Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dop furtun evacuare condens combi...

Ce poze faceti?

Sticker ciudat pe cutia aerului c...

lentile de contact vs ochelari d...
 Eroare zoom la Lumix FZ82

kia optima vs vw passat

Scoala de soferi pe cutie automat...

ANCOM: Localizarea apelantului la...
 Marirea numarului de echipe calif...

Prosumatorii peste 10.2 kW obliga...

Cazier judiciar politia de sector?

Curatare bord auto
 Google Pixel 9 & 9 Pro

Cine livreaza in RO pachete trimi...

[CHESTIONAR] Cat de des va reinst...

Configurare Rufus-4.5
 

Sony Alpha DSLR-A100 vs Nikon D40

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#37
DyJohnnY

DyJohnnY

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 08.01.2005
hmm, ia sa vedem a100 + poza subexpusa + lumina slaba + mod de evaluare a expuneri setat prost = rezultat prost.....oau ia incercati acelasi lucru vedeti ce obtineti cu orice alt dslr de 10MP tras in raw.

sincer n-am chef acum sa va postez inca 10 alte linkuri unde sunt aratate iso1600 utilizabile, sau poze infecte ale competitiei, dar mai lasati-o balta cu noise-ul la a100, k10D, D80 au acelasi senzor, cum poate unul sa aiba zgomot mai mult ca altul nu e vina aparatului, e vina operatorului. evident vorbim de raw, nu de jpeg, ca doar sunteti "pro" nu?.

#38
DyJohnnY

DyJohnnY

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 08.01.2005
p.s. a expirat timpul pentru edit...or smthn, ca nu-mi pot  edita postul anterior.

La fel cum cei care folosesc canon au ajuns sa cunoasca aparatele si "fitzele" lor orice sistem are particularitatile si lucrurile pe care le poti invata, o poza ca cea de sus nu spune nimic, chiar dupa cum e facuta, io unul o discreditez...nu de alta dar daca cineva isi bazeaza decizia de cumparare pe ce poza si-a facut cineva in oglinda pe bezna...oare de ce ne mai discutam pe forum de "feature"-ul X al nush carui SLR.

@Kunzite - omule mai las-o moarta cu "nu stim ce intentii are Sony", reformuleaza si tu "Eu, Kunzite, nu stiu ce intentii are Sony". Imi aduc bine aminte knd tot dadeai apa la moara ca ce-o sa faca si ce-o sa fie k10D cand probabil era un zvon pe forumurile pentax de prin alte parti.
Sincer acum ce crezi ca o sa faca ma?
O sa lanseze in 2-3 luni CZ 16-80 T planar si o sa dea ortul popii?
au scos obiectiv de 135mm STF [smooth transit focus, pentru cine nu stie despre ce e vorba] cu "2 diafragme" - doar cu manual focus, cu care nici mort nu poti focaliza pe a100 si vreti sa-mi spuneti ca maine vand tot si se lasa de meserie? obiectivul ala are FF scris pe el, ca va place sau nu ;)

a, si anul asta "se zvoneste", la fel cum s-a zvonit cu k10D de m-am plictisit eu,  ca sony va aduce 2 body-uri noi, nu se stie inca in ce gama se vor afla, as tinde sa cred ca unul semi pro in mod clar iar al doilea....ori inlocuitor pt a100, si a100 va deveni la fel de ieftin ca D40, ori sub a100, dar asta nu as crede, personal.

In alta ordine de idei A100 are senzorul din k10D + stabilizare optica la pret mai mic. are mai putine feature-uri, mai mult sau mai putin utile, are viewfinder mai mic, si e in clasa cu 400D. Ca sa ne lamurim Sony nu are camera la nivelul lui K10D, si a100 nu a intentionat sa fie asa ceva niciodata, doar sa fie o camera mai ieftina, mai putine features si lucrurile care conteaza de la aparate din clasa superioara.

kunzite noi am mai avut acelasi discurs si pe alte forumuri, te rog las-o balta cu speculatii cu valoare de adevar despre incertitudinea viitorului Sony.

Ca sfat util pentru cel care a pornit thread-ul, cum spunea si meius4us -  daca ai un sistem, ia-ti un body back-up / un kit fara prea mare valoare, de walk-around, in functie de nevoi, chiar nu vad sensul sa ai 2 sisteme, mai ales ca nu au nimic in comun...poate doar flash...daca folosesti metz cu adaptorul corespunzator.

Edited by DyJohnnY, 17 February 2007 - 02:38.


#39
Kunzite

Kunzite

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,230
  • Înscris: 12.06.2004
Stii tu ce intentii au? Si nu ma refer la 'a da ortul popii', ci daca vor sa concureze serios sau sa fie un 'mee too brand' prezent prin supermarket-uri. Probabil la PMA vom afla cum sta treaba; pana acum avem doar declaratii sforaitoare (cat ziceau ca acapareaza? 20-25% din piata?) si zvonuri. Daca stii mai multe, te rog sa ma luminezi.
Au reetichetat multe din obiectivele Minolta, asta ar trebui sa dovedeasca ceva?

Nu compara situatia cu cea cu K10D-ul; aparatul a fost anuntat si prezentat (in stadiul de macheta) cu mult inainte de a fi facute publice specificatiile; iar pe parcurs au existat destule leak-uri pentru a-mi putea face o idee despre el.

#40
DyJohnnY

DyJohnnY

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 08.01.2005

View PostKunzite, on Feb 17 2007, 13:21, said:

Stii tu ce intentii au? Si nu ma refer la 'a da ortul popii', ci daca vor sa concureze serios sau sa fie un 'mee too brand' prezent prin supermarket-uri. Probabil la PMA vom afla cum sta treaba; pana acum avem doar declaratii sforaitoare (cat ziceau ca acapareaza? 20-25% din piata?) si zvonuri. Daca stii mai multe, te rog sa ma luminezi.
Au reetichetat multe din obiectivele Minolta, asta ar trebui sa dovedeasca ceva?

Nu compara situatia cu cea cu K10D-ul; aparatul a fost anuntat si prezentat (in stadiul de macheta) cu mult inainte de a fi facute publice specificatiile; iar pe parcurs au existat destule leak-uri pentru a-mi putea face o idee despre el.

Kunzite placa "sony e un brand cu doar 1 aparat lansat" e veche, ne-am saturat de ea. Mai sunt si cateva obiective pe acolo, relansate, ca fac de 3-4 ori valoarea aparatului...citeste mai jos. Cred ca esti singurul de pe planeta asta care crede asta, sau ma rog, asta e scuza de moment sa dai cu un aparat mai ieftin decat "sfantul" K10D, de pamant.

Apropo, cat de seriosi sunt pentax ma? ti-au dat scris sub juramant de sange ca nu se lasa de dslr? [nu ma intereseaza ca danseaza cu samsung si hoya]
Nu stiu ce dovada de seriozitate vrei - nod in papura sigur cautzi...

Ai auzit de cele 20 de obiective mare parte KM, care vor fi (re)/lansate? NU ma freca la cap cu "sunt fostele obiective minolta". Da baiete sunt, pentru ca se fac in fabrica minolta, DOH. Cu oamenii minolta probabil.

Doar n-ai vrea sa reproiecteze 20 de obiective numa sa te abtii de la postat speculatzii de amorul artei pe softpedia si prin alte parti?!?!
Si nu sunt reetichetate - obiectivele lansate, o parte din ele sunt discontinued - si s-a reinceput productia la ele. Si da, reetichetarea ar trebui sa-ti spuna ceva...dar ma rog, fiecare dupa posibilitati, mie unul nu mi se pare ca produci 70-200 2,8 SSM G [G=L de la canon] ca sa-l folosesti pe a100, si dupa aia sa te apuci sa faci a100-playstation4, ca nu ti-a iesit pasenta. Obiectivele alea sunt un semn ca a100 va fi urmat de un alt body. La fel pentru celelalte prime-uri tele. La fel pentru 85 1,4 135 1,8 de la CZ
Btw pana si obiectivul de kit are coating diferit, cauta pe DPreview si te lamuresti, informatia e acolo. La fel coating-urile pentru 50 1.4 - sunt imbunatatite sa mai reduca din CA.

De obiectivele noi ai auzit? obiectivele care au FULL FRAME coverage le-ai vazut? obiective speciale pentru APS-C - vezi 16-80 [se va lansa in martie, fa efortul sa dai un pic cu google] ce urmeaza a fi lansate de CZ pentru montura minolta ce zici? cred ca daca sapi mai adanc in google gasesti si thread pe un forum din polonia cu poze de la CZ 16-80.

Obiectivul Sony 135 2,8 STF de care am pomenit mai sus...l-ai pune pe a100? ai pune sticla de 1300 USD pe aparat de 700? si dupa aia sa incerci sa faci MF? obiectivul ala e gandit pentru ceva PRO, eventual FF, dar probabil mai e ceva pana atunci, si n-are sens sa deschidem discutia FF.

pana una alta, "seriosii de pentax" si orice altcineva de altfel, nu-i vad lansand obiective cu carutza, asa ca nu vad de ce te astepti ca sony sa faca asta. Apropo tu stii ca dslr-urile astea nu sunt ca digi-cam-sosetele nu?

#41
MateiA

MateiA

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 416
  • Înscris: 22.10.2006
Senzorul din cate am inteles este acelasi, iar eu am intrebat inaintea ta daca nu ar trebui sa avem calitate egala a imaginii in RAW intre D80 K10D si A100, iar raspunsul (venit din partea lui Kunzite) a fost ca mai sunt multe alte parti electronice pe acolo. Poze utilizabile cu A100 la ISO 1600...pai cred ca se pot face, insa cu multa munca, iar eu. mergand pe mana celor de la dpreview i dcresource voi spune ca A100 este "mai putin competitiv". Daca te vei simti ofensat de aceasta declaratie, iar eu sper ca nu, atunci te voi ruga sa postezi tu o astfel de poza :naughty: . In concluzie (daca poate exsita vreuna), A100 este un DLSR (clasa calitativ superioara), dar nu cred ca poate concura nici cu R1 la zgomot de imagine.

#42
Kunzite

Kunzite

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,230
  • Înscris: 12.06.2004
DyJohnnY:
Usurel, usurel, ca nu te plateste Sony sa-i aperi :P
Placa aceea o sa dureze cat timp Sony o sa aiba un singur aparat; nu incerca sa dai vina pe mine. Cei interesati (si) de acest sistem ar trebui sa astepte PMA-ul, posibil sa existe ceva noutati (ultima sansa de a-si pastra/recastiga locul 3?)
Repet: Sony a 'reetichetat' (refolosit design-ul daca vrei, desi m-ar mira sa fi facut mari modificari) obiectivele vechi Minolta. Au facut asta tocmai pentru a putea lansa atatea obiective, pentru a avea ceva pe langa A100. Nu m-am plans ca ar fi putine, ca ar fi design vechi (Minolta a facut optica buna); insa tu pareai sa ai ceva de aratat referitor la acel 135. Nu cumva pur si simplu a ramas din vechea gama Minolta?
Pentax (oare de ce trebuie sa se ajunga mereu aici?) reconstruieste sistemul de obiective, eliminandu-le pe cele vechi si inlocuindu-le cu altele, reproiectate. Asta dureaza, insa exista unele indicii ca nu vor sa ramana mai prejos decat Sony.

MateiA:
A100 totusi nu-i un aparat asa de slab. Doar concurenta e acerba.

#43
DyJohnnY

DyJohnnY

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 08.01.2005

View PostMateiA, on Feb 17 2007, 18:31, said:

Senzorul din cate am inteles este acelasi, iar eu am intrebat inaintea ta daca nu ar trebui sa avem calitate egala a imaginii in RAW intre D80 K10D si A100, iar raspunsul (venit din partea lui Kunzite) a fost ca mai sunt multe alte parti electronice pe acolo. Poze utilizabile cu A100 la ISO 1600...pai cred ca se pot face, insa cu multa munca, iar eu. mergand pe mana celor de la dpreview i dcresource voi spune ca A100 este "mai putin competitiv". Daca te vei simti ofensat de aceasta declaratie, iar eu sper ca nu, atunci te voi ruga sa postezi tu o astfel de poza :naughty: . In concluzie (daca poate exsita vreuna), A100 este un DLSR (clasa calitativ superioara), dar nu cred ca poate concura nici cu R1 la zgomot de imagine.

mateiA - vrei sa-mi spui ca dpreview au comparat A100 si K10D in RAW????!?!?! daca o vad si pe asta imi vand camera si ma dau pe pentax. uitati-va cu atentie oameni buni A100 nu e comparat in raw cu K10D in review-ul lor despre K10D....este comparat doar jpeg, si doar e aparat profesionist - vrei sa storci tot din el, tragi raw, jpeg nu e asa important [io unul nu mai folosesc jpeg decat cu obiectivul de kit, si nici asta tot timpul, in rest, RAW]

http://www.dpreview....k10d/page19.asp - K10D comparat cu a100 [jpeg, RETINETI]
culmea a100 a iesit in fatza, e k10D pe vechiul firmware, dar pana la urma e doar o batalie tampita intre procesoarele de imagini
mai departe in acelasi review vedeti comparatii k10D D80 si 30D in raw, dar cu A100 lipseste....che sorpresa. ma intreb ce mare spil a facut pentax cu procesarea lor, daca extrage la fel de mult detaliu ca nikon cu D80 [cu acelasi senzor al naibii ca si a100]

apropo - d80 vs A100 in raw - http://www.dpreview....nd80/page26.asp - absolutely no difference, acelasi senzor....in concluzie astept sa vad unde e a100 mai bun in raw decat k10D, ca in jpeg fara update la firmware avantajul e la a100.

despre dcresource nu comentez, am citit review-urile lor si oamenii aia mai bine raman la compacte si SLR_likes, pentru ca la DSLR - imaging-resource si dpreview sunt in fatza, cu mult. - site-ul ala mi se pare ca a decazut enorm.

#44
DyJohnnY

DyJohnnY

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 08.01.2005

View PostKunzite, on Feb 17 2007, 19:55, said:

DyJohnnY:
Usurel, usurel, ca nu te plateste Sony sa-i aperi :P
Placa aceea o sa dureze cat timp Sony o sa aiba un singur aparat; nu incerca sa dai vina pe mine. Cei interesati (si) de acest sistem ar trebui sa astepte PMA-ul, posibil sa existe ceva noutati (ultima sansa de a-si pastra/recastiga locul 3?)
Repet: Sony a 'reetichetat' (refolosit design-ul daca vrei, desi m-ar mira sa fi facut mari modificari) obiectivele vechi Minolta. Au facut asta tocmai pentru a putea lansa atatea obiective, pentru a avea ceva pe langa A100. Nu m-am plans ca ar fi putine, ca ar fi design vechi (Minolta a facut optica buna); insa tu pareai sa ai ceva de aratat referitor la acel 135. Nu cumva pur si simplu a ramas din vechea gama Minolta?

omule...au lansat obiective de 2400 USD doar sa aiba ceva pe langa alpha?
honda si-ar lansa un scooter si dupa aia ar scoate rotzi de 19 tzoli sa faca amatorul de motoclism modding pe scooter? stii ca nu se pupa.
sa faci obiectivele alea nu e ieftin, si daca nu le vindeau unor oameni care ar fi avut cu ce sa-si inlocuiasca body-urile de film sau 7D-urile mai apoi nu aveau sens. a fost un semnal pentru cei cu obiective premium sa nu se dispere si sa schimbe sistemul.

Tot ce a lansat sony acum sunt obiective scumpe, enorm de scumpe IMO, pentru amatori sigur nu sunt. In plus e vorba de obiective la care nu cred ca mai au ce sa schimbe, la naiba 70-200 2.8 G SSM [motor intern] - ce mai vreti de la obiectivul asta?

Au lansat 85 1.4 - ce oare puteau sa mai faca in plus aici?
Au lansat 135 1.8 - same story.
Au lansat prime-ul 50 1.4 - doar canon a scos recent, sau vroiau, nici nu mai tin minte, canon 1.2 L - io nu vad ce ai putea schimba la un obiectiv din asta.
Au lansat 50 2.8 macro si 100mm 2.8 macro - din nou mari realizari optice nu cred ca am fi vazut, poate doar la coating-uri anti CA se mai poate umbla.
Au lansat 24-105 3.5-4.5 - un minolta foarte popular, probabil "nuntasii" se vor simti foarte bine cu obiectivul asta, sau poate si pentru walkaround
Au pastrat ob de kit minolta, au adaugat 75-300 el cheapo sa aiba toata lumea zum.
+ inca vreo 10 obiective, prime-uri toate, genul de obiective dupa parerea mea, la care nu aveau ce sa faca decat sa le reactualizeze pe toate cu ADI, "sa mearga tot flashu cu ele".

Din sistemul lor lipsesc zoom-uri tele, lipsesc zoom-uri wide-short tele rapide, fie G-uri fie non G-uri. Asta fie pentru ca nu le pot produce [designul poate apartine lui tamron sau altora] fie pentru ca vor lansa inlocuitoare pentru ele, cu timpul.

Mie nu mi se pare anormal ce au facut, au lansat ce stiau ca nu are sens sa schimbe din sistemul minolta, restul fie vor aduce CZ, fie vor reproiecta altele noi, si dupa cum spuneai si tu... "reconstruirea sistemului de obiective, dureaza" ;)

Referirea la acel 135 2.8 STF avea scop identic cu referirile la obiectivele de top - e un obiectiv complet disproportionat [din punct de vedere capacitati - mod de exploatare pe a100] pus langa un a100 - asta in sine e un semn ca asta nu e un body "varf de gama". nu poti convinge pe "bula" sa-ti dea 1300 USD pe ob. asta, un profesionist care castiga bani din foto o sa ti-l cumpere si el nu e prost, daca nu vede un "upgrade path" nu-l va lua.

Sa nu uitam ca minolta inainte de preluare lucra la succesorul lui 7D, greu de crezut ca orice ar fi nu va fi lansat anul asta, mai ales knd Sony are de dovedit celor deja in sistem cu investii mari in obiective, ca poate livra un body profesional.

Cat despre PMA - impresia mea e ca nu se va anunta mare lucru, in afara de lansarea lui 16-80, nu de alta dar e prea tacut peste tot nimeni nu stie nimic, asa a fost si anul trecut la PMA, nu au spus nimic dupa aia in aprilie mai au anuntat a100 disponibil in vara...Fie asta fie Sony a invatat sa tina secrete.

#45
Kunzite

Kunzite

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,230
  • Înscris: 12.06.2004
DyJohhnY, cred ca-ti pulseaza vena ca-n desenele animate :P
Da, e foarte normal; pur si simplu nu puteau avea un aparat - orice aparat - fara o gama de obiective care sa-l sustina. Ce-i asa greu de priceput? De ce trebuie sa iei orice afirmatie ca pe un atac?
In Japonia, Sony deja a pierdut locul 3 la vanzari; de asta zic ca trebuie sa se miste repede. Sa vedem...

#46
DyJohnnY

DyJohnnY

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 08.01.2005

View PostKunzite, on Feb 17 2007, 21:44, said:

DyJohhnY, cred ca-ti pulseaza vena ca-n desenele animate :P
Da, e foarte normal; pur si simplu nu puteau avea un aparat - orice aparat - fara o gama de obiective care sa-l sustina. Ce-i asa greu de priceput? De ce trebuie sa iei orice afirmatie ca pe un atac?
In Japonia, Sony deja a pierdut locul 3 la vanzari; de asta zic ca trebuie sa se miste repede. Sa vedem...
Stai tu linistit in ceea ce priveste vena mea, comentarii la obiect daca ai, dar mai lipsa - nu mi se pare ca "lansam obiective de peste 15k valoare cumulata sa sustinem o camera de amatori" -  intra in scenariul desenat de tine. Sony e in afacerea cu SLR< obisnuieste-te cu asta, cat de repede lanseaza un body, sau altul, sau un obiectiv e din nou de domeniul viitorului vom vedea, in mod cert nu o vor duce rau, nu e cazul sa canti prohodul monturi A ;)
Cu o camera au tinut locul 3 la vanzari in Japonia - cu o camera...cool nu? timpul va decide cine a facut alegerea potrivita sau mai putin potrivita.
Intre timp sper ca viitorii cititori ai acestui thread sa ramana SI cu informatii utile referitoare la pentax, nikon si Sony, nu doar comentarii "a la Kunzite" - vizibile mai sus.

peace!

Edited by DyJohnnY, 17 February 2007 - 22:45.


#47
Kunzite

Kunzite

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,230
  • Înscris: 12.06.2004
Mai, omule. "Scenariul" ala e singura modalitate logica de urmat pentru a continua sistemul A. Ca au scos initial un singur aparat, e un detaliu. Ce va urma, ramane de vazut.
Tu chiar nu pricepi ca eu nu-ti atac pretiosul sistem, ca nu-i consider pe moarte si ca de fapt chiar mi-ar parea rau ca "mostenirea Minolta" sa se piarda? La obiective n-o duc rau (desi sunt cam scumpe), insa la aparate - vor reusi sa continue traditia Minolta? (faceau niste body-uri ale naibii de bune). Asta-i toata chestia, vreau sa vad , nu doar sa presupun.
Sony sunt foarte puternici in Japonia, idem Pentax; insa tocmai pentru ca au avut un singur aparat au reusit inimaginabilul: sa fie depasiti de Pentax. Asta nu-i ceva de lauda... dar sa vedem ce ne aduce viitorul. Eu tot mai sper la PMA.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate