Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pareri Kadjar sau alternative

Slovacia / Kosice

Spatiu stocare aproape plin

Recomandare aer conditionat 9000 ...
 Cum v-ati apucat de editare foto?

Problema unezeala grinda de lemn ...

Intrebare hdmi laptop lenovo

Fezabilitate - Adaugare microinve...
 Hard disk extern SSD, A92

Parere cartier Uverturii/Virtutii...

inmatriculare autoturism reprezen...

2 aere conditionate pe un singur ...
 Intarzietor de priza zahar

Oprire update Asus ZenFone 10

Concediu Canada - Gestiunea banil...

Folii faruri - plastic sau sticla...
 

Emisiuni de proba in DVB-T

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
835 replies to this topic

#163
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,228
  • Înscris: 05.05.2003
Sper sa evolueze rapid segmentul acesta... exemplul l-au dat deja operatorii DTH (4 platforme DTH in mai putin de 2 ani)

Nu stiu daca acesti operatori DTH isi dau seama de ''pericolul'' DVB-T... in conditiile unor ''socuri  de trai'' dupa aderare, multa lume va renunta la tot ce inseamna abonament lunar (tv cablu, dth, romtelecom, etc)

#164
hotm

hotm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 28.06.2005
Functionare fara probleme a serviciului DVB-T in localitatea Homoraciu jud Prahova (mai sus de Valenii de Munte).
Receiver: SEG DTR 502
Antena: turceasca -banda larga - orientata spre Bucuresti

#165
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,228
  • Înscris: 05.05.2003
La orice ora din zi si din noapte ? :)
Cam la cat e indicatorul de semnal, din 100% ?

Edited by rz, 21 June 2006 - 12:39.


#166
hotm

hotm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 28.06.2005

 rz, on Jun 21 2006, 13:39, said:

La orice ora din zi si din noapte ? :)
Cam la cat e indicatorul de semnal, din 100% ?
Uite ca la semnal nu m-am uitat! Am fost in weekend acolo si nu am avut timp, decat sa-l testez in doua locatii, pe doua antene diferite si apoi m-am intors la Bucuresti.
Calitatea insa o aveam aproape de 90 %, pentru ca valoarea era afisata la zaparea programelor si mi-a ramas in minte.
Antenele erau:1- antena de banda larga luata de la Magazin Diadi din Bucuresti
                     2- antena turceasca cu reflector tip gratar
Analogic TVR2 intra din Bucuresti fara probleme cat si Antena1.

Voi reveni cu detalii despre semnal!

#167
Konte

Konte

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 286
  • Înscris: 23.03.2004

 hotm, on Jun 21 2006, 13:06, said:

Functionare fara probleme a serviciului DVB-T in localitatea Homoraciu jud Prahova (mai sus de Valenii de Munte).
Receiver: SEG DTR 502
Antena: turceasca -banda larga - orientata spre Bucuresti

Nu e cam departe...?
Testele erau cumva seara sau dimineata, ca s-ar intelege, fiind propagare destul de mare in aceste perioade ale zilei

Edited by Konte, 22 June 2006 - 14:39.


#168
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,228
  • Înscris: 05.05.2003
Citez din Romania Libera

''Romania ar putea avea in urmatorii cinci ani pana la 40 de canale de televiziune digitala pe cele opt retele cu acoperire nationala. "Pe fiecare din cele opt retele digitale cu acoperire nationala de care beneficiaza Romania in urma planului de radiofuziune digitala stabilit la Geneva se pot transmite patru-sase canale", a explicat Catalin Marinescu, presedintele Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI). Seful IGCTI a subliniat faptul ca tarile europene au adoptat o declaratie privind utilizarea flexibila a benzilor de televiziune digitala. "Flexibilitatea inerenta serviciilor digitale de televiziune terestra ofera posibilitatea receptiei mobile a semnalului de televiziune, Internet si serviciilor multimedia, facand ca aceste informatii si servicii sa fie utilizabile oricand si oriunde. Se deschide astfel o poarta noilor tehnologii precum DVB-H (televiziune digitala portabila - handheld), HDTV (televiziune de inalta definitie) sau WIMAX", a mai spus Catalin Marinescu.''

Sursa: Romania Libera

#169
LR

LR

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 27.02.2002

Quote

Romania ar putea avea in urmatorii cinci ani pana la 40 de canale de televiziune digitala pe cele opt retele cu acoperire nationala

Daca este adevarata atunci asta va fi probabil sfarsitul monopolului CATV in Romania din cauza costurilor de operate care sunt cu mult mai mici in cazul DBV-T ;).

#170
isr2002

isr2002

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,047
  • Înscris: 06.09.2004

 LR, on Jun 27 2006, 13:14, said:

Daca este adevarata atunci asta va fi probabil sfarsitul monopolului CATV in Romania din cauza costurilor de operate care sunt cu mult mai mici in cazul DBV-T ;).
Ar putea... dar nu va avea.

#171
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,228
  • Înscris: 05.05.2003
Din revista Capital:

''In casele noastre intra un nou tip de distributie TV: transmisia digitala terestra, cunoscuta sub denumirea DVB-T (Digital Video Broadcasting – Terrestrial).

Antena mea de acasa cu trei elemente a ramas ca prin minune in picioare pe stalpul de teava ancorat cu sarma in mijlocul gradinii. Vecinul Aurel a vandut antena la tiganii care umbla dupa aluminiu si fier vechi. O vecina a demontat-o ca sa-si faca teava de pritocit varza.

Cu televizorul cel vechi stau mai prost, in sensul ca l-am aruncat, acum am unul cu ecran plat. Mai trebuie sa-mi cumpar doar un “receiver”, un receptor special, si sunt gata, pot prinde, in satul meu de la marginea Bucurestiului, programele TVR1, TVR2, Pro TV, Antena 1 si Realitatea TV, la calitate digitala, direct cu antena cea veche! si asta pentru ca in Bucuresti exista si un alt mod de a distribui televiziunea, fara sa mai fie nevoie de cablu sau de “ligheanul” pentru satelit.

Faptul ca transmisia digitala terestra este o noutate este dovedit de caracterul “experimental” al transmisiei derulate incepand din decembrie 2005 de Societatea Nationala de Radiocomunicatii (Radiocom).

Compania de stat a pus in functiune in amplasamentul Bucuresti-Herastrau, pe canalul 54, primul emitator de televiziune digitala din Romania, folosit pentru transmisia TVR1, TVR2, PRO TV, Antena 1 si Realitatea TV. In cursul anului acesta, semnalul digital terestru va fi transmis si din Sibiu, pentru o buna parte din populatia Transilvaniei. Televiziunile comerciale Antena 1, Realitatea TV, Pro TV si Prima TV au propriile planuri pentru lansarea unor transmisii digitale, dupa impartirea retelei a treia TV la ultimul concurs organizat de autoritatea de reglementare in audiovizual.

Partea proasta este ca in Romania nu se prea gasesc televizoare capabile sa receptioneze astfel de transmisii, digitale, direct prin antena, cu exceptia magazinelor “high tech” care aduc electronice de ultima ora. Eu am reusit sa le aflu doar la un singur retailer.

Ca o anecdota, in Statele Unite, unde trebuia sa se termine cu transmisiile analogice in 2005, Guvernul chiar a… subventionat schimbarea receptoarelor! Ce bine ar fi daca si Guvernul Tariceanu ar da cate un televizor nou, cu care sa putem prinde televiziunea prin vechile antene, fara sa ne mai conectam la cablu sau fara sa ne mai punem in bat ditamai palaria de antena parabolica!

Televizoarele obisnuite functioneaza in sistemul analogic, sistem la care conducatorii Europei si-au pus in gand sa renunte cu totul pana in anul 2012. Cum si noi vom intra in Europa, vom fi obligati sa trecem la randul nostru in digital. Cine a calatorit prin Europa a aflat ca, de exemplu, in Germania se pot cumpara aparate pentru digital terestru pentru un pret minim de 40 de euro si unul maxim de 200 de euro. Una dintre cele mai avansate tari este Marea Britanie, unde televizoarele cu receptie digitala terestra, peste sapte milioane, le-au depasit in numar pe cele analogice.
Cine are “leptop”, nu-i trebuie televizor, pentru ca isi cumpara un “adaptor USB”, care costa aproximativ 90 de euro si cu care se poate receptiona, in Bucuresti, fotbalul transmis de TVR1 de la Campionatul Mondial, dar nu poate vedea “Cronica carcotasilor” de pe Prima TV, pentru ca programul nu a fost inclus in transmisia experimentala.

Introducerea televiziunii digitale la nivel national depinde atat de strategia pe care o vor adopta autoritatile, mai precis Ministerul Comunicatiilor, Consiliul National al Audiovizualului si Parlamentul, cat si de mediul de afaceri, care trebuie sa sustina investitiile foarte mari in realizarea retelei nationale digitale terestre.

In cursa pentru operarea retelei nationale digitale terestre favoritul este compania de stat Radiocom, din cauza zestrei de antene pentru transmisia programelor publice de televiziune. O posibila concurenta sau, in unele scenarii, principalul sau partener, ar putea fi un consortiu de firme private avand punctul de plecare in proximitatea celor mai mari patru televiziuni private care si-au impartit reteaua a treia terestra TV: Pro TV, Antena 1, Realitatea TV si Prima TV.

Care sunt costurile? Acestea sunt descrise de toata lumea ca fiind foarte “piperate”: pentru numai sapte amplasamente (dintr-o retea nationala de 39) Antena 1 a estimat cheltuiala cu emitatoarele digitale la 3,5 milioane de euro!

La 16 iunie, la Geneva, s-a incheiat o conferinta internationala in urma careia Romaniei i-au fost alocate un numar de opt “acoperiri” digitale, sau “multiplexuri”, ce permit transmisia a 48 de programe de televiziune. Acordul digital de la Geneva reprezinta, de fapt, pentru noi, punctul de plecare al ultimei aventuri in domeniul televiziunii: transmisia digitala terestra.
Avantajele si dezavantajele transmisiei digitale terestre

Avantaje:

• permite receptia portabila in unele zone
• dispar interferentele
• mai multe programe TV pe un singur canal
• mai multe formate: Pal, Pal Plus, High Definition TV
• transmisii de date asociate programelor
• posibilitate oferire “TV on Demand”
• reducerea costurilor

Dezavantaje:

• costul de implementare ridicat atat la end user, cat si pentru operator • reactivarea antenei de pe acoperis poate fi problematica
• un numar mai redus de programe fata de cablu si digital prin satelit (DTH)''

#172
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,665
  • Înscris: 06.03.2005
Nu sint costuri mari la user, receiverul DVB-T este maxim doua milioane lei si poate fi pus la orice tv-u iar antena nu trebuie sa fie exterioara complexa , in orase merge si cu antene de camera active.
Numarul de programe insa nu depinde decit de proprietarii acestora si de dorinta de a intra in acest segment.

#173
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 21.04.2004

 FC72, on Jul 2 2006, 16:18, said:

Nu sint costuri mari la user, receiverul DVB-T este maxim doua milioane lei si poate fi pus la orice tv-u iar antena nu trebuie sa fie exterioara complexa , in orase merge si cu antene de camera active.
Numarul de programe insa nu depinde decit de proprietarii acestora si de dorinta de a intra in acest segment.


Guvernul nu poate subventiona lumea sa-si cumpere televizoare. Iar lumea nu trebuie sa-si schimbe televizoarele. Trebuie doar sa-si cumpere decodoare digitale. In jur de 50 de euro bucata. Ce-i mai jos de pretul asta nu e de buna calitate pentru moment.

Costuri mari sunt la emisie: trebuie adaptate releele de emisie in sensul adaugarii unui multiplexor etc. Cum releele noastre sunt vechi ar trebui cred schimbate total cu altele noi care pot emite si digital in standardul european DVB-T.

Problema este cum se vor aloca multiplexurile stiind ca reteaua 3 este privata dar faramitata?!

Eu ma gandeam ca daca privatii s-ar putea asocia intre ei. ProTV, Antena1, Realitatea, Prima si ceilalti sa fie obligati sa porneasca releele exclusiv in digital si la puterile prevazute. Dupa care prin schimb intre ei s-ar putea ajunge la acoperire de peste 80 la suta in teritoriu: eu iti dau un canal pe releul meu, tu imi dai un canal pe emitatorul tau. Eventual sa formeze o societate comericala intre ei.

TVR-ul daca ar avea cap, ar putea renunta la reteaua TVR 2 in analogic (si asa lumea nu sa obisnuit inca cu
TVR2 terestru) si ar trece-o in digital. S-ar putea astfel difuza toate TVR-urile (eventual un al cincilea TVR Regional) si toate canalele Radio Romania. Astfel s-ar rezolva si problema radioului digital pentru moment.

Privatii ar putea face la fel cu posturile lor de radio.

Si uite asa si problema proprietatii multiplexurilor ar putea fi rezolvata.

In total am putea avea 11 canale TV dintr-un foc si minimum 6 de radio in calitate DVD/CD.

Reteaua TVR 1 ar mai trebui pastrata in analogic pana la final in 2012. Dupa care inca 6 canale TV vor completa oferta gratuita. Iar Romania a mai obtinut inca 5 retele tip "isofrecventa" care daca ar fi puse in functiune s-ar mai putea emite inca 30 de programe in gratuit sau cu taxa.

Singurul inconvenient pe care il are televiziunea digitala terestra este intarzierea de cca 4 secunde intre momentul producerii evenimentului si momentul receptiei. La radio se va spune adio "orei" exacte. :)

#174
*Victor*

*Victor*

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,218
  • Înscris: 31.01.2006

 RMC Info, on Jul 3 2006, 12:21, said:

Singurul inconvenient pe care il are televiziunea digitala terestra este intarzierea de cca 4 secunde intre momentul producerii evenimentului si momentul receptiei. La radio se va spune adio "orei" exacte. :)
Păi de ce? Dacă e așa va trebui doar ca ora exactă să fie anunțată cu 4 secunde înainte ca faptul să se consume, astfel încât semnalul va ajunge la ascultător în momentul corespunzător.

#175
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 21.04.2004

 *Victor*, on Jul 3 2006, 15:04, said:

Păi de ce? Dacă e așa va trebui doar ca ora exactă să fie anunțată cu 4 secunde înainte ca faptul să se consume, astfel încât semnalul va ajunge la ascultător în momentul corespunzător.


:nonobad: si crezi ca ai rezolvat situatia?

Aceasta problema s-ar putea "diminua" prin marirea vitezei de lucru a procesoarelor din decodoare si de pe circuitul emisie - receptie.

Dar pe langa avantajele aduse de televiziunea digitala acest incident este minor.

#176
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004

 RMC Info, on Jul 3 2006, 16:42, said:

:nonobad: si crezi ca ai rezolvat situatia?

Aceasta problema s-ar putea "diminua" prin marirea vitezei de lucru a procesoarelor din decodoare si de pe circuitul emisie - receptie.

Dar pe langa avantajele aduse de televiziunea digitala acest incident este minor.
Banuiesc ca intarzierea depinde si de calitatea (viteza de decompresie) receptoarelor asa ca e clar ca nu se va vedea in acelasi timp la toata lumea. Apropo de faze cu intarzierea : eram la mare si ma uitam la Anglia-Portugalia pe cablu, la un moment dat pica cablu (afara ploua si cablistii iau TVR-ul de pe satelit ca le mai simplu)  si a trebuit sa punem o antena improvizata ca sa ne uitam in continuare la meci ! Aveam 2 TV-uri asa ca 1 l-am lasat pe antena si 1 pe cablu ca poate vine  :D . La un moment a aparut TVR-ul si pe cablu dar era ceva ciudat, se vedea cu cu 3-4 sec dupa TV-ul celalalt (pe antena), iar sonorul se auzea cu ecou  :coolspeak:. Asadar golurile din penalty le-am vazut de 2 ori  :coolspeak:

#177
fuji

fuji

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 393
  • Înscris: 24.03.2006
Din cate am inteles pana in 2012 Romania trebuie sa treaca pe digital. 8 canale=40 posturi nationale. Ce se va intampa de ex cu postul tv x din catunul y care nu va reusi sa intre in cele 40 de posturi digitale? ramane pe analogic?

Edited by fuji, 04 July 2006 - 12:36.


#178
a21alex

a21alex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,035
  • Înscris: 22.08.2005
Da!

#179
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 21.04.2004

 fuji, on Jul 4 2006, 12:36, said:

Din cate am inteles pana in 2012 Romania trebuie sa treaca pe digital. 8 canale=40 posturi nationale. Ce se va intampa de ex cu postul tv x din catunul y care nu va reusi sa intre in cele 40 de posturi digitale? ramane pe analogic?


Chiar 48 pot sa fie. 3 retele clasice si 5 retele prin izofrecventa. Cand vorbim de retele aceasta inseamna  retele cu acoperire nationala si nu frecvente locale sau regionale.

Aceste 8 retele provin din reteaua 1 analogica (TVR1) reteaua 2 analogica (TVR2) reteaua 3 analogica (scoasa de curand la concurs) plus inca 5 retele ce vor functiona fiecare pe o singura frecventa (ex: canal 54 peste tot in Romania) Sincer cred ca aceste ultime 5 retele vor fi pornite dupa 2012 sau chiar mai tarziu fiindca sunt destul de costisitoare.

Asadar canalele ce vor obtine o licenta nationala vor functiona pe aceste 3 x 6 = 18 programe.

Acum, in momentul de fata pe langa reteaua 1, 2 si 3 mai exista si canale locale si regionale, in analogic. Ei bine operatorii acestora sunt obligati ca din 2012 sa treaca pe digital. Adica in loc sa opereze un singur canal analogic ei vor opera 6 digitale (cred ca CNA-ul va desemna ocupantii celorlate 5).

Oricum puterea financiara si piata vor tria viitorii ocupanti ai spectrului.

#180
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,084
  • Înscris: 29.04.2006
Comunicatii : RADIOCOM-PROIECT-DIGITAL / Al doilea proiect DVB-T al Radiocom este în derulare 07/7/2006 04:04:54
București (MEDIA EXPRES) / 7 iul 2006 / Radiocom, numele de piață al Societății Naționale de Radiocomunicații SA (SNR), lucrează la un al doilea proiect-pilot de introducere a televiziunii digitale terestre în România care constă în instalarea u [...]

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate