Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme baterie monde 3

Tipuri de acces Gura Portitei, di...

Crearea unei formule Excel cu div...

Filme ce urmeaza in 2024 - horror
 Tarot (2024)

Prescriere datorii parinti decedati

Utilizare credit cartela Vodafone

La multi ani @Cousteau !
 Inlocuire hdd cu ssd la NVR

Multe fisiere apar ca protejate c...

Serie noua - Profetii biblice cu....

Probleme functionare motocoasa Ma...
 Imprimanta 3D mai "moderna"

Folie anticondens

Hidroizolatie piscina

Am gasit un IPhone
 

Flash Mob - Super distractie !!!

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,063
  • Înscris: 26.11.2001
Am luat azi EVZ si am citit un articol despre cum se distreaza occidentalii...SUPER

Cititi si voi, comentam la sfarsit!

Quote

Marea imbulzeala    
Livia Cimpoeru
Duminica, 10 August 2003
 
 
“Flash mob”, adica “imbulzeala spontana”, e cea mai noua metoda de distractie in Occident, unde a capatat proportiile unui fenomen social.  


[ http://www.evz.ro/images/?image_name=20030810multz - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]  
Ultima "imbulzeala": 300 de insi au fost "hipnotizati" de dinozaurul din Times Square    


Un adevarat fenomen social capata proportii in Occident, unde cea mai noua metoda de distractie este “imbulzeala spontana” (“flash mob”), aparitia brusca a unei multimi galagioase intr-un loc anume si disparitia ei tot la fel de brusca, fapt ce da impresia unei scenete suprarealiste. Folosind posta electronica, organizatorii reusesc sa stringa asa-numitele “multimi inexplicabile”, dupa cum se arata in invitatia pe e-mail. Acestea sint multimi pestrite de oameni care se materializeaza in locurile publice si dispar brusc dupa cel mult zece minute.  

Primele experimente  

“Imbulzeala” este o idee simpla si geniala nascocita de un grup de artisti, “Mob Project” (“Proiectul multimea” - n.r.), fiind pusa in practica pentru prima oara in luna mai, in insula Manhattan din New York. Creatorul, un personaj misterios cunoscut doar sub numele de Bill, a inceput prin a trimite e-mail-uri catre 50 de prieteni, cerindu-le sa se intilneasca cu totii intr-un supermarket din Manhattan.  
Pentru proiectul “imbulzeala 2”, participantii au fost chemati sa se adune initial in mai multe baruri, unde li s-a transmis prin mesaje scrise obiectivul: un supermagazin din reteaua Macy’s. Peste 100 de persoane au navalit brusc la etajul de mobila al magazinului si, potrivit instructiunilor, au inceput sa intrebe daca pot cumpara un “covor al dragostei” pentru intilnirea lor. Spre stupefactia vinzatorilor, multimea de clienti galagiosi s-a topit la fel de repede cum aparuse. A treia imbulzeala a avut aproape 200 de participanti, care s-au adunat in holul hotelului de lux Hyatt si au inceput sa aplaude furtunos, spre amuzamentul oaspetilor hotelului. “Oamenii nu vad decit ordine in jurul lor, asa ca le place sa devina parte dintr-o chestie la care nimeni nu se asteapta”, explica misteriosul Bill succesul nebun al proiectului sau.  

Fiecare cu pasarica lui  

In timpul ultimei imbulzeli, organizate pe 24 iulie, fix la ora 19.18, 300 de participanti s-au adunat pe un delusor acoperit de verdeata din Central Park, unde au urmat instructiunile dintr-o brosura impartita ad-hoc: “In primele trei minute, faceti cit mai putin zgomot. Daca puteti sa scoateti sunete de pasarele cit mai naturale, acum aveti ocazia. La 19.21, incepeti sa cintati triluri de pasarele, naturale sau nu. La 19.23, puteti sa si zumzaiti. La 19.25, incepeti sa strigati “Avem natura! Veniti de luati natura!” La 19.26, scandati “Na-tu-ra! Na-tu-ra!” timp de 20 de secunde, apoi aplaudati si faceti galagie, iar apoi dispersati-va!”.  
Imbulzelile s-au raspindit rapid si in Europa. Prima imbulzeala europeana a avut loc tot pe 24 iulie, la Roma, unde 300 de persoane au luat brusc cu asalt o librarie, interesindu-se de carti care nu existau.  
Exact o saptamina mai tirziu, imbulzeala a avut loc la Dallas. Joi, 31 iulie la ora 19.43, aproximativ 40 de persoane s-au adunat in fata unui cinematograf, impartindu-se in doua grupuri, unul reprezentat de un balon rosu, iar celalalt de un balon albastru. “Grupul rosu” a inceput sa strige “Marco!”, iar grupul albastru a dat replica “Polo!”. Dupa un minut de schimb de replici, cele doua baloane au fost eliberate in aer, iar toti participantii au inceput sa aplaude, iar zece secunde mai tirziu s-au imprastiat ca soriceii. La San Francisco, 150 de participanti s-au intilnit pe aglomeratul bulevard Market si s-au invirtit in cercuri timp de zece minute, dupa care au disparut. La Minneapolis, 50 de persoane au inceput sa se deplaseze ca robotii in incinta unui mall, timp de cinci minute, iar apoi s-au dus sa se uite alte cinci minute la un ecran cinematografic unde rula “Stapinul Inelelor”.  

Joia dulce  

Incepind parca sa respecte o anumita traditie a “imbulzelii spontane”, traditia zilei de joi, cel mai recent astfel de eveniment a avut loc acum trei zile, in plin centru al New York-ului, mai precis la magazinul de jucarii Toys-R-Us din Times Square. 300 de oameni s-au adunat in fata uriasului dinozaur animat care face reclama magazinului si au inceput sa-l priveasca fix, ca in transa, apoi, ca la un semn, s-au pravalit toti pe jos, tipind si fluturind miinile in aer. Citeva secunde mai tirziu, in timp ce personalul magazinului alerta paza, cei 300 au disparut la fel de brusc cum aparusera.  
Ca intr-un veritabil dialog transatlantic, tot joi seara, si tot in inima centrului comercial al orasului s-a produs si “imbulzeala” de la Londra (insa cu citeva ore mai devreme, din cauza diferentei de fus orar). Peste 200 de insi au luat cu asalt un magazin de mobila, avind instructiuni foarte precise: sunati un prieten pe celular si laudati marfa. Vazind multimea formindu-se in fata magazinului, managerul, care tocmai inchisese si plecase, s-a repezit intr-acolo, crezind ca s-a pornit o bataie. Spre stupefactia lui, indivizii galagiosi au mai zabovit citeva minute in fata magazinului si au disparut brusc, ca si cind nici n-ar fi existat.  

In toate cazurile, organizatorii au tinut sa ramina anonimi, dar au tinut sa arate ca hazul “imbulzelilor” vine tocmai din natura lor absurda, inexplicabila, dar si-au exprimat si ingrijorarea ca prezentarea lor in presa le va distruge, pentru ca oamenii vor avea mai degraba senzatia ca se afla la un eveniment media decit la o “imbulzeala spontana”

EVZ



GREAT!  :oK:

Deja am vorbit cu cativa prieteni si se pare ca o comitem, oricum, vreau sa vad daca avem sustinere si aici pe forum sa facem o chestie mai de anvergura.
Primul eveniment ar fi prin Septembrie, ca acum suntem multi in concediu!

Cine se "baga"?   :drac:

Greets,
Speedo

#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,720
  • Înscris: 26.11.2001
Ce magazin atacam ? :P
Vin si yo !

Daca bagam tot forumul, eu zic sa atacam Mall-ul :drac:

Nimic nu ne va opri !

#3
sigxcpu

sigxcpu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 22.09.2002
mmm... mai e loc? :)

#4
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001
Bleah.. trebuie neaparat sa copiem tampeniile lor ?  :rolleyes:

#5
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,834
  • Înscris: 26.11.2001
me too ... me too ...

p.s. nu copiem nimic, incercam senzatii noi

#6
Sebastian

Sebastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 26.11.2001
E o tampenie !
Urasc aglomeratia !!!

#7
sigxcpu

sigxcpu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 22.09.2002
si eu urasc aglomeratia, ... mai e loc si pentru mine? :)

#8
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,458
  • Înscris: 05.06.2002
La romani, dupa ce trece o imbulzeala de asta vanzatorii trebuie sa-si faca invetarul, sa vada ce a mai ramas in urma trecerii imbulzelii. Nu o luati ca o ofensa adusa membrilor forumului dar o sa dati senzatii tari vanzatorilor de acolo.

#9
Ares

Ares

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,227
  • Înscris: 13.01.2003
Cred ca asta ar fi si ideea, avand in vedere ce "dragutzi" sunt unii vanzatori de pe la noi :D

#10
Inginerul

Inginerul

    Setup Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,488
  • Înscris: 22.05.2002

Quote

Originally posted by Fane
... dar o sa dati senzatii tari vanzatorilor de acolo.
Ehe, numai vanzatorilor crezi ?
Showtime !

#11
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,063
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

Sunteti invitat sa participati la un flash mob! Flash mob-ul este un proiect care se bazeaza pe o mobilizare "inexplicabila" a unor oameni, de durata foarte scurta (10 minute sau chiar mai putin) care nu are nici un mesaj, nici un scop, nici un motiv. Nonsens complet, dar haios in draci.

Daca pana acum nu ati inteles nimic, aruncati o privire pe site-ul  
www.cheesebikini.com care va va lamuri in legatura cu fenomenul (flash mob-uri facute deja prin alte parti ale lumii, poze, marturii, articole de presa).

Fie ca veniti sau nu, forwardati aceasta invitatie prietenilor si  
cunostintelor pe care credeti ca i-ar interesa.
FLASH MOB IN BUCURESTI

INSTRUCTIUNI  

Loc: Bucuresti, Unirea Shopping Center  , parter Ziua si ora: Sambata, 1 noiembrie, 7 : 00 PM  
Durata: 8 minute

1. Candva in timpul saptamanii, intrati pe site-ul www.azsromania.org si sincronizati-va ceasurile cu ora Romaniei.
2. Sambata, incepand cu ora 7 : 00 PM, fiti la parterul magazinului  
Unirea, zona dinspre MacDonald's, pe langa standul cu muzica si cel cu parfumuri. Incercati sa nu atrageti atentia asupra voastra,  
plimbati-va, uitati-va prin vitrine, etc.
3. Exact la ora 7 : 05 PM, va pozitionati intre cele doua standuri  
(muzica si parfumuri), si, indiferent de ce muzica se aude (acolo e  
intotdeauna muzica), incepeti sa dansati. Se va forma o hora mare/sarpe de conga. Daca vreti, intrati in hora. Cine vrea sa danseze in perechi, poate sa o faca, fie in interiorul, fie in exteriorul horei/sarpelui.  
Cine vrea sa danseze singur, danseaza de unul singur. Fiti creativi, topaiti, twist, tango, vals, polca, moonwalk, menuet, nu conteaza.  
Ideea e de dans. Mai incolo, depinde de fiecare.
4. Dansul va dura fix 3 minute, dupa care va opriti, faceti o reverenta ca la teatru si va imprastiati. Nu plecati toti in aceeasi directie, incercati sa va indreptati si spre alte iesiri sau parti ale  
magazinului.
5. Nimeni nu mai trebuie sa ramana la locul flash mobului dupa 7:10 PM.
6. Reintoarceti-va la treburile voastre si asteptati instructiuni  
pentru urmatorul flash mob bucurestean. ;)

Distractie placuta!

(Citeste si da forward mai departe)


#12
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
unii chiar au prea mult timp liber....

#13
Thorr

Thorr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 16.08.2002
Ce sa spun, ducem lipsa de imbulzeala ...

#14
Zubaida

Zubaida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 376
  • Înscris: 19.05.2003
Ba, care mama dracului organizati flashmoburi in statie la 401?

#15
driverx

driverx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,083
  • Înscris: 22.07.2002
loooooool Zubaida

In bucuresti in fiecare statie din 5 in 5 minute se organizeaza cate un flashmob

:cya:

#16
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,209
  • Înscris: 05.05.2003
O idee excelenta cu imbulzeala spontana intr-o statie de autobuz!
Sa vezi cam 100 de persoane intr-o statie...
Sa mai vina si un autobuz deja aglomerat si distractia e completa (asta in cazul in care soferul va oprii in statie)

P.S. driverx,
Fain avatarul!

#17
ratonu

ratonu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 01.11.2003
am impresia ca voi nu prea aveti ce face ...

#18
driverx

driverx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,083
  • Înscris: 22.07.2002
10x rz,

ma stradui, ma stradui....:drac:

:cya:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate