![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Butterfish
Last Updated: Jan 31 2014 10:06, Started by
sturio
, Jun 08 2008 17:42
·
0
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/icon_users.png)
#1
Posted 08 June 2008 - 17:42
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Acum vreo luna am vazut la Real la raionul de peste afumat niste hălci mari de carne de peste afumate, de culoare galbuie la suprafata si in interior alba ca untul.
Arata nemaipomenit, bucatile groase de vreo 8-10 cm, nici o bucata sub 300 de grame, fara urma de oase, pielea avea un luciu fin... Cum pretul era foarte mare (parca 60 ron/kg) eram deja convins ca trebuie sa fie ceva foarte bun. Insa cum nu stiam daca e sau nu bun intr-adevar, ma tot gandeam daca sa dau sau nu atatia bani pe asa ceva. Intr-un final m-am hotarat si mi-am cumparat cea mai mica bucata disponibila, de vreo 250 grame. Ajuns acasa, m-am si infipt cu cutitul in bucata... si cand am gustat... am avut cea mai mare desfatare a papilelor gustative ce am experimentat-o vreodata. Cum eu sunt mare fan al sturionilor, si al altor pesti grasi... mi-am dat seama imediat ca acesta este noul meu peste preferat la gust. Textura e fina, se aseamana cu a heringului afumat, nu are oase, si mai ales... nu miroase a peste. Gustul e fin, deosebit... Trebuia sa stiu ce este acest butterfish. Niciunde nici o poza, sa nu mai vorbim de denumire stiintifica. Asa ca am luat googleul, si dupa ce am gasit cativa candidati, am intrat pe fishbase.org In final l-am gasit pe responsabilul desfatarii papilelor mele gustative: sablefish, sau codul negru. Abia un al treilea nume este butterfish, insa vad ca romanasii nostrii asa l-au botezat. [ http://www.great-alaska-seafood.com/photos/07-sablefish300-s.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Recomand tuturor sa il incerce. Merge excelent la o cina, romantica in 2 sau de unul singur, oricum langa un vin alb demisec. Pofta buna! Edited by sturio, 08 June 2008 - 18:05. |
#3
Posted 09 June 2008 - 16:13
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
multumesc frumos de recomandare :)
si eu ma uitam la bucatile de butterfish si eram nehotarata, nu stiam ce-i cu el... tot cod, eh? :D |
#4
Posted 09 June 2008 - 17:19
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
anaix3l, on Jun 9 2008, 15:13, said: multumesc frumos de recomandare :) si eu ma uitam la bucatile de butterfish si eram nehotarata, nu stiam ce-i cu el... tot cod, eh? :D Eu am mancar "butterfish" la sushi acum vreo 5 ani in Austria si abia acum - multumesc frumos - am aflat ce este. Ma duc si eu la Real sa iau. |
#5
Posted 09 June 2008 - 20:03
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Butterfish este denumirea pentru cel putin 3 specii de pesti, dati un search pe google si veti vedea. Exista si un pompano, si un guvid, tot cu acest nume...
La pompano, carnea e negricioasa, la guvidul respectiv e rozalie, iar la codul negru... e alba !?!? Neagra este culoarea pielii probabil. Insa judecand dupa marimea halcilor de carne al butterfishului afumat din comert, numai cod negru poate fi. Si mai ales dupa tipul de solzi. |
#7
Posted 09 June 2008 - 23:01
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
nile, on Jun 9 2008, 21:05, said: Mi-ati facut pofta ... :cursing: Pe felii de paine neagra, sau toast, cu unt de calitate (sa nu cumva sa folosesti margarina), se aseaza felii subtiri de butterfish afumat. Pentru cunoscatori, acest gust fin de peste, afumat si putin sarat, merge excelent si cu o tarie (vodca sau palinca) la o vorba cu prietenii. |
#8
Posted 25 June 2008 - 22:30
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
sturio, on Jun 10 2008, 00:01, said: si inca nu ti-am spus cum este cel mai delicios: Pe felii de paine neagra, sau toast, cu unt de calitate (sa nu cumva sa folosesti margarina), se aseaza felii subtiri de butterfish afumat. Pentru cunoscatori, acest gust fin de peste, afumat si putin sarat, merge excelent si cu o tarie (vodca sau palinca) la o vorba cu prietenii. |
#9
Posted 26 June 2008 - 07:45
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Va rog sa-mi spuneti unde se gaseste in Bucuresti minunatia asta, in afara de Real ?
Ca deja sunt :dribbledrool: |
#10
Posted 26 June 2008 - 11:37
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
parca am vazut si in cora, dar eu n-am mai calcat in nici un soi de hipermarket de trei saptamani...
|
|
#11
Posted 28 June 2008 - 16:21
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Ma uitam la el cu suspiciune.
Sper sa mai prind ceva si sa nu epuizati tot stocul. |
#12
Posted 29 June 2008 - 17:14
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
oare se gaseste pe undeva si neafumat? a fost a treia experienta din viata mea cu ceva afumat... si ultima! all three of them were hell :( am baut aproape 2 litri de apa cu gheata si o ditamai cana de ceai cu rom ca sa-si revina papilele gustative.
si doar stiam :wallbash: ca mai incercasem de 2 ori chestii afumate. fileul de somon simplu mi s-a parut cea mai delicioasa chestie de pe lume... si dupa aia am incercat afumat :death: |
#13
Posted 29 June 2008 - 18:25
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Eu ma uitam la el cu mult jind, numai numele lui, ma facea sa ma gandesc cat de "untos" trebuie sa fie. Ce sa zic... avea gustul exact cel pe care speram sa il aibe...
Pacat ca este totusi asa de scump, insa acest lucru m-a facut sa mai incerc si alte sortimente de peste afumat. Nu sunt rele, insa butterfishul cred ca nu are egal. |
#14
Posted 02 July 2008 - 21:12
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Am reusit si eu sa ajung la Realul din Cluj---dar chiar ca e bun butterfish-ul asta!!!!
Oare neafumat, chiar, nu se gaseste? |
#15
Posted 12 July 2008 - 11:50
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
sturio, on Jun 29 2008, 19:25, said: Eu ma uitam la el cu mult jind, numai numele lui, ma facea sa ma gandesc cat de "untos" trebuie sa fie. Ce sa zic... avea gustul exact cel pe care speram sa il aibe... Pacat ca este totusi asa de scump, insa acest lucru m-a facut sa mai incerc si alte sortimente de peste afumat. Nu sunt rele, insa butterfishul cred ca nu are egal. Așa am pățit și io: am cumparat pangasius afumat care e bun, nimic de zis, dar care nu se compară nici pe departe cu butterfish-ul. |
|
#16
Posted 12 July 2008 - 14:14
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
#17
Posted 14 July 2008 - 21:51
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
#18
Posted 14 July 2008 - 22:25
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
"A.J.: Have you ever heard of Hawaiian butterfish and the orange shits it causes some unsuspecting diners?
BALK: I have not, but I?m not surprised that this would be your pitch. A.J.: Thank you. A.J.: Anyway. So, I love this fish, greatest tasting fish I?ve ever eaten. I?ve had it a couple times in restaurants without any problems. A.J.: This past weekend? I buy some at DiBruno brothers ? very reputable Italian place ? and take it home and cook it. A.J.: Now, mind you, we had a couple of friends who had eaten some at a restaurant and talked about their uncontrollable orange-oily shits they got due to eating it. A.J.: Nonsense!, I thought. A.J.: So, I eat some this weekend. A.J.: And, pow. I?m stricken. In fact, it is beyond all comprehension of what went on. I actually had to stuff napkins down my pants in the middle of Target because I was leaking so bad. A.J.: So, I do some research, standard googling for, you know, ?Butterfish + anal leakage?. A.J.: Lots of people. A.J.: Hundreds, even. A.J.: So, I tell my co-worker about what happened. He passes it along to the local radio djs at WMMR here and they talk about it all day. A.J.: Their phone lines lit up. A.J.: So many horror stories about this Butterfish and the horrible orangey shit mess it?s caused for people. A.J.: Yet? Still served in restaurants without any disclaimers or anything. A.J.: And in stores. BALK: You?re pitching me a story about a fish that makes you shit orange? A.J.: I am. Yes, I am. A.J.: I think the word needs to get out there." :lol: :lol: Sursa and there's more: "I apologize in advance for the following public service announcement... I ordered some of this fish at a fancy seafood place on Saturday. It's absolutely delicious, sort of a combination of orange roughy and salmon. The problem is that the fish is about 20% indigestable waxy ester by weight. This causes two things: 1. slight discomfort 2. bright orange, staining oil leaking out of your ass. I'm talking orange motor oil. You don't feel sick at all and you can't even feel it leaking out. Unfortunately, it stains fabric permanently... Needless to say, a disconcerting experience at work today... Moral: don't order butterfish..." Sursa 2 Edited by Goauld, 14 July 2008 - 22:31. |
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users