Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Sos Cora
Last Updated: Nov 29 2007 10:06, Started by
o0nix
, Nov 26 2007 02:22
·
0
#1
Posted 26 November 2007 - 02:22
Cine e din Timisoara, sigur a auzit de pizzeria Cora. Acestia un sos sub numele de "Sos Cora". E foarte picant, eu il ador. Problema e ca nustiu reteta. Dupa gust, si miros are gogosari, si se vad semintele de ardei iute. In rest nustiu ce contine, daca cineva stie reteta sa imi lase si mie aici un replay. :D
P.S. Poate vede topicu un angajat/fost angajat si imi lasa si mie niste indici sau chiiar reteta :P. 10x |
#2
Posted 26 November 2007 - 09:36
Daca nu primesti raspuns si doresti o reteta de sos picant, iti pot recomanda eu una.
|
#3
Posted 26 November 2007 - 19:21
#4
Posted 26 November 2007 - 21:03
#6
Posted 28 November 2007 - 17:21
#7
Posted 29 November 2007 - 10:06
Okay. Merge si cu orez, si cu paste, si cu cous-cous, dati frau imaginatiei si combinati cu orice. Inclusiv piure:
2 cepe, le taiati bucatele ca pentru ciorba (nu foarte mici) 1 morcov MARE, de preferinta indigen, dat prin razatoarea mare supa (puteti fierbe o bucata de carne de por sau pui, iese mult mai bun sosul decat cu apa simpla) iar pentru cei curajosi, delikat/vegeta unt, pentru prajit ceapa bulion, jumate de borcan de 370g o lingurita rasa de zahar condimente: piper negru, sare, chilli, boia 2 linguri de otet (eu folosesc otet de 90°, cu cel de mere n-am incercat *inca*) Topiti untul si prajiti ceapa in el, cu grija sa n-o ardeti. Adaugati morcovul ras, amestecati putin, apoi turnati supa (sau apa, delikatu..). Cand considerati ca morcovul a fiert (cateva minute), puneti bulionul, condimentele si o lingurita de zahar. Gustati. Daca nu-i destul de iute, mai puneti niste chilli (neaparat chilli pentru ca ii da un gust bun). La sfarsit puneti cele 2 linguri de otet, stingeti aragazul, pofta buna! Nota: Daca sosul a iesit prea picant, nu va speriati. In momentul cand il veti combina cu garnitura de orez/etc, se va mai pierde din iuteala. Nu va sfiiti sa puneti cele doua linguri de otet, nu vor acri sosul. Dimpotriva, fara otet, nimic nu va mai fi cum trebuie ;). Frankie, pentru paste iti pot recomanda ca dupa ce ai prajit ceapa, sa adaugi carnea tocata. Cand aceasta s-a albit, pui apa si o lasi sa fiarba. Pui si morcovul. Cand a fiert carnea, pui bulionul si condimentele, iti trebuie si cimbru, oregano, fenicul, busuioc.. La sfarsit de tot, trebuie sa pui si 2 catei de usturoi pisati, cu grija sa nu fiarba mai mult de 30 secunde. Va iesi ceva asemanator sosului ragu. Alta modalitate ar fi sa nu pui ceapa la sosul pentru paste. Prajesti putin usturoi pisat in uleiul de masline, apoi pui carnea si restul. Usturoiul in ulei de masline, putin prajit, ii va da sosului o aroma deosebita. Iar pastele cand le fierbi, in apa lor, pune menta sau busuioc. Edited by Bebeluska, 29 November 2007 - 16:54. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users