Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
stabilizator tensiune problema lu...

Voi raportati undeva tentativele ...

Cat timp se pierde cu fisa medica...

Ce se poate face intr-o balta de ...
 Jaluzele sau rolete interior

Imagine cu tenta galbuie

Noul Suzuki Swift 2024

Parere ac sh
 Dividende - Cat am de plata la st...

Teren de vanzare. O agentie imobi...

Alegere tableta

Cine poate lamuri extra-judiciar ...
 Cum se numeste boala de piele ?

Pompa submersibila pe 12 v

M-am saturat de cei care distrug ...

telefon fix cu cartela SIM plus e...
 

Cooler chipset placa A8N-E

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
Chopper75

Chopper75

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 08.02.2007
Chestia cu super glue era mai mult a gluma;(Picatura cind lipeste/Nici Hristos nu dezlipeste!!) :)
Sint   si eu de parere ca Thermalright e cea mai buna alegere insa deocamdata cred ca am ajuns la limitele memoriilor.Partea cu racirea chipsetului fiind rezolvata deja,dupa cum vedeti in poza.
memoriile sint Elixir ,ordinare,2X512 puse in dual
procesorul e 3200+ Venice,si culmea ca inca nu vrea sa se incalzeasca mai mult de 50 de grade,chiar daca Vcore e 1,55 si frecventa 2540;de aici in sus sistemul devine instabil,cauza fiindu-mi neclara,deoarece chiar daca micsorez HT la 1x si memoriile la 200 (viteza minima),tot nu reusesc sa fac sistemul sa lucreze peste 2600Mhz.

Dar ce am observat,si asta e partea interesanta e ca fara o racire eficienta a chipsetului,sistemul functioneaza mult mai prost.Inainte de a raci chipsetul cu coolerul de 486,nu reuseam sa il duc mai mult de 2400 stabil,si placa video nu suporta overclocking maxim,chiar daca nu se incalzea(o sa pun un topic aparte pt . asta).Partea buna e ca rezultatele nu sint numai scriptice,ci se oglindesc si in functionarea pe ansamblu,prin faptul ca nu mai apar "agataturi"

Cred ca totusi ar fi bine sa folositi solutia de la Thermalright intrucit ce am facut eu e destul de riscant si la limita,e o distanta de sub 1mm intre radiator si ceva stabilizatori de tensiune,cred,plus ca scapati si de ventilator.

Attached Files



#20
mascotzel

mascotzel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,130
  • Înscris: 07.06.2006
254 FSB nu mi se pare nimic pretentios sau care sa necesite o racire prea mare...e posibil sa fie prea puturos procesorul
ce sursa ai?

#21
Chopper75

Chopper75

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 08.02.2007
Sursa e Thermaltake purepower 460 W ,si nu cred ca pune probleme  mai ales ca nu folosesc SLI. PLaca video poate fi destul de energofaga (EN 7900 GT Top de la Asus,cu racire Thermalright HR 03),dar nu cred ca intr-atit incit sa puna probleme mari sursei.

Oricum fata de setarile default ale procesorului si ale placii video,performantele in 3DMark06 cresc de la 4126 la 4704 puncte(rezultat obtinut azi).Totusi am impresia ca ceva nu ar fi in regula,intrucit sistemul cade daca depasesc 2600 chiar daca cobor HT la 1X si frecventa memoriilor la minim. Alimentarile le tin la maxim dar nu cred ca asta ar fi o problema  deoarece procesorul nu se incalzeste mai mult de 50-51 grade si nici memoriile.(in lipsa de termometru - verificare tactila - va rog nu rideti :) - ))

MAi e o otpiune PEG link mode in bios,nu prea spun astia de la Asus mare lucru despre dinsa,se pare ca e un overclocking minor aplicat memoriilor si procesorului placii video,dar si cu asta dezactivata tot nu pot urca mai mult de 250 - 255,in conditii de instabilitate incepind cu 250.
Am mai vazutca Athlonul 3200+ ar duce pina in 3000 MHz , si racit cu collerul stock pina in 2800.. E adevarat?

#22
mascotzel

mascotzel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,130
  • Înscris: 07.06.2006
PEG-ul e la placa video doar
incearca cu alta versiune de BIOS

#23
csikbalazs

csikbalazs

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.04.2007
Se pare ca e o problema coolerele de la placile de baza Asus. Eu am avut un Asus A8V SLI Deluxe si dupa un an a inceput sa scoata acelasi zomote cum sunt relatate mai jos si dupa un an si jumate si-a dat duhul coolerul si chipul! Am schimbat placa de baza in Asus A8N SLI-SE. Frate meu are placa de baza identica cumparat cu 6 luni mai repede si acuma si lui i sa stricat coolerul de pe placa de baza. Nu am mai pornit compul ca sa nu se strice si chipul si acuma stau cu el ca asa cum se intampla a iesit de o luna din garantie. Asi dori un sfat daca se poate ca ce cooler se potriveste la placa mea si de unde pot sa cumpar ca am citit pe site despre coolere dar exact care se potriveste (nu pentru overclocking ca nu ma pricep numai ca sa mearga). Va Multumesc pentru ajutor!!!

#24
fs6870

fs6870

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 02.09.2005
Recomand Thermalright HR-05. Eu asa ceva am, tot pe A8N-E. Este o minunatie, 0db si isi face treaba la fix. De exemplu acuma, la 25 de grade in camera, MB temperature este 32 C (Everest), computerul nefiind oprit de citeva zile.

#25
Apophis78

Apophis78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 25.04.2006
Cand aveam eu A8N-E, i-am scos mufa de alimentare, si l-am lasat mut pe ala miku.Aveam un ventilator de 8 cm care batea spre el, si "ii dadea aere din cand in cand: )" si statea fara overclocking sub 35 grd.
Si eu am vrut un zalman, dar mi-am dat seama ca nu se merita, pt minecel putin.Unde mai pui ca aveam un GF6600 cu Silencer pe el si nu avea loc Zalmanul pe langa el.

Concluzie, daca ai un mic flux de aer care sa treaca peste NorthBridge, poti sa ii scoti pur si simplu alimentarea.

#26
yeeeeman

yeeeeman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,498
  • Înscris: 21.01.2007

View PostSilverman, on Mar 4 2007, 11:47, said:

Ma copii, pe mine nu ma deranjeaza zgomotul cooler-ului, ci ma deranjeaza ca nu merge! De la o vreme, nu mai vrea in ruptul capului sa mai porneasca, nici impins. Am fost mai acum ceva vreme la firma cu placa si culmea, acolo mergea. Am venit cu ea acasa, am montat-o la loc, nu mai mergea! :cursing:  Mai are cineva asemenea probleme? Ala mi-a zis ca o fi de la sursa, am mai testat inca 2 surse, nimic!
Ma rog, nu m-ar deranja nici asa, dar sta la 44, 45 grade (in timp ce proc sta la 37) si miroase in camera a incins :naughty:
Bine ca gasii topicul asta, incepusem sa disper, credeam ca eu am nimerit singurul model de placa de baza cu ventilator pe ea (majoritatea covarsitoare au doar un radiator).
Eheee...stai bine la 45 grade:)) eu am gigabyte nforce 570SLI si cu tot ditamai radiatoru nu reuseste sa scada sub 60grade .Efectiv te arzi daca pui mana:P

#27
phlak

phlak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 21.04.2006
Damn, inevitabilul s-a produs si ptr mine :D  de 2 saptamani am dus placa de baza la garantie,nu mi-au mai adus-o nici pana acum :confuzzled: .. aceeasi problema, mi s-a dus respectivul cooler,incepuse sa vajaie si cand l-am dat jos,ce sa vad..era o mare parte din soclul acela topit efectiv..ma gandesc sa pun un radiator in locul coolerului,in caz ca cei de la firma nu rezolva nimic :angry:  as vrea sa stiu daca are cineva informatii actualizate despre un inlocuitor ptr coolerul ala,bineinteles sa se gaseasca prin magazine. Merci

#28
pricinosus

pricinosus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 20.12.2004
Salut
Am aceeasi placa a8n-e, acelasi tampit de cooler, imi facea probleme sporadic (in general cand in casa e mai frig - iarna).
De vreo saptamana, aproape la fiecare pornire a calculatorului, ventilatorul coolerului il pornesc asa cum porneau stramosii nostrii avioanele in 1917, adica manual.

Eum am activat din bios optiunea de a ma anunta ca nu merge ventilatorul chipsetlui, cu gandul ca e o treaba care protejeaza chipsetul de la prajire..... VAX.... calculatorul merge (adica in chipset intra curent suficient ca sa se incalzeasca incontrolabil) numai ca se opreste inainte de boot check. Ma gandeam si eu ca se "turn off" singur cand simte ca ventilatorul nu merge.
Cu toate astea raman cu ASUS.

Ieri l-am programat sa porneasca singur si sa-mi traga o emisiune de pe discovery, ca nu eram acasa si surpriza cand am ajuns... calculatorul mergea in gol ca prostul si putzea a plastic topit in toata camera, coolerul chipsetului nu mergea. Cred ca am avut noroc de data asta. Am placa asta de 2 ani si ceva, nu ma tenteaza sa oschimb, dar sigur maine ma duc la primul magazin unde o sa iau un cooler de chipset.

Nu mai tin bine minte dar cred ca acu 2 ani cand mi-am luat-o citeam pe net despre a8ne si a8nsli ca au avut mult mai mari probleme cu ventilatoarele de chipset la primele serii de a8ne si sli, cadeau undeva dupa cateva saptamani, le-au schimbat si uite au cazut dupa 2 ani. Deci ramaneti cu ASUS... dar nu mai mult de 2 ani cu aceesi placa    :tooth:

#29
orwo

orwo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 29.09.2005
am citit cu mare atentie dar nu am gasit cum se demonteaza ventilatorul de pe chip a8n va rog mult sa ma ajutati

#30
cdflorin

cdflorin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 02.08.2005
Detin A8N SLI si dupa 3 ani de functionare ireprosabila coolerul activ de pe northbridge a inceput sa faca zgomot. Un pic de seach si am gasit zalman Zalman ZN-NBF47 si pe net un tutorial pentru montaj. Azi l-am integrat in sistem si deocamdata temperatura 36 grC CPU 36 gr. northbridge in windows cu asus probe 2 fara nici o aplicatie ruland (decat win). in bios imi arata cu 1 grad mai putin pe northbridge. temperatura camerei in jur de 22 grC. Carcasa deschisa. Cred ca 2 coolere simple de carcasa cu viteza de rotatie mica pentru acustica si e pregatit pentru la vara. salutari de pe litoral. pana le ce temperatura poate opera stabil northbridgul de pe MB asus ? multumesc.

#31
phlak

phlak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 21.04.2006

View Postcdflorin, on Mar 10 2009, 20:48, said:

Detin A8N SLI si dupa 3 ani de functionare ireprosabila coolerul activ de pe northbridge a inceput sa faca zgomot. Un pic de seach si am gasit zalman Zalman ZN-NBF47 si pe net un tutorial pentru montaj. Azi l-am integrat in sistem si deocamdata temperatura 36 grC CPU 36 gr. northbridge in windows cu asus probe 2 fara nici o aplicatie ruland (decat win). in bios imi arata cu 1 grad mai putin pe northbridge. temperatura camerei in jur de 22 grC. Carcasa deschisa. Cred ca 2 coolere simple de carcasa cu viteza de rotatie mica pentru acustica si e pregatit pentru la vara. salutari de pe litoral. pana le ce temperatura poate opera stabil northbridgul de pe MB asus ? multumesc.
Chiar azi am scapat si eu de coolerul ala afurisit, l-am schimbat de 3 ori in 3 ani  :D Acum in locul lui sade un mandru radiator Zalman NB47J. Sunt multumit deocamdata,dar sa vedem la vara. :rolleyes:  La fel, am carcasa desfacuta si un cooler de carcasa care bate din fata inspre placa de baza; cu Asus Probe nu trece de 30 gr., dar diferente de performanta nu observ fata de perioada in care aveam coolerul (si atunci era undeva pe la 36gr.). Sunt convins ca acum, dupa ce coolerul respectiv nu mai exista, se adevereste si mottoul celor de la Asus "Stability,Reliability,Performance" :naughty:

#32
yeeeeman

yeeeeman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,498
  • Înscris: 21.01.2007
Chipsetul merge bine chiar si la 50-60grade.
Al meu sta la 56-60grade fara nicio problema.

#33
tomita73

tomita73

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 09.02.2006
Atentie mare la drakshoru` ala  de pe chipset : in 2 ani si 11 luni de viata ai placii A8ne de trei ori am avut necazuri cu el :

- prima data a murit coolerul original, dupa ce daduse semne de boala ca haraia urat.
Sistemul era la frecvente stoc.

- L-am inlocuit cu un zalman de ala evantai acum doi ani jumate.Se prindea greu de placa datorita sisitemului cu shurubele din acelea mici care culisau in talpa coolerului. Am inlocuit ,,braduletii" de plastic ce tineau coolerul vechi cu unii de la un gigabyte dezafectat.Astia au scapat din placa de 2 ori: odata cand sistemul era OCk vreo 30 %, nu stiu cate zile a mers asa, stand agatzat intr-un singur piciorus de prindere( acum vreun am juma`).Atunci chipsetul a capatat o ,,frumoasa" culoare gri-grafit cu tente de albastrui.

-A mai scapat odata prin toamna anului trecut , cand sistemul devenise instabil si senzorul d la placa de baza indica temperaturi de 55-60 de grade in full load.Nu mai stiu daca era ock-at atunci .Pus pasta, in stalat la loc , totul OK.Pina acum o luna. A murit placa dupa un restart cerut de o aplicatie nou instalata.Dus in garantie si refuz: a fost schimbat coolerul la chipset de persoane neautorizate!

Sa aveti mai multa bafta!

#34
eduarddionut

eduarddionut

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 20.11.2007
de cateva luni am si eu aceasta problema...inainte se invartea cateodata si scotea sgomot dar acum nu porneste deloc.am scos tot de pe placa de baza insa degeaba...temperatura la placa de baza este de 36 grade...o fi mult? mai este nevoie sa imi cumpar un cooler?

#35
bleh

bleh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 936
  • Înscris: 30.08.2004
Nu stiu de cate ori am spus ca senzorul ala NU este la chipset, si asta e valabil cam pt toate placile ! Este undeva pe placa dar nici macar sub chipset.
Cum sa ai 36 de grade la cuptorul nforce4 ? Cand aveam eu a8n-e si am pus un Zalman din ala pe chipset dupa ce mi-a murit coolerul se incingea Zalmanul de nu puteai tine mana pe el (semn ca era montat bine). Si in pastila erau sigur si mai multe grade. Or nimic nu frige la 36 de grade.
Daca ti-a murit mini-rasnita de ventilator stock trebuie neaparat sa schimbi coolerul fiindca chipseturile nforce se incing in draci. Zalman NB47 este bun, este mai greu pana o nimeresti cu montarea si atentie sa nu ciobesti pastila, dar in final face treaba.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate