Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme functionare motocoasa Ma...

Imprimanta 3D mai "moderna"

Folie anticondens

Hidroizolatie piscina
 Am gasit un IPhone

Eveniment 14-16 iunie nZEB expo

Semnalizare incarcare Pachet acum...

Implantologie & Cityscape (re...
 Scurta sinteza a atacurilor posib...

Cel mai bun antivirus / firewall ...

Honor 200 si 200 Pro

Sfat inchidere spatiu intre cada ...
 ANCPI: Scaderi pe piata imobiliara

Dac+Amp sau DAC/AMP combo pentru ...

Camera cu panou solar 180° field ...

Eroare F16 msh Whirlpool 6 sense
 

Consum redus PC

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
36 răspunsuri în acest subiect

#19
maryus75

maryus75

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.273
  • Înscris: 25.08.2006
nici nu vreau sa ma gindesc ce consum enorm ai avut numai cu topicu' asta :blink:

#20
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.009
  • Înscris: 05.02.2008

 nicuit1981, on Feb 18 2009, 15:19, said:

....sau cumpara un laptop!

EXACT

Laptopul meu sta aprins NON-STOP, are un consum masurat de 16-20W/h cu ecranul deschis, daca nu-l folosesc activ si se inchide ecranul vreo 13-14W/h...Pe luna asta inseamna o nimica toata, iar fata de un desktop probabil consuma de 10x mai putin la performante comparabile.. :first:

Mai intreba cineva cum sa faca un server pentru nu-stiu-ce joc (half-life parca) si cand i-am zis sa ia un laptop pentru asta, a luat-o ca pe o gluma, dar sper ca se trezeste cand o vedea ca lunar laptopul ala isi "platea singur" rata lunara de achizitie....

#21
josefumi

josefumi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 167
  • Înscris: 05.04.2007
Calculatorul ala consuma destul de putin. Nu-ti fa griji din cauza aia. Incearca sa faci economie prin alte parti, ca la pc stai bine. In alta ordine de idei, e aberant sa utilizeti un laptop pe post de server... nu cred ca rezista un an 7x24. Si pretul nu se amortizeaza in veci....

#22
Nick_White

Nick_White

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 829
  • Înscris: 16.10.2004
Intrebarea era legata de consumul PC-ului curent in timpul in care este deschis. Dar vad ca primesc tot felul de "sfaturi" - sa stau la calculator mai putin, sa-l folosesc fara monitor, sa o las mai usor cu TV-ul, tigarile etc. NU ma refeream la cum sa economisesc cat mai multi bani in general (ca inca nu mor de foame), ci cum sa folosesc PC-ul curent cat mai eficient pt. ce imi trebuie mie. Dupa cum se vede din aria in care am postat.

#23
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 24.763
  • Înscris: 23.05.2013
Bun... Daca sfaturile alea nu sunt ok, atunci ia sa zic si eu:
- Daca te multumeste doar ideea de a functiona PCul intr-un mod cat mai eficient, cumpara o sursa cu eficienta >80%. Eventual placa de baza cu o mai buna gestionare a resurselor si a consumului. Asta pentru ca ai spus ca nu banii sunt problema (aka "nu mor de foame").
- Daca te interesa consumul efectiv, ca sa il poti micsora foarte putin trebuie sa renunti la multe chestii (asa cum incepusei tu, o memorie, un HDD, etc), neincarcandul la maxim, etc. si nu renteaza. Ceea ce economisesti nu se vede. Este prea putin.

Deci parerea mea e sa il lasi asa cum e, ca este folosit in modul cel mai eficient la momentul de fata, fara sa mai arunci bani pe alte componente, sau fara sa te usuce la factura.

#24
TimeWriter

TimeWriter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.095
  • Înscris: 16.12.2008
Și totuși cea mai bună recomandare rămâne cea cu achiziționarea unui laptop (și vânzarea desktop-ului actual). Din ce ai specificat în primul post, se pare că activitățile tale nu au nevoie de un calculator performant. Pentru așa ceva, până și un netbook este ultra suficient (conectat la un monitor extern). Ca să nu mai zic că unul ca acesta este foarte silențios și consumă de 20 de ori mai puțin decât sistemul actual.

#25
Maresalul

Maresalul

    Gata cu joaca, la munca!!!

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.346
  • Înscris: 18.09.2007

 daviok, on Feb 18 2009, 02:36, said:

Scoate si led-ul din mouse..  mama lui de led
:yes:
Un calcul pe baza unor formule, pe cat de complexe pe atat de secrete, indica ca se va face o economie de cel putin 1W/secol.

P.S.: curentul consumat de procesor pentru efectuarea acestor calcule ar fi asigurat functionarea acelui led in urmatorul milion de ani  :confuzzled:

#26
geopsi

geopsi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.369
  • Înscris: 08.09.2006
mai tu daca te uiti sa iei componente economice nu o sa faci mare branza pentru ca ele se amortizeaza greu in timp. sa nu mai zic de un laptop care il acoperi in ani buni....  treaba ta dar daca esti atat de zgarcit incat crezi ca de la pc o sa faci economia mai bine vindel. daca vrei economie uitate la frigider, congelator, convector de caldura si altele care consuma....

referitor la laptop pe post de server e cea mai mare aberatie din ultimul an de zile. daca ai sti macar putin din ce presupune un server nu ai mai zice nimic.
intai conteaza procesorul care trebuie sa nu se aglomereze usor si sa poata fi tinut foarte mult timp fara restart, asta inseaman un procesor special pentru asa ceva com sunt opteron, Xenon, etc... in nici un caz unu de laptop(de 2000-2500ron ca s anu mai zic ca nu iti trebuie monitor la server) care nu stie nici ce stia vechiul meu pc si cu care nu faci mare branza.
in al doilea rand iti trebuie o racire buna de asta serverle au carcase mari cu airflow bun si cu multe ventilatoare ca sa poata fi tinute mult timp fara restart pe cand la laptop asta chiar nu e un aspect bun...
memoria extensbila, de regula se pun hdd-uri multe in raid ca sa nu fi nevoit sa mai ti inca un server....
diferenta aia de bani de pe curentul electric o scoti in ani buni de zile pentru ca iti trebuie un laptop cam de 3 ori mai scump ca un pc fara sa poti elimina cazul in care trebuie sa il restartezi.

#27
gcontra

gcontra

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 263
  • Înscris: 26.12.2008

 Nick_White, on Feb 17 2009, 21:02, said:

Am urmatorul PC:




As mai putea inlatura o placuta de memorie (1 GB). Ce altceva as putea face sa reduc consumul de curent?
Arzi curentul degeaba cu topicul asta, dupa cum s-a mai zis fa economie in alta parte. Chiar daca il vinzi si iti iei altceva nu faci vreo economie baneasca pt ca la o vanzare vei pierde multi bani. Te sfatuiesc sa-l utilizezi cat mai mult timp si cand o sa-si dea obstescul sfarsit dupa ani de uzura morala, schimba-l. cumpara-ti un nettop silentios si care consuma putin, probabil vor fi ajungand si pe la noi pana schimbi tu pc-ul. Si pe mine m-a preocupat consumul, si sincer e pierdere de vreme. Al meu consuma ceva mai mult de 100 watti(masurat), dar nu folosesc placa video dedicata iar sursa e vai de ea...........ANS!

#28
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.785
  • Înscris: 04.11.2005
La un consum mediu de 150W, cu o medie de functionare per zi de 15ore, (exageram) curentul consumat de PC pe 1an te costa ceva peste 200lei/an.

Orice upgrade sau achizitie este inutila, chiar si dpdv. ecologic (ce arunci tu ajunge la gunoi, pentru fabricarea oricarui produs se consuma energie, resurse si gunoi)

#29
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 123.241
  • Înscris: 07.02.2003

 lawrence38, on Feb 19 2009, 21:32, said:

EXACT
Laptopul meu sta aprins NON-STOP, are un consum masurat de 16-20W/h cu ecranul deschis, daca nu-l folosesc activ si se inchide ecranul vreo 13-14W/h...
Cu ce ai masurat de ti-a dat asa putin, un msi din generatia 2.2GHz ia cam 40w in regim de lucru si 75W in incarcare si lucru simultan.


 Nick_White, on Feb 17 2009, 23:55, said:

Ceva de genul asta? Alte modele mai ieftine?
Eficienta scazuta ar trebui sa insemne caldura mai mare degajata, nu? (Altfel, unde se duce "pierderea"?)
Trebuie sa tii cont ca o sursa e eficienta intr-o plaja ingusta, minciunile cu 85%-90% si astea sunt valabile numai daca incarci sursa la un procent optim pe cand un pc normal consuma in sine relativ putin si practic eficienta reala nu trece de 70% in conditiile astea.

#30
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.167
  • Înscris: 05.12.2002
mistake, please delete.

Si totusi, ca sa fiu un-topic:
1. cnq activat, asta ai zis ca ai facut.
2. subvolteaza procesorul, daca placa de baza iti permite
3. subvolteaza & downclockeaza placa video. Eventual, daca te arde asa mult, poti cumpara o placa pe PCI (d-aia veche), dar nu stiu daca renteaza.

Altceva, sunt bani / nervi aruncati (cum ar fi renuntarea la 1GB de ram).

Bine, putem discuta: procesoare low-power (lucru pe care il obtii si din scaderea voltajului, daca mai merge procul), discuri de laptop de 4200rpm, si lista poate continua. Dar banii investiti nu ti-i scoti, sub nici o forma.

Editat de Alice, 26 februarie 2009 - 23:20.


#31
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 123.241
  • Înscris: 07.02.2003
Waiting... in acest timp insa uitati ultimele masuratori de wataje pe un pc nou facut dotat cu e8400, ddr3 si 9800gt, placa asus eficienta electric, hdd seagate 7200.11. Setari default, fara oc, proc 1.1v, memorii 1.6v.

- Consum in idle/low power sub windows - 110w
- Consum in cpu load only - 145W
- Consum in full cpu + 3d grafic load (3dmark/furmark) - 210W
- Consum in DOS / regim in care componentele merg la full bus & freq din oficium, cpu la 100% tot timpul, neexistand power save sai ideling, inclusiv placa video care nu poate fi redusa la frecvente sub dos, doar nucleul 3d este oprit - 165W.

Sursa ideala pt ca un asemenea pc sa fie eficient si la incarcare mare ar fi de 370W, nu mai mult... enermax :) In mod ciudat insa daca va uitati pe ariile de hardware totu alearga duap sute de wati inutil dupa parerea mea.

Mentionez ca nu s-a folosit 6 engine power save si alte chestii de la asus care teoretic pot reduce consumul de idle pana la 60-70W prin coborarea altor busuri / south bridge etc... Consumul s-a masurat pe reteaua electrica utilizand un cosinus de 0.99, sursa fiind thermaltake cu pfc activ.

Concluzia e simpla, placa video e cea mai consumatoare Daca u se joaca si se pune plana gen 5200 FX sigur consumul poate fi redus substantial.

Editat de andreic, 26 februarie 2009 - 23:27.


#32
Wazot

Wazot

    Taxi Driver

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.031
  • Înscris: 10.05.2008
O reducere a consumului se poate realiza și prin achiziția unui sistem cu mobo în format mini-ITX (eventual cu procesor încorporat), dar prețul e destul de mărișor (200-600 lei în funcție de model, brand, dotări). Performanțele sunt asemănătoare sistemelor office actuale. Consumul e aproximativ 40-80W.

O altă soluție e utilizarea unui sistem office cu Celeron 550- 1000 MHz (din generația Pentium 3, dar și varianta AMD), video on-board sau placă pe PCI. Consumul unui astfel de sistem e între 50-90W în funcție de load. Eventual chiar un Pentium 2 (dacă nu e prea slab) cu consum mai mic. Sistemele astea au un consum mult redus față de cele actuale. Prezintă și avantajul că sunt f ieftine (SH -160 lei). P2 nu mai se găsesc nici SH. Cu puțină îndemânare se poate utiliza acceptabil Windows XP pe un P2 de 233-300MHz.


Ca și anecdotă, pot spune că puteți folosi eventual un sistem cu pentium S de 100 MHz, cu consum de maxim 45W, însă acolo apare mai mult decât evidentă lipsa performanței.

Eliminarea celor 2 leduri din PC nu e o soluție, pt că oricum cel de HDD merge rar, iar celălalt este totuși necesar și el. Consumurile lor sunt undeva la 40-50 mW deci 0,05W, deci foarte puțin.

PC-ul căruia doriți să-i scădeți consumul nu e chiar așa mare consumator. Ce pot spune cei care au Phenom, Pentium D, Core 2 quad, Prescott, Windsor, și pierd cu ele timpul pe messenger sau forumuri. toate aceste proace au consumuri în idle peste 50W.

Iar ca o glumă pot spune că altă soluție , mai ales în perioada de iarnă este utilizarea PC-ului ca și sursă de căldură. Închideți vă rugăm caloriferul pt a face economie la gaz, și folosiți computerul pt încălzire. :D

Editat de Wazot, 27 februarie 2009 - 22:54.


#33
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 123.241
  • Înscris: 07.02.2003

 Wazot, on Feb 27 2009, 22:41, said:

Eliminarea celor 2 leduri din PC nu e o soluție, pt că oricum cel de HDD merge rar, iar celălalt este totuși necesar și el. Consumurile lor sunt undeva la 40-50 mW deci 0,05W, deci f puțin.
:lol: Iti dai seama, pe o carcasa dinaia de manelist cu tubulete cu leduri si neoane ii cade sursa de la consum :)

Editat de andreic, 27 februarie 2009 - 23:16.


#34
Campers

Campers

    Just ..tired of this shit ..

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.409
  • Înscris: 24.04.2006
trebuia sa iti fi luat un laptop ..daca urmaresti consumul ..

#35
mnezo

mnezo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.762
  • Înscris: 06.03.2006
N'a pomenit nimeni de RMClock? Asta daca esti serios in privinta undervolt/underclock. Si nu pierzi absolut nici o performanta daca il configurezi cum trebuie. S'ar putea sa iei cateva crashuri pana gasesti voltajul minim si maxim, dar e o cale de a economisi curent, gratis.

#36
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.009
  • Înscris: 05.02.2008

 andreic, on Feb 26 2009, 23:02, said:

Cu ce ai masurat de ti-a dat asa putin, un msi din generatia 2.2GHz ia cam 40w in regim de lucru si 75W in incarcare si lucru simultan.


Priza de-aia cu afisaj care iti arata consumul "instantaneu"

Laptopul e un Compaq V2000z mai vechi, procesor Turion ML32 1.8Ghz

 mnezo, on Feb 28 2009, 03:17, said:

N'a pomenit nimeni de RMClock? Asta daca esti serios in privinta undervolt/underclock. Si nu pierzi absolut nici o performanta daca il configurezi cum trebuie. S'ar putea sa iei cateva crashuri pana gasesti voltajul minim si maxim, dar e o cale de a economisi curent, gratis.

Facusem eu un mic tutorial mai demult http://forum.softped...howtopic=415178

Editat de lawrence38, 28 februarie 2009 - 03:32.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate