Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Insignia 2018-2020 Sport Tourer d...

Recomandari proteza auditiva

Oameni care traiesc pe bune

Sony Xperia 1 VI
 Eroare E-15, msv Bosch Silence Pl...

La Anmgd Cluj se face master dupa...

Prezentatori TV cu telefoanele in...

AC Mobil fara evacuare?
 SMS over IMS networks – SMS...

MYEGNETIAPASS - GRECIA - mic ghid

Distribuție Golf 7 2.0 TDI

Incurajarea, stimularea si sustin...
 Inmatriculare Motocileta "de ...

Pentru voi cat de relevant e cons...

MyGuava?

Statele Unite Mexicane vor avea ...
 

INCALZIRE cu aer conditionat

* * * * * 15 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
17860 răspunsuri în acest subiect

#17821
onobeka

onobeka

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.169
  • Înscris: 10.04.2006
Eu cred ca un ac ar trebui sa functioneze non stop si sa moduleze si niciodata sa faca on/off. Sunt aparate de putere si vreau sa am curent mic si constant pe cabluri.

#17822
lexraz

lexraz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.431
  • Înscris: 24.05.2022

View Postbonti, on 11 mai 2024 - 12:54, said:

Gree
Acum un an eram dezamagit ca nu poti face in aplicatie programari pe intervale orare. Surpriza. In sectiunea Timer , poti adauga remote o gramada de intervale orare, fiecare cu temperatura lui proprie. Sa fi fost 'challenged' atunci sau chiar au upgradat aplicatia? Stiu sigur ca faceam asata cu scene in google. Sa fie cu noroc
Probabil nu ai observat functia. Am un Gree G-Tech montat in 2020 si desi arata diferit interfata atunci avea functia de programare. Ora de pornire si separat ora de oprire.
De exemplu reglam mai multe ore de oprire la 1 si 3 noaptea pentru cazul in care dupa oprirea de la 1 daca eram inca treaz si cald in casa si-l reporneam, sa se opreasca la 3.
Ceva mai recent, odata cu update-ul de interfata, au introdus posibilitatea unui timer atat cu optiune startup cat si shutdown. Aplicatia functiona cu sincope prin 2020/2021 insa au rezolvat.

Fișiere atașate


Editat de lexraz, 11 mai 2024 - 18:07.


#17823
stoianalin

stoianalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.790
  • Înscris: 17.01.2014

View Postonobeka, on 11 mai 2024 - 17:56, said:

Eu cred ca un ac ar trebui sa functioneze non stop si sa moduleze si niciodata sa faca on/off. Sunt aparate de putere si vreau sa am curent mic si constant pe cabluri.

in principiu sunt deacord cu tine, totusi, exista si situatia in care vrei sa maximizezi autoconsumul din propria productie de electricitate (din fotovoltaic), daca ai o inertie termica mare si accepti o reducere de confort.

#17824
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.732
  • Înscris: 17.04.2015

View Postlexraz, on 11 mai 2024 - 17:50, said:

N-ar fi trebuit sa fie uimit, depinde la ce nivel functiona unitatea interna, nu? Daca furniza acelasi debit de aer ca cea de 12.000 BTU e normal.
Cat de simplu ar fi si ce usoara ar parea explicatia asta, nu-i asa? N-ai mai luat in calcul inca o sumedenie de motive care, vorbind la modul general atunci cand avem de-a face cu comparatii, pot contribui la zgomotul perceput, suplimentar decat doar debitul oferit in sine.

Fara sa vreau sa acord prea mult credit simturilor poate si subiective ale respectivului, poate comparatia era si un pic impinsa la limite (desi stiu ca el nu e chiar ultimul habarnist de pe acel forum), omuletul zic ca totusi ceva a vrut sa transmita....

Pe de alta parte nici nu vreau sa par eu chiar prostul de serviciu de-aici care, citind o reactie a unui oarecare ce poate se uita ca vitelul la poarta noua la "minunea" tehnologica a mastodontului de la toshiba, sa fi crezut ca se cuvine sa traduc si sa pun asta aici, asa doar de... hai sa ne miram de cel ce se mira!
Ca daca era atat de simpla explicatia cum zici, iar eu eram chiar asa de nestiutor intr-alde astea, citarea de catre mine a reactiei aluia nu ar fi fost altceva decat o dovada ca si eu sunt ultimul prost care ia de bun si de adevar absolut orice gogomanie ar vedea scrisa de oricine, oriunde...

Mai intai de toate voi repeta pentru a nustiu cata oara pe topicurile despre ac-uri de pe-aici: in ce priveste zgomotul perceput la diversele echipamente de aer conditionat, decibelii declarati ai unora nu sunt egali cu aceleasi valori ale altora. Cumva, decibelii unora sunt mai putini zgomosi ca ai altora :) . E un fapt, nu sunt nici primul, nici ultimul care spune asa ceva. Asta odata. Apoi mai intervin si alte chestiuni legate de comparatii intre debite pe treapta vs decibelii declarati, proiectare, tehnologie, design, dimensiune si forma, izolatie fonica UI, calitate componente, tehnologii, etc.
Iar top silentiontizate perceputa in domeniu incepe cu numele MitsubishiElectric si Toshiba, apoi MHI. Daikin vine undeva dupa astia in ce priveste silentiozitatea perceputa in general.

Mai apoi, iti dau doar niste indicii:
Toshiba Edge 24k, in functionare pe heat de ex, cu viteza setata manual pe LOW, livreaza 765 mc/h si declara 35db la aceasta viteza. Pe Ultralow (quiet /silent adica) livreaza 583 mc/h si declara 28db. Aparent, chiar cu debitele astea enorme, intr-o utilizare obisnuita, tot ar fi de mirare sa auzi ca zice cineva ca i se pare chiar mai linistit decat un alde 12k oarecare.
Desigur, acel Edge24k mai are si un total de 9 viteze disponibile, incepand de la SUL (super ultra low) si pana la UltraHigh. Aceste 9 viteze pot rula nu neaparat (sau numai) cu setare manuala ori automata ci si in raport de vro 15 date de aplicare luate in calcul de softul producatorului.
Acel SUL nu este o viteza normala, e doar o optiune ce depinde doar de setare dedicata, conceputa in primul rand pt a reduce zgomotul UE, o setare ce implica (reducand la sub minimul optim conceput pt asemenea aparat) modificarea frecventei compresorului astfel incat acesta sa produca cat mai putin zgomot si care implicit reduce si viteza ventului UE dar si ventul UI.
Zic toate astea fiindca sunt sigur ca baiatul ala, care nu s-a nascut tocmai ieri, sigur nu utiliza echipamentul pe setarea SUL. Si nici de UL (silent adica) nu as fi asa sigur... dar daca tii neaparat, as putea face efortul sa-l intreb. Iar de ce are acasa la el, ca sa faca comparatii, fie si total subiective, ma gandesc ca sigur ca stie.
Oricum, ideea e ca Edge 24k nu functioneaza in mod normal pe caldura cu mai jos de 583mc/h pe vent set manual. Chiar si la asemenea debit, o face doar apasand set UL (quiet/silent), nicidecum in mod vent auto de ex.
Pentru cine doreste  sa incerce sa faca orice comparatii cu alde Daikin Sensira FTXC 35 (oricare generatie) si nu gaseste ii pot oferi orice documentatie cu privire la "operation flow and applicable data, etc", la acest echipament al Toshiba.
Ca totusi sa nu-si piarda cineva timpul si sa-i treaca cheful de astfel de glume, doar dau exemplu ca FTXC-35C scoate pe LOW 390 mc/h si declara 26db, pe MED scoate 540 mc/h (si nu am gasit db), ambele valori de airflow fiind sub nivelul UltraLow-ului de la Toshiba. Puteti lua orice alta generatie de Sensira, in raport de generatie pot avea si valori schimbate, nu am controlat la mai multe dar sunt convins, chiar si cu diferente nu se pot compara in debite cu acel Edge 24k.

#17825
lexraz

lexraz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.431
  • Înscris: 24.05.2022
Cred ca ai citit printre randuri mai mult decat era cazul. Am spus "daca".

In final n-avem de unde sa stim ce a sesizat persoana, nu stim care era sunetul ambiental care putea influenta perceptia, nu stim exact la ce nivel al ventilatorului functiona, cum erau orientate deflectoarele sau locul de montaj samd.

#17826
luxury54

luxury54

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 794
  • Înscris: 25.10.2004
LG Prestige 12000 BTU --> 3500 lei de cateva zile, tot la o reducere substantiala fata de ce pret avea inainte
or fi vrand cei de la Altex sa scape de modelul asta si l-au bagat la vreo lichidare de stocuri cum obisnuiau sa faca si cu alte aparate in trecut?
la banii astia si la ce parametrii ofera, e un best buy la momentul de fata

https://altex.ro/aer...pd/AERF12MTNSM/

#17827
onobeka

onobeka

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.169
  • Înscris: 10.04.2006

View Poststoianalin, on 11 mai 2024 - 18:37, said:

in principiu sunt deacord cu tine, totusi, exista si situatia in care vrei sa maximizezi autoconsumul din propria productie de electricitate (din fotovoltaic), daca ai o inertie termica mare si accepti o reducere de confort.
Si eu sunt de acord cu tine, mai ales ca suntem colegi si pe aria de care spui aici. In cazul acesta, dai aparatul pe 30C si bagi mare cat este soare afara, intr-adevar chiar daca confortul nu este optim. Numai ca ai nevoie de cablaje prevazute de la bun inceput, dedicate. Daca ai trei unitati si vor merge on/off si toate pleaca o data este cam riscant daca nu ai cabluri de 2.5mmp din tablou pentru fiecare dintre unitati. In practica este cam greu daca ai o casa care nu este construita recent sau in constructie.
Eu pe Haori il las sa mearga non stop si nu am nici o grija ca nu o sa-mi ajunga bateria, chiar daca afara este urat, cum este astazi. Nu sare de 200W (10k btu) setat pe 22C. Hisense-ul (18k btu) insa baga spike-uri de 1400W chiar setat pe 25C (sa faca 22.5C). Interesant, UE-ul Toshiba este mai mare decat UE-ul Hisense Posted Image. Ambele de fapt pe incalzire au 16k btu. 1400W nu este mult, sunt 6A pe cabluri de 2.5mmp, insa daca ar fi mai multe unitati si bateria este spre 30%, scade tensiunea sub pragul de comutare pe retea si nu asta este ideea.

Editat de onobeka, 12 mai 2024 - 07:38.


#17828
lexraz

lexraz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.431
  • Înscris: 24.05.2022

View Postluxury54, on 12 mai 2024 - 05:18, said:

LG Prestige 12000 BTU --> 3500 lei de cateva zile, tot la o reducere substantiala fata de ce pret avea inainte
De la 3.679,92 lei la 3.529,92 lei adica 150 de lei este o reducere substantiala?!

#17829
blackiesasha

blackiesasha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.017
  • Înscris: 21.01.2013
In mod normal nu este 3679lei...nu a fost niciodata la pretul asta, fara reducere. Uneori e cam ciudat Altexul la cum afiseaza preturile. Una peste alta e foarte bun pretul de 3500lei. Interesant e ca si cel de 9k e tot 3500lei.

Editat de blackiesasha, 12 mai 2024 - 08:39.


#17830
bonti

bonti

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 593
  • Înscris: 06.12.2006

View Postlexraz, on 12 mai 2024 - 08:12, said:

De la 3.679,92 lei la 3.529,92 lei adica 150 de lei este o reducere substantiala?!

Este, de obicei , most of the time, pretul sta pe la 4500-5000. Cit de corect e pretul "de baza", D-zeu stie... Marketingul de azi e o halucinatie de genul: Iau de la furnizor un produs cu 10 lei, pun 20% adaos comercial, il scot la raft cu 12 lei, la revedere. Ei nu, produsul cu 10 lei il pun pe site cu 15 lei si fac ocazional reduceri de primavara, black friday si alte psihoze,  la 12 lei. Magnificent. Fraierii vor cumpara cu 50% adaos, in functie de cit de mult isi doresc produsul...
Apropo de zgomot, LGS18ET e zgomotos , UE. Poate al meu doar, ca a suferit un abuz de manipulare . Si cele de 9000 au un biziit sesizabil, full load, personal il consider deranjant. Vestitul compresor dual/twin super echilibrat... Nu am termen de comparatie decit un Daikin perfera de 12000, care nici nu se aude. Doar fisiitul aerului ventilat, zici ca e stealth...

#17831
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.732
  • Înscris: 17.04.2015
La categoria "news", am observat aparitia unui nou model Daikin, ATXD-A/ ARXD-A, denumit si Climate Control Siesta Essence, nu pare deloc un inlocuitor pt alde Siesta/Sensira, e ceva superior si ca pret si ca parametri. Inca nu-l vad pe piata romaneasca.
https://www.daikin.e...tml/ATXD-A.html

#17832
bonti

bonti

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 593
  • Înscris: 06.12.2006

View Postlexraz, on 12 mai 2024 - 08:12, said:

De la 3.679,92 lei la 3.529,92 lei adica 150 de lei este o reducere substantiala?!
Fișier atașat  Screenshot 2024-03-24 at 17-58-42 Aer conditionat LG Prestige F09MT 9000 BTU A _A Functie Incalzire Inverter Wi-Fi alb.png   75,02K   26 download-uri

View Postblackiesasha, on 12 mai 2024 - 08:37, said:

In mod normal nu este 3679lei...nu a fost niciodata la pretul asta, fara reducere. Uneori e cam ciudat Altexul la cum afiseaza preturile. Una peste alta e foarte bun pretul de 3500lei. Interesant e ca si cel de 9k e tot 3500lei.


#17833
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.013
  • Înscris: 17.10.2003

View PostAroundYou, on 12 mai 2024 - 10:35, said:

La categoria "news", am observat aparitia unui nou model Daikin, ATXD-A/ ARXD-A, denumit si Climate Control Siesta Essence, nu pare deloc un inlocuitor pt alde Siesta/Sensira, e ceva superior si ca pret si ca parametri. Inca nu-l vad pe piata romaneasca.
https://www.daikin.e...tml/ATXD-A.html

Eu în schimb găsesc asta și nu-mi dau deloc seama ce face al treilea Sensira în plus fata de primele doua de costa atât.

Fișiere atașate



#17834
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.732
  • Înscris: 17.04.2015

View Postakeem, on 12 mai 2024 - 13:59, said:

Eu în schimb găsesc asta și nu-mi dau deloc seama ce face al treilea Sensira în plus fata de primele doua de costa atât.
Cred ca s-a mai vorbit despre diferentele minore dintre Sensira FTXC vs Sensira FTXF. Inafara de nush ce caracteristici pe care nu-i intereseaza pe majoritatea (cum ar fi, daca imi amintesc bine, ca UI FTXF o poti integra si in solutiile multi split sau cu modbus/knx/DIII net), inafara de designul usor diferit sau finisaj (mat vs lucios), viteze mai multe vent intern (la ftxf), performantele FTXC-ului(modelul mai ieftin) sunt usor mai maricele decat FTXF(modelul mai scump), dar imi place sa cred ca FTXF este construit si un pic mai calitativ (perceptie personala), adica naibii asa ar trebui sa fie, FTXC-ul fiind modelul de intrare (adica cel mai de buget).

#17835
jda

jda

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 257
  • Înscris: 02.03.2008
O intrebare pt cei care cunosc domeniul AC-urilor duct.

Din experienta proprie, aveti o recomandare pt un duct ~9000BTU, folosit majoritar pt racire/dezumidificare si doar ocazional pe incalzire ?
Pe linga putere trebuie sa fie cit mai slim posibil ... ideal nu mai mult de 20cm grosime.
Secundar ma intereseaza sa fie mai silentios desi nu va fi montat intr-un dormitor.
Totusi mi-ar placea sa fie cit mai putin audibil ...
Iar pt o fiabilitate mai buna, as exclude modelele de intrare in gama dar si rachetele gen Daikin Sarara ... Posted Image

Multumesc anticipat pt sugestii

Editat de jda, 13 mai 2024 - 17:16.


#17836
luxury54

luxury54

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 794
  • Înscris: 25.10.2004

View Postluxury54, on 12 mai 2024 - 05:18, said:

LG Prestige 12000 BTU --> 3500 lei de cateva zile, tot la o reducere substantiala fata de ce pret avea inainte
or fi vrand cei de la Altex sa scape de modelul asta si l-au bagat la vreo lichidare de stocuri cum obisnuiau sa faca si cu alte aparate in trecut?
la banii astia si la ce parametrii ofera, e un best buy la momentul de fata

https://altex.ro/aer...pd/AERF12MTNSM/

se pare ca presupunerea unei posibile lichidari de stoc a fost corecta, doar in anumite magazine cu rezervare mai e disponibil la pretul asta, pe urma probabil ca va disparea complet din oferta cum s-a intamplat si in cazul Bosch CLC6001i la vremea respectiva

#17837
body76

body76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 68
  • Înscris: 05.10.2003
Salutare,
Detin un Gree Pulsar de 12.000 de BTU. Am incercat sa activez modul P0 pe racire. Dupa ce il activez imi apare pe UI P6 iar consumul este de aproximativ 850w.
Pe incalzire consumul nu trece de 150w.

Gresesc undeva?

#17838
Fl65

Fl65

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 137
  • Înscris: 23.01.2022

View Postbody76, on 23 mai 2024 - 08:23, said:

Salutare,
Detin un Gree Pulsar de 12.000 de BTU. Am incercat sa activez modul P0 pe racire. Dupa ce il activez imi apare pe UI P6 iar consumul este de aproximativ 850w.
Pe incalzire consumul nu trece de 150w.

Gresesc undeva?
La răcire sunt alte temperaturi setate pentru fiecare P * ,eu am folosit P4 pe răcire cu temperatura setată pe 20°C ×5 light cel mai jos consum pe la 130w/h la temperaturile actuale .Gree Fairy 9000btu.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 3

1 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

kulakxp

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate