Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Viata traita asa cum vrei tu vs v...

Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock

Daca nu ar conta salariul, ce mes...
 Racordare la apa termosemineu

Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...

Cautarea pe google android nu merge
 Caut serviciu serios de captura v...

Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...

podea ciment denivelata
 Îndepartare bule folie reflectoriz...

Revista imobiliara cu poze... cir...

Recomandare soundbar pentru laptop

Veți renunța in 2025 la...
 

Ligatura elastica si alte optiuni terapeutice in boala hemoroidala

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
silvica76

silvica76

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 23.06.2009

 alexmwnteanu, on 4th August 2009, 13:08, said:

Te-asteptam pe 24.08.2009, cu vesti despre retragere!  ;)
Pe site-ul celor care practica metoda HAL-RAR, exista de 6 luni ACEEASI parere a unui pacient care a trecut pe la ei:
http://www.proctosan.../interviuri.php
Intrebarea este: de ce doar o singura parere, de ce nu parerile tuturor celor care au trecut pe la ei?...  -_-

Si nu in ultimul rand: metoda HAL-RAR, nu duce cumva si la diminuarea potentei?...  :mellow:
Sigur va voi povesti marea mea bucurie de a scapa de hemoroizi! (Sper sa fie asa de frumos)

Asta poate face parte din reclama proprie! Fiecare cum si-o face(reclama)

Ai citit ceva autorizat despre diminuarea potentei in cazul acestei metode? Eu una nu cred ca are vreo legatura, deoarece este vorba de ligaturarea arteriolelor hemoroidale, nu ale celor care iriga vreun organ de reproducere(M/F)

Cred ca s-ar putea sa duca la o impotenta tranzitorie datorata durerilor, ceva reflex, dar trecator. (parerea mea)

#20
silvica76

silvica76

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 23.06.2009

 portocaLeu, on 24th July 2009, 12:54, said:

Meoda folosita de Proctosanis rezolva si prolapsul de mucoasa ?

Prolapsul rectal este altceva decat boala hemoroidala (http://www.proctomed...psul_rectal.htm) si poate fi agravat de hemoroizi, eu stiu ca exista o metoda separata de rezolvare a prolapsului, cu un alt aparat dacat rectoscopul cu efect doppler folosit in metoda HAL-RAR.

Daca te referi la hemoroizii externi ireductibili din gradele mai avansate III, IV, in cadrul metodei HAL-RAR ei se 'suspenda' prin ligaturare dupa ce au fost ligaturate arteriolele hemoroidale (HAL = ligatura arterei hemoroidale, RAR = reparatie ano-rectala)

Edited by silvica76, 04 August 2009 - 18:40.


#21
silvica76

silvica76

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 23.06.2009

 alexmwnteanu, on 9th October 2009, 15:48, said:

S-au vindecat romanii de hemoroizi, ca pe-aici nu mai posteaza nimeni?
Sau din cauza crizei financiare, banii pt. ligaturare au fost gestionati in alta parte?  :)

Cred ca e din cauza topicului, pentru ca ligatura se refera tot la hemoroizi ;)

#22
emilcrocodil

emilcrocodil

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 11.01.2010
Buna, inteleg ca aici e locul potrivit pentru o discutie legata de tratamentul hemoroizilor prin benzi elastice. Daca asa e, atunci o sa va povestesc situatia mea, ma gandesc ca poate ajuta pe cineva. Si eu am cautat la randul meu, si cu greu am gasit ceva informatii care sa ma ajute sa iau o decizie.
Asadar, am hemoroizi de nu mai tin minte, cred ca aveam vreo 16 ani. Am incercat sa-i tratez cu ceva unguente insa nu a mers. Am avut de 2 ori intentia sa fac ceva mai mult insa totul s-a terminat in momentul in care am inchis usa doctorului pe din-afara. Acum mi-am luat inima in dinti si m-am dus la o clinica de specialitate.
Prima data am fost luni (04.01.10) la un control. Doctorul mi-a spus ca am undeva la 8 hemoroizi interni si cativa externi. Mi-a prezentat care sunt posibilitatile de tratare printre care 2 metode din cele mai noi (hal-rar si inca una careia nu i-am retinut numele), ce se pot efectua intr-un spital privat, cu o zi de internare si care costau undeva la 2000 euro (oricare dintre ele). Mi-ar fi placut o astfel de interventie pentru faptul ca era facuta sub anestezie si la sfarsit erau rezolvati atat hemoroizii interni cat si cei externi, insa pretul e un pic piperat.
In final am ales tratarea prin ligaturare, iar astazi am fost la prima sedinta. Din pacate dezavantajele sunt: nu se poate interveni decat asupra unui singur hemoroid odata iar sedintele sunt nu mai dese de 3 saptamani si ca metoda nu se poate aplica si hemoroizilor externi. Interventia a durat maxim 2-3 min iar durerea a fost suportabila. Dupa, am ramas cu o senzatie ciudata de corp strain in interior. Doctorul mi-a zis ca o sa o am cateva zile (3-4) pana se elimina hemoroidul. De asemenea ca s-ar putea sa ma doara caz in care trebuie sa iau un algocalmin sau sa-l sun. Cel mai tare m-a inspaimantat faptul ca exista posibilitatea sa iasa afara, caz in care trebuie reintrodus in interior - mi se pare horror.
Cam atat azi. O sa mai revin zilele urmatoare sa povestesc cu mi-a mers.
Sanatate.

#23
emilcrocodil

emilcrocodil

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 11.01.2010
Imi propusesem sa postez din 2 in 2 zile, insa mi-a trecut instant.

Dupa interventie a fost relativ ok (putina jena, putina presiune) pana pe la 4 dimineata cand m-am trezit cu o durere de nu o pot explica. Am luat ceva algocalmine si pe la 6 jumate am adormit la loc. De a doua zi a inceput cosmarul, dureri si usturimi parca provocate de niste arsuri cum n-am suferit in viata mea.
Pe joi am sunat medicul care mi-a zis ca e normal, ca mai dureaza cateva zile si gata. Ca trebuie sa am rabdare, sa iau algocalmin si sa ma dau cu crema.
Am ascultat sfatul, am luat algocalmin si nurofen, m-am dat cu crema, am facut bai de sezut, am mancat astfel incat sa nu ma constip, etc. Va spun ca am avut cel mai urat weekend din viata mea. Dupa fiecare scaun (si n-am avut decat unul pe zi) am avut niste crize ca imi doream sa nu ma fi nascut.
Ieri am fost la control. Cica am facut tromboza - coagularea sangelui in hemoroizii alaturati. Am primit un tratament pe baza de detralex, un anticoagulant si o crema speciala. Se pare ca ar avea efect, cu toate ca azi nu am avut scaun. Sper sa ma simt bine si dupa.

Cam atat.
Sanatate

#24
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,934
  • Înscris: 07.11.2007
Am patit exact ca tine. Dupa ultima ligaturare am avut dureri foarte mari, la fel cica am facut tromboza.Necazul e ca am ramas cu dureri mari la fiecare scaun cand ma constip. M-am dus la dr care mi-a facut ligaturile si mi-a spus ca  sunt pe fond psihic, asa m-am enervat, ca nu le aveam inainte si nu le am decat cand ma constip.
Am ramas cu un gusta amar si cu banii dati.
In concluzie, cel putin pentru mine, am dat banii degeaba.

#25
simona1982elena

simona1982elena

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.05.2010

 alexmwnteanu, on 19th June 2009, 01:06, said:

rew2, eu i-am intrebat pe cei de la Proctosanis, ceva legat de ceea ce este scris pe site-ul lor si anume ca "metoda HAL-RAR intrerupe 50% din cantitatea de sange cu care este alimentat hemoroidul" deci intrebarea mea a fost:
"ce se va intampla cu restul de 50% din cantitatea de sange care scapa nebarata?" si n-am primit nici un raspuns din ian. 2009(le-am dat mai multe e-mail-uri)!...
      Pai ce vrei vene hemoroidale are oricine numai ca nu la toata lumea creaza probleme, au si ele anumite functii in organism (cum avem inima, ficat, rinichi asa avem si vene hemoroidale). De aceea nu este indicat sa se faca operatie clasica prin care aceste vene pur si simplu sunt taiate. Venele continua sa ramana in rect fara a da probleme si din moment ce raman in organism au nevoie de sange (doar venele hemoroidale nu sunt altceva decat vene cu sange)

 silvica76, on 25th June 2009, 00:21, said:

Buna dragi colegi de suferinta!
Ma 'bucur' si eu de niste hemoroizi interni foarte mari, de care, normal, vreau sa scap destul de definitiv daca se poate.
A facut cineva operatia cu ligatura de artere? Mi-a propus-o medicul chirurg, dar mi s-a spus ca ma costa 170 RON + 1000 euro in Bucuresti intr-un spital privat.
Stie cineva daca se poate si mai ieftin? Poate in alt oras?

Stie cineva vreun pret mai bun de 6000 RON pentru o operatie cu tehnica HAL-RAR?
                Da, dar nu in Bucuresti, oricum si cu cazare la hotel si tot va ajunge mai ieftin. Hal-Rar 2500 lei la Iasi

 maltese, on 25th June 2009, 12:51, said:

Adica: mergi la un chirurg vascular in ambulatorul unui spital universitar. Te vede si iti explica ce grad au hemoroizii si care sunt optiunile terapeutice. Nu toti hemoroizii se preteaza ligaturarii. Il intrebi daca tratamentul se poate efectua in spitalul in care lucreaza. Daca iti zice ca nu il intrebi unde se poate face asta. Sper sa nu dai de un medic care lucreaza part-time la o clinica privata de profil.


Un exemplu: la Iasi in Clinica a III-a chirurgie din Spitalul Spiridon se poate face asta.
Exact se face operatie clasica cu vreo 3 sapt spitalizare si risc de recidiva peste 50%. Scapi mai ieftin, dar dupa vreo cativa ani o iei de la capat

 silvica76, on 4th August 2009, 17:53, said:

Sigur va voi povesti marea mea bucurie de a scapa de hemoroizi! (Sper sa fie asa de frumos)

Asta poate face parte din reclama proprie! Fiecare cum si-o face(reclama)

Ai citit ceva autorizat despre diminuarea potentei in cazul acestei metode? Eu una nu cred ca are vreo legatura, deoarece este vorba de ligaturarea arteriolelor hemoroidale, nu ale celor care iriga vreun organ de reproducere(M/F)

Cred ca s-ar putea sa duca la o impotenta tranzitorie datorata durerilor, ceva reflex, dar trecator. (parerea mea)
Pe el il roade potenta mai tare decat hemoroizii. Pai cred ca are deja probleme de potenta. Daca vrei sa ti le rezolvi, dute la un specialist pt asa ceva. Interventia pentru hemoroizi nu cred ca iti rezolva potenta. O fi gigolo

#26
BenGoss

BenGoss

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.10.2010

 alecsus27, on 29th May 2009, 11:25, said:

eu cand am facu ligaturarea in 2001, tot asa, cateva ore dupa n-am simtit mare lucru, insa incepand de seara si mai ales toata noaptea a fost groaznic - abia dimineata m-a lasat. nu vreau sa te sperii, e posibil ca durerile sa fie mai intense ori mai slabe in functie de locul unde a prins ligatura sau cat de inervata e zona, sau in functie de persoana.
oricum te sfatuiesc sa ai pregatit ceva puternic contra durerilor.
dar poate vei fi tu norocos si nu te va durea prea tare.
Crima si pedeapsa....Un categoric "NU" metodei de ligaturare cu benzi elastice(RBL- rubber band ligation), numai cand vedeti cauciuc in denumirea acestei mega metode ar trebui sa va ganditi la scene de sado-masochism, tortura si mai putin la o metoda de tratament. E o metoda rudimentara, invechita care nici nu stiu de ce mai e prezentata ca fiind de actualitate, ea folosindu-se de cel putin 30 de ani, probabil ca altfel, clinicile de profil ar ajunge falimentare  Pe langa disconfortul interventiei, perioada de dupa e si mai greu de suportat, iar daca mai aveti si ghinionul unei complicatii, ca de pilda o tromboflebita sau vreo fisura anala ca urmare a unei sedinte de acest gen, de care la inceput nu are nimeni interesul sa te informeze, tacamul e complet. Probabil cu aceasta postare voi face o reclama negativa acestor clinici, respectiv metodei, dar in acelasi timp ar putea determina ca decizia celor care apeleaza la ei sa fie mai bine cantarita.

#27
addac

addac

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 07.07.2009
buna tuturor,nici nu stiti cat ma bucur ca am dat de forumul asta......off..care e problema mea?acum 2 saptamani  mi-a aparut ceva ciudat pana atunci..banuiam ca ar fi hemoroid dar am zis ca mie nu are cum sa mi apara...am fost la o clinica mi s-au facut ceva investigatii si mi a spus ca am tromboza hemorodiala....interni nu am deloc,pna acum,mi a dat tratament  cu revada plus un unguent...mi s-a spus ca daca nu se retrage ceea ce nu s-a intamplat sa merg sa ma opereze....vreauu sa merg ansa sfatuiti-ma daca sa ma operez cu laser sau normal,sau sa nu ma operez deloc?exista posibilitatea ca el sa se retraga ca nu mai suport gandul ca am HEMOROIZI!ami recomandati undva anume?!va multumesc pt rabdarea de a-mi citi mesajul si va urez o zi,sera buna ancontinuare!

#28
BenGoss

BenGoss

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.10.2010

 addac, on 6th October 2010, 23:46, said:

buna tuturor,nici nu stiti cat ma bucur ca am dat de forumul asta......off..care e problema mea?acum 2 saptamani  mi-a aparut ceva ciudat pana atunci..banuiam ca ar fi hemoroid dar am zis ca mie nu are cum sa mi apara...am fost la o clinica mi s-au facut ceva investigatii si mi a spus ca am tromboza hemorodiala....interni nu am deloc,pna acum,mi a dat tratament  cu revada plus un unguent...mi s-a spus ca daca nu se retrage ceea ce nu s-a intamplat sa merg sa ma opereze....vreauu sa merg ansa sfatuiti-ma daca sa ma operez cu laser sau normal,sau sa nu ma operez deloc?exista posibilitatea ca el sa se retraga ca nu mai suport gandul ca am HEMOROIZI!ami recomandati undva anume?!va multumesc pt rabdarea de a-mi citi mesajul si va urez o zi,sera buna ancontinuare!
dak ai facut tromboza, ai si hemoroizi cel putin interni. De evitat clinicile private decat dak ai bani d irosit.ia-o step by step. Eu unul sunt dezamagit. Sunt mai mult o afacere si mai putin ce e mai bine pentru pacient. Banu' conteaza!

Edited by adadoi, 09 October 2010 - 07:23.


#29
BenGoss

BenGoss

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.10.2010

 addac, on 6th October 2010, 23:46, said:

buna tuturor,nici nu stiti cat ma bucur ca am dat de forumul asta......off..care e problema mea?acum 2 saptamani  mi-a aparut ceva ciudat pana atunci..banuiam ca ar fi hemoroid dar am zis ca mie nu are cum sa mi apara...am fost la o clinica mi s-au facut ceva investigatii si mi a spus ca am tromboza hemorodiala....interni nu am deloc,pna acum,mi a dat tratament  cu revada plus un unguent...mi s-a spus ca daca nu se retrage ceea ce nu s-a intamplat sa merg sa ma opereze....vreauu sa merg ansa sfatuiti-ma daca sa ma operez cu laser sau normal,sau sa nu ma operez deloc?exista posibilitatea ca el sa se retraga ca nu mai suport gandul ca am HEMOROIZI!ami recomandati undva anume?!va multumesc pt rabdarea de a-mi citi mesajul si va urez o zi,sera buna ancontinuare!
Nu recomand PROCTOCLINIC....suck's!

#30
alexmwnteanu

alexmwnteanu

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 85
  • Înscris: 15.02.2008

 simona1982elena, on 4th May 2010, 11:23, said:

De aceea nu este indicat sa se faca operatie clasica prin care aceste vene pur si simplu sunt taiate...doar venele hemoroidale nu sunt altceva decat vene cu sange)
Cel putin 75% din medicii spitalelor bugetare recomanda chirurgia, dar intre timp poate procentul s-a redus drastic, daca cei 3/4 din totalul medicilor de la STAT au vazut reply-ul tau cu " nu este indicat sa se faca operatie clasica"
In cazul operatiei clasice, venele nu sunt taiate ca firele de par in cazul unuia care doreste sa fie chel...

 simona1982elena, on 4th May 2010, 11:23, said:

Pe el il roade potenta mai tare decat hemoroizii. Pai cred ca are deja probleme de potenta. Daca vrei sa ti le rezolvi, dute la un specialist pt asa ceva. Interventia pentru hemoroizi nu cred ca iti rezolva potenta. O fi gigolo
Hemorizii "pot roade" in cazul mersului pe bicicleta de ex., dar in cazul impotentei inca mi-e neclar ce-ar putea roade!
Daca la impotenta mai sunt sanse de remediere printr-un medic de specialitate, atunci pt. analfabetism din gama "dute" unde trebuie mers?...

#31
nykos

nykos

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 30.06.2008

 silvica76, on 4th August 2009, 16:53, said:

Sigur va voi povesti marea mea bucurie de a scapa de hemoroizi! (Sper sa fie asa de frumos)

Asta poate face parte din reclama proprie! Fiecare cum si-o face(reclama)

Ai citit ceva autorizat despre diminuarea potentei in cazul acestei metode? Eu una nu cred ca are vreo legatura, deoarece este vorba de ligaturarea arteriolelor hemoroidale, nu ale celor care iriga vreun organ de reproducere(M/F)

Cred ca s-ar putea sa duca la o impotenta tranzitorie datorata durerilor, ceva reflex, dar trecator. (parerea mea)

Cum te simti acum? Intr-un final te-ai operat prin metoda HAL-RAR?
Trec si eu prin aceeasi poveste cu clinica particulara si costuri foarte mari.

#32
alexmwnteanu

alexmwnteanu

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 85
  • Înscris: 15.02.2008

 nykos, on 8th December 2010, 16:38, said:

Trec si eu prin aceeasi poveste cu clinica particulara si costuri foarte mari.

Tot HAL-RAR la Proctosanis?

P.S.
În 3 ani un singur forumist a apelat la această clinică: silvica76
Pentru a-mi împărtăși din experiența lor, în același interval de timp, 2008-2011, am tot căutat și alți internauți care au fost la această clinică ieșeană, dar până la 24.02.2011 n-am reușit să mai găsesc pe absolut nimeni!...

Oops, bănuielile mele asupra neseriozității clinicii Proctosanis încep să devină certitudini...

Edited by alexmwnteanu, 24 February 2011 - 03:42.


#33
gargaritzaritza

gargaritzaritza

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 29.01.2013
buna seara,
si eu ma numar printre"fericitii" posesorii ai unor hemoroizi interni ,6 la numar -dr nu mi-a zis ce grad sunt ???(1,2..) eu presupun ca sunt gradul 2 ptr ca nu au iesit in afara anusului doar sangereaza (si atunci cand sangereaza o fac este foarte rar) dar ma inteapa f tare in crize si mi se contracta anusul,am scaun cu mucus ...am aflat de ei anul trecut in mai cand am avut primul scaun cu sange(mentionez ca am 26 de ani ,sunt o pers sedentara si nici nu consum lichide,fructe etc...deci sunt mai mereu constipata ,nu am scaun zilnic dar la 2 zile tot am..) din mai am luat detralex 4 past/zi ,tarosin 4 past/zi si un unguent preparat in farmacie...tratamentul l-am tinut 3 sapt apoi am avut ceva probl familiale si m-am lasat de tratament ,intre timp mi-au mai trecut si durerile ,scaune cu sange nu am mai avut pana in luna decembrie 2012 knd am avut din nou scaun cu sange intepaturi puternice in fund m-am dus la dr proctolog din nou si mi-a zis k hemoroizii mei s-au facut mai mari decat ii aveam a,am inceput acelasi tratam cu detralex,tarosin si crema timp de 1 luna si in ianuarie anul acesta mi-a facut prima ligatura ptr ca mi-a zis k sunt destul de mari si nu vor trece altfel ,iar daca raman insarcinata in timpul sarcinii imi cresc si mai mari....dupa prima ligatura 2 zile nu am avut scaun ,in noaptea dupa ligatura m-a durut destul de tare locul am luat 2 nurofene forte .....miercuri am fost la a2-a ligatura aceleasi dureri de dupa pe care le-am calmat cu nurofen forte ,iar nu ama vut scaun a2-a zi dupa ,iar urmatoarea zi am avut senzatia puternica de defecare si ma durea si burta ,nu puteam sa stau in fund ptr ca simteam bolul de materii fecale in fund si am ajuns la urgente unde mi-au facut o clisma si m-am mai linistit,azi am fost la dr (la 5 zile dupa ligatura) si nu prea m-a lamurit cu nimik mi-a zis k sunt eu constipata si sa iau ulei de masline si tartate si km atat....eu vreu sa va intreb pe voi cei care ati facut ligaturi e posibil k hemoroizii sa mai apara????oare am afcut bine k am inceput sa-i leg???????dupa ce am patit nici nu imi mai vine sa ma duk si sa continuii cu celelalte 4 ligaturiii...plus k nu stiu daca e normal sau nu dar ma doare fesa dreapata de atunci simt k ma tine ceva si inauntru si pe taoat fesa pana in spatele genunchiului ,iar azi knd am avut scaun si knd scaunul a trecut prin zona ligaturii m-au taiata toate "caldurile"....

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate