Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandari proteza auditiva

Oameni care traiesc pe bune

Sony Xperia 1 VI

Eroare E-15, msv Bosch Silence Pl...
 Prezentatori TV cu telefoanele in...

AC Mobil fara evacuare?

SMS over IMS networks – SMS...

MYEGNETIAPASS - GRECIA - mic ghid
 Distribuție Golf 7 2.0 TDI

Incurajarea, stimularea si sustin...

Inmatriculare Motocileta "de ...

Pentru voi cat de relevant e cons...
 MyGuava?

Statele Unite Mexicane vor avea ...

C Embedded

DUO Street View
 

pareri?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
273 replies to this topic

#55
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
Lazy: man, tu esti un om rabdator vad.

evolutionismul pt toti... babeste... :) nu'i mai cere dovezi ca acushi se porneste sa ne combata aratandu'ne greselile de ortografie...  lol

incongruenta fenomenologica si introspectiv cromatica......

#56
commonman

commonman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 15.02.2004
-------------
trebuie sa incercam macar sa ne gandim ca multe nu le stim.
---------

parca tu ziceai ca A STI e pt destepti si A CREDE e pt prosti.

te contrazici.

de data asta e bine c-o faci.

#57
LazyPawn

LazyPawn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,315
  • Înscris: 17.09.2003
arty,

Ai dreptate man, sunt foarte răbdător. Multă lume îmi spune. E o deformație profesională, sunt obișnuit să predau (medicină, șah) unor persoane cu grad de înțelegere foarte diferit și sunt nevoit să am răbdare cu ei. Întotdeauna am speranțe că apare până la urmă o sclipire de înțelegere, și la cel mai slab student.

#58
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,834
  • Înscris: 26.11.2001
well ... o gramada de oameni inteligenti, cu fel de fel de pareri care mai de care mai plauzibile sau citate din personaje general acceptate ca avand o inteligenta "superioara"

basme...citate .. teorii

haideti sa pornim de la urmatoarea ipoteza. ...

Universul este atat de supradimensionat si dincolo de puterea noastra de intelegere incat il putem considera linistiti infinit Localizam ....

Universul cunoscut este suficient de mare incat sa introduca un numar indefinit de variabile in orice teorie, de orice fel. Localizam ...

Galaxia noastra este suficient de variata si necunoscuta intr-un procent despre care stim doar ca nu este 0 absolut. Localizam ...

Sistem solar, planete .... habar nu avem exact ce se intampla, dar stim exact cum a aparut. Absurd

Planeta asta acum 65 milioane de ani distrugea specii care DOMINASERA in jur de 200 milioane de ani .... noi existam de cateva mii de ani. Sa discutam despre diferenta de ordine de marime ? n-are sens.

Auzim intr-un banda de frecvente limitata, vedem lumea intr-un spectru minuscul, suntem limitati la simturi, ... realizati cat de absurd este sa incercam sa formulam ipoteze ?

Va aduceti aminte de povestea cu lumea 2D care este traversata de un obiect 3D ? asa suntem noi ... mici si insignifianti ... chiar si incercarea de a sugera care este adevarul este ridicola din start.

si da, exista un Dumnezeu, iar numele lui este Haos ... desi este absurd din partea mea sa cred ca am dreptate

#59
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,029
  • Înscris: 07.02.2003
---
Andrei, tu ai scris multe gogomanii de cand esti pe SP.Dar asta este cea mai mare pe care ai scris-o pana acum!
---

---
Arty, tu nu realizezi ca esti ridicol?Eu mi-am dedicat timp serios din viata pentru studiul Medicinei si
---

Din mesajele tale eu vad ca ai o problema cu toti care nu gandesc ca tine... (inclusiv eu) si refuzi sa realizezi ce se intimpla, probabil de frica de necunoscut... iti spun elegant Lasaneeee.... Lasaneee....  :P

Tu nu ai capacitatea sa judeci pe altii cat timp esti subiectiv legat de problema divina, treci totul prin filtru, prin urmare... tot ce ai spus este o poveste frumoasa de adormit copii... cu zane si god... . Fa si tu proba ca te lauzi ca ai facut medicina... cu toate ca eu nu te cred...

#60
LazyPawn

LazyPawn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,315
  • Înscris: 17.09.2003
Endless_Point, eu îți dau dreptate, tocmai asta spuneam, că pur filozofic nu putem demonstra nimic.

Dar, să aduc niște corecții:  :)  :)  :)   Cum adică "planeta a distrus niște specii..." Toate speciile au fost făcute în același timp, iar dinozaurii au fost pedepsiți de Dumnezeu pentru că nu mai țineau post. și cum adică "200 de milioane de ani"? Matale nu știi că Universul a fost făcut acum 6000 de ani, în 7 zile? Ia mai studiază.

#61
El_Cid

El_Cid

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,524
  • Înscris: 29.03.2004
" Nu știu unde i-ai găsit tu pe ăștia. Conform statisticilor oficiale, peste 98,5% din cercetătorii din domeniul biologiei, geneticii și paleontologiei sunt atei, la fel cum 98% din țărani sunt credincioși." Lazy Pawn

"Eu stiu o chestie simpla, atata timp cat ai oxigen, apa, dioxid de carbon si un amalgam de minerale in conditii sterile de laboartor, viata ia nastere si se poate demonstra prin lasarea in mediu special al unui recipient cu asemenea minerale, se vor forma culturi de celule fara alte influente din exterior. Asa am verificat-o personal cand am studiat biologia...
De la stadiul de organism unicelular sa se ajunga la cele complexe este numai evolutia... pas cu pas pe principiul simplu, selectia naturala - adaptabiliate. Astfel au existat forme de viata demult apuse in erele geologice... nu prin puterea vreunui diumnezeu si prin evolutie... selectie naturala." Andrei Cioaca

Iata 2 mari ganditori atei... Lazy Pawn de unde scoti cifrele alea ? Arata-mi si mie te rog o statistica, nu ma intelege gresit, dar cunosc foarte multe exemple care nu se incadreaza cifrelor tale.
De tine nu pot sa spun nimic Andrei Cioaca - nu stiu cum ai verificat tu personal, cand ai studiat biologia, ceea ce ai spus. Vorba lui arty, imi este mila de tine. Ceea ce spui tu este la acelasi nivel cu ceea ce credeau mai demult "marii ganditori" cand vedeau musculite iesind din faina: "Din faina a iesit viata... Noi ne tragem din faina".

Nu pot sa ma numesc credincios - pentru ca am si eu indoielile mele, dar cand vad fanatici atei, care arata cu degetul spre credinciosi "argumentand" ca acestia cred din "frica" de ceva, eu spun ca defapt LOR le este frica !!

Alt lucru pe care l-am observat la cei care sustin ateismul sunt tot felul de exemple cu tarani romani de prin nu stiu ce secol, care credeau in varcolaci si zane. Nu taranii sunt reprezentanti credintei ortodoxe, nu ei stabilesc dogmele si scriu Biblia cum le convine.
Ca sa raspund si intrebarile celui care a deschis acest subiect: citeste Dumitru Staniloae, el explica foarte frumos tainele si rostul lor si are raspunsuri si la intrebarile care te framanta.
Ma opresc aici, e cam tarziu si nu am chef de astfel de discutii de care am parte zilnic.

#62
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
incercarea de a realiza DIMENSIUNEA universului acceptand ca este infinit, nu are sens. dimensional si infinit nu merg impreuna. daca putem sa schimbam paradigma noastra.. cumva, modul de gandire. e imposibil, stiu, de aceea e o incercare inutila.. e ca si cum ai cere brusc oamenilor sa numere in baza 8 sau baza 9.. sau baza 60 sau whatever. principial nu s'ar schimba nimic, insa metoda ar fi incompatibila cu modul de gandire.

pe premizele astea unde'l mai bagam si pe god? in locul nostru eventual, nu?

#63
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
elcid: nu cred din frica, ci din imposibilitate de a se dezbara de o traditie si o prostie cu care sunt atat de obisnuiti incat o accepta aprioric, fara nici un comentariu.

#64
commonman

commonman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 15.02.2004
--------
Citește și tu commonman ce am spus de credinciosul cu eclipsa, tu ești un foarte bun exemplu de acel tip.
----------

nu ma intereseaza exemplele de credinciosi trogloditi pe care le folosesti tu.

sint foarte deacord cu tine ca un fenomen natural poate fi explicat la nivel stiintific fara invocarea divinitatii.
problema pe care ti-am pus-o eu este de unde a aparut universul inclusiv luna care eclipseaza soarele. tu nu te-ntrebi niciodata ? sau esti doar multumit ca se-nvirt acolo in legea lor ?

eu personal nu ti-am dat niciodata citate din scripturi si nu ti-am zis ca divinitatea este un mos cu barba in virful muntelui. adjectivele pe care le pui tu divinitatii ca si comparatiile iti apartin si reprezinta limita intelegerii tale despre ce cred eu sau altii. nu stiu printre ce fel de oameni te-nvirti tu dar asa cum ti-a spus si Dian statisticile tale par cel putin aberante la orizontul meu de cunoastere sociala. si vad ca nu sint singurul. poate ne dai si sursa lor te rog, sint curios cine l-a facut. dar deasemenea este adevarat ca nu stiu in ce mediu traiesti tu.

---------
Vino și tu cu O (UNA) dovadă
---------

nu i se poate demonstra unui orb frumusetea curbeului. stiu pt ca si eu am fost la fel.
iar dovezile pe care le ceri tu sint peste tot. momentan nu le recunosti.

-------------
evolutionismul pt toti... babeste...  nu'i mai cere dovezi ca acushi se porneste sa ne combata aratandu'ne greselile de ortografie... lol
------------

arty, te rog sa ma scuzi daca ti-am lasat impresia gresita ca incerc sa combat ceva cu tine.
in acelasi timp trebuie sa recunosc ca e distractiv. cred ca o sa-i fur ideea lui Dian si o sa-ti scriu un cintecel...

#65
El_Cid

El_Cid

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,524
  • Înscris: 29.03.2004
arty, adica tu esti ateu din cauza imposibilitatii (cuiva ?, a unora ?) de a se dezbara de o traditie si o prostie cu care sunt atat de obisnuiti incat o accepta aprioric, fara nici un comentariu.

cata coerenta in gandire !

#66
commonman

commonman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 15.02.2004
---------------
Andrei Cioaca:
iti spun elegant Lasaneeee.... Lasaneee....
--------------
-------------
LazyPawn :
Ai dreptate man, sunt foarte răbdător. Multă lume îmi spune. E o deformație profesională, sunt obișnuit să predau (medicină, șah)
-------------
-------------
arty :
incongruenta fenomenologica si introspectiv cromatica......
------------

maestrul elegantei

profesorul modest

filozoful crtic tomist

lazy, vad ca stringi lume fina pe linga tine. probabil ca se explica de ce traim in medii atit de diferite.

#67
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,029
  • Înscris: 07.02.2003
Apropo de stiinta, am sa prezint un articol publicat in revistele de specialitate din intreaga lume, preluat si intr-un ziar autohton.

Cei care aberau ca s-a demonstrat ca nu se poate crea viata si alte ineptii, luati aminte :)

---
Eu mi-am dedicat timp serios din viata pentru studiul Medicinei
---

Cred ca trebuie sa reiei  :P

Dian30...

Cititi atasmentul si mai discutam... (nu pe langa subiect sper  ;) ) S-au creat deja celule si adn/arn artificial cu ajutorul catalizatorilor chimici prin simpla evolutie metabolica a elementelor... restul face timpul. Accelerarea prin catalizare grabeste procesul deja natural de multiplicare si optimizare, in mod identic cum s-a intamplat la inceputul vietii pe pamant. S-a dovedit ca nu e nimic special... poate in afara de haos si posibilitatile infinite de comninare moleculara :D

Se pot obtine date mai exacte de la institutele implicate, cautati pe net dupa numele alora... vorba aia... daca avem creier sa gandim, putem avansa, daca nu, cu siguranta altcineva nu poate gandi in locul nostru deci ne auto-excludem din specia umana (care e ceva mai ganditoare de felul ei...).

Attached Files

  • Attached File  ai.jpg   199.41K   8 downloads


#68
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001

Quote

Originally posted by El_Cid
arty, adica tu esti ateu din cauza imposibilitatii (cuiva ?, a unora ?) de a se dezbara de o traditie si o prostie cu care sunt atat de obisnuiti incat o accepta aprioric, fara nici un comentariu.

cata coerenta in gandire !


ziceam altceva, tie iti lipseste insa atentia de a citi (ca sa nu zic ca nu intelegi, tu esti dinala care se supara :) )

so, pana a aprecia coerenta cuiva ar trebuii sa tz'o analizezi pe a ta.

please nu mai polua threadul cu atacul la persoana mea (sau a altora) daca vrei sa te pui cu mine la dialog, pe orice tema exista sectiunea head2head.

#69
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
Andrei, chestia aia e BOGUS, crede'ma.... si nu pt ca nu sunt openmided...

evident ca fragmente adn/arn pot fi sintetizate (mai greu evident dar nu imposibil) insa asta nu ajunge. mecanismele de functionare ale complexelor enzimatice... care manevreaza aceste fragmente purtatoare de informatie sunt departe de a fi create la random. e o chestie de timp cum ziceai.. da, dar timpul de care vorbim este de sute de milioane de ani :) se cheama evolutzie :) atunci cand doar versiunile  viabila supravietuiesc. :)

#70
commonman

commonman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 15.02.2004
-------------
Apropo de stiinta, am sa prezint un articol publicat in revistele de specialitate din intreaga lume, preluat si intr-un ziar autohton.

Cei care aberau ca s-a demonstrat ca nu se poate crea viata si alte ineptii, luati aminte
--------------

foarte interesant articol, dar din cite am inteles, tu poti crea viata si la tine-n baie cu ceva dioxid de carbon, apa, ceva minerale si 2 patratele de hirtie igienica. dar probabil ca minunile alea de creatii s-au pierdut cind ai tras apa din reflex.


PS :

"47.3% of all statistics are made up on the spot"
Steven Wright

#71
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003

Quote

Originally posted by Andrei Cioaca


Cititi atasmentul si mai discutam... (nu pe langa subiect sper  ;) ) S-au creat deja celule si adn/arn artificial cu ajutorul catalizatorilor chimici prin simpla evolutie metabolica a elementelor... restul face timpul. Accelerarea prin catalizare grabeste procesul deja natural de multiplicare si optimizare, in mod identic cum s-a intamplat la inceputul vietii pe pamant. S-a dovedit ca nu e nimic special... poate in afara de haos si posibilitatile infinite de comninare moleculara :D  

Se pot obtine date mai exacte de la institutele implicate, cautati pe net dupa numele alora... vorba aia... daca avem creier sa gandim, putem avansa, daca nu, cu siguranta altcineva nu poate gandi in locul nostru deci ne auto-excludem din specia umana (care e ceva mai ganditoare de felul ei...). [/B]


Dragul meu, stiu articolul.Este o gogomanie.Articolul nu este unul stiintific.Este scris de vreun ziarist intr-o revista tip "Libertatea".Am citit odata ca s-au facut implanturi cu sodiu in loc de silicon intr-un articol la fel ca si asta.Daca stii ceva chimie realizezi gogomania.Ce au reusit pana acum a fost doar faptul de a obtine compusi organici, chiar aminoacizi.De aici pana a obtine un organism viu e cale lunga.Saltul esential  nu s-a facut.

#72
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003
LazyPawn, te bucuri de mai multa credibilitate stiintifica in ochii lui Andrei.Explica-i ca nu s-au obtinut forme vii din forme anorganice pana acum.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate