Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Oamenii fara Whatsapp

Pompe apa fotovoltaice.

Valori ok fibra?

recomandare smartwatch copil
 Viata traita asa cum vrei tu vs v...

Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock

Daca nu ar conta salariul, ce mes...
 Racordare la apa termosemineu

Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...

Cautarea pe google android nu merge
 Caut serviciu serios de captura v...

Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...

podea ciment denivelata
 

Fetiță omorâtă pe zebră de un șofer care a fugit – scoasă vinovată de accident

- - - - -
  • Please log in to reply
113 replies to this topic

#109
IonAntonescu

IonAntonescu

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 608
  • Înscris: 31.08.2008

View Posttest_driver, on Nov 19 2008, 21:47, said:

Maresale, atunci cred ca ar fi o idee buna sa oprim pe loc si sa ne impingem masinile cu frana de mana trasa ca sa nu cumva sa atingem vreun kamikaze care trece strada fara ca macar sa ridice privirea din pamant si sa priveasca inainte sa nu se impiedice de ceva.

Despre fetita respectiva Dumnezeu sa o ierte, si nici nu-i dau dreptate chinezului, dar nici sa incetinesc la 10 km/h nu e o idee buna, si pietonul are obligatia sa se asigure si nu sa sara ca vita pe strada chiar daca vede zebra, si nici sa nu priveasca fix in semaforul ala rosu si cand se face verde sa se arunce pur si smplu pe strada, ca pana la urma eu raman cu capota putin atinsa, cu constiinta putin sau deloc incarcata daca e vina lui (morala), si posibil dosar penal, iar el ramane cu posibila vina, si 10 oase rupte, schilodit pe viata sau mort, deci??? cand treceti strada aruncat un ochi si vedeti daca respectiva masina poate sa opreasca in conditii usoare, daca nu asteptati o secunda indreptanduva usor catre banda circulata urmatoarea masina daca nu e condusa de un cocalar sigur va oprii.

Tu ca sofer ai obligatia sa iei toate masurile posibile sa eviti un accident. Iar faptul ca niste oameni stau la un semafor rosu, si pornesc cand se face verde, cred ca nu e potrivit sa-i numesti vite. Vita esti tu, ma ! Si alti soferi idioti ca tine.

View Postabancor, on Nov 25 2008, 15:06, said:

Omule, calm! Usurel! Nu esti de parere, ca sofer de 22 de ani, ca trebuie renuntat la vechea mentalitate conform careia automat soferul e de vina? Pe cinstea mea, daca as traversa gura casca si m-ar lovi o masina, nu l-as invinovati pe sofer. Facem abstractie de cazul cu fetita, vorbim de principii - pe trecere nu se trece oricum. Pasii ar fi: te uiti la masini, te asiguri ca isi dau seama ca vrei sa traversezi, te asiguri ca s-au oprit, treci. Nu sari in fata masinilor, nu ai pretentia sa te strecori printr-o coloana care merge cu 70, nu treci orbete (mai sint unii care baga capul in pamint, sau se uita numai inainte), nu te lalai etc.

In momentul cand s-a pus verde, am pornit. Sa crape cu totii, soferii idioti, ca nu stau dupa ei, sa opreasca cand vor ei. Adica niciodata. La o anumita trecere de pietoni din localitatea mea, se intampla des, ca sa fie cativa dobitoci care forteaza trecerea, desi pietonii sunt deja in mers. Inainte de trecerea de pietoni respectiva, se afla un semafor, iar soferii care forteaza trecerea cand pietonii au verde, e clar ca au trecut pe rosu. Si, aproape de fiecare data, respectivul sofer isi ia picioare si pumni in capota si portiere, nu mai zic de injuraturi si scuipat. Mai sunt si cretini care opresc si se dau jos, si atunci multimea se ingramadeste pe ei. Cum iese de acolo, e frumos. ;)

#110
test_driver

test_driver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,844
  • Înscris: 30.01.2006
Hai sa las si eu politetea putin seoparte, si sa zicem ca eu sunt soferul si tu, domnul Antonescu, pietonul, atunci eu sunt vita cu masina putin sifonata si eventual permis supsendat pe 3 ani cat tine parnaia cu suspendare, si eventual constiinta incarcata, iar tu esti pietonul destept care se va tara inca 50-60 de ani acum de un scaun cu rotile, sau la 2 metrii sub pamant for ever. Iti place de vita de mine? NU? atunci casca bine ochii cand treci strada sa nu treaca ciudatul de mine si sa te lase fara adidasi in picioare. Pntru ca soferul are si el responsabilitatile lui, dar si pietonul la fel, are niste responsabilitati, chiar daca nu are nici o vina tot trebuie sa caste ochii. Altfel daca o alta masiona intentioneaza sa se bage de pe un drum laturalnic pe drum cu prioritate si prinde liber pe un sens in mod normal blocheaza sensul ala sa treaca si el in urmatoarele 2 ore, dupa principiul tau eu ar trebuii sa nu-i dau voie pe sensul blocat, ba chiar sa intru si tare in el, ca doar ce cauta acolo? eu am prioritate, nu?

La mine in oras este un semafor la un bulevard destul de lat, si daca treci pe verde si mai ai 7 secunde, pana in partea cealalta, toti civilizatii de pietoni se arunca pe trecere ca desteptii nu ca vitele fara sa se mai uite, in general trec in ultimele 3 secunde ca-i mananca talpa, dar ai sanse mari sa nu ajungi la ei nici in 7 secunde, din cauza gropilor, apoi stai dupa ei cate 10-15 secunde pana trece cireada iar cei din spate blocheaza doua benzi de la drumul intersectat cate 15 secunde si incep claxoane si injuraturi, etc. din cauza cui? din cauza pietonilor pe care tu nu-i consideri vite, si nici eu, pentru ca vita are instinct de conservare, astia nu au, ei sunt stanci miscatoare.

In cazul asta ce faci mai desteptul? cand ai verde si inveti situatia te opresti, nu? ca stii ca nu ajungi dincolo la timp? sau cum? daca faci asa esti un sofer excelent, eu nu pot fi ca tine, ce sa fac... Dar cu oameni ca tine o sa ajungem in trecut de fapt de acolo si vii, dupa nume.

#111
xtremdriving

xtremdriving

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,327
  • Înscris: 18.06.2006
Nu va suparati, ma bag si eu in seama. Eu unul sunt cu ochii in patru si daca nu e trecere de pietoni. Ma uit si dupa masini parcate si de oriunde ar putea sa sara un pieton neatent. Nici nu mai zic la trecerea de pietoni. ACOLO, SOFERII TREBUIE EDUCATI CA SE FACE PARNAIE SI ITI TERMINA VIATA!!!
Acolo nu se joaca, acolo tot timpul esti atent. Indiferent ca pietonul e sau nu atent!
Azi, pe Kisseleff...mergeam pe banda 4...in mijlocul bulevardului, unde ai viteza maxima (permisa 60) unde nu e nicio trecere si unde , probabil, majoritatea nu dau nicio importanta si se gandesc la altele eu am vazut o baba venind hotarata catre sosea cu capul in jos. deja am pregatit manevre de evitare si claxoane. s-a oprit pe bordura. nu stiu daca venea sau nu in sosea. Luati aminte. Nici pietonul nu trebuie sa sara aiurea, dar legal si moral soferul e vinovat. doar daca e noapte, nu se vede trecerea etc sa mai aiba o "scuza"...

#112
test_driver

test_driver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,844
  • Înscris: 30.01.2006
Man, sa nu ma intelegi gresit, chiar azi am oprit la doi pietoni care treceau ce-i drept atenti, dar oricum opream desi nu era trecere de pietoni pe o raza de 300m cel putin, insa daca pietonul o ia la fuga din fundul curtii direct in mijlocul strazii poate sa fie el si pe trecere ca tot el e vinovat si legal si moral, problema este ca e greu de dovedit asa ceva si in cele mai multe cazuri tot soferul o incalta. In decret scrie si la piuetoni ce obligatii au, si au obligatia sa se asigure si la trecerea de pietoni. Pe mine m-a oprit odata un politist in Slatina ca nu am acordat prioritate pietonilor pe trecere, asa e la noi in tara, insa pana la urma l-am facut sa inteleaga ca eram pe banda a doua, si pietonul a pus piciorul pe carosabil cand eu mai aveam 1 metru pana in trecere, si nu aveam cum sa ma opresc, iar daca incercam sa fac prostia sa opresc ma mai si lovea ala din spate, si eu nu aveam nici timp nici chef sa fac ture pe la politie de pomana chiar daca nu eram de vina in cazul unei botiri. Si m-a "iertat" fara spaga. Oricum nu dadeam spaga nici in ruptul capului, daca eram de vina, asta e... nu dau spaga, lasam capul jos si dadeam permisul.

#113
dennis12225

dennis12225

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,193
  • Înscris: 15.05.2007
dl. Antonescu, tovarasu Maresal aveti carnet de sofer? Daca da mai bine du-te la politie cu carnetul si spune-le sa-l retraga ca nu stii legislatie, daca nu stii:

Art.72. - (1) Pietonii sunt obligați să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcția lor de mers. Când și acostamentul lipsește, pietonii sunt obligați să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părții carosabile, în direcția lor de mers.
(2) Pietonii au prioritate de trecere față de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajați în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.
(3) Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la colțul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic.
................................................................................
................

Deci nu te arunci pe trecere cand vine o masina, doar ca tu ai drept pe acolo. Este adevarat ca regulamentul rutier prevede reducerea vitezei masinii la 30 km/h in localitati si 50 km/h in afara localitatilor in apropierea trecerilor de pietoni. Dar o fi soferul ala vita si chiar a redus viteza pana la 30 la ora, dar tu daca te arunci in fata lui la 1m pe trecere, e greu sa te evite si te loveste. E greu ca sofer sa demonstrezi ca pietonul a fost tembel, mai bine lipsa mai ai si pietonul pe constiinta, dar si tu ca pieton trebuie sa fii responsabil, nu sa innebunesti cand vezi tramvaiul in statie si sa fugi ca o gaina fara cap de colo pana colo.

#114
dackro

dackro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 02.12.2005
Vad ca a-ti deturnat titlul topicului. Soferul respectiv a fugit de la locul accidentului, declarand ca nu a simtit nimic!!
Nu conteaza ca fetita s-a aruncat pe trecere, soferul era obligat sa opreasca (conform legii pe care o tot aduceti in discutie aici). Si conform aceleiasi legi fuga de la locul accidentului se pedepseste.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate