Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet

Mai poarta careva papuci prin oras?

Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...
 Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat

Copii nascuti in Romania

Felicitari Republica Moldova pent...
 Ușa exterioara care scar5...

Decizie dificila intre doua model...

Orange nu onoreaza premiile din P...

Ungere mecanism usa metalica de a...
 Probleme baterie monde 3

Tipuri de acces Gura Portitei, di...

Crearea unei formule Excel cu div...

Filme ce urmeaza in 2024 - horror
 

Ce ai mai "mesterit"?

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
535 răspunsuri în acest subiect

#109
GeoMar

GeoMar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 191
  • Înscris: 23.01.2008
Am realizat un programator pentru PIC-uri, dupa schema asta dar in varianta fara soclu ZIF [varianta redusa].
Am testat acest programator prin scrierea unui PIC 16F84A si pot spune ca merge super, fiind primul PIC scris de mine [sunt incepator in domeniul PIC-urilor].
Soft pentru scriere, am folosit WinPic800.
Din graba am desenat cablajul cu montarea soclului PIC-ului, pe partea cu trasee. Mai trebuie sa montez un jumper in locul celor doua fire.

Fișiere atașate


Editat de GeoMar, 27 aprilie 2010 - 21:44.


#110
ramsesrr

ramsesrr

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 374
  • Înscris: 26.09.2007
Am realizat un controller GSM,permite controlul on/off a pana la 8 dispozitive,si citirea anumitor parametri primiti de la senzori in functie de cerinate :) .
Proiectul este realizat(pentru moment) pe o placa de dezvoltare cu nu pic16f877a,codul este scris in C.Acelasi proiect l-am realiazat si pe un atmega32.
Demonastratia [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/OqsOgkjaNk8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] . Daca doreste cineva un film de calitate mai buna sa imi spuna.

#111
_dumi_

_dumi_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 109
  • Înscris: 29.10.2006
Momentan am in plan(deja m-am apucat) sa fac racire pe freon la calculator. Eu efectiv construiesc condensorul si vaporizatorul de la 0 si le var in calculator.Deja am modificat carcasa cu flexul(doar in interior) ca sa fac loc compresorului.Compresorul e recuperat dintr-un frigider de 50L capacitate(un fel de minibar). Estimez ca in 2-3 saptamani va fi functionala instalatia.  Deja am facut rost de ce-a mai mare parte din materiale. In paralel lucrez la un capacimetru care masoara pana la 6500 microfarazi cu afisare digitala(pe un display recuperat dintr-un fhilips diga) iar in aceiasi carcasa bag si un ESR-metru cu ac indicator. Carcasa va fi dintr-un switch cu 16 porturi metalic . Voi reveni cu poze la sfarsitul constructiilor.Atasez 2-3 poze DE INCEPUT de la calculator(ce-am facut pana acum).

Fișiere atașate



#112
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.448
  • Înscris: 09.10.2006
E o idee interesanta, dar te-ai gandit ce faci cu surplusul de caldura captat?

Adica schimbul termic cald/rece il faci tu, dar cum evacuezi surplusul de caldura captat in exterior in mod eficient? Cu pitipoancele alea de ventilatoare din fundu' carcasei? :D
Nu de alta dar va rezulta ceva gheata/vapori de apa care or sa se distreze prin interiorul obiectului.  :coolspeak:

Asta ca sa nu mai vorbesc de izolarea termica a obiectului.

Eu zic sa renunti la idee cat mai ai timp, pana nu strici ceva - asta daca nu cumva ai chef sa iti cumperi calculator nou si cauti motiv.

Editat de ear1976, 04 octombrie 2010 - 22:20.


#113
_dumi_

_dumi_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 109
  • Înscris: 29.10.2006
Cu condensul nu o sa am probleme. Din ce cauza? Daca te vei uita in pozele de mai jos, o sa vezi cum am potat procesorul in cauciuc(care s-a intarit in 8 ore) Si inca ceva: Spatele placii de baza a fost  dat cu lac in 3 straturi, plus izolare termica in spatele procesorului. Vaporizatorul(acel microcongelator montat pe procesor) va fi si el izolat termic cu polistiren extrudat sau spuma deaia folosita la  izolarea geamurilor termopan(inca nu m-am hotarat ce sa folosesc).  Iar caldura, pai cum sa-ti spun eu......radiatorul ala evacueaza caldura  acumulata de freon. Procesorul meu e un amd athlon 3000+ de 2ghz pe default singlecore care cu radiatorul box imi statea vara la 35 grade si iarna la 25 grade(in general temperatura procesorului era cu 10 grade mai mare decat temperatura din camera) si conform specificatiilor tehnice are o putere de disipatie de 60w. Este foarte putin daca iei in considerare ca un amarat de intel dualcore  pe lga775 trece de 120w!  Asadar radiatorul ala mare de aluminiu are in spate montata foarte strans(pt transfer termic bun) serpentina de racire(sau condensorul) care asa cum am mai spus, evacueaza caldura acumulata de freon de la procesor. Ala e radiator care disipa foarte bine pana la 250w. Si inca ceva:  Acele 2 "pitipoance" de ventilatoare nu sunt singurele. Ele trag aer din carcasa spre exterior.Dar ce nu e prezent in poza e capacul lateral al calculatorului care va avea 2 coolere care va sufla aer direct in  radiator. Si o sa le pun cu control pwm(pentru reglarea turatiei) .Acest lucru e foarte usor deoarece am un model de carcasa care are un controller frontal inclus cu care pot masura 3 temperaturi(din care pe una pot seta si un nivel de alarma) si reglajul separat de turatie a 2 ventilatoare . In fine.... proiectul pare cam "indraznet", dar va asigur ca pana nu scot -10 grade la procesor, nu ma las! A... si inca un amanunt: Am facut overclock la procesor doar din bios, ducandu-l foarte stabil la 2,5ghz(din 2) si fara sa umblu la tensiuni,  si nici la racire! Si teperatura mi-a crescut decat cu 3-4 grade in plus! Asadar nu cred ca voi avea probleme cu "caldura".... Ce sa mai... cand am noutati va anunt.
              Urmeaza pozele cu placa de baza sigilata impotriva condensului:                                                                                            Se vede intr-una din poze atasat langa procesor un senzor de temperatura.Ala este conectat la controllerul frontal al carcasei si e pus pe intrarea la care pot seta alarma de temperatura.Acest lucru l-am facut ca sa  am o protectie hardware in caz de defectare al sistemului de racire.Si il setez de exemplu sa nu sara de 30 grade.In caz ca sare, imi actioneaza(prin intermediul unui temporizator) butonul de oprire al calculatorului(sau un releu pus pe  alimentarea procesorului...inca nu m-am  hotarat) Ideea e ca o sa-l fac full de sisteme de protectie si avertizare! Niciodata nu strica ceva protectie in plus!

Fișiere atașate


Editat de _dumi_, 11 octombrie 2010 - 21:55.


#114
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.448
  • Înscris: 09.10.2006
Ooooof...omule, in afara de faptul ca scrii mizerabil, chiar si folosind calculatorul, hai sa incerc sa explic altfel:

Quote

radiatorul ala evacueaza caldura acumulata de freon

O evacueaza unde?

Tie iti lipsesc niste cunostinte de baza despre funtionarea masinilor termice, despre care eu prin clasa a 8-a am invatat cam asa: ca sa faci frig, trebuie sa faci cald.

In cazul tau, problema se pune ce faci cu caldura. Si aici incerc sa detaliez un pic, fara studii si calcule.


Un aer conditionat, daca ai observat, are o unitate externa si una interna. Intre ele exista doua tevi - de curiozitate, daca pui mana pe ele, vei observa ca una este rece si una fierbinte aproape.

Unitatea externa contine un radiator mare si frumos, in fata caruia e un ventilator. De obicei e cald/fierbinte tot timpul. Acest obiect se ocupa de evacuarea caldurii suplimentare captate de la interior catre exterior.

Tot in acea cutie, se afla un "motor" zic unii. Acela se numeste compresor - obiectul pe care tu l-ai bagat in intriorul carcasei pc-ului, din ce vad in primele poze.
Rolul lui este sa faca o compresie adiabata, in asa fel incat freonul trimis in instalatie - rece initial - sa capteze caldura de la interior (adica se incalzeste), trece prin radiatorul exterior - unde este evacuat surplusul de caldura captat, prin ventilatie - dupa care intra iar in compresor, unde suporta iar o transformare adiabata - cu alte cuvinte, este racit din nou.

Pe tot acest parcurs, compresorul - fiind compus dintr-un motor electric si niste piese mecanice - degaja si el caldura la randul lui.

La interior, ai un radiator si un ventilator - prin radiatorul de la interior, circula freaonul rece, ventilatorul directioneaza fluxul de aer din incapere prin aceasta grila, deci va incalzi freonul din instalatie si va raci aerul din incapere.


Or, tu ai inghesuit toate componentele in interiorul pc-ului. Deci e ca si cum ai monta un aer conditionat cu toate unitatile in interior - adica ce caldura captezi si transformi, o bagi la loc, plus caldura generata de compresor in sine -adica oricum ar fi, mai rau faci.

In plus, apar diferente de temperatura intre partile calde, partile reci, care rezulta in condens. Problema sesizata de mult si ignorata de multi care folosesc elemente Peltier - adica exact ceea ce ti-am zis, tu captezi caldura, dar cum o transferi eficient catre exterior in asa fel incat la interior sa nu se produca diferente de temperatura notabile care sa nu rezulte in condens/apa (asta pentru ca oricum am sta noi in cap, in aerul pe care il respiram exista vapori de apa).

Sper ca mica mea aducere aminte din fizica de clasa a 7-a/a 8-a sa iti fie de folos inainte de a face vre-o traznaie.

Nu zic ca ideea ta si spiritul de inovatie sunt de criticat, dar toata harabaia trebuie reproiectata - adica scos compresorul afara si pus un radiator+ventilator care sa se ocupe de evacuarea caldurii (acesta trebuie sa fie cel putin echivalent cu cel de la interior, care se ocupa de captare, chiar un pic supradimensionat dar nu mult), ceva tevi izolate termic intre acestea - se recupereaza de la ac-uri sau frigidere, izolatie termica in sine gospodareasca pe carcasa pc-ului etc.

Editat de ear1976, 12 octombrie 2010 - 00:22.


#115
_dumi_

_dumi_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 109
  • Înscris: 29.10.2006

In fine, unii considera ca este o pierdere de timp si/sau un esec si ca nu-mi va functiona...

Dar sa va explic de ce cred eu ca o sa-mi functioneze: In primul rand eu fac defapt un minifrigider.Nu aer conditionat! La mine, totul va fi la scara redusa: Voi avea un microcongelator, un minicondensor, si un motor(compresor) .

  

Si hai sa explic si cum functioneaza acest agregat ca sa lamurim asta odata pentru totdeauna:

       Eu in loc de congelator voi avea un microcongelator custom made , facut in totalitate din cupru pentru a avea eficienta mai mare in transfer termic.Acest microcongelator este numit in termeni tehnici si vaporizator. Acel radiator mare din aluminiu din pozele de mai dinainte  este condensorul. Acesta condenseaza vaporii de freon(r134a voi folosi) si implicit va face si o racire a freonului. Mai este nevoie si de un tub capilar si de un filtru-dezumidificator.

Modul de functionare: principiul de functionare al frigiderului se bazeaza pe faptul ca freonul  are temperatura de fierbere foarte scazuta(-25 grade pentru R134A) si ca el absoarbe caldura la trecerea din stare lichida in stare gazoasa. Acest fenomen apare in vaporizator. Sa vedem traseul complet al freonului in timpul functionarii:

         Cand pornesc compresorul el incepe sa compreseze freonul pe circuitul de inalta presiune:adica de la motor, trece prin condensor si pana in capilar. (capilarul este un tub ce cupru lung de 2 metri cu diametrul interior de aproximativ 0,7mm)Freonul sub forma de vapori de inalta presiune datorita presiunii inalte(cam 10 bari in condensor) se incalzeste. In condensor el cedeaza caldura in mediul ambiant prin condensare de peretii reci ai tubulaturii(din cupru la mine),asadar el intra in capilar sub forma de gaz lichefiat. Capilarul are rolul de a pastra starea de agregare a freonului, dar scade presiunea.(se opune circularii cu viteza a freonului lichid) Ei, aici este partea interesanta: Cand iese din capilar, se revarsa dintr-o data intr-un spatiu mai larg, adica in vaporizator( in contact termic strans cu procesorul) Datorita fenomenului de dilatare brusca,(pentru ca celalalt tub al vaporizatorului intra in compresor pe unde aspira gazul sub joasa  presiune) si mai ales ca el are punct de fierbere la -25 de grade celsius, el se evapora in vaporizator preluand caldura vaporizatorului(si implicit a procesorului) .In cele din urma freonul gazificat si incalzit cu caldura procesorului este aspirat de compresor si ciclul se repeta.Cam asa functioneaza un frigider(si un aparat de aer conditionat) descris in linii mari.
      

  Sper ca acum am demonstrat ca stiu ce fac si nu mai sunt privit cu scepticism. Desigur, voi demonstra asta cu calculatorul pe care il voi face. Nu conteaza faptul ca am compresorul si condensorul in afara carcasei sau inauntrul ei! Totul tine de gabarit.Daca reusesc sa-l inghesoi, si sa asigur cele nesare functionarii oprime, atunci totul este ok.

De precizat ca vaporizatorul nu va avea contact termic cu condensorul.(e ca si cum ai lasa frigiderul sa mearga cu usa deschisa, asa ca intelegeti de ce...)
In continuare voi atasa ceva poze(Cu ce-am mai mesterit azi) respectiv condensorul(partea din spate-nevazuta) si vaporizatorul(privire interna) Condensorul l-am facut din 3 metri de teava de cupru(cumparata din oras teava pentru circuit de franare la dacia) infasurata si lipita de tabla de cupru.Acest subansamblu l-am prins in  suruburi de spatele radiatorului de aluminiu(multe suruburi si vaselina siliconica pentru transfer termic bun).
Vaporizatorul l-am facut din tabla de cupru de 3mm grosime (in exterior) impreuna cu niste fante de tabla de cupru in interior pentru a-i asigura un traseu frigorific mai lung. Aceste masuri le-am luat pentru a facilita evaporarea totala a freonului in vaporizator(daca intra in compresor incomplet evaporat atunci scade randamentul intregului agregat si se  micsoreaza durata de viata a motorului)Desigur  este si avantajul  sporirii puterii frigorifice.  Momentan nu l-am sigilat. Mai am de montat capacul superior. In acest capac vor fi doua orificii, unul pentru capilar, si altul mai mare  pentru traseul dintre vaporizator si compresor.  

La vaporizator mai trebuie sa fac si un sistem de prindere reglabil(cu cleme sau burub) pentru prindere pe procesor.

In pozele cu condensorul se poate observa filtrul si dezumidificatorul si inceputul de capilar montate chiar azi.(a fost greu pana m-am hotarat in cce pozitie le lipesc) Cand mai am noutati o sa postez. Oricum, lucrarea merge destul de greu din cauza lipsei de timp.

A,si ca raspuns pentru domnul ear1976, caldura este evacuata in mediul ambiant prin aer cu ajutorul ventilatoarelor si stiam ca acel obiect negru din interiorul carcasei este compresorul.

Fișiere atașate


Editat de _dumi_, 12 octombrie 2010 - 20:22.


#116
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 13.295
  • Înscris: 25.04.2006
Daca tie ti se pare ca nu exista contect termic intre 2 obiecte plasate in aceeeasi incinta (carcasa)... da-i bataie.
Noi ne indoim ca ai dreptate.

#117
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 20.153
  • Înscris: 25.02.2007

View Post_dumi_, on 12th October 2010, 21:13, said:

De precizat ca vaporizatorul nu va avea contact termic cu condensorul.(e ca si cum ai lasa frigiderul sa mearga cu usa deschisa, asa ca intelegeti de ce...)
Pai cand ti se va incalzi condensorul la 100 sau mai multe grade, stand el asa la cativa cm de vaporizator si aerul circuland cu viteza din cauza ventilatoarelor.. jucaria ta are sanse sa se transforme intr-o aeroterma.
Adica dilema se reduce la - cum NU ajunge caldura la vaporizator/procesor cand totul in jur e fierbinte ?

edit - la ce diferenta de tempertatura te astepti tu sa ai intre hot si cold ? gandind ca 50 este un numar bun si tu avand ansamblele in proximitate ? eu as arunca un 25 grade maxim acolo.. si condensorul mergand la suta
edit 2 - eventual cu niste vata de sticla or smth, acoperind procesorul/vaporizatorul.. poate ar merge cumva
edit 3 - acum am citit - te-ai gandit la izolatie - well, s-ar putea sa mearga, pare ca stii ce faci, bafta si spor ! :)
edit 4 - stii ca placile astea de comp transfera bine caldura, da ? adica daca se incalzeste pe undeva la zeci de grade, ai sanse sa se incalzeasca toata (adica si procesorul) - e ca o foaie de tabla dpdv termic

Editat de theMisuser, 12 octombrie 2010 - 23:28.


#118
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.448
  • Înscris: 09.10.2006
Frigiderul functioneaza pe acelasi principiu ca un aer conditionat, cum bine ai amintit si tu.

Iar la frigider, compresorul si condensorul sunt montate in afara incintei reci, care este foarte bine izolata termic - spuma de cel putin 5 cm grosime.

Daca lasi un frigider cu usa deschisa, randamentul lui tinde spre zero - lasa-l de curiozitate jumatate de ora si vezi cata racoare mai e inauntru.
O sa mai observi ca apar pe acolo niste picaturi de apa.

Repet, condensorul si compresorul ar trebui sa fie in afara incintei de racit si aceasta sa fie izolata termic, ca sa ai un randament cat de cat.
In plus, pe o suprafata de contact cald/rece apare inevitabil condensul. Nu cred ca ai dori ca acea apa sa se formeze in interiorul pc-ului.

Oricum, tine-ne la curent.

Sa nu crezi ca te critic inutil, initiativa ta e de laudat, dar in stilul meu caracterisic nu incerc decat sa iti imbunatatesc proiectul.

Editat de ear1976, 13 octombrie 2010 - 00:12.


#119
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 20.153
  • Înscris: 25.02.2007
Pai singura problema pare a fi conductivitatea termica a placii de baza. Care e.. MARE. Altfel, 5cm de izolator, cumva, ar intra..

#120
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.448
  • Înscris: 09.10.2006
Pai eu sugeram de fapt sa izoleze termic carcasa pc-ului, de jur imprejur - spuma, vata bazaltica etc - si sa puna obectele alea doua in exterior - bineinteles mai trebuie un sasiu pe care sa se asambleze toata trasnaia - cam asa vad eu solutia.

Sau daca reuseste cumva faca o incinta izolata in interiorul carcasei pentru compresor, dar deschisa spre exterior, eventual cu o ventilatie suplimentara - dar nu prea cred ca e suficient spatiu pe acolo. Si, bineinteles, condensorul afara, tot pe o placa izolata termic.

Se poate incerca si cu placi de XPS de 1 .. 2 cm grosime - polistiren extrudat, de-ala de densitate mare (nu expandat).

Problema in momentul de fata o vad ca fiind caldura generata de compresor si condensor, care nu are ce cauta in interiorul incintei.

Editat de ear1976, 13 octombrie 2010 - 00:31.


#121
_dumi_

_dumi_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 109
  • Înscris: 29.10.2006

Quote

Problema in momentul de fata o vad ca fiind caldura generata de compresor si condensor, care nu are ce cauta in interiorul incintei.
Condensorul nu va depasi 40 de grade celsius. Si va avea racire arhisuficienta:2 ventilatoare care sunt montate pe capacul lateral al carcasei si care sufla aer direct in condensor(nu sunt aratate in poze)si inca 2 ventilatoare citez:'pitipoance' montate in spatele carcasei care trag aerul dinspre radiator in afara carcasei, inclusiv unul de 12cm de la sursa care si ala trage aer din interior in exterior.Asadar nu o sa ma plang de racire. Iar caldura generata de compresor e neglijabila. la cata ventilatie e in carcasa nu o sa-li afecteze nimic.

Azi am terminat de facut vaporizatorul(cu exceptia sistemului de prindere pe care il voi face in viitorul apropiat)Si tot azi m-am orientat cum pozez teava de evacuare a freonului din vaporizator. Urmeaza evident niste poze. Probabil o sa mai lucrez vineri la el.

De remarcat ca tabla de cupru e recuperata dintr-o teava de cupru de la centrale termice. Am taiat-o de-a lungul si  am incalzit-o la aragaz ca sa o pot indrepta mai usor.Cu aceasta tabla de cupru am facut capacul vaporizatorului lipit manual.

Fișiere atașate



#122
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 20.153
  • Înscris: 25.02.2007

View Post_dumi_, on 11th October 2010, 22:48, said:

Ala e radiator care disipa foarte bine pana la 250w.
In ce conditii ?

View Post_dumi_, on 13th October 2010, 22:08, said:

Condensorul nu va depasi 40 de grade celsius.
De unde stii asta ?

Cat despre cei -10 grade la proc.. well, la pornire, poate vor fi.. dar feedbackul termic (placa baza si proximitatea vaporizatorului) cred ca va duce in functionare normala radiatoru ala la 75 grade cel putin.

edit - si procu undeva la 0 grade - asta pt. configuratia din pozele tale de pana acum

Editat de theMisuser, 13 octombrie 2010 - 22:28.


#123
baldovica

baldovica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.193
  • Înscris: 07.01.2007
foarte tare!
lasand la o parte utilitatea, imi place ce si cum construiesti.

#124
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.448
  • Înscris: 09.10.2006

View Post_dumi_, on 13th October 2010, 22:08, said:

Condensorul nu va depasi 40 de grade celsius
.
Ti se pare putin? Cum ai determinat? Numai din calcule?

Compresorul ce faci cu el? Ai pus vre-odata mana pe un compresor de frigider in functiune?

Quote

Si va avea racire arhisuficienta
De asta s-a scufundat si titanicul, avea barci prea multe.

Quote

si inca 2 ventilatoare citez:'pitipoance'
in cazul de fata sunt pitipoance.

Quote

Asadar nu o sa ma plang de racire
dar te vei plange de incalzire. Despre asta incerc sa iti vorbesc.

Quote

. Iar caldura generata de compresor e neglijabila.
Daca spui tu....

Cu alte cuvinte:

Da. Am remarcat ca recuperezi diverse materiale si chiar lucrezi ingrijit, te admir pentru asta.

Dar, ignori - in mod voit, poate din incapatanare ca reactie la faptul ca te-am contrazis - niste schimburi de opinii si o tii pe a ta una si buna.

Atunci, nu pot decat sa iti spun atat - sa te vad dup'aia ce faci cu condensul de pe suprafata vaporizatorului, care el nu este prost si o sa apara :D
Da' asta asa, ca fapt divers....mai aveam si pe acolo niste idei de impartasit, da' le tin pentru mine.

Editat de ear1976, 14 octombrie 2010 - 00:37.


#125
_dumi_

_dumi_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 109
  • Înscris: 29.10.2006
mda.... Faceti cum vreti..... mi s-a luat sa fiu criticat in fel si chip de fiecare data... O sa-l fac si gata . nu mai bag nici o poza.... Decat atunci cand va fi gata spre a va pune in fata faptului implinit si sa va demonstrez ca AM dreptate si ca POT face asta! Am zis ca sa impartasesc aceasta experienta cu voi dar vad ca n-am cu cine. O sa va trimit o poza cand va fi gata... Si atat!     Abia astept sa vad ce mai critici cand va fi gata domnule ear1976 !  Si de unde stii dumneata ca nu o sa iau masuri anti-condens!? Eu stiu cum se face dar faptul ca nu am spun 100% tot pe acest forum asta nu inseamna ca nu stiu cum se face! Crezi ca nu m-am documentat cum se face asa ceva? Crezi ca sunt primul care face asa ceva? Am invatat de la cei mai buni sa stii! Si altii au facut racire pe freon cu pisese de un design mult mai prost fata de ce fac eu si tot le-a iesit! Cu bine! O sa mai auziti de mine cand o sa-l termin! Atunci sa vad ce mai spuneti! Si stati linistit ca va puteti pastra pentru dumneavoastra ideile pentru izolarea ant-condens! Nici n-am nevoie! Ai sa vezi ca ma pot descurca si SINGUR! Stiti care e partea frumoasa? ca e prima data in viata mea cand incerc sa fac asa ceva! Si o sa mai si functioneze!

Editat de _dumi_, 14 octombrie 2010 - 16:13.


#126
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 20.153
  • Înscris: 25.02.2007

View Post_dumi_, on 14th October 2010, 16:59, said:

O sa va trimit o poza cand va fi gata... Si atat!
Si temperaturile dupa 1 ora de functionare ca altfel nu te credem :D
Eu pariez pe >= 0 grade proc si >=60 grade condensor.
Cine pe ce valori mai pariaza ?
Pierzatori-si vor da 3 palme in direct pe forum :P

SPOR LA TREABA !

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate