Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Sushi
Last Updated: Feb 26 2009 16:58, Started by
sturio
, Sep 24 2007 03:29
·
0
#1
Posted 24 September 2007 - 03:29
Ce ziceti despre Sushi?
Am avut ocazia sa mananc sushi (denumirea e generalizata pentru mai multe feluri de mancare) in SUA. Este o experienta unica, mai ales pentru un romanash ca mine. Senzatia care ti-o da acel peste crud in gura, condimentat sau nu cu tot felul de arome orientale este de nedescris. Si dupa ce am mancat primele bucati, am inceput sa le studiez si am remarcat ca nu este deloc dificil de gatit si acasa. Conditia este sa aveti peste (preferabil oceanic) FOARTE proaspat, orez de calitate, sos de soia si vasabi (care se gaseste prin hipermerketuri). Daca este cineva interesat de acest subiect, voi detalia cu cea mai mare placere metodele de preparare a acestui tip de preparate culinare. Intre timp, astept parerile celor ce au experimentat asa ceva. |
#2
Posted 24 September 2007 - 10:21
sturio, on Sep 24 2007, 04:29, said: Conditia este sa aveti peste (preferabil oceanic) FOARTE proaspat, orez de calitate, sos de soia si vasabi (care se gaseste prin hipermerketuri). Exista mai multe tipuri de sushi: - nigiri sushi = ce descrie sturio mai sus. un fel de sarmaluta de orez pe care se 'lipeste' o bucata de peste cu putin wasabi. Sarmaluta se leaga cu o mica bucata de sea weed (iarba de mare). Preferatele mele: toro (ton gras), ika (sepie), tamago (omleta) si sake (somon) - maki sushi (aka roll) = un fel de rulada facuta pe o foaie de sea weed pe care se pune un strat de orez si peste + alte ingrediente gen avocado, castraveti etc). Preferate la mine: philadelphia maki (invelite in somon si cu crema de brinza) si california maki (avocado, surimi). In SUA sunt foarte populare, am fost la un restaurant unde aveau peste 50 de tipuri. - sashimi = sunt doar bucatelele de carne fara nici un fel de orez Pe langa sosul de soia si wasabi (un fel de pasta de hream), sushi-ul se serveste si cu ginger (ghimbir) care are rolul de a 'curata' gustul lasat de bucatica anterioara pentru a o putea savura pe urmatoarea. |
#3
Posted 24 September 2007 - 14:04
Si eu am mincat, tot in California, si mi-a placut. Peste bun, necongelat, la noi, gasesti la super sau hipermarketuri, la pescarii, nu e problema. Am gasit si somon bun, si ton rosu, si calcan si alte specii.
In Bucale au aparut de citeva luni unii care livreaza sushi www.sushim.ro. Inca n-am comandat de la ei. De fapt uitasem da exista, aceasta discutie mi-a adus aminte. |
#4
Posted 07 October 2007 - 13:39
Si mie imi place mult sushi , insa din pacate doar prin Germania am gasit , peste tot este de cumparat.
|
#6
Posted 14 October 2007 - 23:10
eu folosesc somon marinat pentru nigiri si pasta de ton pentru maki. prefer sa folosesc ghimbir in loc de wasabi, e mai putin iute si mai aromat. in rest nori se gaseste la supermarket, otet idem. sigur ca nu poti sa faci prea multe feluri, da asa, de decor si aducere aminte...
|
#7
Posted 15 October 2007 - 13:47
Intrebare pentru cei/cele din Bucuresti:
exista ceva magazin de unde se poate cumpara foaie de alge, wasabi si alte ingrediente pentru mancare japoneza? |
#8
Posted 15 October 2007 - 14:49
cora/carefour au nori, otet de orez si orez 'blue dragon" (chinezesc), zice-se anume pentru sushi, cam 11roni pachetu. eu nu folosesc decit nori (foaia de alge). pentru restu folosesc otet de mere cu o 2-3 felii de ghimbir, orez obisnuit de 3.4ron kg. am vazut si wasabi, da cum spuneam nu ma dau in vint dupa el si il inlocuiesc cu ghimbir.
somonul e feliute, exact ca cel afumat, numai ca e marinat. pasta de ton cea mai buna e cea la tub, dar merge si la cutie. Edited by gomez99, 15 October 2007 - 14:51. |
#9
Posted 16 October 2007 - 17:13
Am mancat somon pe orez, nu stiu exact cum se numeste si maki rolls. Bune, in special datorita sosului wasabi. Pacat ca in Romania e prea scump... 40-50 lei o portie. :-s
|
#10
Posted 01 November 2007 - 17:51
|
#11
Posted 06 November 2007 - 18:27
Mi-am facut curaj si am testat sushi-ul gatit la Benihana...brrr, nici cum nu mi-a placut.
|
#12
Posted 08 November 2007 - 15:00
Am comandat acum citeva zile de la Sushi Mania (am dat mai sus siteul, telefonul e 9880) si ma declar incintat! Am facut o comanda mai babana, sa vad ce voi lua pe viitor, iar anghila afumata (singurul peste nou pentru mine) a fost de top! Mi-am luat rulouri cu ton (rosu), somon si muraturi japoneze (habar n-am ce planta e aia, o sa intreb data viitoare, e o leguma crocanta si ceva susan - bun!) si canapele de orez cu lup de mare si anghila afumata. Plus o supa (buna si aia) si bere japoneza Sapporo (buna si aia, dar made in EU sub licenta). Sushi-ul vine cu pasta de wasabi si ghimbir murat, nu trebe comandat separat (decit daca vrei in plus). Sos de soia nu e inclus.
|
#13
Posted 20 November 2007 - 05:39
In Cluj am fost la doua restaurante, unul pe Marinescu si unul in hotelul City Plaza. Cel de pe Marinescu este foarte bun, pe cand cel din City Plaza este foarte scump si nici mancarea nu este stralucita . Imi place foarte mult sushi si as dori sa stiu daca cel preparat acasa este la fel de bun ca cel de la restaurant.
Edited by noha_1508, 20 November 2007 - 05:39. |
#14
Posted 20 November 2007 - 11:07
Daca ai talent poa sa-ti iasa bun si acasa. Banuiesc ca tre sa stii cum sa fierbi orezul si cum sa asamblezi totul incit sa nu iasa un soi de sarma imprastiata.
|
#15
Posted 20 November 2007 - 11:16
noha_1508, on Nov 20 2007, 06:39, said: In Cluj am fost la doua restaurante, unul pe Marinescu si unul in hotelul City Plaza. Cel de pe Marinescu este foarte bun, pe cand cel din City Plaza este foarte scump si nici mancarea nu este stralucita . Imi place foarte mult sushi si as dori sa stiu daca cel preparat acasa este la fel de bun ca cel de la restaurant. |
|
#16
Posted 20 November 2007 - 11:28
LoveDemon, on Nov 20 2007, 11:16, said: Mie imi iese de fiecare data foarte bun. Inside-out nu-mi iese tot timpul, iar tempura nu mi-a iesit decat de vreo doua ori. Dar sushi simplu nu e nici o filosofie si trebuie sa fii tare nepriceput sau nenorocos ca sa nu-ti iasa mereu. multam fain. Edited by solitudes, 20 November 2007 - 11:29. |
#17
Posted 20 November 2007 - 14:58
Consider ca daca pestele nu este proaspat, nu are cum sa iasa un sushi de calitate. Nu va avea gustul scontat, si reactia gustatoruluiar putea fi una de dezgust.
A, si inca ceva: chiar daca se foloseste peste proaspat, el trebuie sa stea macar 4 ore in frigider descoperit, inainte de taiere si folosire. De ce? pentru a se usca la rece. Carnea se intareste astfel, si se taie cu mare usurinta. Se poate folosi si peste "mort" de 2-3 zile, daca a fost pastrat corespunzator. In cazul fructelor de mare insa, si mai ales a "icrelor" de castarveti de mare, (sea urchin) e imperios necesar ca acestea sa fie foarte proaspete, daca se poate vii :) Alte ingrediente folosite: icre de somon, pastrav, caviar, galbenus de ou de prepelita intreg, carne afumata, omleta (aoua jumari, taiate artistic) diferite legume. Pofta buna. Vasabi e de 2 feluri la noi in comert: in tub sub forma de pasta dar si sub forma de pudra. Prefer primul sortiment, dar se spune ca sunt la fel de bune amandoua. |
#18
Posted 01 January 2009 - 22:04
Am gasit la hipermarket-ul Cora, chiar inainte de revelion, sushi la caserole cam la fel ca cele care se gasesc prin afara tarii. Portiile mai mici costau 19 si respectiv 22 Ron iar cele mai maricele 35 Ron. Cele de 22 Ron, Sushi Zen se numeau, contineau 6 rulouri si 6 Nigiri, sos de soia si wasabi la pliculete.
Nu mai mancasem niciodata desi am tot fost tentat de-a lungul timpului. Am turnat voios sosul de soia si noroc ca am gustat inainte wasabi-ul. L-am gustat insa suficient de mult ca sa-mi dea lacrimile dar, partea buna a lucrurilor a fost ca mi-a desfundat instantaneu nasul ! Mai tarziu am citit eu ce si cum este cu pasta aceea verde. Oricum, mi-a placut exeprienta sushi si o s-o mai repet! :) |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users