pe Iisus, nu a scris nimic despre el și nu-mi spuneti ca era Evul Mediu când oamenii nu știau să scrie... acel moment a venit atunci când Biserica creștină a dominat Europa. Biblioteca din Alexandria a avut 2 milioane de cărți atunci când fanaticii au ars-o jos, fără îndoială înfuriati că nici una dintre cărțile din interior nu oferea dovada ca Isus a existat. Evangheliile nu au fost scrise de discipolii săi sau nici macar de contemporani. Nici macar Biserica Catolică nu pretinde asta. Ea susține în schimb ca au fost scrise de oameni care au fost martori la miracolele lui Iisus... în ciuda faptului ca nu exista nici o dovadă de asta. Autorii Evangheliilor sunt contestati la ora actuala si nu avem nici o idee cine a fost Marcu, Ioan și alții. ZERO !!!

2. Cea mai recenta referire la Isus este de la Josephus în jurul anului 40 A.D.

3. Pe deasupra, la acel moment, Palestina era plina de oameni care se numeau Iisus. Unii au fost predicatori nebuni, altii rebeli, unii chiar au fost răstigniti. Isus a fost un nume la fel de comun ca George în ziua de azi. Dacă știm lucruri despre niste pers. necunoscute si nesemnificative... cum se face ca nu stim nimic despre un om care cica aduna si predica la grupuri de mii de oameni... când populațiile marilor orașe erau de aproximativ 10-20 de mii ???

Iisus este mai degraba un personaj literar decat real...

4. De ce s-ar trimite dumnezeu pe el însuși (sau fiul lui) pt. o misiune asa importanta și petrece 30 ani reparand cadre de uși și ingrijind măgari ???

Obiectii biblice (ar fi cu miile...)

1. Presupusul 'cuvânt' a lui Dumnezeu este o totala supraestimare. Majoritatea lucrurilor relatate sunt niste fabricatii ieftine sau pur și simplu imposibil să se fi întâmplat. Moise cica a traversat o fashie de desert (Sinai) cu 2.000.000 de oameni. Chiar si cu un spatiu personal minim pt fiecare, tot s-ar fi umplut întreg deșertul. Ca sa numai vb de alte absurditati - Arca cu animale, Marea Rosie impartita in 2, etc...

2. Si dupa 'interesanta' carte a Apocalipsei, dumnezeu va sterge totul cu buretele intr-o buna zi, va face 'curat' (prin inec) si va lua totul de la inceput ! Daca el este cunoasterea si viitorul, de ce a creat o prima generatie de oameni in primul rand ??? S-ar fi scutit de uciderea atator persoane nevinovate !!!

RELIGION AND GOD ARE DISGUSTING !!!
Clona mea veche avea perfecta dreptate!  :coolspeak:

Tin minte ca n-am primit contra-argumente prea satisfacatoare la ideile expuse mai sus...aoleu teistilor, va faceti de râsul curcilor!  :D

#148
johnnickelby

johnnickelby

    Survivor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,758
  • Înscris: 05.11.2008

 SophistiKat, on 3rd November 2011, 18:59, said:

2. Cea mai recenta referire la Isus este de la Josephus în jurul anului 40 A.D.
Da, este vorba de "Antichitati iudaice" a lui Josephus Flavius.
Am inteles ca acel pasaj este considerat o insertie tarzie, si nu face parte din manuscrisul original.
Asta ca sa fiu corect.

#149
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

 IRON_Girl, on 26th September 2009, 00:17, said:

Obiectii logice/filozofice

1. Pentru toți cei care susțin că dumnezeu este dincolo de logica > pai logica este singura cale de încredere pentru oameni de a se orienta și ca să interacționeze cu Universul, deci, dacă dumnezeu este dincolo de logica...atunci el este dincolo cu mult de înțelegerea noastră și deci, toate cartuliile sfinte care pretind ca il cunosc si blah blah, ar trebuie să fie aruncate la coș !!!

2. Este definit ca Omnimax, entitate atot-prezenta-stiutoare-puternica...o ființă care există în trecut, prezent și viitor nu ar simți nevoia de a crea ceva, deoarece ar ști dinainte ce s-ar întâmpla dacă ar crea, chiar înainte de a fi făcut-o.
Nu-ti bagi degetul în foc pentru că ști dinainte rezultatul... sau nu dezasamblezi telefonul mobil pentru a confirma că merge într-adevar pe baterie. (ca tot vorbeam de logica mai devreme)

3. In toate aspectele, noi, oamenii, sunt niste fiinte imperfecte. Cu toate acestea, dumnezeu este perfect. De ce o fiinta perfectă ar fi creat fiinte imperfecte ??? Perfectiunea nu tolerează imperfecțiunea. Sa ne imaginam, de ce un pictor extraordinar ar sta toata ziua sa picteze linii si smiley-uri sau emoticonuri ??? Sau Michaelangelo, pictand arta primitivă. De ce ??? Care ar fi motivul ???

4. Societatea noastra este destul de primitiva inca, grupuri sociale pe bază de carne și de rahat, cateva componente de bază de logică si gandire, dar acesta fiinta uimitoare își petrece tot timpul liber urmarind cu interes fiecare mișcare a noastră. Chiar daca el stie deja rezultatul înainte de ne-a fi creat.  :rolleyes:

5. Va provoc să cumparati o colonie de furnici și sa petreceti 16 ore pe zi uităndu-va atenti la ele, pedepsindu-le atunci când credeti că nu isi fac treaba într-un mod corect sau cand aduna frunze separat în loc de impreuna. Faceti asta pentru tot restul vietii bineinteles.

6. Putem fi de acord că răul există în această lume. Dumnezeu este descris ca fiind iubire si bunatate. Totuși, el este de asemenea creatorul TUTUROR lucrurilor. Deci, dacă dumnezeu a creat răul... cum poate fi el tot ce este bun? De ex., un om apartinand societății burgheze, familie mare, isi ajuta rudele sale în vârstă, face actiuni caritabile etc... dar in acelasi timp, stranguleaza excursioniști în secret... este el bun ???

7. Deasemenea, acest dumnezeu nu poate fi măsurat prin mijloace obiective sau matematice. Si din moment ce lucrurile din afara Universului nostru sunt irelevante pentru noi, si dacă o astfel de fiinta ar exista, ce relevanță ar avea asta pentru noi, din moment ce nu putem interacționa cu el !!! Credinciosii pretind contrariul bineinteles, ei ''comunica'' cu el...prin linie fixa sau mobila ??? De ce doar ei pot sa-l auda/vada si restul lumii nu ???
1Aristotel spunea ca pana la urma totul e revelatie, ultimately, adica de la un moment nu mai ai dovezi si trebuie pur si simplu sa afirmi acel ceva pe care-l promovezi in virtutea purei convingeri ca ti s-a descoperit ceva. Iar ailalti trebuie sa te creada. Pentru ca rationamentele pot fi discutate/disputate/despicate la infinit. Deci la un moment dat trebuie transat. Deci, si cartile sfinte sunt ultimately la fel ca si manualele stiintifice, doar ca ultimele despica lucrurile mai mult - si nu neaparat in bine.
2,3Pai tocmai asta e frumusetea ideii, infinitul vrea sa existe si finit. Infinitul e complet si fara finit dar din evantaiul posibilitatilor vrea sa se manifeste si finitudinea.
In plus, finitul nu are cum fi perfect, altfel s-ar confunda instantaneu cu infinitul.
E perfectibil insa... atata timp cat se tine conectat cu infinitul. Daca insa rupe legatura, incepe sa se invarta in sine, apare entropia, si finitul devine tot mai imperfect.
Imperfectiunile actuale sunt suma mileniilor de autonomie decizionala departe de Inspiratie. La inceput nu era asa. Toti puteam fi Michelangelo.
4,5Tu nu faci niciodata nimic cu placere desi stii cum se va termina? Stiu eu, nu vizitezi vreun monument desi ai vazut poze inainte? Mica fiind nu te jucai cu jucariile desi ele faceau doar ce vrei tu?
6Raul e doar absenta, refuzul binelui. E o posibilitate, o optiune, nu o entitate. Daca X iti da tie voie sa faci ce vrei, tu care faci rau esti rau, nu el.
7Zic eu ca e firesc sa incerci sa te pui in legatura cu cineva caruia ii datorezi ceva, din principiu, chiar daca stii ca e foarte greu, dar asa se cade.
In rest, cu comunicarea, cat e de reala, e alta discutie.


 IRON_Girl, on 26th September 2009, 00:17, said:

Obiectii antropomorfice

1. Cam toate atributele și acțiunile dumnezeului avraamic descrise in cartuliile 'sfinte' seamana cu cele ale unei fiinte umane supradotate, si nu cu o entitate abstracta atot-creatoare.

2. Dumenzeu, dupa descrierea din biblie si quran: - locatie: cerul (de aceea privim in sus in timpul rugaciunii), totusi, de ce a fost Moise obligat sa se urce pe un munte ca sa fie auzit (bizar) ???
                                                                        - este limitat in timp, in actiuni (ca de ex. trimiterea fiului sau intr-o perioda precisa din istorie) si mai devreme ziceam ca este atotputernic si nelimitat (+ contradictii peste contradictii)
                                                                        - comunica pe cale orala (cu unii) - are functionari si mesageri (heruvimi, arhangheli, si alte creaturi mitice) si este in razboi continu impotriva lui Satana si armata lui => defapt, nu prea exista mari diferente intre trasaturile acestui dumnezeu si un rege de la acea epoca (cu exceptia invizibilitatii si altitudinii f inalte).
Te-ai gandit vreodata ca de fapt regii sunt cei care, in plan material si meschin, mimeaza o drama cosmica? :eek:
Cel putin pentru regii antici asta era evidenta-insasi.
De aia si era teatrul sacru, ca reproducea in plan uman realitati transcendente.
Altfel, din punctul de vedere divin, cam totul e o metafora a unui atribut divin.
Muntele e o metafora a maretiei divine.
De aia misticii si pustnicii au o slabiciune pentru munti.

#150
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

 IRON_Girl, on 26th September 2009, 00:17, said:

Obiectia existentei lui Iisus

1. Destul de simplu - Oricine a fost în poziția de a-l vedea pe Iisus, nu a scris nimic despre el și nu-mi spuneti ca era Evul Mediu când oamenii nu știau să scrie... acel moment a venit atunci când Biserica creștină a dominat Europa. Biblioteca din Alexandria a avut 2 milioane de cărți atunci când fanaticii au ars-o jos, fără îndoială înfuriati că nici una dintre cărțile din interior nu oferea dovada ca Isus a existat. Evangheliile nu au fost scrise de discipolii săi sau nici macar de contemporani. Nici macar Biserica Catolică nu pretinde asta. Ea susține în schimb ca au fost scrise de oameni care au fost martori la miracolele lui Iisus... în ciuda faptului ca nu exista nici o dovadă de asta. Autorii Evangheliilor sunt contestati la ora actuala si nu avem nici o idee cine a fost Marcu, Ioan și alții. ZERO !!!

2. Cea mai recenta referire la Isus este de la Josephus în jurul anului 40 A.D.

3. Pe deasupra, la acel moment, Palestina era plina de oameni care se numeau Iisus. Unii au fost predicatori nebuni, altii rebeli, unii chiar au fost răstigniti. Isus a fost un nume la fel de comun ca George în ziua de azi. Dacă știm lucruri despre niste pers. necunoscute si nesemnificative... cum se face ca nu stim nimic despre un om care cica aduna si predica la grupuri de mii de oameni... când populațiile marilor orașe erau de aproximativ 10-20 de mii ???

Iisus este mai degraba un personaj literar decat real...

4. De ce s-ar trimite dumnezeu pe el însuși (sau fiul lui) pt. o misiune asa importanta și petrece 30 ani reparand cadre de uși și ingrijind măgari ???

Obiectii biblice (ar fi cu miile...)

1. Presupusul 'cuvânt' a lui Dumnezeu este o totala supraestimare. Majoritatea lucrurilor relatate sunt niste fabricatii ieftine sau pur și simplu imposibil să se fi întâmplat. Moise cica a traversat o fashie de desert (Sinai) cu 2.000.000 de oameni. Chiar si cu un spatiu personal minim pt fiecare, tot s-ar fi umplut întreg deșertul. Ca sa numai vb de alte absurditati - Arca cu animale, Marea Rosie impartita in 2, etc...

2. Si dupa 'interesanta' carte a Apocalipsei, dumnezeu va sterge totul cu buretele intr-o buna zi, va face 'curat' (prin inec) si va lua totul de la inceput ! Daca el este cunoasterea si viitorul, de ce a creat o prima generatie de oameni in primul rand ??? S-ar fi scutit de uciderea atator persoane nevinovate !!!

RELIGION AND GOD ARE DISGUSTING !!!
Chestia cu Alexandria e zvonistica atee, prima ardere a fost in timpul misculatiilor lui Cezar in Egipt. Dupa aia nu si-a mai revenit niciodata la gloria de dinainte, cartile s-au raspandit in mai multe locuri din oras. Lovitura de gratie a dat-o Islamul, nu crestinismul.
Altfel, cu cunoasterea personalitatilor istorice, nu fii asa sigura. Exista fii de-ai lui Augustus, personaje mult mai in lumina opaitelor decat oricine pe atunci, despre care nu stim mai nimic. Inregistrarea si pastrarea datelor era foarte aleatorie pe atunci.
De Iisus eu stiu asa:
- exista zeci de mii de fragmente de Evanghelie in mumiile egiptene ale acelor decenii, oamenii se ingropau cu pagini probabil sa le poarte noroc sau asa; oricum ideea e ca exista un personaj in care deja credeau zeci de mii de oameni inclusiv intr-o tara vecina. Cam mult pentru cineva care nu-i sigur c-a fost real.
- ateii sunt nostimi ca ignora de pe lista dovezilor tocmai literatura bisericii; o gramada de personaje istorice faimoase ne sunt cunoscute doar dupa 2-3 carti scrise mult dupa deces, si nu stim nici macar daca scriitorii au fost cinstiti; dar niste relatari ale discipolilor prezente in bandajele adeptilor decedati la doar cateva decenii, nu-s bune
- Talmudul ebraic prezinta zisul personaj ca pe un impostor cu puteri mari. Daca nu exista, nu era mai simplu sa spuna ca n-a fost, sau c-a fost pura inventie?
- pentru lipsa surselor locale, pai Israelul a trecut prin mai multe distrugeri majore de atunci, una la doar 40 ani, sub Titus, alta inca 65 ani mai incolo sub Hadrian.
Privitor la Misiunea Divina, pai de unde stii tu ce-i mai bine sa faci ca sa iasa efectul dorit? Iisus putea sa se proclame regele Iranului arsacid, ruda fiind cu dinastia aceluia. N-a facut-o, a ales o cale mai anonima. Stia El ca asa are rezultate mai conforme Planului. E plina istoria de chestii facute de oameni care au crezut sincer ca fac bine ceva maret, si-a iesit rau. Si de mici detalii marunte si neobservate care-au schimbat istoria.
Privitor la Biblie cat e de in/acurata, parerea ta. Nu intram in dovezi istorice & stuff. Totusi, Arheologia si Tanachul ar fi un topic interesant de vizitat.
Cu Apocalipsa, aia e o reconectare la Realitatea Divina. Nu e un sfarsit decat pentru lumea entropica in care traim.
Iar moartea, din optica divina, e doar o tranzitie. Tu daca faci o casa, te formalizezi de musuroiul de furnici?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate