Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxe Devialet

Mai poarta careva papuci prin oras?

Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...
 Țuica are gust ciudat

Copii nascuti in Romania

Ușa exterioara care scar5...

Felicitari Republica Moldova pent...
 Decizie dificila intre doua model...

Orange nu onoreaza premiile din P...

Ungere mecanism usa metalica de a...

Probleme baterie monde 3
 Tipuri de acces Gura Portitei, di...

Crearea unei formule Excel cu div...

Filme ce urmeaza in 2024 - horror

Tarot (2024)
 

ora de Religie

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
470 replies to this topic

#433
bonobo

bonobo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,465
  • Înscris: 23.09.2004

 michael_tm, on 21st June 2009, 16:01, said:

Preotul ortodox le-a povestit copiilor la ora de religie ca Dumnezeul lor e singur adevarat si cel de la Catolici e fals/nu exista/nu e bun.
Copiii au ajuns sa se certe si sa se bata dupa ora, legat de chestia asta.
pentu a nu se mai ajunge in situatia asta, propun sa se predea doar ortodoxia, . :D

#434
maxonn

maxonn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 31.05.2009
Oamenii înțelepți, care s-au convins din proprie experiență că cuvântul lui Dumnezeu exprimă adevărul, știu că se poate vorbi despre educația spirituală a omului numai în măsura în care acceptăm că omul este ființă creată de Dumnezeu prin Spiritul său Divin, este în legătură permanentă cu El și, pe lângă alte proprietăți potențiale de care dispune, are libertatea alegerii de a se dezvolta cum vrea, adică de a se educa cum vrea sau de a se lăsa educat de către educătorii săi așa cum vor ei.
Înainte de a alege cum să se educe sau cum să educe pe un semen al său, omul trebuie să știe adevărul divin despre sine și ce fel de educație își poate alege. Această știință poate fi oferită omului prin intermediul învățării religiei. Din acest motiv Dumnezeu a făcut cunoscut omului persoana Sa, legea Sa și poruncile ce decurg din ea: 1. Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău (Matei 22.37). 2. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți (Matei 22.39). 3. Să nu ucizi. 4. Să nu comiți adulter. 5. Să nu înșeli. 6. Să nu furi (Matei 19.18). 7. Să nu te preamărești. Deoarece "Cel ce se va înălța pe sine va fi smerit, și cel ce se va smeri pe sine va fi înălțat" (Matei 23.12). Aceste principii sunt oferite omului de către Creatorul său, pentru ca îndeplinindu-le să se îndumnezeiască, dacă vrea, și să fie fericit pururea.
"Scris este în Proroci: "Și vor fi toți învățați de Dumnezeu" (Ioan 6,45). Toate popoarele lumii creștine au fost informate de către Dumnezeu, prin proroci și prin Fiul său - Iisus Hristos, despre existența Sa, și despre importanța îndeplinirii principiilor Sale pentru om, dar nu toți oamenii au crezut în El și puțini au îndeplinit poruncile Lui ca să cunoască, din propria lor experiență, că Dumnezeu există și că principiile Lui exprimă adevărul.
Învățarea religiei ca știință constă, pentru om, în cunoașterea legii lui Dumnezu și principiilor ce decurg din ea care, însușite și aplicate în conlucrare cu El, asigură bunăstarea vieții sale eterne. Legătura stabilită de către Dumnezeu cu omul și restul lumii înconjurătoare este legea primordială a adevărului, este ceea ce se numește religie de pe poziție științifică. Această legătură este de așa natură că omul nu o poate suprima, însă are posibilitatea să atribuie acțiunilor și existenței sale caracter sacru sau profan, adică bun sau rău, malefic sau benefic.
În orice domeniu de activitate, conștient sau inconștient, acest fenomen se produce permanent în acțiunile omului cu gândul, cuvântul sau fapta, de aceea învățarea religiei de pe poziție științifică este pentru om o necesitate și un drept.
Omul nu este forțat de Dumnezeu să respecte principiile ce decurg din legea primordială a adevărului: el are libertatea alegerii, adică are dreptul să știe despre aceasta, ca să poată face alegerea din proprie voință.
Pentru ca orice persoană să-și poată manifesta religia în mod benefic și conștient, este necesar ca orice om să știe ce este religia de pe poziția adevărului științific. Aceasta se poate realiza numai prin includerea religiei ca obiect de studiu în cadrul învățământului elementar și obligatoriu pentru toți oamenii.
Omul are dreptul la libertatea de a ști ce este religia, pentru a putea alege să trăiască sau nu conform principiilor divine, drept oferit de însuși Dumnezeu, întărit în Declarația Universală a Drepturilor Omului.
Despre învățământul religios se poate vorbi numai în sensul învățământului de profil. Și nu trebuie confundată învățarea religiei, ca obiect științific de studiu, cu învățământul religios ca învățământ de profil. Învățarea religiei este un drept și o obligativitate pentru fiecare om, pe când învățământul religios de profil este o alegere liberă a omului, după ce a învățat religia ca obiect de studiu și știe ce prezintă ea din punct de vedere științific.
Nu trebuie redusă religia, ca știință, la ritualurile unui anumit cult religios sau, altfel spus, la o anume formă de manifestare a religiei. Pentru că formele de manifestare a religiei omul le cultivă după cum vrea, pe când principiile indicate de Dumnezeu sunt pentru toți oamenii și pentru totdeauna aceleași și constituie nucleul religiei atât la nivel teoretic, cât și la cel practic. Ritualul face parte din practica religioasă la baza căreia se află îndeplinirea principiilor formulate de Dumnezeu prin cuvântul Său. Fără îndeplinirea principiilor, în conlucrare cu Dumnezeu, ritualul este ineficient pentru om.
Statul care nu asigură tuturor cetățenilor săi învățarea religiei de pe poziție științifică și nu se ocupă cu educația religioasă divină a lor este un stat ignorant față de ceea ce este sfânt și, în consecință, este un stat rău.
Educația bună a omului se bazează pe învățarea religiei de pe poziție științifică, pe experiența personală a omului, care include credința în Dumnezeu și îndeplinirea poruncilor Lui în conlucrare cu El. Oamenii care au făcut aceasta s-au convins că Dumnezeu este desăvârșit și bun, că cuvintele Lui exprimă adevărul. Că, trăind conform cuvintelor Lui, ei s-au îndumnezeit, au devenit fericiți, desăvârșiți și buni pentru sine, pentru semenii lor, pentru întreaga existență din care fac parte pe veci. În felul acesta se realizează dezvoltarea deplină a personalității lor.
Iată ce mărturisește în această privință, din experiența sa, prorocul și împăratul David: "1. Fericiți cei fără prihană în cale, care umblă în legea Domnului. 2. Fericiți cei ce păzesc poruncile Lui și-L caută cu toată inima lor. 3. Că n-au umblat în căile Lui cei ce lucrează fărădelegea. 4. Tu ai poruncit ca poruncile Tale să fie păzite foarte. (...) 9. Prin ce își va îndrepta tânărul calea sa? Prin păzirea cuvintelor Tale. (...) 66. Învață-mă bunătatea, învățătura și cunoștința, că în poruncile Tale am crezut. (...) 72. Bună-mi este mie legea gurii Tale mai mult decât mii de comori de aur și argint. 73. Mâinile Tale m-au făcut și m-au zidit, înțelepțește-mă și voi învăța poruncile Tale. 74. Cei ce se tem de Tine mă vor vedea și se vor veseli, că în cuvintele Tale am nădăjduit. 75. Cunoscut-am, Doamne, că drepte sunt judecățile Tale și întru adevăr m-ai smerit. (...) 85. Spusu-mi-au călcătorii de lege deșertăciuni, dar nu sunt ca legea Ta, Doamne. 86. Toate poruncile Tale sunt adevăr; pe nedrept m-au prigonit. Ajută-mă! (...) 89. În veac, Doamne, cuvântul Tău rămâne în cer; 90. În neam și în neam adevărul Tău. Întemeiat-ai pământul și rămâne. (...) 92. De n-ar fi fost legea Ta gândirea mea, atunci aș fi pierit întru necazul meu. 93. În veac nu voi uita îndreptările Tale, că într-însele m-ai viat, Doamne. 94. Al tău sunt eu, mântuiește-mă, că îndreptările Tale am căutat. (...) 98. Mai mult decât pe vrăjmașii mei m-ai înțelepțit cu porunca Ta, că în veac a mea este. 99. Mai mult decât învățătorii mei am priceput că la mărturiile Tale gândirea mea este. (...) 104. Din poruncile Tale m-am făcut priceput; pentru aceasta am urât toată calea nedreptății. 105. Făclie picioarelor mele este legea Ta și lumină cărărilor mele. (...) 114. Ajutorul meu și sprijinitorul meu ești Tu, în cuvântul Tău am nădăjduit. (...) 130. Arătarea cuvintelor Tale luminează și înțelepțește pe prunci. (...) 137. Drept ești, Doamne, și drepte sunt judecățile tale. (...) 138. Poruncit-ai cu dreptate mărturiile Tale și cu tot adevărul. (...) 142. Dreptatea Ta este dreptate în veac și legea Ta adevărul. (...) 151. Aproape ești Tu, Doamne, și toate poruncile Tale sunt adevărul. (...) 165. Pace multă au cei ce iubesc legea Ta și nu se smintesc" (Biblia sau Sfânta Scriptură, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1991, Ps. 118).

#435
Securistu

Securistu

    Masca din spatele chipului.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 23.03.2008
Sa fie inlocuita ora de religie cu una de filosofie,geografie sau istorie.

Mai bine inlocuiti-o cu una de psihologie. :rantcurse:  :cursing:

#436
illu_09

illu_09

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 26.06.2009

 maxonn, on 24th June 2009, 16:30, said:

Oamenii înțelepți, care s-au convins din proprie experiență că cuvântul lui Dumnezeu exprimă adevărul, știu că se poate vorbi despre educația spirituală a omului numai în măsura în care acceptăm că omul este ființă creată de Dumnezeu prin Spiritul său Divin, este în legătură permanentă cu El și, pe lângă alte proprietăți potențiale de care dispune, are libertatea alegerii de a se dezvolta cum vrea, adică de a se educa cum vrea sau de a se lăsa educat de către educătorii săi așa cum vor ei.
Înainte de a alege cum să se educe sau cum să educe pe un semen al său, omul trebuie să știe adevărul divin despre sine și ce fel de educație își poate alege. Această știință poate fi oferită omului prin intermediul învățării religiei. Din acest motiv Dumnezeu a făcut cunoscut omului persoana Sa, legea Sa și poruncile ce decurg din ea: 1. Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău (Matei 22.37). 2. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți (Matei 22.39). 3. Să nu ucizi. 4. Să nu comiți adulter. 5. Să nu înșeli. 6. Să nu furi (Matei 19.18). 7. Să nu te preamărești. Deoarece "Cel ce se va înălța pe sine va fi smerit, și cel ce se va smeri pe sine va fi înălțat" (Matei 23.12). Aceste principii sunt oferite omului de către Creatorul său, pentru ca îndeplinindu-le să se îndumnezeiască, dacă vrea, și să fie fericit pururea.
"Scris este în Proroci: "Și vor fi toți învățați de Dumnezeu" (Ioan 6,45). Toate popoarele lumii creștine au fost informate de către Dumnezeu, prin proroci și prin Fiul său - Iisus Hristos, despre existența Sa, și despre importanța îndeplinirii principiilor Sale pentru om, dar nu toți oamenii au crezut în El și puțini au îndeplinit poruncile Lui ca să cunoască, din propria lor experiență, că Dumnezeu există și că principiile Lui exprimă adevărul.
Învățarea religiei ca știință constă, pentru om, în cunoașterea legii lui Dumnezu și principiilor ce decurg din ea care, însușite și aplicate în conlucrare cu El, asigură bunăstarea vieții sale eterne. Legătura stabilită de către Dumnezeu cu omul și restul lumii înconjurătoare este legea primordială a adevărului, este ceea ce se numește religie de pe poziție științifică. Această legătură este de așa natură că omul nu o poate suprima, însă are posibilitatea să atribuie acțiunilor și existenței sale caracter sacru sau profan, adică bun sau rău, malefic sau benefic.
În orice domeniu de activitate, conștient sau inconștient, acest fenomen se produce permanent în acțiunile omului cu gândul, cuvântul sau fapta, de aceea învățarea religiei de pe poziție științifică este pentru om o necesitate și un drept.
Omul nu este forțat de Dumnezeu să respecte principiile ce decurg din legea primordială a adevărului: el are libertatea alegerii, adică are dreptul să știe despre aceasta, ca să poată face alegerea din proprie voință.
Pentru ca orice persoană să-și poată manifesta religia în mod benefic și conștient, este necesar ca orice om să știe ce este religia de pe poziția adevărului științific. Aceasta se poate realiza numai prin includerea religiei ca obiect de studiu în cadrul învățământului elementar și obligatoriu pentru toți oamenii.
Omul are dreptul la libertatea de a ști ce este religia, pentru a putea alege să trăiască sau nu conform principiilor divine, drept oferit de însuși Dumnezeu, întărit în Declarația Universală a Drepturilor Omului.
Despre învățământul religios se poate vorbi numai în sensul învățământului de profil. Și nu trebuie confundată învățarea religiei, ca obiect științific de studiu, cu învățământul religios ca învățământ de profil. Învățarea religiei este un drept și o obligativitate pentru fiecare om, pe când învățământul religios de profil este o alegere liberă a omului, după ce a învățat religia ca obiect de studiu și știe ce prezintă ea din punct de vedere științific.
Nu trebuie redusă religia, ca știință, la ritualurile unui anumit cult religios sau, altfel spus, la o anume formă de manifestare a religiei. Pentru că formele de manifestare a religiei omul le cultivă după cum vrea, pe când principiile indicate de Dumnezeu sunt pentru toți oamenii și pentru totdeauna aceleași și constituie nucleul religiei atât la nivel teoretic, cât și la cel practic. Ritualul face parte din practica religioasă la baza căreia se află îndeplinirea principiilor formulate de Dumnezeu prin cuvântul Său. Fără îndeplinirea principiilor, în conlucrare cu Dumnezeu, ritualul este ineficient pentru om.
Statul care nu asigură tuturor cetățenilor săi învățarea religiei de pe poziție științifică și nu se ocupă cu educația religioasă divină a lor este un stat ignorant față de ceea ce este sfânt și, în consecință, este un stat rău.
Educația bună a omului se bazează pe învățarea religiei de pe poziție științifică, pe experiența personală a omului, care include credința în Dumnezeu și îndeplinirea poruncilor Lui în conlucrare cu El. Oamenii care au făcut aceasta s-au convins că Dumnezeu este desăvârșit și bun, că cuvintele Lui exprimă adevărul. Că, trăind conform cuvintelor Lui, ei s-au îndumnezeit, au devenit fericiți, desăvârșiți și buni pentru sine, pentru semenii lor, pentru întreaga existență din care fac parte pe veci. În felul acesta se realizează dezvoltarea deplină a personalității lor.
Iată ce mărturisește în această privință, din experiența sa, prorocul și împăratul David: "1. Fericiți cei fără prihană în cale, care umblă în legea Domnului. 2. Fericiți cei ce păzesc poruncile Lui și-L caută cu toată inima lor. 3. Că n-au umblat în căile Lui cei ce lucrează fărădelegea. 4. Tu ai poruncit ca poruncile Tale să fie păzite foarte. (...) 9. Prin ce își va îndrepta tânărul calea sa? Prin păzirea cuvintelor Tale. (...) 66. Învață-mă bunătatea, învățătura și cunoștința, că în poruncile Tale am crezut. (...) 72. Bună-mi este mie legea gurii Tale mai mult decât mii de comori de aur și argint. 73. Mâinile Tale m-au făcut și m-au zidit, înțelepțește-mă și voi învăța poruncile Tale. 74. Cei ce se tem de Tine mă vor vedea și se vor veseli, că în cuvintele Tale am nădăjduit. 75. Cunoscut-am, Doamne, că drepte sunt judecățile Tale și întru adevăr m-ai smerit. (...) 85. Spusu-mi-au călcătorii de lege deșertăciuni, dar nu sunt ca legea Ta, Doamne. 86. Toate poruncile Tale sunt adevăr; pe nedrept m-au prigonit. Ajută-mă! (...) 89. În veac, Doamne, cuvântul Tău rămâne în cer; 90. În neam și în neam adevărul Tău. Întemeiat-ai pământul și rămâne. (...) 92. De n-ar fi fost legea Ta gândirea mea, atunci aș fi pierit întru necazul meu. 93. În veac nu voi uita îndreptările Tale, că într-însele m-ai viat, Doamne. 94. Al tău sunt eu, mântuiește-mă, că îndreptările Tale am căutat. (...) 98. Mai mult decât pe vrăjmașii mei m-ai înțelepțit cu porunca Ta, că în veac a mea este. 99. Mai mult decât învățătorii mei am priceput că la mărturiile Tale gândirea mea este. (...) 104. Din poruncile Tale m-am făcut priceput; pentru aceasta am urât toată calea nedreptății. 105. Făclie picioarelor mele este legea Ta și lumină cărărilor mele. (...) 114. Ajutorul meu și sprijinitorul meu ești Tu, în cuvântul Tău am nădăjduit. (...) 130. Arătarea cuvintelor Tale luminează și înțelepțește pe prunci. (...) 137. Drept ești, Doamne, și drepte sunt judecățile tale. (...) 138. Poruncit-ai cu dreptate mărturiile Tale și cu tot adevărul. (...) 142. Dreptatea Ta este dreptate în veac și legea Ta adevărul. (...) 151. Aproape ești Tu, Doamne, și toate poruncile Tale sunt adevărul. (...) 165. Pace multă au cei ce iubesc legea Ta și nu se smintesc" (Biblia sau Sfânta Scriptură, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1991, Ps. 118).

nu exista oameni intelepti care sa creada asa ceva. un om intelept respinge religia si credinta.

#437
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 illu_09, on 27th June 2009, 11:04, said:

un om intelept respinge religia si credinta.

Blaise Pascal era cumva incult ?  :rolleyes:

#438
Bax_Bani

Bax_Bani

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 23.06.2009
Blaise Pascal era cumva intelept ?

#439
konijiro

konijiro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 10.05.2004

Quote

Blaise Pascal era cumva incult ? rolleyes.gif

E incredibil cat de des e adus ca "argument" pariul lui Pascal, cu toate ca e, pana la urma, jignitor pentru ideea de dzeu.

Pe de alta parte, arata destul de clar cum functioneaza mintea unor oameni. Nu stiu insa daca dzeu (ala nashpa din vechiul testament) ar recompensa o asa credinta. Daca dzeu e pe bune, nu sunt sigur ca ar fi bucuros sa aiba o armata de "credinciosi" care "cred" doar pentru ca e mai "safe" asa.

Dar, totusi, uite la ce ce ma gandesc eu:

- de unde stii care dzeu e ala valabil? Sunt tzashpe religii care se prezinta ca aia "adevarata". Ce te faci daca alegi zeul gresit?
- daca e dzeu, nu e prost. Si va stii ca ai ales sa crezi de frica. Si o sa ti-o spuna, si cand o va face, presupun ca va fi nasol. Pentru tine.
- daca dzeu nu exista, tot vei fi perdut ceva: timpul petrecut in biserica, banii dati la popi, si in general o viata petrecuta cu frica, gandindu-te ca cineva iti contabilizeaza greselile
- rationamentul se bazeaza pe ideea ca mie imi e frica de iad, dar daca nu cred in iad, tot pariul e un mare sifon

Uite aici un alt pariu, care mi se pare mult mai tare:

"It is better to live your life as if there are no Gods, and try to make the world a better place for your being in it. If there is no God, you have lost nothing and will be remembered fondly by those you left behind. If there is a benevolent God, He will judge you on your merits and not just on whether or not you believed in Him."

Edited by konijiro, 27 June 2009 - 18:56.


#440
Hidd3n

Hidd3n

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 514
  • Înscris: 04.08.2007

 maxonn, on 24th June 2009, 16:30, said:

că cuvântul

Am ramas blocat la partea asta , dar lasa ca te iarta dumnezeu

#441
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 Bax_Bani, on 27th June 2009, 18:12, said:

Blaise Pascal era cumva intelept ?

Cica era un si un savant renumit  :lol:

#442
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005
Da, mi se pare normal sa bagam si chiar sa inmultim orele de religie in scoli.
Uitati-va acum la Antena3!
Sa vedeti cum un preot, de la altar, facea publicitate unui program guvernamental.
Curat religios, coane Fanica!
Avem nevoie de turme de indoctrinati care, inca de la varste fragede, sa mearga la biserica si sa asculte "slujba". Si, impliciti, sa isi insuseasca programele guvernamentale pe care le proslaveste popa!

#443
maxonn

maxonn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 31.05.2009

 illu_09, on 27th June 2009, 10:04, said:

nu exista oameni intelepti care sa creada asa ceva. un om intelept respinge religia si credinta.

Exemple, ceva? Te rog. Dacă e cazul, îți expun și eu o listă.
Tu încă mai speră la înțelepciunea ta, cea de pe urmă, cine știe, poate măcar atunci.


 Hidd3n, on 28th June 2009, 08:16, said:

Am ramas blocat la partea asta , dar lasa ca te iarta dumnezeu

Doar atât ai citit? Am scris prea mult, pentru unii ca voi, sunt profund uimit de reacțiile voastre.
În viata asta, sunt lucruri mult mai importante decât aluzia care ai facut-o tu, POATE cu timpul îți vei da seama și POATE, te iartă și pe tine, Dumnezeu.

Edited by maxonn, 28 June 2009 - 17:53.


#444
Stapanul_clonelelor

Stapanul_clonelelor

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,340
  • Înscris: 08.07.2008
Pe mine doar Xenu ma poate ierta.

#445
arpisz

arpisz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,896
  • Înscris: 25.04.2008

 maxonn, on 28th June 2009, 18:52, said:

Doar atât ai citit? Am scris prea mult, pentru unii ca voi, sunt profund uimit de reacțiile voastre.
si noi am ramas uimiti de habotnicia lu mataluta ... dar las ca o sa mori si o sa poti fi langa dementul pe care'l iubesti

#446
perus

perus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 500
  • Înscris: 01.06.2007
Pentru mine si baietii din clasa religia nu este necesara (de aceia fugim sa jucam fotbal)
Cine este credincios si vrea sa invete chestii despre religie se poate duce la biserica ca nu il opreste nimeni dar in scoli religia nu este necesara (parerea mea si a colegilor mei)

#447
illu_09

illu_09

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 26.06.2009

 maxonn, on 28th June 2009, 18:52, said:

Exemple, ceva? Te rog. Dacă e cazul, îți expun și eu o listă.
Tu încă mai speră la înțelepciunea ta, cea de pe urmă, cine știe, poate măcar atunci.




Doar atât ai citit? Am scris prea mult, pentru unii ca voi, sunt profund uimit de reacțiile voastre.
În viata asta, sunt lucruri mult mai importante decât aluzia care ai facut-o tu, POATE cu timpul îți vei da seama și POATE, te iartă și pe tine, Dumnezeu.

pai mai nene desteptule. daca am spus ca nu exista oameni destepti religiosi de unde vrei exemplu?????

mergi la clasa a 1 a si ia o de la 0 cu bastonase si cornulete ca degeaba ai trecut prin ani de scoala ca nu s a lipit nimic de tine desteptule

#448
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006
1. In loc de istoria religiei care se face in clasa si ti se impuie capul cu tot felul de date pe care le uiti, intalniri ale sinodului ecumenic de acum 500 de ani, in care s-au luat nush ce decizii neimportante pentru ortodoxul de rand, s-ar putea studia vietile sfintilor. Mult mai atractive, palpitante si din care tanarul ortodox ar putea invata ceva folositor.

2. Celor care nu le place, exista posibilitatea de a face o cerere catre directorul scolii cum ca nu doresti sa participi la orele de religie si se rezolva. Nu participi si nici absente nu iei. Nu conteaza ce religie ai, poti sa fi chiar botezat ortodox. Orele de religie din scoala sunt FACULTATIVE, asa ca nu mai faceti pe victimele talharilor otodocsi, care nu stiu decat sa va stoarca pe voi de bani (desi nu stiu daca ati dat vreodata bani chiar si fortati de vre-un ortodox, sau daca aveti macar 1 leu in buzunar).

 perus, on 2nd July 2009, 16:40, said:

Pentru mine si baietii din clasa religia nu este necesara (de aceia fugim sa jucam fotbal)
Uite de-asta sunt mai putine femei in puscarii decat barbatii!

#449
zippo68

zippo68

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,745
  • Înscris: 10.11.2008

 illu_09, on 6th July 2009, 20:43, said:

pai mai nene desteptule. daca am spus ca nu exista oameni destepti religiosi de unde vrei exemplu?????

mergi la clasa a 1 a si ia o de la 0 cu bastonase si cornulete ca degeaba ai trecut prin ani de scoala ca nu s a lipit nimic de tine desteptule


Daca tu faci scoala cu femeia de serviciu de unde naiba sa sti .
De Tutea ai auzit .Ce bine zicea ca omul fara D-zeu e un simplu animal.Esti tu Bibicule.
De Enstein ai auzit .

#450
memento mori

memento mori

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 823
  • Înscris: 11.03.2006

 zippo68, on 7th July 2009, 02:55, said:

(...)Ce bine zicea ca omul fara D-zeu e un simplu animal.(...)
Omul este un mamifer. Singura diferenta intre el si restul animalelor este inteligenta sa data de un cortex mai dezvoltat, rezultat al milioanelor de ani de evolutie. Omul se naste, creste, se inmulteste, imbatraneste si moare. Cu sau fara Dumnezeu omul a fost, este si probabil va ramane numai un simplu animal si nimic mai mult.

Parerea mea in legatura cu religia in scoli este ca nu ar trebui sa existe sau sa fie optional (pentru cei care vor sa se aboneze la ora de povesti). Cu toate ca majoritatea sunt botezati la religia ortodoxa, multi nu cred in Dzeu sau cel putin nu in cel descris in biblie. Nu exista nici o dovada concreta a existentei Lui si de-a lungul istoriei religia s-a schimbat continuu. Chiar si in prezent exista mai multe religii(cu sutele/miile).Care dintre ele este cea care il descrie pe adevaratul Dumnezeu si de ce? Avand in vedere ca nu exista dovezi ale existentei Lui este imposibil sa fie raspunsa aceasta intrebare aducandu-se argumente si dovezi. Dupa parereamea religia este numai o metoda de a induce conflicte si de a lua banii de la oamenii care sunt speriati de perspectiva "Diavolului".

ps: Nu, nu sunt ateu. Cred in existenta unei entitati (nu neaparat constienta) care a creat lumea dar in nici un caz in Dumnezeul descris in Biblie, Coran sau orice alta carte apartinand diferitelor religii.

Edited by memento mori, 07 July 2009 - 02:38.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate